|
|
#3211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
Cytat:
a chciałabym ale te moje durne dziąsła są aż tak delikatne,że jak myję za często, to mi się rany robią. Orto kazała mi myć zęby super mięciutką szczoteczkę, ale i tak niewiele to pomaga, bo po każdym myciu bolą mnie dziąsła. Używam past tych różnych do delikatnych dziąseł, nie szczotkuję zbyt mocno, no generalnie robię wszystko jak kazali spece od dziąseł, a i tak nie mogę myć tak często jakbym chciała. Nie wiem jak ja wytrzymam z aparatem, kiedy higiena powinna być wzmożona ![]() Cytat:
cudo Dziewczyny, przypomniało mi się, że na różnych amerykańskich filmach pokazują nieraz (ale to chyba na tych starszych) osoby z aparatem ortodontycznym, które mają jakiś drut tak aż wystający, nie wiem nawet czy nie naokoło głowy. Kojarzycie? Czy kiedyś takie aparaty robiono, czy to po prostu osoby z jakąś wadą muszą takie coś nosić? Pamiętam, że zawsze się dziwiłam, jak ktoś może w tym jeść, spać itd.
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-01-27 o 10:58 |
|||
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba takie przerysowanie
![]() możliwe też że takie stelaże to wyciągi w innej formie niz znamy teraz. Te maski co dziewczyny noszą na noc, to mniej wiecej podobnie wygląda
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Raczkowanie
|
co do tych ósemek dziewczyny, to jest często tak że wyrastaja parami. Jeżeli macie już na górze obie to na dole możliwe że nie wyrosną wcale. Ja mam 17 lat i do aparatu mam mieć wycinane ósemki górne, oczywiście ortodonta zlecił zrobienie zdjęcia pantomograficznego i bardzo dobrze widać górne gigntyczne korzenie ósemek które mają być wyrwane... Na dole nie ma nawet śladu po ósemkach.
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
yhm... no nie wiem czy tak parami, chyba to indywidualnie sie dzieje.
Mi wyrastały pojedynczo z której strony chciały,a jedna nie wyrosła wcale heh
|
|
|
|
|
#3215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9? To i nawet 9 jest....? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam, że przyjaciółka bardzo mnie prosiła, żebym właśnie taki sobie założyła Nie no takich to chyba nie produkują
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a macie zdjęcie takiego 'czegoś'? ![]() bo chyba coś kojarzę...
|
|
|
#3219 |
|
Raczkowanie
|
jest jest tylko nazywa się to ząb dodatkowy i nie musi koniecznie roznąć na końcu za Ósemką.. można mieć np. dwie dwójki obok siebie..takie zawsze się usuwa
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
W bajce Ed, Edd, Eddy taki mały blondynek nosi druta dookoła głowy.
![]() http://img403.imageshack.us/img403/4...ap00055rh5.png |
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuję poszukać fot, ale pamiętam, że często motyw tego aparaty występował np. w "Świat wg Bundych", kiedy do tego młodego lgnęła dziewczyna wlasnie z tym aparatem, albo w róznych komediach amerykańskich miały taki aparat dziewczyny, z którymi nikt nie chciał iść na bal.
|
|
|
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim. Zastanawiam się nad założeniem aparatu i narazie jestem na etapie zbierania informacji i wyboru dobrego ortodonty. W związku z tym mam pytanie (nie wiem czy było, poniewaz nie zdążyłam przeczytać 3 poprzednich wątków
). Czy normalne jest to, że ortodonta zakłada aparat tylko na podstawie zdjęcia rtg? Tzn. czy normalne jest to, ze nei robi wycisków przed założeniem aparatu?
|
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale my przynajmniej nosimy to na noc i w ciągu dnia, ale jak jesteśmy w domu ![]() tak, to nic innego jak wyciągi ![]() prosze: ja nosze coś takiego : http://www.kahnortho.com/images/headgear.jpg a tu okragły : http://futureshipwreck.com/blog/pics/headgear.jpg a tu na manekinie: http://www.aso.org.au/Images/Orthodo...s/headgear.jpg
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żebyś nie musiała czytać poprzednich części, stworzyłyśmy specjalne FAQ ![]() link w podpisach, ORTO-FAQ-znajdziesz tam dużo informacji, tak na początek
|
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
I żebyś nie musiała czytać poprzednich części, stworzyłyśmy specjalne FAQ
![]() link w podpisach, ORTO-FAQ-znajdziesz tam dużo informacji, tak na początek [/quote]Właśnie zaczęłam je czytać. Sorki wcześniej nie zauważyłam Dopiero doczytałam o tych wyciskach. Dzięki za informacje.
