Zakaz posiadania więcej niż jednego konta na Wizażu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy możliwość posiadania kilku kont powinna być zabroniona?
Tak 87 35,80%
Nie 127 52,26%
Wszystko mi jedno 29 11,93%
Głosujący: 243. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-27, 14:30   #1
201804200947
Konto usunięte

Zakaz posiadania więcej niż jednego konta na Wizażu

Pewnie będzie trochę chaotycznie,ale inaczej na razie nie umiem.Zanim ochłonę to minie pewnie z tydzień,w którym to tygodniu wszystko się może zdarzyć.

Przechodzę do sedna:
Jak wiele osób,dałam się wyjątkowo perfidnie nabrać na jeden z wątków na intymnym.
Nie wiem,czy to tak ostatnio jest taki "wysyp"- "zabawnych inaczej" żartów,czy może były one cały czas,tyle tylko,że nie były może tak widoczne..?
Jedno jest pewne,osoby te posuwają się za daleko (np.śmierć dziewczyny,której nie poszło po myśli w jej wątku itd).
Nie wiem co można zrobić,żeby takim watkom zapobiec lub chociaż ograniczyć,ale wspólnymi siłami,moglibyśmy znaleźć rozwiązanie.
Ktoś zaproponował,że nie powinno być pozwalane zakładanie kilku kont.Może to jest dobry pomysł?
Bo: osoba która ma kilka tysięcy postów,zostawiła tutaj wiele wiadomości o sobie i nie będzie chciała ryzykować,natomiast na nowe konto,które założyło kontrowersyjny wątek już patrzy się troszkę inaczej.
Ja wiem,to tylko internet,to tylko forum,tylko wątek ale jest wieeeele osób,które w rady,odpowiedzi wkłada dużo serca,energii,poświęca wiele swojego czasu-sama siedziałam ostatnio do 2 czy 3 w nocy,bo nie mogłam od wątku tak po prostu odejść,i wiem,że takich osób jest wiele więcej.

Nie wiem,taka moja propozycja.
A czy dobra?
Czy w ogóle można coś zrobić-oczywiście oprócz nie zwracania uwagi na takie wątki?

Edytowane przez 201804200947
Czas edycji: 2009-01-27 o 14:42 Powód: literówka
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 14:44   #2
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528
Dot.: Żeby było bezpieczniej.

Popieram Warszawianke jesli chodzi o te kilka kont.Czy istnieje możliwośc,żeby faktycznie miec tylko to jedno konto

Wysyp nowych wątków (niesmacznych)na intymnym ostatnio jest ogromny.A co będzie jeśli ktos faktycznie bedzie miał problem a my juz nie uwieżymy w jego autentycznośc?

I jeszcze to pisanie na wstepie..."mam juz konto ale wole na nowym pisac,zeby....".
-Moher szary

Wierna fanka Niedzwiedzia,uzależniona od serdelixa

Jeśli mój opis Cie obraził w ramach protestu zdejmij stanik
paulina150528 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 14:46   #3
Fresa
Zakorzenienie

Zgadzam się z całą wypowiedzią Warszawianki.
Coś ostatnio wysyp trollowatych wątków się pojawił... ciekawe czy to efekt uboczny ferii w szkołach?

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Ktoś zaproponował,że nie powinno być pozwalane zakładanie kilku kont.Może to jest dobry pomysł?
Od zawsze popierałam taki pomysł, żeby z jednego komputera można było posiadać tylko jedno konto.
Tak, tak... żaden to problem pójść do kawiarenki, pytanie tylko czy komuś będzie się tam chciało iść specjalnie po to, żeby potrolować?

Jeśli ktoś chce mieć drugie konto, niech napisze do Admina, żeby dotychczasowe zamknął i wtedy nie będzie problemu, żeby zacząć... to chyba dobry pomysł?
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 14:51   #4
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulina150528 Pokaż wiadomość
Popieram Warszawianke jesli chodzi o te kilka kont.Czy istnieje możliwośc,żeby faktycznie miec tylko to jedno konto

Wysyp nowych wątków (niesmacznych)na intymnym ostatnio jest ogromny.A co będzie jeśli ktos faktycznie bedzie miał problem a my juz nie uwieżymy w jego autentycznośc?

