|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nowa farba Loreal Excell 10
Postaram sie zrobic jutro w swietle dziennym bo nie mam aparatu tylko komorke... kolorek mialam taki mysiowo-popielowaty
mozliwe ze teraz jest troche bardziej wyraźny
|
|
|
|
|
#392 |
|
Przyczajenie
|
No i zrobiłam sobie pasemko jasny orzech (6.0) - i dobrze, że TYLKO pasemko...kolor - jak zwykle!!! - wyszedł jasny brąz z czerwonawą poświatą...
chyba wrócę do swojego Islande...chociaż korci mnie jakaś zmiana - jak uzyskać chłodny, popielaty ciemny blond? Bez żółci, miedzi, czerwieni...ech!
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z takiego koloru jaki masz, to niestety nie uzyskasz tak łatwo blondu, ewentualnie stopniowo i u fryzjera... Sama jepiej nie próbuj, bo nikomu to jeszcze na dobre nie wyszło |
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaki masz kolor wyjsciowy? Ja musze troche zwrócić honor tej farbie. Kumpela wczoraj nakładała sobie kolorek (mimo iż jej odradzałam, niepotrzebnie jak sie później okazało) 9.13 zmieczany z 7.13. Ona ma długie włosy i potrzebowala 2 opakowan, wymyśliła że zmiesza sobie 9.13 z 7.13 pół, na pół. Kolorek wlosów wyjściowy miała cieeemny blond. Wyszedł jej cudny kolorek! Naprawde jak z reklamy:O Taki średnio jasny, chłodno-popielaty blondzik! No kurcze tak jej zazdroszcze tego kolorku!:P:P |
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm czyli pewnie przez to, bo gdybyś miała swój czysty naturalny kolor, to pewnie złapało by inaczej (tak jak mojej kumpeli)
|
|
|
|
|
#397 |
|
Przyczajenie
|
Ale wczoraj użyłam po raz pierwszy farby l'oreal 8,1 (jasny popielaty blond) i jak na razie efekt jest bliższy moim oczekiwaniom - kolor wyszedł ciemniejszy niż na próbniku, ale o to mi chodziło :P i jak na razie nie widzę miedzi - zobaczymy co będzie jak kolor będzie się wypłukiwał - bo pewnie będzie
będę informować
|
|
#398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#399 |
|
Przyczajenie
|
elfik89: jak tam Twoj zlocisty braz?
nie zmywa sie do rudego u mnie w szafce wciaz leży czekoladowy kasztan i nie mam odwagi go nałożyć na włosy;/ także postanowilam kupic inna farbe myslę nad BRĄZEM excell. farbowal ktoś?
|
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj zafundowałam włosom Bursztynowy Kasztan (6.41). Na opakowaniu kolor jest piękny, intensywny, jasno - kasztanowy ze złotymi refleksami. W praktyce, tuż po farbowaniu, wygląda to nieco inaczej...
![]() Moje włosy były rozjaśniane, a od około czterech miesięcy farbuje je brązami (ostatnio Kasztanowy Brąz Joanny). Po nałożeniu Excell'a włosy są w kolorze bardzo bardzo ciemnego brązu, z kasztanową poświatą. Końcówki są czarne! Post edytuję: Powinni tego zabronić, wycofać z rynku i nałożyć karę grzywny na l'Oreal! Edytowane przez L0LA Czas edycji: 2009-01-22 o 17:02 Powód: Efekt farbowania zachwycał tylko jeden dzień, póżniej prawda wyszła na jaw... |
|
|
|
|
#401 |
|
Przyczajenie
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Wczoraj przeczytałam cały ten wątek o farbie L'Oreal Excell 10 i postanowiłam spróbować tego cuda Dość dawno nie farbowałam samodzielnie włosów gdyż od prawie roku robię jasne pasemka u fryzjera. Początkowo kusił mnie odcień nr 7 - ciemny blond, ale po przeczytaniu Waszych opinii mój wybór ostatecznie padł na nr 9.13 - jasny lodowy blond ![]() I wczoraj wieczorem zafarbowałam włosy Efekt ???? ... Mam na głowie śliczny i bardzo naturalny średni blond Tzn. tam gdzie miałam jasne pasemka wyszedł średni blond a tam gdzie miałam mój naturalny kolor włosów (ciemny blond) wyszedł taki bardzo ciemny blond Wszystko w zimnej tonacji ![]() Jestem bardzo zadowolona z tej farby Nawet odrosty bardzo fajnie mi złapało ![]() To dzięki Wam skusiłam się na farbowanie Tylko mam nadzieję, że farba nie spłuka się za szybko, bo ten kolorek bardzo mi odpowiada
|
|
#403 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi kolorek się trochę wypłukał i jest odrobinę jaśniejszy coś jak czekolada i żadnych rudości nie widzę |
|
|
|
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dobrze zastanówcie się nad brązami. Jeżeli po tej farbie chciałybyście rozjaśnić włosy to nie ma takiej możliwości aby przy tym doszczętnie ich nie zniszczyć. Najlepszy fryzjer w moim mieście nie mógł tego dokonać, co więcej, nie mógł zrobić na nich nawet refleksu! Składniki tej farby wyżarają wszystkie inne!
Cofam swoją poprzednią wypowiedź, bo kolor choć ciekawy to jednak wżerający się głęboko we włosy. A po paru myciach otwarte łuski włosa porażają z daleka! |
|
|
|
|
#406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się w ogóle nie zgodzę, mam okropnie zniszczone włosy (rozjasniałam je dlugi czas na blond) postanowilam zrobic sie na ciemno i jak wiadomo na rozjansionych wlosach ciemne farby blyskawicznie sie wyplukuja, zrobilam i wellatonem i N&E I Reciatlem i tylko ta farba trzyma sie fajnie, plucze tak,ze zostaje bardzo ladny brazik. Jestem niewiarygodnie zadowolona, a co chcialam przede wszystkim napisac, moje zniszczone wlosy sa bardzo miekkie po niej i delikatne sie zrobily. Jestem baaardzo zadowolona. Na kazde wlosy inaczej dzialaja rozne farby, kazdy wlos inaczej na nie reaguje
|
|
|
#408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kolor mi się troche spłukał,ale teraz jest jeszcze ładniejszy.. i mimo ,że mam odrosty(nie az tak bardzo widoczne,no ale są..) to nie chcę ich farbować jeszcze, bo znów będę miała ten kolor 'z drogerii" i będe czekać az mi się troche spłuka
|
|
|
|
#410 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczęta, ponawiam prośbę o zdjęcia efektów po 9,13 (jasny lodowy blond)!!!
![]() Jaki kolor wyjściowy miałyście? Czy jak mam ciemny blond a chcę uzyskać średni, popielaty to ten kolor (9,13) da radę?
|
|
#411 |
|
Przyczajenie
|
Ja farbuje sie u fryzjera (raz pofarbowalam sie sama goldwellem- mial byc blond a byl braz wpadajacy mocno w rudy i wtedy powiedzialam ze nigdy wiecej) ale od jakiegos czasu nie jestem zadowolona z efektu farbowania przez fryzjera i dlatego znow mnie korci zeby samej sie pofarbowac. Mam teraz zloty odcien blondu wpadajacy w rudy i juz robia mi sie odrosty. i boje sie ze jak naloze farbe to wyjdzie mi pomarancz no i odrosty w calkiem innym kolorze!co myslicie?czy ta farba dobrze pokryje nawet odrosty?i czy nie wyjdzie za ciemny kolor nawet jak wezme jakis jasny odcien blondu...ten najjasniejszy chyba.wiem, ze juz pisalyscie ze wychodza ciemniejsze ale na tych załaczonych 2 zdjeciach wygladal bbb ladnie.
Pozdrowionka Edytowane przez celashe Czas edycji: 2009-01-23 o 13:49 |
|
|
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#413 |
|
Przyczajenie
|
hej,
niestety ten czekoladowy kasztan okazał się u mnie całkowitym niewypałem. Wypłukał się po ok. 5-6 myciach (na ufarbowanych jaśniejszych odrostach) na brzydki rudy kolor :-( pomimo, ze farbowałam w Sylwestra nie wytrzymałam tego paskudztwa na włosach i dałam ostatnią szansę tej farbie i dzisiaj rzuciłam brąz (4.0). Farbę nałożyłam tylko na odrosty. Wyszły b. ciemne, prawie czarne, ale teraz mam równomierny kolor na całej długości. Zobaczymy co będzie po kilku myciach, ale póki co jest OK. |
|
|
|
|
#414 |
|
Przyczajenie
|
UUUUU, to na moim złotym odcieniu ta 10tka chyba tez nie chwyci co?A czy jesli mam zloty odcien to moge w ogole jakas farbe sama nalozyc czy wyjda mi zielone?Cos przestalam wierzyc w facowosc fryzjerow bo juz kolejny raz sie zawiodłam.Co tu robic??
|
|
|
|
|
#415 |
|
Przyczajenie
|
niestety - farbowany obecnie (excellence jasny popielaty blond), ale naturalny też miałam ciemny blond. Nie wiem - zaryzykować??
|
|
#416 |
|
Przyczajenie
|
A ja poradzilam sie fryzjera na forum fryzjerskiem i powiedzial ze mam zle dobrany kolor i jakbym sama cos zaczela z tym robic to moze wyjsc zielen wiec lepiej nie ryzykowac i wybrac sie do dobrego fryzjera. Do dobrego niby chodzilam wiec teraz to ciezka sprawa- bo nie wiem d kogo sie wybrac
((
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zaryzykowałam i mi wyszła dupa blada za przeproszeniem....... Moja kumpela robiła na naturalnycj i wyszedł pięęęękny kolor, ale na farbowanych.... nie
|
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
A po moim jasnym lodowym blondzie nie pozosta; nawet slad. Farbowalam jakies trzy czy cztery tygodnie temu. Najpierw zrobilam pasemka, a po paru dniech juz nie bylo ich widac, bo farba sie tak wyprala. Teraz znow zrobilam pasemka i mam jasne wlosy.
|
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
czyli na naturalnych włosach farba wychodzi jaśniej niż na farbowanych?
|
|
#420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na naturalnych wychodzi prawie tak samo (moze minimalnie ciemniej, ale po paru myciach sa takie same), na farbowanych jest totolotek.... nie wiesz co uzyskasz;/ Ja na farbowanych wlosach janym lodowym blondem 9.13 uzyskalam ciemny brąz z rudą poświatą:| Z kolei mojej kolezance ten sam kolor na naturalnych wyszedl przecudnie. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

mozliwe ze teraz jest troche bardziej wyraźny

i nie mam odwagi go nałożyć na włosy;/ także postanowilam kupic inna farbe