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondi2989 dzieki zdjęciu panto własnie
i ja ponoć nie mam zadnych śladów, żeby kiedykolwiek miałyby mi wyrosnąć te 8 ![]() zdjęcie wstawię jutro. bo dziś jestem z facetem i muszę sie nim zajmować:d a nie tam zębami
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do jakiej wady takie urządzonko się nosi? tak |
|
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3231 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tzn.powiedziała mi to koleżanka, nie wiem jaka bedzie reakcja w poniedziałek w szkole ale jezeli naprawde tak źle wyglądam to chyba bede musiała zmienic oprawki...albo soczewki zakupię![]() ja tez mam 3 ósemki:dwie na dole i jedną u góry a z górna ósemka nic narazie nie wiem![]() Cytat:
![]() ![]() :eek : masz dziewiątki?
|
||
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
na początku też miałam odruchy wymiotne
ale używam już jej od ponad pół roku i jest już w miarę ok. W sumie to nie jest taka zła, bo po niej mam uczucie super świeżości w buzi, pewnie przez ten obrzydliwy, wygryzający wszystko smak![]() paulincia, Ty się nie przejmuj koleżanką zazdrośnicą, pewnie zazdrości Ci, że niedługo będziesz miała ładne ząbki, olej to i noś z dumą swój aparat. Zobaczymy za parę lat, kto będzie wyglądał jak Brzydula |
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Jak powiedzialam kolezankom, ze bede miec aparat, zaczely sie ze mnie smiac, ze bede jak Brzydula. (Nosze okulary
)Ale oczywiscie nie chodzilo im o to, aby mnie obrazic, tylko sie posmialy, i teraz razem ze mna wyczekuja, az bede miec aparat Moze juz w ciagu tygodnia bede miala Bo jutro jade do dentysty zrobic jeden maly ubytek i umowie sie z chirurgiem na wyrwanie czworki
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
to już mam aparat
![]() ale boli lekko całe zęby, do tego język strasznie obciera mi się o prawy górny pierścień ![]() orto lepiła mi go ponad 2,5 h, mam różowe gumki później wstawię zdjęciateraz najlepsze: komuś z Was zdarzyło się usnąć podczas lepienia aparatu czy ogóle wizyty u dentysty?? bo tak sobie siedziałam i się nie ruszałam i usnęłam, jak coś do mnie mówiła, to się przebudziłam, ale chyba nawet nie zauważyła
|
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to chyba tutaj rekord pobilas jeszcze nie slyszalam zeby ktos mial tyle aparat zakladany
|
|
|
#3236 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze tych co mają nie teges, olejesz z góry na dół i niech gadają co chcą ![]() Cytat:
łeeeeeeeeeeeeeee ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale usnąć to jej nie usnęłam ![]() Ale za to raz u dentysty prawie usnęłam na piaskowaniu już zaczynałam odjeżdżać, paszczękę zamykać, kolorowy zawrót głowy iiiiiiii...ocknęłam się
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-01-27 o 17:50 |
|||||
|
|
|
|
#3237 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dzięki za pocieszenie mam nadzieję ze bedzie dobrze Cytat:
Cytat:
![]() a czemu tak długo? u mnie to zajęło ledwo godzinkeCytat:
|
||||
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj dzwoniła moja orto. za 2 tygodnie mam wizytę i wycisk... już niedługo zostanę aparatką, mam stresa
|
|
|
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)nie no, w międzyczasie była jeszcze herbatka po pierścieniach, potem soczek między łukami, długo dobierała pierścienie, potem łyżki do wycisków, w końcu nie znalazła wydaje mi się, że samego lepienia, to te 2h były
|
||
|
|
|
|
#3240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

) bo bardziej sobie zaszkodzę
a chciałabym 

Jestem idealna
wszak kula to kształt doskonały