I jeszcze to pisanie na wstepie..."mam juz konto ale wole na nowym pisac,zeby....".
Dziękuję.

Dokładnie,problem już jest,bo coraz więcej osób nie wierzy w prawdziwość problemu,opisanego w wątku.
Już teraz,od jakiegoś czasu na wstępie różnych wątków pojawia się "prowokacja".Nie wiemy,co jest prawdziwe,co nie i niedługo może być tak,że każdy wątek będzie brany za prowokację,nikt nie będzie chciał pisać,radzić,bo po co?
Tylko właśnie,co kiedy ktoś naprawdę będzie miał duży problem?

Mnie,kiedy dziś weszłam na "tamten" wątek,który był juz zamknięty,nie ogarnęła wbrew pozorom złość.
Zrobiło mi się-i jest mi dalej-cholernie przykro.
Przykro,że kurcze dałam się oszukać,chociaż miałam przeczucia,jeszcze nawet wczoraj...Że ktoś się świetnie zabawił naszym,a więc i moim kosztem i nie mogę sobie tego darować...

Pierwszy odruch,oprócz tego,że chciało mi się płakac był taki,że idę precz z tego forum,bo już nie wiem co jest prawdą a co nie.

Zróbmy coś...
Stary 2009-01-27, 14:57   #5
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Zgadzam się z całą wypowiedzią Warszawianki.
Coś ostatnio wysyp trollowatych wątków się pojawił... ciekawe czy to efekt uboczny ferii w szkołach?

Od zawsze popierałam taki pomysł, żeby z jednego komputera można było posiadać tylko jedno konto.
Tak, tak... żaden to problem pójść do kawiarenki, pytanie tylko czy komuś będzie się tam chciało iść specjalnie po to, żeby potrolować?

Jeśli ktoś chce mieć drugie konto, niech napisze do Admina, żeby dotychczasowe zamknął i wtedy nie będzie problemu, żeby zacząć... to chyba dobry pomysł?

Chyba dobry
Ja w ogóle zastanawiam się po co mieć drugie konto.
Czy nie lepiej od początku pisać tak,żeby nie musieć się niczego wstydzić?

Tak sobie myślę,czy dobre miejsce wybrałam na ten wątek.
Może lepiej było założyć na plotkowym lub intymnym,gdzie jest więcej osób?

Edytowane przez 201804200947
Czas edycji: 2009-01-27 o 14:58
Stary 2009-01-27, 15:14   #6
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy odruch,oprócz tego,że chciało mi się płakac był taki,że idę precz z tego forum,bo już nie wiem co jest prawdą a co nie.
Tylko nie wdrażąj Warszawianko tego pomysłu nigdy w życie , na szczęście złapane trolle są tu tępione w trybie natychmiastowym
Stary 2009-01-27, 15:27   #7
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Tylko nie wdrażąj Warszawianko tego pomysłu nigdy w życie , na szczęście złapane trolle są tu tępione w trybie natychmiastowym
Oj kto wie.Jak następny wątek będzie taki jak ten,słynny-to nie wiem jak zareaguję
Wiesz,trolle sa tępione szybciutko jak już się je złapie,natomiast zanim się je zlapie,to czasem mija spoooro czasu
Niektóre kamuflują się niczym kameleony..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 15:30   #8
Paraboliczna
Raczkowanie

Cytat:

Chyba dobry
Ja w ogóle zastanawiam się po co mieć drugie konto.
Czy nie lepiej od początku pisać tak,żeby nie musieć się niczego wstydzić?

Tak sobie myślę,czy dobre miejsce wybrałam na ten wątek.
Może lepiej było założyć na plotkowym lub intymnym,gdzie jest więcej osób?
Warszawianko, po to, że nie każdy ma ochotę, by otwierać sie szczerze na intymnym będąc osobą o znanym i kojarzonym nicku.

