|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
Cytat:
![]() a co do jedzenia obiecuję zrobić konkretne zakupy i zabrać sie za porządne jedzenie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() komentarz już jest, cieszę się, że smakowało ![]() ![]() Cytat:
![]() zrób, zrób i pamiętaj, że robisz to dla siebie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i cudne "to" to jest Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mysle ze niebywalym plusem jest tez oszczednosc (na studiach biedna jak mysz koscielna bylam to wyliczylam ze najwiecej $ ucieka przez takie nieplanowane przegrychy a pod koniec studiow jeszce dochodzi koszt dietetyka ![]()
![]() |
#1174 |
Raczkowanie
|
Tak, tak dziewczyny mają rację co do zabieranego ze sobą jedzonka
![]() Ja dziś cierpię głód przez własne niedbalstwo ![]() Zagryzam piąstki, popijam wodę i czekam na catering ![]()
#1175 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zadomowienie
|
Telik no wlansie pomyslalam o tym samym, co Ilona
![]() ![]() CO do oszczednosci to sie przychylam. Ja nawet teraz widze - jak mam zaplanowane jedzenie, to nie kupuje, co popadnie... Tylko z glowa ![]()
#1177 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a co z karkowka
![]() ![]() ![]()
#1179 |
Wtajemniczenie
|
Jejciu Wy to poranne myszki jestescie. Musze w koncu sobie czas przestawic, bo nie nadazam.
![]() Ja dopiero po sniadaniu jestem. Kawka byla juz przed. Oko mnie strasznie denerwuje. W piatek mam termin do lekarza, mam nadzieje, ze dostane skierowanie na tomografie. I mam nadzieje, ze do tego czasu wytrzymam, bo pomalu te dolegliwosci staja sie bardzo niemile. Pomijajac bol, to najbardziej boje sie o oczy, bo na tym prawym polowe nie widze dobrze. Jak teraz pisze tu, to glowe mam troche skrecona, zeby lewym widziec. Koniec marudzenia! Odemnie tez buziaki na popoludnie! ![]() Wytrwalego i rozsadnego dietkowania zycze! effa ja karkowke jadam, bo lubie no i wiekszosc tluszczu sie wysmazy. A na raz kiedys napewno nie zaszkodzi. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-28 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
effa79 co do karkówki to ja podobnie jak fruity. jem każde mięso pieczone, wykrajam co tłuste, a reszta się sama się wysmaża.
tak samo zamiast gotowej wędliny piękę schab albo szynkę odtłuszczoną. w różnych marynatach i na różne sposoby (blog). przynajmniej mam pewność, że to mięso w 100% a nie w 20 ![]()
#1181 |
Rozeznanie
|
witam Plazowiczki
![]() jakas taka nienatchniona jestem do pisania... ja juz po sniadanku i przekasce (dzisiaj wiesniak na slodko ![]() i mysle co by sobie na obiad do piersiaka dorobic... cos mnie kreci na kiszona kapuste ale ona z marchewka to co odpada? wiecie juz nie moge sie doczekac II fazy aby sobie jakiegos slodycza podjesc w postaci jakiegos owoca bo do wczoraj mam krysyc i sie ostro zastanawiam czy juz nie przejsc na 2-ke... poki co oszykuje sie wiesniakiem ze slodzikiem i aromatem ale same wiecie ze to nie na dlugo... mam straszna ochote na te babeczki warzywne i w weekend chyba sobie zapodam ![]() no to milego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wedlin, to tez sama pieke miesko - ostatnio hitem byla szynka czosnkowa, zwlaszcza, ze u nas najmlodsze dziecie miesozerne - z owocow najbardziej lubi schabowe ![]() ![]() Cytat:
![]() A babeczki polecam. U mnie zastoj, bo ja robie z brokulami, a teraz o swieze i dobre brokuly ciezko... ![]()
![]() |
#1183 |
Rozeznanie
|
chyba tak zrobie...
ale nie wiem czy nie bede miala poczucia winy ze planowalam do niedzieli a tu kiszka... ![]() bo ja to z tych ambitnych niestety ![]() a na czekolade to w zyciu bym sie nie zycila ![]() wiecie mam nawet 2 nadgryzione marcepany za ktore moglabym tak w ogole zycie oddac ![]() dostaly je moje dziewczyny ale nie posmakowaly wiec je schowalam ![]() moj TZ za bardzo nie przepada za nimi wiec czekaja na mnie ![]() normlanie skreca w zoladku ale ich nie ruszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Wtajemniczenie
|
effa a tak w ogole to moja ulubiona karkowka, to ta wedlug pascala z ciemnym piwem i cukrem brazowym. Normalnie slinotoku dostaje!
![]() ![]()
#1185 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Agee ja mam podobnie, jak sobie zaloze cos, to nie ma mocnych ![]() ![]() ![]() Ale co do II fazy, to nie powinnas miec wyrzutow sumienia, organizm juz sam zaczyna sie domagac wegli... ![]()
![]() |
#1186 |
Rozeznanie
|
![]() Kurcze dziewuszki, my naprawde jestesmy istnymi producentami postow, dopiero nam Marzenka nowy watek zalozylam a tu juz ponad 1000 naprodukowalysmy!!! a ile sie czlowiek naczyta jak troszke zaleglosci ma ![]() ![]() ![]() ja wczoraj mialam kryzys dietkowy, naszlo mnie na cos slodkiego i od poludnia tak sobie grzeszylam!!!!!na szczescie dzisiaj przeszlo i jestem na wlasciwym torze!!!ale przygotowywac potraw dalej mi sie nie chce, moj len trwa!!!!!!!i tak sobie czytam o o waszych cudownych wypiekach i zazdroszcz ze sie w gosci nie moge sprosic ![]() ![]() ![]() ![]() Effa, jakie sliczne te muffinki!!!!musze sie zaopatrzyc w make orkiszowa, bo mam tylko zytnia razowa, ktora mi srednio podchodzi ![]()
W grupie raźniej ![]() 67 ![]() ![]() ![]() ![]() 74 masakra Edytowane przez bambi1311 Czas edycji: 2009-01-28 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale danka ładne robi tan pan agee zbyt dluga I faza tez moze myc meczaca dla organizmu. a wegle i tak wprowadza sie stopniowo, wiec sie nie boj, wiele z dziewczyn super chudnie na II fazie Cytat:
mmm a mi sie przypomniał zapach wczorajszego miesiwa w mojej ulubionej marynacie(ocet balsamiczny+sos sojowy+łyzka miodu+oliwa+ziołka) troche taka antySB marynata ale co tam warto było ![]()
![]() |
#1188 | ||
Zakorzenienie
|
jakoś nie jestem zdziwiona
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a marcepan fuj, słodkie toto, podobnie chałwa a ja bardzo SB dziś ![]() dopiero wróciłam - drugiego śniadania niet [no, 1 digestive w locie] a na obiad* ![]() ![]() *osoby o słabych nerwach proszę o przeoczenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Raczkowanie
|
Jak tak czytam o tych pieczonych mięskach to sama mam ochotę trochę poczarować w kuchni
![]() ![]() Zjadłam moją zamówioną sałatkę grecką i dzięki temu przeżyłam dzisiejszy dzień w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem co to będzie, bo zazwyczaj, jak prosiłam go obiad, tłumacząc, że jestem przeraźliwie głodna, to albo zamawiał chińczyka, albo pizze, albo sushi, albo zabieral mnie na obiad do swojej mamy .....
#1190 |
Zadomowienie
|
Maedchen tam nie narzekaj - dobrze, ze sie jakas inicjatywa wykazuje
![]() ![]() Zajrzyj na nasz watek przepisowy, tam na pewno znajdziesz cos ciekawego ![]() Ciekawa jestem jak ta pieczen moja na obiad dzis wyszla... ![]() Ilona o nie ![]() ![]() Zreszta każdy potrzebuje chwili wytchnienia od diety. Nawet taki spec jak Ty ![]() Niestety moj tz sie "rozchorowal", kto zna meski syndrom 36,7 stopni goraczki, to wie, o czym mowie... Ma katar i mine zbitego psa. ![]()
#1191 |
Zadomowienie
|
I jeszcze BAMBII mi do wypiekow jakos najbardziej lezy orkiszowa - dla mnie jest taka delikatniejsza, lubie pszenna, ale tz nie moze sie przyzwyczaic. Bulki i chleb natomiast zje z kazdej maki
![]()
#1192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja się dzielnie broniłam i zjadłam tylko 2 kawałki mnie tez jakoś orkisz najbardziej smakuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez prawdopodobnie w piatek pizze zrobie. Jakos za mna chodzi od paru dni.
A dzisiaj na obiadek bedzie cycek ze szpinakiem i feta. Mniam! ![]()
![]() |
#1194 |
Zadomowienie
|
Ilona, ja znów do Ciebie
![]() Jutro będę robić kurczaka z cieciorką z Twojego bloga ![]() - czy mogę cieciorkę namoczyć na całą noc, i - czy to danie zajadamy luzem, czy coś do tego mam ugotować(kaszę, ryż brązowy)? Ale ja się ostanio kulinarnie rozwijam...... ![]() A co tam, orkiszowe poduszeczki i chleb maślankowy też zrobię! Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-01-28 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Poddusilam kapuste kiszona (wersja na winie, bez marchewki, w puszcze z Lidla) z suszonymi grzybami, dodalam zblenderowana piers z indyka i troche pieczarek (bo nie mialam co z nimi zrobic) lyszka przyprawy do bigosu i przecier pom.
Do prawdziwnego bigosu to temu wynalazkowi daleko, ale dosc fajny smak i akurat mialam ochote na kwaśne, wiec smakowalo mi bardzo ![]() a dzis standardowo: ś:2jaja na twardo z połowa ogorka i żółta papryka, 4 plasterki chudej szynki, plaster fety o:salatka:brokułu+pieczar ki+feta obiad zjedzony wlasicie przed chwila wiec na kolacje nie bede miala ochoty zagryzlam orzeszki i przy ulubionym serialu (Desperate Housewives ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zadomowienie
|
Madzia cieciorke mozesz namoczyc na noc, i ja to danie jadlam solo
![]() ![]() ![]() ![]() ale sie niefajnie z pogoda porobilo ![]() w ogole w nocy dziwne rzeczy sie dzialy - cala noc snily mi sie jakies glupoty i TZtowi do ucha cos przez sen opowiadalam, ze kogos po wypadku reanimowalam ale cos tam.... ![]() ![]() ![]() ![]() w skutek powyzszego wstalam dzis obolala jakby mnei na kole cala noc lamali ![]() ![]() ![]() do tego caly dzien jestem mega glodna ![]() sn(10) jablkoowsianka p(13) lyzka fasoli czerwonej i 10 migdalow o(16) ogromna salatka z selera naciowego marchwi i fasoli z jogurtem i oliva p... zaraz pojde cos upolowac ![]() k(22:30) serek wiejski z lyzka groszku, kukurydzy i plasterek szynki ![]() ![]() ![]() zaznaczam ze te porcje wcale male nie byly!! strasznie mocno musialam sie trzymac zeby nie napasc na jakies inne jedzenie ![]() effa kusisz tymi wlasnorecznie pieczonymi szynkami :rolleyes; TZ bylby w niebowziety ![]() a moj TZ jest inny.... on to musi miec prawie 40stopni goraczki zebym w niego jakiekolwiek lekarstwo wcisnela ![]() ![]() ![]() ![]() a ja w niedziele upieke sobie mufinki na 3 tydznien 2 fazy ![]() ![]() fru coraz bardziej sie o Ciebie martwie ![]() mam nadzieje ze w poniedzialek lub wtorek w koncu zaopatrze sie w soczewice i make orkiszowa ![]() Gosia ja przedwczoraj tez robilam bigos, ten z przepisowego, i wyszedl mi boski ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-01-28 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Djana
![]() Fru, dużo zdrówka, mam nadzieję, że to tylko jakiś drobiazg, który da się szybko wyleczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Wam!
![]() ![]() Godzine temu jadlam obiad i jak zwykle po cieplym daniu, lub po prostu pod wieczor (bo juz sama nie wiem co jest temu winne ![]() Zrobilam juz galaretke z owocami, ale ze nie moge sie doczekac, to ciagle podjadam suszone owoce i to od 10 min po obiedzie do teraz. Nie wiem czemu tak jest. Po sniadaniu zawsze mam spokoj, po drugim tez...ale po obiedzie..to kurcze, nic tylko zarcie w glowie siedzi. ![]()
#1199 |
Rozeznanie
|
fruity może jedz więcej na obiad? nie wiem, moim zdaniem lepiej się 'napchać' bardziej na jeden posiłek niż potem w kółko podjadać...
#1200 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- samo jest baaardzo sycące zresztą Djana juz mnie wyręczyła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.