Maturzystki 2009 cz. IV - w oczekiwaniu na cud! ;* - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-27, 21:06   #871
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dot.: Maturzystki 2009 cz. IV - w oczekiwaniu na cud! ;*

jeszcze taką stronkę znalazłam
http://kierunkistudiow.pl/

Mnie nie chciało zalogować na wizaż ;| zamiast oglądać film o mafii na angielskim zrobiłam 5 zadan z matmy (cienko...). Jestem niewyspana, zaspalam dzis do szkoly i boje sie, ze jutro tez zaśpię. :-(
Stary 2009-01-27, 21:06   #872
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
D40 nie ma makro z tego co patrzyłam i generalnie podobno nie jest zbytnio dobry

pierwotnie chciałam Canona 400D, ale w tej chwili ciężko dostać nówkę, bo go wycofują, a jak gdzieś są to w cenach, które nie wiem skąd wzięli

wybieram między Canonem 1000D a Nikonem D60. nie chcę lustrzanki innej firmy. do aparatów Sony się zraziłam (mówię tu o moim starym kompakcie). no a z Canona lub Nikona tylko na te modele mogę sobie pozwolić.

jakość mają porównywalną z tego co czytam. ale jakoś wydaje mi się, ze Canon lepszy. no i kwestia tego, że za ok. 1700zł mogę mieć tego Canona ze standardowym obiektywem, który ma stabilizację obrazu (co wg mnie jest ważne), kartę pamięci dość sporą, etui i statyw z etui na niego. z tego tylko statyw jest rzeczą, którą niekoniecznie muszę mieć na początku. no a gdybym wybrała Nicona, to musiałabym kupić z obiektywem bez stabilizacji, bo inaczej nei starczy mi na kartę i etui albo musiałabym kombinować skąd wziąć dodatkowe 100-200zł

najgorzej, że nie mam nikogo kto mogłby doradzić i powiedzieć czy dobrze wybieram. w rodzinie nikt się nie zna na aparatach, tzn w tej takiej co to z nimi kontakt stały mam to niezbyt chyba TŻ też nie ma o tym pojęcia. mam kolegę, który siedzi w sprawach dot. fotografii, ale z tydzień albo i dwa na gg go nie ma, a innych namairów na niego nie mam. no i tak głupio by mi było nagle się odzywać i go zameczać, bo od dlugiego czasu nie gadamy poza 'czesc' jak sie zobaczymy no i on pewnie by mi w glowie namotal swoimi profesjonalnymi opiniami, ktorych sensu ja bym nie zrozumiala

no, niby wiem o kilku osobach jeszcze, ktore sie na fotografii znaja, ale... nie. pytanie sie ich nie wchodzi w gre
Rozumiem, że fotografia to Twoje hobby?
Można gdzieś w necie zobaczyć Twoje zdjecia? Chętnie bym spojrzała, bo bawię się w fotografię amatorsko (cyfrowy aparat + brak czasu), jeśli masz ochotę, zerknij na mój prototyp galerii i daj znać, co myślisz.
http://www.flickr.com/photos/invissible/
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:14   #873
Anuu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Można gdzieś w necie zobaczyć Twoje zdjecia? Chętnie bym spojrzała, bo bawię się w fotografię amatorsko (cyfrowy aparat + brak czasu), jeśli masz ochotę, zerknij na mój prototyp galerii i daj znać, co myślisz.
a ja pomysłów mam wiele, a aparat odłogiem leży, bo czasu brak żeby iść i porobić zdjęcia..ajaj
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:16   #874
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
A ja nie będę pisać o moich planach na wyniki matur, żeby nie zapeszyć
Ja jak zwykle nic nie planuję.
Ważne, żeby zdać (nigdy jakoś nie bałam się, że nie zdam, ale jak zobaczyłam tegoroczną maturę próbną z geo )
No i dla mnie ważne, żeby się im tam dobrze w tej Ł. zaprezentować i żeby mnie przyjęli. W sumie wszystko zależy od pytań, ale czuję, że będzie masakra.

