|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
, no nic, trudno - może coś innego mi się uda .cashmeree, dziewczyna ma niektóre ciuchy fajne i niedrogie, ale nie wysiliła się wystawiając je - rozmiarówka tylko przy spodniach rozpisana (ale w tytułach przeważnie brak), a rozmiar "góry" to niby wszystkie kobity taki sam mają? Udanych łowów i pochwal się koniecznie
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-01-27 o 18:47 |
|
|
|
|
#3962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej czułam się do 9 tygodnia bardzo dobrze ostatnio tylko kilka razy zasłabłam, ale siedzę drugi dzień w domu i powoli coraz lepiej brzuszek mi rośnie szybko jakoś Póki co widzieliśmy pulsujące serduszko i to było taaakie niesamowite ;-)
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Malaga bardzo współczuję wam obojgu dajcie sobie czas na żałobę i pamiętaj, że wasz smutek to coś naturalnego. Zobaczysz, że niebawem będziecie mieli cudowne dzieci. Pisz o swoich emocjach. Może pocieszy Cię fakt, że moja najbliższa przyjaciółka miała identyczną sytuację ok 2,5 roku temu, dziś cieszy się jednoroczną prześliczną córeczką.
|
|
#3965 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karolinak gratuluje coreczki
![]() ![]() ![]() ahh jak zazdroszcze Malga trzymaj sie cieplo i pisz nam co u Ciebie regularnie
|
|
#3966 |
|
Wtajemniczenie
|
No proszę ile dobrych wieści
![]() Malga trzymaj się, jestem pewna, że już nie długo znów będziesz się cieszyć dwoma kreseczkami A ja czekam z utęsknieniem na jakieś wyraźne i jednoznaczne znaki od maleństwa. Kilka razy poczułam coś jakby puknięcie od środka, ale po przyłożeniu ręki wszystko ustawało póki co bardzo wyraźnie czuję kiedy dzidzia jest blisko mojego pęcherza i go uciska Podczytałam ostatnio na wątku u naszych już bardziej zaawansowanych wizażanek, że jak dziecko już daje wyraźne znaki to można mu odpukać, a wtedy ono też odpuka hi hi dziewczyny pisały, że to bardzo wzruszająca chwila i się popłakały ze wzruszenia, ja też ostatnio płaczka jestem więc jak dojdzie co do czego to pewnie też się poryczę
|
#3967 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Słońca
Ja też zazdroszczę ![]() Dziękuję Kochana za pamięć Cytat:
Jesteście niesamowite Cytat:
Cytat:
Dostałam 2 próbki Elancylu, faktycznie kosztuje chyba koło 100 ja dziś patrzyłam na Perfect Mama z Dax'a, ale jakoś nie miałąm weny na kremy na rozstępy dziś ![]() Cytat:
![]() Co do płci to niestety najpierw nóżki były podciągnięte pod brzuszek, tak jakby po turecku, a potem się wyciągnął (ęła) i zaprezentowała pupę no więc z płcią będę się musiała wstrzymać do 18.02. ale najważniejsze, że dzidiza zdrowa, mamusia się zdecydowanie uspokoiła Dziękuje Wam za wszystki kciuki, jesteście kochane Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3968 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, co prawda nie mam "dużej" niedowagi, ale małą tak i brzuszek zaokrągla mi się bardziej od jedzenia, bo rano już go nie ma , a to koniec 14 tc . To chyba jest sprawa indywidualna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, przed ciążą potrafiłam ryczeć z byle powodu, teraz - nic . Nawet USG wzrusza mnie radośnie, bez łez. megi, jak się czujesz? Edit: tru strasznie się cieszę . A jaka duża jest już Wasza dzidzia?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-01-27 o 20:12 Powód: Dopisek |
||||
|
|
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
megi b ja też nie mogę się doczekać pierwszego kopniaka, pamiętam że w pierwszej ciąży córcia kopła mnie jak jechałam zdawać egzaminy i mialam za sobą nie przespaną noc i dwie kawy na koncie - też musiała być poddenerwowana
dziękuje wszystkim dziewczyną za ciepłe słówka ![]() teraz leżę w łóżku i borykam się już drugi dzień z bólem głowy w tylnej prawej części. jak nie urok to .....`jak dół się wyleczył ) to teraz góra nawala
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziękuję wszystko ok
truheart no to już kawał dzidziusia dźwigasz
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dobrze, słusznie postępujesz
|
|
|
#3974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :Cytat:
Cytat:
Moja córeczka ma już 280 g więc niezła Baba z niej Najważniejsze że nasze dzieciaczki są zdrowe i pięknie rosną Fajny ten dzień, same dobre wieści i byle tak do ostatniego rozwiazania
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tz twierdzi zdecydowanie, że na filmiku dopatruje się siusiaka ![]() Byłoby faktycznie super (a mam nadzieję, że naprawdę) gdyby do końca tylko takie nowiny napływały od wszystkich mamuś Miałam malować paznokcie...ale coraz bardziej mi się nie chce, poprzestanę tylko na zmyciu starego lakieru
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny!!!
tak wiele rzeczy mnie omija ale czasu brak ... całe dnie spędzam u babci - nie moze się pozbierać po tej historii z wujkiem, jak wracam do domu czeka na mnie pies i spacer ... potem trzeba cos posprzatac i jeszcze kolezanka mnie odwiedza codziennie ... wczzoraj tyle sie spisałam i nie mogłam się zalogować ... normalnie prawie rzuciłam laptopem o podłoge![]() Strasznie się ciesze, że wszystkie wizyty takie udane! Malga trzymaj się! aha ... i witam nową koleżankę ...... |
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
A ja was podczytuje, ale jakoś brak mi weny. Czuję się dobrze. Dziś łyknęłam ostatni Duphaston i niecierpliwie sie za wizytą. Tak jak jedna z was pisała też chcę się upewnić czy wszystko w porządku bo miałam ostatnio trochę stresów i obym tym nie zaszkodziła maleństwu.
Ciężko zniosłam stres, źle się czułam, pobolewało mnie, i potrzebowałam dużo snu żeby się wyciszyć i uspokoić. Polecam równie wciągającą gierke http://dzieci.wp.pl/zabawa.html?p=6&...8&ticaid=17666 trzymajcie się cieplutko edit: jakby któraś nie miała pomysłu na obiad to polecam: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis21337.html matko jaka pycha ![]() zamiast groszku dałam kukurydzę i polecam dodać pietruszkę zieloną.Pierwszy raz robiłam i nie ostatni
Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-01-27 o 21:45 |
|
|
|
#3978 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tak czuje sie troche lepiej - dziekuje
![]() dzis nawet zdalam egzamin ustny ![]() ale czuje, ze jeszcze powinnam polezec ale sesja mi na to nie pozwala ![]() Tru to swietnie, ze wszystko ok
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ciesze sie bardzo że wasze dzidzie są zdrowe, no i nie ukrywam że trochę wam zazdroszczę,że juz wiecie że wszystko jest dobrze. Ja na usg idę dopiero 6.02.Będzie to dopiero drugie usg, jestem bardzo niespokojna przez to niewiedzę....
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2009-01-27 o 23:36 |
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() Byłam dzisiaj u lekarza, widziałam maleństwo!!Ma już 31 mm, najpierw spało, ale jak zobaczyło, że ktoś je podgląda, zaraz zaczęło fikać nóżkami i trzymało kciuka w buźce Jestem taka szczęśliwa, że trudno opisać.Strasznie fikało, a mi się ze szczęścia, aż łezka w oku zakręciła![]() Aha i uspokoiłam się, bo wyniki okazały się dobre. Pozdrawiam wszystkich i spokojnej nocki życzę!
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak przeżywam zwykłe badanie moczu i morfologie, że nie spię pół nocy jak czubek, i jestem już na nogach, po kąpieli a badanie o 9
![]() Tak bardzo chcę, żeby choć wyniki byly dobre, że podświadomie fiksuje ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
Ja dzisiaj niewyspana po wczorajszym meczu Polska:Norwegia, ale dzidzia już się uczy kibicować (Najlepsze jest to, że nie wytrzymałam ostatnich minut meczu i na 3 minuty przed końcem meczu poszłam się położyć do innego pokoju, a tu mąż krzyczy że WYGRALIŚMY!!!! No i całe spanie odeszło w mig Truheart - bardzo się cieszę że wszystko ok. Ja na wizytę dopiero za 2 tygodnie (9 lutego) |
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
witam ;]
ja dzis mialam ciezka noc jak nie brzuch mnie pobolewał -czy was tez boli jak spicie na brzuchu ? musialam sie pilnowac zeby spac na boku lub na plecach co dla mnie było katogrga i spaniem raczej na "czuja" nie dosc ze w nocy brzuch to nad ranem ból piersi mnie obudzil i mam po spaniu- wczoraj bylam kupic sobie nowy stanik i jestem przerazona musialam kupic takie miekkie bawełnainy nie typu push up bo mnie taki juz gniecie i z rozmiaru c jestem w DD !! mam nadzieje ze wroce do c choc u mnie w domu to manie po porodzie cyc zostal wlasnie dd a startowała z A !!! pozatym witam wszystkie i ciesze sie ze wizyty u gina ok ja mam za dwa tydnie (11 luty)a kiedy kolejne usg to nie wiem !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-01-28 o 07:53 |
|
|
|
#3984 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Cytat:
. Cytat:
, gratuluję zdanego egzaminu Cytat:
, wszystko będzie dobrze, na pewno Cytat:
, no widzisz wyniki dobre, dzidzia fika - żyć, nie umierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale brzuch mnie też dzisiaj pobolewał, mój TŻ zawsze mówi: "No rośnie, jak na drożdżach i musi sobie przestrzeń życiową powiększać ". Zazdroszczę (trochę) piersi
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Ja jestem po ciężkich 2 dniach... Pisałam ostatnio, że chyba dołapała mnie grzybica... Miałam iść do lekarza w poniedziałek ale po nocce w pracy byłam tak zmęczona, że sobie ten jeden dzień chciałam darować... Wieczorem pojawiło się jakieś plamienie... Ja w ryk, wystraszyłam się okropnie... Umyłam się i od razu do łóżka... Na drugi dzień migiem poleciałam do lekarza... Faktycznie stwierdził grzybicę (dostałam Pimafucin), krwawienia w chwili badania nie stwierdził ale powiedział, że musimy to potraktować poważnie pomimo tego, że to plamienie mogło być wywołane grzybkiem ![]() Potem zrobił mi USG oglądnął wszystko dokładnie, powiedział ku mojemu spokojowi, że wszystko jest dobrze, nic mi się tam nie odkleja, dzidzia nawet urosła i jak tydzień temu miała 1 cm tak wczoraj liczyła już 1,5 Chyba zaczęła rosnąć Tak fajnie wyglądała na tym ekranie ![]() Dostałam Duphaston i mam na siebie uważać... niestety dalej pracuje... Z jednej strony chciałabym odpocząć a z drugiej w domu bym zwariowała e hhhnajważniejsze, że z maleństwem jest wszystko dobrze
|
|
|
|
#3986 | |
|
Rozeznanie
|
super wiesci dziewczyny piszecie
oby tak dalej ![]() ja dopiero 18 lutego lezem znowu... i mi robil USG jak narazie na kazdej wizycie, to zle ![]() Cytat:
mmm... tez bym chciala zeby chociaz do c doszlo i zostalo
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
ja dzisiaj w pracy ... zaraz spadam na miasto i znów do babci - dzisiaj będziemy piec rogaliki ![]() kurcze - czy wczoraj była pełnia? widze ze nie tylko ja miałam cieżką noc ... budziłam sie chyba 3 razy i nie mogłam spać ... w dodatku nie miałam się do kogo przytulic bo mąż w delegacji ... no i po takiej nieprzespanej nocy musiałam wstać o 6 do pracy ![]() polkluza obiecuje że dziś wieczorem wpiszę Cię na listę fasolkową ![]() Cytat:
i mam nadzieje ze grzybki szybko sobie znikną! |
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko mi też lekarz robi usg na kazdej wizycie, jak by to bylo szkodliwe to pewnie by nie robil.....
|
#3989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Cytat:
ale to wcześniej urosły i od jakiegoś czasu stanęły...mam nadzieję że dużo już się nie powiększą...wiec na szczęście nie jest tak że całą ciąże rosną![]() Cytat:
Katarzynka00 nie zamartwiaj się tak bardzo...to tylko może zaszkodzić Maleństwu. Nerwy nie pomogą a badania trzeba zrobić...najważniejsze ze lekarz sprawdzi i nawet gdyby coś bylo nie tak to na pewno zadziała Cytat:
zawsze jest czas na porządki, zakupy, odwiedziny, no i najważniejsze by sobie odpocząć![]() Cytat:
Może to też jakaś norma że spać nie mozna w ciąży?Cytat:
Mi też na każdej wizycie robi usg...myślę że gdyby to szkodziło Dzieciaczkom to nie lekarze sami by unikali tych badań...a dzięki temu że robią możemy popatrzeć sobie na nasze Skarby
|
|
#3990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

Co do ciuszków ciążowych dziś na all udało mi się wygrac dwie aukcje jedną z jeansami a drugą z rybaczkami i to od twj samej użytkowniczki także za wszystko z przesyłka wyjdzie mnie tylko 40zł
jak tylko dojdą do mnie to się wam pochwalę mam nadzieje że rozmiarówkę dobrze wymierzyłam chociaż nawet jak nie będą pasowały to za dużo nie stracę
, no nic, trudno - może coś innego mi się uda 

, przed ciążą potrafiłam ryczeć z byle powodu, teraz - nic 
Najważniejsze że nasze dzieciaczki są zdrowe i pięknie rosną
NIE LUBIĘ TROLLI
... wczzoraj tyle sie spisałam i nie mogłam się zalogować
... normalnie prawie rzuciłam laptopem o podłoge