Ja to doskonale rozumiem

Czemu za głupotę pojedynczych egzemplarzy ma cierpieć kilka tysięcy pozostałych wizazanek? Odpowiedzialnośc zbiorowa?
Stary 2009-01-27, 15:33   #9
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paraboliczna Pokaż wiadomość
Warszawianko, po to, że nie każdy ma ochotę, by otwierać sie szczerze na intymnym będąc osobą o znanym i kojarzonym nicku.

Ja to doskonale rozumiem

Czemu za głupotę pojedynczych egzemplarzy ma cierpieć kilka tysięcy pozostałych wizazanek? Odpowiedzialnośc zbiorowa?
No więc dlatego właśnie ten wątek,żeby znaleźć wspólnie jakieś rozwiązanie.
Ja podłapałam propozycję podaną gdzieś indziej,ale czy słuszna?Nie wiem
Stary 2009-01-27, 15:35   #10
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Witam

Primo: nie "zamykamy" kont, nie usuwamy ich, jak też nie edytujemy ich zawartości za wyjątkiem sytuacji opisanych w prawie.

Secundo: nie ma jednoznacznej procedury blokującej osobie dysponującej wieloma kontami mailowymi możliwości założenia drugiego i następnych kont na jakimkolwiek forum. Ergo: jeśli przystalibyśmy na Wasz wniosek, to nie widzę technicznych możliwości opanowania zjawiska klonów.

Ponadto:
- osoby zakładające mnogie konta są w 90% przypadków przechwytywane przez robota; jeśli jedno konto takiej osoby łapie bana za łamanie regulaminu lub prawa, to wszystkie pozostałe konta też mają bana;
- właśnie ze względu na chęć zachowania animowości pozwalamy na zakładanie drugiego konta choćby po to, aby ktoś mógł napisać pytanie do ginekologa lub wyzewnętrznić się na Intymnym bez zdradzania swojej głównej tożsamości;

W sumie zgadzam się z Wami, że ostatnio mieliśmy wysyp idiotycznych gierek na forum Intymnie. Trudno dyskutować z faktami. Odpowiadając na pytanie co możemy z tym zrobić odpowiadam: zwalczać ogniem i żelazem. Moderatorki dzisiaj dyskutowały krótko na temat ujawniania na otwartym forum sytuacji, kiedy jedna osoba z kilku kont prowadzi ze sobą dyskusję w jakimś wątku i doszliśmy do wniosku, że będziemy bezwzględnie ujawniać w takich sytuacjach wszystkie nazwy kont należące do takiej osoby.

zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 15:36   #11
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to doskonale rozumiem

Wiesz... nie przesadzajmy też z tym kojarzeniem, w końcu jesteśmy tu z założenia anonimowi.
A po drugie, jak ktoś ma oboawy, żeby o czymś prywatnym pisać w necie, to niech lepiej tego nie robi, bo czasami wystarczy o jedno słowo za dużo i z tej anonimowości nici... ale to tak jest, najpierw ekshibicjonizm, a potem panika
Stary 2009-01-27, 15:38   #12
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Cytat:
Dziękuję.

Dokładnie,problem już jest,bo coraz więcej osób nie wierzy w prawdziwość problemu,opisanego w wątku.
Już teraz,od jakiegoś czasu na wstępie różnych wątków pojawia się "prowokacja".Nie wiemy,co jest prawdziwe,co nie i niedługo może być tak,że każdy wątek będzie brany za prowokację,nikt nie będzie chciał pisać,radzić,bo po co?
Tylko właśnie,co kiedy ktoś naprawdę będzie miał duży problem?

Mnie,kiedy dziś weszłam na "tamten" wątek,który był juz zamknięty,nie ogarnęła wbrew pozorom złość.
Zrobiło mi się-i jest mi dalej-cholernie przykro.
Przykro,że kurcze dałam się oszukać,chociaż miałam przeczucia,jeszcze nawet wczoraj...Że ktoś się świetnie zabawił naszym,a więc i moim kosztem i nie mogę sobie tego darować...