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
haha, napisz jak było ja bym padła ze śmiechu chyba swoją drogą, Andrus jest bardzo sympatyczny
Napiszę, napiszę. Jak mnie BORowcy wpuszczą na to spotkanie.

Andrus jest świetny. Polecam jego blog i odcinek Kuby Wojewódzkiego z jego udziałem. Chyba nikt do tej pory sobie tak świetnie nie radził z głupim gadaniem Kuby.

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam, to Paula - z Ciebie chyba była największa filmo-maniaczka?

Jakoże mam ferie i czas, który mogę bez wyrzutów sumienia "marnować" chcę sobie pooglądać trochę filmów. Konkretnie takich starszych.
Jak na razie jestem po "Śniadaniu u Tiffany'ego", w kolejce czeka Roman Holiday, My FairLady i Funny Face.
No i moje pytanie: polecicie mi coś jeszcze?

Może być z Audrey , ale nie koniecznie
Be, chodzi Ci o coś lżejszego jak te filmy, które wymieniłaś czy w ogóle o klasyki kina?
Zastanowię się i wyślę Ci pw

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:21   #875
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
jeszcze taką stronkę znalazłam
http://kierunkistudiow.pl/

Mnie nie chciało zalogować na wizaż ;| zamiast oglądać film o mafii na angielskim zrobiłam 5 zadan z matmy (cienko...). Jestem niewyspana, zaspalam dzis do szkoly i boje sie, ze jutro tez zaśpię. :-(
i własnie tam ejst podane ze jest TiR na AGH. a teraz aż zaczelam grzebać i co zajduje? strona jaki rpzedmiot zdać zęby sie dostac o nie. i dopisek przy TiR "pod warunkiem uchwalenia kierunku"

jest cudnie. jest poprostu brilliant. szukam dalej na UJ i UE.

p.s. tez mi coś wizaz zaszwankował
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:22   #876
muchahahaha
Zakorzenienie

GG do muchahahaha

Cytat:

muchahahaha - jak bedziesz wrzucać, to pochwal się zdjęciem.

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

a mogę prosić zdjęcia?

owszem :P , wkleje tutaj. poradzcie mi radzic w prawie dekoldu do sukienki, bo zdaje mi sie ze mam za duzy, a moze jednak nie heh.
niech wszyscy ktorzy zobacza te zdjecia sie wypowiedza :P hehe
jednak dzis nie dam rady tego zrobic, moze jutro wkleje je, bo dzis padam na twarz ze zmeczenia

muchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:27   #877
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mnie w ogóle nie wyszukiwało kierunków z Politechnikii Krakowskiej... Zastanawiam się co lepsze - Matematyka Finansowa,Stosowana czy Komputerowa... Ale to tylko jakbym dobrze zdała mature... Tak to inaczej politechnika.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-27, 21:34   #878
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Paula Andrus Artur to moja platniocznia miłość. razem z Jachimkiem i Sianeckim, szkło kontaktowe oglądam nałogowo

Edytowane przez grudniowa-szatynka
Czas edycji: 2009-01-27 o 21:39
grudniowa-szatynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:36   #879
Deborah100
Zakorzenienie

Witam!

Postanowiłam napisać tutaj, bo kto jak nie Wy będziecie najlepiej obeznane w temacie Mam pytanie czy można jeszcze składać deklaracje maturalne? Chcę poprawić wynik z historii sztuki ale nie wiem czy przypadkiem się nie spóźniłam
Jeśli chodzi o wymagania i przepisy to chyba nie ma radyklanych zmian??

Pozdrawiam
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:41   #880
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
można tak powiedzieć, chociaż tak naprawde od ladnych kilku miesiecy zdjec na serio nie robilam. najbardziej lubie robic zdjecia ludziom, a niestety ludzie w wiekszosci uciekaja mi sprzed obiektywu. bralam kolezanke z soba na zdjecia czesto i ona nie narzekala albo raczej narzekala ale dawala sie pstrykac no i potem byla zadowolona, ze ma jakies fajne zdjecia no a potem tak wyszlo, ze przestalysmy chodzic, a potem popsul mi sie aparat i moglam tylko czasem na nie swoim robic

podesle Ci link na PW do moich zdjec. nic wielkiego tam nie ma. robione zwyklym kompaktem. w zasadzie dwoma, ale jeden (nie moj) mial chociaz makro tam jest duzo zdjec przekombinowanych, przeswietlonych. ale mialam sklonnosc do ingerowania w kolory zbyt duzego a przeswietlenia... jak poczatkowo pracowalam na innym monitorze to ich nie bylo. a potem jak sie przesiadlam na inny... to zobaczylam jak to u niektorych wyglada no ale to byla taka amatorska zabawa w zdjecia. zamilowanie do fotografii zaszczepil we mnie TŻ, ktory nie ma nawet aparatu okazalo sie, ze foto moze mi sprawiac mnostwo radosci i mam nadzieje, ze po maturze powroce do nalogowego zdjeciowania
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 21:44   #881
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Paula Andrus Artur to moja platniocznia miłość. razem z Jachimkiem i Sianeckim, szkło kontaktowe oglądam nałogowo
Andrus rządzi. Lubię go w każdej formie - telewizyjnej, radiowej, internetowej.

Jachimka już tak nie lubię. Wolę Zimińskiego.
Sianecki mnie rozczula jak się czerwieni. Lepiej mi się ogląda Miecugowa.

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Witam!

Postanowiłam napisać tutaj, bo kto jak nie Wy będziecie najlepiej obeznane w temacie Mam pytanie czy można jeszcze składać deklaracje maturalne? Chcę poprawić wynik z historii sztuki ale nie wiem czy przypadkiem się nie spóźniłam
Jeśli chodzi o wymagania i przepisy to chyba nie ma radyklanych zmian??

Pozdrawiam
Deklaracje można było składać do 30 września, teraz tylko je poprawiać. To samo dotyczy chyba poprzednich roczników, nie tylko nas.

Stary 2009-01-27, 21:49   #882
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Andrus rządzi. Lubię go w każdej formie - telewizyjnej, radiowej, internetowej.

Jachimka już tak nie lubię. Wolę Zimińskiego.
Sianecki mnie rozczula jak się czerwieni. Lepiej mi się ogląda Miecugowa.
Z babcią toczę wojny czy Sianecki jest słodki czy nie. nie wiedzieć czemu ją drażni. jakaż szkoda że żonaty a ja ledwo pełnoletnia
Stary 2009-01-27, 21:56   #883
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

faktycznie na UJ jest geografia a potem sie wybiera turystyke. nawet moze i by mi to podpasowało. ale gdzie ja znajde ta zswoją turystyke?
co mam złożyc na AGH jak wcześniej nie bylo tego kierunku?

na UE to tez dziwne co by tam turystyka robiła.
sprawdziłam. jest. teraz ejst 1-szy rok, czyli w tym roku zacznie sie 2
i est tak z turystyki i rekreacji mamy potem do wyboru 2 specjalizacje. juz dzisiaj wiem jaka bym wybrała (chociaż to dobre)

a to dobre na AWF też ejst faktycznie. już widze jak rpzeszłam test sprawnosciowy. AWF chyba odpada.
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 07:32   #884
ilo16na
Zakorzenienie

Hej hej.
Kurcze dzis naprawde ta przymiarka i fryzjer.
A w szkole 2 lekcje

I planuje kupic takiego kwiatka na reke(nie bede miala zadnej bransoletki) jak broszka ale na reke.
Nie wiem jak wytlumaczyc..

O czyms takim mysle->http://www.allegro.pl/item526009756_...ke_kolory.html

Ale ciemny fiolecik.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

Edytowane przez ilo16na
Czas edycji: 2009-01-28 o 08:01
ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 09:38   #885
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Hej hej.
Kurcze dzis naprawde ta przymiarka i fryzjer.
A w szkole 2 lekcje

I planuje kupic takiego kwiatka na reke(nie bede miala zadnej bransoletki) jak broszka ale na reke.
Nie wiem jak wytlumaczyc..

O czyms takim mysle->http://www.allegro.pl/item526009756_...ke_kolory.html

Ale ciemny fiolecik.

Moim zdaniem, to jest okropne.
A my będziemy mieli coś w tym stylu, żeby kamerzysta nas odróżniał.

Muszę się zbierać i jechać na tego prezydenta.

Miłego dnia, dziewczęta

Stary 2009-01-28, 10:33   #886
Renia90
Zakorzenienie

dzień dobry

miałam wstać dzisiaj wcześniej, ale oczywiście poszłam spać coś 00:20a potem jeszcze nie mogłam zasnąć i słuchałam muzyki do po pierwszej.. i wstałam 10:04

zadania z biologii mam już praktycznie porobione, tzn się zrobiłam wszystkie te co mi idą bezproblemowo, niektóre z pomocą książek.. a jest też parę takich których w ogóle nie czaję ;p więc spotkam się z koleżanka i zrobimy je razem

dzisiaj muszę w końcu ruszyć tą nieszczęsną prezentację, zobaczyć co i jak, rozplanować, zajść do biblioteki, po drodze do sklepu i na przystanek zobaczyć rozkład jazdy autobusów.. no i jeszcze zarejestrować się do lekarza bo muszę iść na bilans..mam wiecznie wrażenie, że co chwilę mam te bilanse głupie ;p

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 10:40   #887
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

moze juz ktos zadawal takie pytanie ale nie moglam znalezc-
zeby dostac sie na niektore kierunki, do rekrutacji potrzebne tez są wyniki ze swiadectwa?
moze zle cos przeczytalam i nie zrozumialam, ale na stronie dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego jest jakis przelicznik ocen..
buziaki

Edytowane przez 0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Czas edycji: 2009-01-28 o 10:43
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 10:47   #888
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
można tak powiedzieć, chociaż tak naprawde od ladnych kilku miesiecy zdjec na serio nie robilam. najbardziej lubie robic zdjecia ludziom, a niestety ludzie w wiekszosci uciekaja mi sprzed obiektywu. bralam kolezanke z soba na zdjecia czesto i ona nie narzekala albo raczej narzekala ale dawala sie pstrykac no i potem byla zadowolona, ze ma jakies fajne zdjecia no a potem tak wyszlo, ze przestalysmy chodzic, a potem popsul mi sie aparat i moglam tylko czasem na nie swoim robic
no ja nie mam sprzętu niestety :/ miałam marnego kompakta ale i ten się popsuł. pamiętam, jak cieszyłam się, gdy na jeden wyjazd TŻ pożyczył mi swój - co prawda nie lustrzanka, ale przynajmniej ma makro i różne inne opcje robienie zdjęć świetna sprawa. nie muszą być genialne, ale ważne że to daje taką radość

[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;1070186 9]moze juz ktos zadawal takie pytanie ale nie moglam znalezc-
zeby dostac sie na niektore kierunki, do rekrutacji potrzebne tez są wyniki ze swiadectwa?
moze zle cos przeczytalam i nie zrozumialam, ale na stronie dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego jest jakis przelicznik ocen..
buziaki [/quote]

może chodzi o starą maturę? nie wiem... ja nie mogę połapać się w rekrutacji na UAM piszą tam o jakichś ustnych wynikach

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 11:27   #889
beoneself
Zakorzenienie

Wszystko idzie nie tak w te ferie...!
Tata siedzi w domu na l4 z zapaleniem oskrzeli, przez co nie mogę sobie ot tak posiedzieć sama w domu, jak to zwykle robię w ferie I STRASZNIE TO LUBIĘ.
Na dodatek... sama zaczynam być coraz bardziej chora, wszystko mnie boli w środku jak oddycham, i nie wiem już jak się ratować, bo chciałam gdzieś wyjechac z tż na weekend.

Po prostu absolutnie wszystko idzie po mojej myśli
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 11:43   #890
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Cytat:

może chodzi o starą maturę? nie wiem... ja nie mogę połapać się w rekrutacji na UAM piszą tam o jakichś ustnych wynikach

chyba o nową jesli sie okaze ze to prawda to moge sie pozegnac z wymarzonymi studiami. wszystko poswiecam na nauke do matury. oceny z przedmiotow na swiadectwo mam tragiczne.. zawsze stosowalam sie do zsady-ucze sie tylko tego co mi potrzebne
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 12:02   #891
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, to jest okropne.
A my będziemy mieli coś w tym stylu, żeby kamerzysta nas odróżniał.

A mnie sie podoba
JA uwielbiam wszystkie kwiatki broszki itd
A jak błyszczy to juz wow

Kupilam fioletowego

Stary 2009-01-28, 12:14   #892
Renia90
Zakorzenienie

zasiadłam do mojej prezentacji w końcu
wybrałam już lektury i wiersze, które będę omawiać.. zabieram się teraz za wstęp.. pomalutku i się zrobi mam nadzieję

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

i jeszcze tutaj!
Stary 2009-01-28, 12:24   #893
kasiencja
Pani Buka

powodzenia

beoneself - ja też lubię siedzieć sama w domu, czy nawet z siostrą, a mój tata wziął sobie chyba ze 2-3 tygodnie urlopu

dziewczyny wybywam do stolicy, wracam w piątek

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 12:29   #894
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia

beoneself - ja też lubię siedzieć sama w domu, czy nawet z siostrą, a mój tata wziął sobie chyba ze 2-3 tygodnie urlopu

dziewczyny wybywam do stolicy, wracam w piątek
to powodzenia to do mnie? ;p jak tak to nie dziękuję, żeby nie zapeszać

też lubię siedzieć sama w domu, ale raczej rzadko, prawie wcale mam taką okazję bo moja mama nie pracuje no i zawsze jest ktoś w domu :P ale za to mam pokój na parterze, obok mam tylko brata, reszta mieszka na piętrze więc teraz np. jestem tak jakby sama

życzę udanego wyjazdu jeśli mogę zapytać.. jedziesz do rodziny, znajomych, Tż-ta, czy na jakąś 'wycieczkę' czy coś w tym stylu?

i jeszcze tutaj!
Stary 2009-01-28, 13:12   #895
ilo16na
Zakorzenienie

JA lece na przymiarke i do fryzjera.
Zdjecie od fryzjera moge dostarczyc

Stary 2009-01-28, 13:14   #896
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
JA lece na przymiarke i do fryzjera.
Zdjecie od fryzjera moge dostarczyc
czekamy

i jeszcze tutaj!
Stary 2009-01-28, 13:18   #897
Flames
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie. Otóż, bibliografia, którą mam oddać w tym tygodniu polonistce do sprawdzenia nie jest tą ostateczną, która będzie brana pod uwagę w maju? Mogę ją zmienić w każdym momencie? Wydaje mi się, że tak, ale chciałabym mieć 100% pewność
Flames jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 13:21   #898
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flames Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Otóż, bibliografia, którą mam oddać w tym tygodniu polonistce do sprawdzenia nie jest tą ostateczną, która będzie brana pod uwagę w maju? Mogę ją zmienić w każdym momencie? Wydaje mi się, że tak, ale chciałabym mieć 100% pewność
nie jestem pewna ale chyba nie.. bo my teraz mamy ferie a nie oddawaliśmy polonistce jeszcze takie całościowej bibliografii, dokładnej ze wszystkim od a do z ;p ..

i jeszcze tutaj!
Stary 2009-01-28, 13:26   #899
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Cześć dziewczyny

Już dawno wróciłabym ze szkoły, ale oczywiście musiałam trochę połazić po mieście i zobaczyć na co mogę wydać część urodzinowej kasy
I znalazłam... Cudna, boska torebka w C&A . Tyle, że czerwona :/, a ja raczej nie mam nic co by pasowało do czerwonego... A poza tym nie wiem jakiej jakości oni mają tam torebki ze skóry ekologicznej i czy opłaca się kupić za 84zł, czy bedą to pieniądze wywalone w błoto...

Może któraś miała jakąś torebkę z C&A?

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 13:27   #900
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Wydaje mi się, że ostateczną bibliografię trzeba złożyć na 2 tyg przed maturą

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości