|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Parodia jestes na swiezo po założeniu. Powiedz ile zapłaciłaś za łuki, z tego, co widzę to metalowe masz i czerwone zamki? Ja w piątek idę na pierwsza konsultacje z ortodontą. Boje sie, ze coś musze usunac bo mam ciasno zabki osadzone
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2800 zł za oba łuki, do tego orto będzie mi szykowała jakąś zaporę na język, ale sam aparat po 1400 za łuk
|
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Parę osób miało ochotę troszkę go podotykać, ale nie pozwoliłam im na to
|
|
|
|
#3304 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3305 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
dowiem się w sobotę, albo za miesiąc
ale ogólnie chodzi o to, że "wypycham" językiem górne siekacze i muszę się od tego odzwyczaić powiedzcie mi, po co te drugie wyciski, już w aparacie? wydawało mi się, że będę miała tylko jedne ![]() a teraz mnie tak bolą zęby najbardziej siekacze, jem papki, a myję je wyłączoną szczoteczką elektryczną , bo jak włączę, to nie mogę wytrzymać z bólu![]()
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
To normalne, mnie tak bolaly zęby ze nawet jezykiem nie moglam dotknac. Ale po ok 4-5 dniach mija
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pocieszyłaś mnie ![]() a moja twierdzi, że przerwa między jedynkami jest minimalnie mniejsza, też mam takie wrażenie, to możliwe? ![]() otrto mówiła, że na razie założyła mi taki elastyczny łuk, który pracuje, żeby zamki były w jednej linii, dopiero później grubszy do właściwego "wepchnięcia" ich |
|
|
|
|
|
#3309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi szpara (końcówka szparki po 4) zamknęła się w jedną noc![]() elastyczny łuk... hm wiecie co z tego co zrozumiałam jak mi orto tłumaczył to na początku dostawałam jakieś łuki inne,a dopiero od kilku miesięcy stalowe, czyli te lepsze i bardziej ciągnące ![]() Muszę stwierdzić, że moje ząbki są idealnie białe Tylko ten kamień/osad na dolnych mnie wkurza (tzn.minimalna ilość przy dziąsłach). Zawsze się zapominam spytać orto co z tym zrobić:/ a jak on nie mówi to może nie trzeba tego zdejmować...
Zadrutowana od 16.06 i 01.09 /2008r. ![]() Edytowane przez Lady No Nick Czas edycji: 2009-01-28 o 12:44 Powód: pomyłka |
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Przyczajenie
|
Patrze ze tu wiekszosc z Was juz nosi aparaty...
Ja dopiero ide do ortodonty niebawem...boje sie tego bólu ale wiem ze tak trzeba :P |
|
|
|
|
#3311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zakładanie to nic nie boli, dla mnie najgorsze było wkładanie w papę tych tamponów A jeśli chodzi o noszenie już to nie wszystkich boli... Mnie np. nie zawsze boli, ale jak boli to już tak konkretnie i powiem Ci, że da się to znieść, kwestia 2dni
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze kila dni do wizyty u ortodonty, aa boje się
zobaczymy czy jedyne wyjście dla mnie to aparat, na który narazie i tak pewnie nie zbiorę funduszy Czemu to musi być tak drogie
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. cena, rodzaj aparatu 2. koszt wizyt kontrolnych z wymiana łuku, lub tylko zamków 3. zastanawiam się nad porcelana na górę - oby mnie cena nie powaliła z nóg macie jeszcze jakies pomysły?
|
|
|
|
#3314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem będą mocniejsze, ale mi mówiła, że umnie to kwstia miesiąca, dwóch ![]() Cytat:
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-01-28 o 13:03 |
||
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3316 | |||||
|
Rozeznanie
|
Ojoj...nie było mnie od wczoraj a tu do nadrobienia aż 3 strony
![]() ![]() maniocek- witamy kolejnego pana! Cytat:
ja jestem taka romantyczka że zaraz stworzyłabym z tego historię miłosną Cytat:
ogolnie w LO to może z 8 osób ma![]() Cytat:
z kim bym nie rozmawiała to zaraz mu w paszczę zagladam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez paulinciax07 Czas edycji: 2009-01-28 o 14:26 |
|||||
|
|
|
|
#3317 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Kokon pro
|
ha literatura zaliczona
wiem Papryczko ze ty mnie tu czasem wspominasz Kilianna ja fil ang a ty? |
|
|
|
|
#3319 |
|
Raczkowanie
|
ano fakt
dziewczyny idą z prędkością światła
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3321 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jeszcze tak sobie przypomniałam, że przecież dentyści odradzają częste piaskowania, a oni tam piszą, że co miesiąc jest robione... Pewnie czyszczą głównie zamki, ale zębom też się dostanie. No i nie napisali ile kosztują wizyty kontrolne... Cytat:
Cytat:
Cytat:
niemniej jednak ten stereotyp musi funkcjonować, skoro co chwilę czytamy tu obawy przed leczeniem, bo przecież "jak to wygląda" tylko że o ile u nastolatków jakoś to ujdzie, o tyle jak już widzę dwudziestokilkulatkę, która panikuje, że się oszpeci, to mnie delikatnie )*$$^&*()(&* ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kto jest zainteresowany artykułem-smiechotka podała link wczoraj-szukajcie kilka stron wstecz. Jakby co, mogę wysłać na maila. Bosze jaka jestem chora, to masakra głowa mi pęka, katar mam taki, że chusteczka starcza mi na 30 sekund
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
TAK!!!
![]() Wlasnie przez takich ludzi panuje stereotyp, ze aparatka jest szpetna i w ogole jakby miala trad...
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ekspertką nie jestem-nie będę się wypowiadać o wadach i zaletach incognito, ale zewnętrznych aparatów szpetnymi nazywać nie pozwolę a żeby było śmieszniej-ten artykuł powstał w oparciu o opinię ortodonty ![]() Zaczęłam trochę czytać o tym aparacie, przeglądać zdjęcia i dowiedziałam się coś nowego! Incognito oprócz zamków ma jeszcze takie nakładki ściśle dopasowane do każdego zęba, aaa no i ze złota to robią chyba by mnie musiało zdrowo pogrzać, żeby robić takie cyry, żeby ukryć leczenie ![]() http://img223.imageshack.us/img223/2...czeniemtr8.jpg
|
|
|
#3324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja się piszę na waszego bodygarda ;D Jak panuje stereotyp, ze aparatka jest szpetna to co ja mam powiedziec za nie caly tydzien bede mial aparat ;p
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
|
#3325 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze jak ktoś coś niemiłego powie Wam, o aparacie to wiecie gdzie szukać pocieszenia
na wątku aparatowym gdzie są tak samo szpetne osoby hehe![]() Jak można uważać kogoś z aparatem za szpetnego:/ chamstwo! szpetne to są krzywe zęby,a nie aparat:/
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ratunku, jak można sobie poradzić inaczej w pierścieniem niż woskiem? orto mi nie dała, dopiero w sobotę mogę do niej iść, już myślałam, żeby go jakimś plastrem zakleić, czy coś cały czas mi tak obciera język, że już mam cały poraniony
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-01-28 o 17:54 |
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
heh, to i ja przemysle kilka slow do redakcji...
a wiecie co mi przez mysl przeszlo.... ze z moich obserwacji i doswiadczen niestety wynika, ze czesto aparty sa "zle znoszone" przez osoby typu ..hmmm... jedyne co mi do glowy przychodzi to: CZILIDERKI (spolszczylam bo nie jestem pewna jak sie to pisze). chodzi mi o taka osobe mocno wyczulona i skupiona na swoim wygladzie i popularnosci - modny look, zgrabne cialo i zaliczanych do "smietanki towarzyskiej" danego otoczenia.... taka osoba ktora zadaje sie tylko ze "stanem" i "pati" i mysli ze od "Staszka" i "Krysi" zarazilaby sie przecietnoscia a dodatkowy kilogram czy ciuch w rozmiarze 38 zakrawa na tragedie nooo taki stereotyp ![]() oczywiscie nie twierdze ze jest tak zawsze bez wyjatku... nie wiem czy udalo mi sie przekazac Wam moje odczucia
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-28 o 17:58 |
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Boze, zaraz do dentysty... Boje sie... (Nie lubie dentysty
)I pojade do chirurga sie umowic na rwanie zeba
|
|
#3330 |
|
Raczkowanie
|
Na to robimy zmasowany atak
Też się pisze na ochronę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

jak ladnie poprosi.
najbardziej siekacze, jem papki, a myję je wyłączoną szczoteczką elektryczną , bo jak włączę, to nie mogę wytrzymać z bólu

ja jestem taka romantyczka że zaraz stworzyłabym z tego historię miłosną
, a raczej jego czytelniczkopisaczkom 

3/3/6-22/7/8