Zróbmy coś...

Widziałam jak byłaś zaangazowana w "tamten watek"i sie nie dziwie,że zła jestes

a jeśli pojawi się osoba w tym momencie z prawdziwym problemem i nie majaca mozliwosci poradzenia się kogoś bliskiego czy tez znajomego.
Mój pierwszy odruch będzie prowokacja.Obawiam się,ze nie tylko mój bo wiekszości wizazanek pewnie tez.
-Moher szary

Stary 2009-01-27, 15:41   #13
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Primo: nie "zamykamy" kont

(...)

Moderatorki dzisiaj dyskutowały krótko na temat ujawniania na otwartym forum sytuacji, kiedy jedna osoba z kilku kont prowadzi ze sobą dyskusję w jakimś wątku i doszliśmy do wniosku, że będziemy bezwzględnie ujawniać w takich sytuacjach wszystkie nazwy kont należące do takiej osoby.
Szkoda, bo jeśli ktoś rzeczywiście chciałby zamknąć tu pewien rodział, powinien mieć taką możliwość: od nowa a stare konto zamknięte.

I prawidłowo.
Jak ktoś chce się pobawić w kotka i myszkę, niech wie, że jest na straconej pozycji.
Stary 2009-01-27, 15:41   #14
Paraboliczna
Raczkowanie

Ujawnienie faktu, że ktoś deysktuje sam ze soba z 2 roznych kont byłoby bardzo pomocne.
Ja również myslałam, czy do funkcji "zły post" nie można by dodać:
"podejrzenie o prowkoacje, prośba do modów by sprawdzili, czy to nie kloin zbanowanego konta"
bo czesto wizażanki mają nosa i potrafią wcześnie wyłapać tolli.
Stary 2009-01-27, 15:46   #15
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Witam

Primo: nie "zamykamy" kont, nie usuwamy ich, jak też nie edytujemy ich zawartości za wyjątkiem sytuacji opisanych w prawie.

Secundo: nie ma jednoznacznej procedury blokującej osobie dysponującej wieloma kontami mailowymi możliwości założenia drugiego i następnych kont na jakimkolwiek forum. Ergo: jeśli przystalibyśmy na Wasz wniosek, to nie widzę technicznych możliwości opanowania zjawiska klonów.

Ponadto:
- osoby zakładające mnogie konta są w 90% przypadków przechwytywane przez robota; jeśli jedno konto takiej osoby łapie bana za łamanie regulaminu lub prawa, to wszystkie pozostałe konta też mają bana;
- właśnie ze względu na chęć zachowania animowości pozwalamy na zakładanie drugiego konta choćby po to, aby ktoś mógł napisać pytanie do ginekologa lub wyzewnętrznić się na Intymnym bez zdradzania swojej głównej tożsamości;

W sumie zgadzam się z Wami, że ostatnio mieliśmy wysyp idiotycznych gierek na forum Intymnie. Trudno dyskutować z faktami. Odpowiadając na pytanie co możemy z tym zrobić odpowiadam: zwalczać ogniem i żelazem. Moderatorki dzisiaj dyskutowały krótko na temat ujawniania na otwartym forum sytuacji, kiedy jedna osoba z kilku kont prowadzi ze sobą dyskusję w jakimś wątku i doszliśmy do wniosku, że będziemy bezwzględnie ujawniać w takich sytuacjach wszystkie nazwy kont należące do takiej osoby.

Cytat:
Wiesz... nie przesadzajmy też z tym kojarzeniem, w końcu jesteśmy tu z założenia anonimowi.
A po drugie, jak ktoś ma oboawy, żeby o czymś prywatnym pisać w necie, to niech lepiej tego nie robi, bo czasami wystarczy o jedno słowo za dużo i z tej anonimowości nici... ale to tak jest, najpierw ekshibicjonizm, a potem panika
No dobra,czyli już wiemy,że nie będzie zabronione posiadanie kilku kont.
Chociaż szczerze mówiąc,to rzeczywiście Fresa napisała słuszną rzecz,że przecież i tak jesteśmy anonimowi.
No,chyba,że wklejamy swoje zdjęcia tudzież linki do kont na innych portalach społecznościowych..

No ale dobra,trzeba wymyślić inny sposób,żeby ograniczyć takie wątki.Tzn jeżeli oczywiście się da coś takiego wymyślić i zrobić.

Cytat:
Widziałam jak byłaś zaangazowana w "tamten watek"i sie nie dziwie,że zła jestes

a jeśli pojawi się osoba w tym momencie z prawdziwym problemem i nie majaca mozliwosci poradzenia się kogoś bliskiego czy tez znajomego.
Mój pierwszy odruch będzie prowokacja.Obawiam się,ze nie tylko mój bo wiekszości wizazanek pewnie tez.

Mojego odruchu na razie nie będzie.Myślę,że jeszcze dużo czasu upłynie,zanim zdecyduję się na uczestnictwo w takim wątku..
Stary 2009-01-27, 15:46   #16
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Ujawnienie faktu, że ktoś deysktuje sam ze soba z 2 roznych kont byłoby bardzo pomocne.
"podejrzenie o prowkoacje, prośba do modów by sprawdzili, czy to nie kloin zbanowanego konta"
Po kilku ostatnich akcjach nie będziemy już miały oporów aby informowac, że dana osoba dyskutuje sama z sobą, podkręcając tym samym atmosferę.

Rzecz jasna zupełnie inna sytiuacja jest, kiedy ktoś zakłada nowe konto, bo ma intymny problem i wstydzi się go opisać pod starym nickiem, wtedy rzecz jasna nikt takich informacji nie będzie ujawniał. Tu chodzi tylko o taki przypadek jak nisławnej Anitki czyli wstrętna prowokację.

Paraboliczna, takie podejrzenia dziewczyny często zglaszają na PW i w wielu przypadkach faktycznie maja nosa.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 15:48   #17
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Cytat:

Brawo za pomysl z ujawnianiem wszystkich nazw kont pomysł mi się podoba
Tylko problem jest jeszcze taki,że my zaczniemy sie angażowac w jakiś watek i w pewien sposób martwić a dopiero później okazuje się ,że ktos sobie z nas "jaja"robił

Oststnio był wątek na intymnym własnie który był rodzajem testu sprawdzajacego w moim odczuciu,naszych reakcji przez autorke.(nie wiem czy moge podac tu nazwe tego watku,więc nie podaje).I np. mnie on bardzo zbulwersował.Takie granie uczuciami lub sprawdzanie naszej reakcji.Wiadomo,że sa tematy które powoduja ogólne poruszenie i wypowiadajac się na ich temat ponosza nas nerwy,a autor ma swietna zabawe.
-Moher szary

Stary 2009-01-27, 15:48   #18
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Szkoda, bo jeśli ktoś rzeczywiście chciałby zamknąć tu pewien rodział, powinien mieć taką możliwość: od nowa a stare konto zamknięte.
Tak
Przy takim koncie mogłaby widnieć informacja,że użytkownik zamknął te i założyl nowe konto.

Cytat:
TAK,TAK,TAK!
Zgadzam się.
To jest moim zdaniem świetny pomysł!
Rzeczywiście w wielu przypadkach wizażanki podejrzewają słusznie,że coś "brzydko pachnie".
Stary 2009-01-27, 16:02   #19
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Do zgłaszania podejrzanych postów można używać istniejącej funkcji Zły Post.
Moderator lub ja na pewno przyjrzymy się osobie i wątkowi po takim zgłoszeniu...
Stary 2009-01-27, 16:21   #20
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Do zgłaszania podejrzanych postów można używać istniejącej funkcji Zły Post.
Moderator lub ja na pewno przyjrzymy się osobie i wątkowi po takim zgłoszeniu...
Pewnie,że można ale tak samo można powiedzieć o
"złym poscie".
A tak jest szybciej i łatwiej
Stary 2009-01-27, 16:50   #21
Paraboliczna
Raczkowanie

Mnie nawet chodziło o wykorzystanie w tm celu złego postu, ale pod nim jest informacja:
Cytat:
W ten sposób zgłaszaj TYLKO spam, reklamy i problematyczne wiadomości (nieparlamentarne słownictwo, forumowe walki i trollowate wpisy
A podejrzenie o prowokacje się w to nie wpisuje, i chodziło mi, żeby tam bardziej wyszczególnić, co można zgłaszać złym postem, albo zrobić taki punkt w regulaminie?
Stary 2009-01-27, 16:58   #22
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Po prostu zglaszajcie korzystajac z ZP - podejrzenie o flaszywe wpisy to jak najbardziej trollowate zachowanie.
Stary 2009-01-27, 17:20   #23
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Złosiu ale jak zaczniemy przy kazdym podejrzeniu,że to prowokacja Zp wciskac to bedzie istna paranoja
-Moher szary

Stary 2009-01-27, 17:43   #24
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Według mnie nie istnieje.
Zwłaszcza, że o istnieniu jednego "mojego" konta zarejestrowanego z mojego komputera dowiedziałam się przypadkiem.
Zidentyfikowałam już sprawcę, ale gdyby zblokować w jakikolwiek sposób taką możliwość osoba ta - nie będąca mną, a użyczająca mojego prywatnego komputera - czy jakiegokolwiek innego publicznego komputera, z którego korzystać może cała masa osób - traci taką możliwość.
Nie wiem, czy właściwie to ujęłam.

Cytat:
No dobra,czyli już wiemy,że nie będzie zabronione posiadanie kilku kont.

No ale dobra,trzeba wymyślić inny sposób,żeby ograniczyć takie wątki.Tzn jeżeli oczywiście się da coś takiego wymyślić i zrobić.

Mojego odruchu na razie nie będzie.Myślę,że jeszcze dużo czasu upłynie,zanim zdecyduję się na uczestnictwo w takim wątku..
Mam mniej więcej podobne odczucia.
Niektóre wątki zakrawają grubą przesadą...

Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Czas edycji: 2009-01-27 o 17:44
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 17:47   #25
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
co innego kojarzenie "aaa to ta wizazanka XYZ, znam ją z innych watkow, sama zawsze sie wymądrzala, a teraz ma problem z facetami" gdy nikt z realnych osob tak naprawde nie wie jak sie nazywasz, skad jestes, ile masz lat

a: "aaa znam te dziewczyne, chodzimy razem do szkoly, skojarzylam po postach, ooo nie spodziewalam sie, ze ma takie problemy i potrzebuje porady na forum, haha opowiem Kasce, ale sie zdziwi, porozsylamy linki wszystkim"

ludzie potrafia byc naprawde perfidni, pamietam jedna wizazanke, ktora zalamala sie, gdy ktos z jej realnych znajomych odkryl jej konto i porozsylal linki do jej postow wszystkim, chodzilo o operacje powiekszania biustu, dziewczyna pisala prawde, nie wiem jak ten ktos ją zdentyfikowal, chyba po nicku, niewazne. nawet napisala do mnie pw z prosba o skasowanie konta, bo jest zalamana, powstala nagonka na nia...

wiem, ze to sie moze komus wydawac glupie takie rozpaczanie, ale czasem po prostu tak jest, czlowiek popelnia bledy a potem zaluje

sama zaluje, ze mam nick taki a nie inny, wiele osob widzialo jak wygladam i ma szanse mnie kojarzyc na zywo. nie zdawalam sobie sprawy, ze bede sledzona, a moje posty beda analizowane pod kątem prawdomownosci. zawsze pisalam prawde, a mimo wszystko strasznie mnie to hamowalo i zaczelam sie 100x zastanawiac przed napisaniem postu.

moze dlatego rozumiem osoby, ktore zakladaja drugie konto nie w celach rozrywkowych i uwazam, ze maja takie prawo

ja z takiego nie korzystam, wole jednak pohamowac szczerosc a osobiste rzeczy pisac w PW

poza tym nie wyobrazam sobie zakazu posiadania paru kont, pomijajac techniczna mozliwosc, z jednego komputera czasem korzysta rodzenstwo, komu by sie za kazdym razem chcialo dociekac czyje to naprawde konto? moim zdaniem, poki ktos nie przegina na drugim koncie, nie ma sprawy

wracajac do sedna: niezmiernie ciesze sie, ze moderatorzy juz nie maja obowiazku dochowania tajemnicy, gdy ktos korzystajac z drugiego konta ewidentnie robi nas w balona. wczesniej mozna bylo ujawniac tylko zbanowane konta

o sprawie Anitki wiedzialam od samego poczatku, wiedzialam, ze to osoba o 2 twarzach, mitomanka, ktora nie jest szczera. skrecalo mnie cholernie jak widzialam, ze tyle dziewczyn przezywa i stara sie pomoc. pewnie gdybym nie wiedziala o Sylwii, uwierzylabym jak Wy i nawet zrobiloby mi sie jej zal

nawet juz chcialam napisac PW do Ciebie Warszawianko, zebys sobie dala spokoj, bo mi sie chyba Ciebie najbardziej szkoda zrobilo, bo Twoja szczera chec pomocy i tak miala zostac zdeptana. Powstrzymalam sie jednak, bo stwierdzilam, ze to nie fair, bo nie moge ujawniac tajemnic z BO.

mysle, ze teraz tego typu dziwne sytuacje beda ujawniane od razu, zanim wizazanki sie zaangazuja emocjonalnie
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-27, 17:55   #26
201804200947
Konto usunięte

No więc właśnie.
ZP z założenia ma służyć do zgłaszania trolli,słownictwa itd.
Gdyby tak miał służyć do wszystkiego...byłby tak naprawdę do niczego.Byłoby mase roboty.
A pomysł z nową ikonką jest dobrym pomysłem,bo wiele osób mogłby być "rozpoznanych" wcześniej.
Pisać na PW?
No można,ale z ikonką byłoby łatwiej i szybciej.Zarówno dla nas,użytkowniczek jak i moderatorów.

Złosiu,jeżeli zostawimy forum tak,jak jest,to wciąż będziemy takimi ofiarami żartownisiów albo nudzących się.

Bo wyobraźmy sobie taką sytuację(niestety muszę podać za przykład nieszczęsny wątek Anitki):
Gdyby zgłosić taką ikonką podejrzenie już wczoraj w godzinach popołudniowych,kiedy to Anita podobno była już w Polsce-uniknęlibyśmy niepotrzebnie reszty wątku,bo jej IP byłoby sprawdzone już wczoraj.
Stary 2009-01-27, 18:02   #27
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość

wracajac do sedna: niezmiernie ciesze sie, ze moderatorzy juz nie maja obowiazku dochowania tajemnicy, gdy ktos korzystajac z drugiego konta ewidentnie robi nas w balona. wczesniej mozna bylo ujawniac tylko zbanowane konta

o sprawie Anitki wiedzialam od samego poczatku, wiedzialam, ze to osoba o 2 twarzach, mitomanka, ktora nie jest szczera. skrecalo mnie cholernie jak widzialam, ze tyle dziewczyn przezywa i stara sie pomoc. pewnie gdybym nie wiedziala o Sylwii, uwierzylabym jak Wy i nawet zrobiloby mi sie jej zal

nawet juz chcialam napisac PW do Ciebie Warszawianko, zebys sobie dala spokoj, bo mi sie chyba Ciebie najbardziej szkoda zrobilo, bo Twoja szczera chec pomocy i tak miala zostac zdeptana. Powstrzymalam sie jednak, bo stwierdzilam, ze to nie fair, bo nie moge ujawniac tajemnic z BO.

mysle, ze teraz tego typu dziwne sytuacje beda ujawniane od razu, zanim wizazanki sie zaangazuja emocjonalnie
Zaraz,zaraz...
To Wy,moderatorzy wiedzieliście od samego początku,że Anita ma drugie konto,z którego zresztą sobie odpisuje,że mitomanka,z sytuacja wygląda jak wygląda?

Przepraszam,ale w tym momencie czuję się..oszukana?
Ja rozumiem,że macie swoje tajemnice,swoje dyskusje ale to jest nie fair
Są sprawy,o których nie musimy wiedzieć ale w takiej sytuacji,kiedy siedzimy do 3 w nocy i czuwamy,wczuwamy się...to uważam,że powinnyśmy być od razu uprzedzone jak sytuacja wygląda..
Stary 2009-01-27, 18:06   #28
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Cytat:
Zaraz,zaraz...
To Wy,moderatorzy wiedzieliście od samego początku,że Anita ma drugie konto,z którego zresztą sobie odpisuje,że mitomanka,z sytuacja wygląda jak wygląda?

Są sprawy,o których nie musimy wiedzieć ale w takiej sytuacji,kiedy siedzimy do 3 w nocy i czuwamy,wczuwamy się...to uważam,że powinnyśmy być od razu uprzedzone jak sytuacja wygląda..

W takim przypadku tez uważam,że jest to nieuczciwe wobec nas
-Moher szary

Stary 2009-01-27, 18:07   #29
Fresa
Zakorzenienie

Truskawkowawiosna, ja miałam na myśli pisanie o swoich prywatnych/osobistych sprawach na forum (czyli z której strony by nie spojrzeć jest to jakaś forma ekshibicjonizmu: obnażanie siebie, swojego życia prywatnego przed szeroką publicznością), a następnie panika, że sąsiad, koleżanka z roku czy pani ze spożywczego mogą powiązać fakty i rozpoznać.

Sorki, ale to chyba każdy jest świadomy tego, że wchodzi tu i czyta masa ludzi, zalogowanych lub nie?

Cytat:
Zaraz,zaraz...

Zgadzam się z Tobą, Warszawianko.
Też się czuję oszukana, bo mi było zwyczajnie żal Anitki, po tym, jak się na nią dziewczyny rzuciły...

Edytowane przez Fresa
Czas edycji: 2009-01-27 o 18:09
Stary 2009-01-27, 18:16   #30
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz,zaraz...

to, ze Sylwia i Anitka to te same osoby wiedzialam od czasu, gdy Sylwia splodzila swoje niesmiertelne posty o kobietach zbyt pieknych, by byly prawdziwe. wtedy za bardzo Anitki nie kojarzylam.

na sylwiastym koncie bana nie miala, wiec teoretycznie miala prawo do zachowania sekretu

teraz gdy zalozyla watek z ciekawosci sie przygladalam, ale miarka sie przebrala, gdy zorientowalam sie, ze zalapala punkta z drugiego konta

napisalam w tej sprawie posta na naszym wewnetrznym forum. a o tym, ze IP bylo identyczne wiedzieli tylko modzi Intymnego i administrator

o tym, ze nie wyjechala dowiedzialam sie z watku po poscie Lexie, przyznam, ze tez sie zdziwilam

moderatorzy innych forow nie maja takiej mozliwosci, widzimy tylko klony.

a poza tym mamy zasade nie wtracania sie w prace moderatorow innych dzialow

EDIT: Freso, w takim przypadku ktos sam sobie winien troche, sama balabym sie pisac bardzo osobistych rzeczy na forum, nawet majac prawie 100% pewnosc, ze nikt sie nie dowie, ze to ja

rozumiem Wasze rozgoryczenie, od dluzszego czasu jestem chyba za tym, zeby dostep do systemu klonow byl dostepny dla wszystkich...

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-01-27 o 18:19
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości