![]() |
#211 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Tekilko biedna jesteś z tą grypą.. i nie wiedziałam że kwawiłaś straszne .....życze zdrówka Kochana...
widzę że między nami jest tylko 1 dzień różnicy ja ostatnią @ miałam 17 grudnia ![]() A jeżeli chodzi o zwolnienie to ja planuje tak w 6 miesiącu no chyba że będę miała jeszcze tyle siły żeby z dzieciakami powalczyć w szkole ... wszyscy mówią żeby iść odrazu i się nie męczyć ale ja chce jeszcze popracować choć dają mi codzienny wycisk i jak przychodze do domu to padam na twarz... ehhh takie uroki bycia nauczycielem
#214 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
ale Ci zazdroszcze już po pierszej wizycie k**de czemu szybciej się nie zapisałam buuu no trudno pozostało mi czekać
Mówisz że 4 mm to pewnie u mnie też jest podobnie w końcu mamy taki sam termin porodu który i tak się jeszcze zmieni 100 razy. A jak tam wasze brzuszki? u mnie rano spodnie pasują jak ulał a wieczorem ledwo zapinam rozporek ehhh coś czuje że będie wielki ( ale ja jestem dość szczupła waże 52 kg przy wzroście 168)
#216 |
Wtajemniczenie
|
II kreski potwierdzone
![]() ![]() ![]() pytania zadane, następna wizyta za 3 tygodnie, czyli wizyta udana ![]()
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
przeprszam za post pod postem ale nie mogłam edytowac
nie dodalam, że mam szlaban na treninigi (od 19 lat karateka) , ale moge chociaz na basen chodzic ile chce ![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() Ja wczoraj się dowiedziałam ![]() ![]() ![]() Od jakiś 10 dni jestem senna, bolą mnie piersi i pobolewają jajniki (czego nie miałam w pierwszej ciąży). Jakby wszystko się potwierdziło to termin koło 4 października ![]() Strasznie jestem podekscytowana bo to był pierwszy cykl starań o dzidziusia i byłoby niesamowite jakby tak od razu nam się udało ![]() Może za wcześnie się cieszę ale to silniejsze ode mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja póki co mieszczę się we wszystkie spodnie, a może masz wzdęcia i dlatego wieczorem jest Ci ciaśniej? Cytat:
![]() A pytałaś może o seks? Bo mój lekarz twierdzi, że nie ma przeciwwskazań ale ja mam jakieś wewnętrzne opory. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko delikatnie i nie jakieś wymyślne pozycje ![]() ja póki co oporów nie mam
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
BAN stały
|
A ja prosze o wypisanie mnie z watku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
AgaMili tak mi przykro!!!! Sama nie wiem jak Cię pocieszyć.... Trzymaj się!
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
Acha, no przecież dopadłam komputer zeby się pochwalić, że byłam wczoraj u gina i widziałam moja fasolkę!! Widziałam tez serduszko jak biło!!!! Normalnie sie poryczałam na tej kozetce z radości! Lekarz powiedział, że to 7 tydzień i termin wyliczył mi na 10 wrzesnia, tak więc prosze o zmianę terminu z 14 na 10! Powiedział, że mam unikac przeziębieńców i wszystkich używek. Z tym drugim nie bedzie problemu, ale dzisiaj niemal wszędzie chorują, więc bunkruję się jak moge. Poza tym męczą mnie mdłości, choc nie zwracam i często robi mi sie słabo. Nie mam też wogóle apetytu no i ciagle rosną mi piersi (mąż jest szczęsliwy także z tego powodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Witam, chciałam się do Was dołączyć. Termin mam w okolicach 13 wrzesnia (12 z usg, a 14 z om). Bole brzucha/ skurcze macicy mam od poczatku, lekarz przepisał mi nospe forte. Pierwsza wizyta z usg była w 5 tygodniu i 5 dniu, serdusio juz biło. Niestety w sobote wieczorem zaczełam plamic (a moze stety bo dzieki temu zmieniłam lekarza na lepszego, ktory prowadził ciaze chyba wszystkich moich znajomych), skontaktowałam sie ze znajomym ginem do którego wczesniej wstydziłam sie isc. dostałam duphaston i wczoraj byłam na badaniu usg i na szczescie wszystko ok. Słyszelismy serducho, fasolka rosnie sobie. Wczoraj tez miałam pierwsze wymioty. No i od wczoraj jestem na zwolnieniu tygodniowym. W pracy wiedza prawie od poczatku. Zwolnienie nie da sie zaplanowac jak to ktos wczesniej napisał. Byłam pewna ze styczen przepracuje do konca pomimo silnych boli, a wyszło inaczej. Ale mam nadzieje ze w poniedziałek bede mogła wrócic do pracy.
Co do meza to sie bardzo cieszy i bardzo o mnie dba. W domu robi prawie wszystko, włącznie z sprzataniem. Moge powiedziec ze na nic mi nie pozwala, dzis na mnie nakrzyczał ze zmyłam naczynia. ale ja mam juz dosc lezenia, wiec choc troszke chce sie poruszac, na szczescie juz nie plamie i mam nadzieje ze juz nie bede. Przytyc nie przytyłam, no moze delikatnie mi brzuszek sie powiekszył, przynajmniej spodnie juz nie spadaja. No i maz wczoraj stwierdził ze prawa cycusia mi urosła. |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
dzis czuje sie lepiej nic mnie nie boli dzis rano zrobilam tescik potwierdzajacy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie!
Chciałam do Was się dopisać. Dwie kreseczki na teście pojawiły się ponad dwa tygodnie temu ![]() Mam mdłości od samego początku, które szczególnie się nasilają wieczorem. Niestety niezależnie od tego czy jestem głodna, czy niedługo po posiłku. Czekolada bez której nie potrafiłam się obejść teraz mnie odrzuca na sam widok. Mąż kiedy nie widzę (tak Jemu się wydaje) podczytuje różnego rodzaju fora o ciąży ![]() Edytowane przez Salamandraa Czas edycji: 2009-01-28 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
a ja dalej mam L4 na kaszel , ale maleństwo najważniejsze
![]() a wczoraj pierwszy raz byłam głodna po kolacji w okolicy 23ej, no i mąż przyniósl w środku nocy lekką przekąskę (jogurcik + wafle ryżowe) ![]()
![]() |
#229 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy sedecznie Cieszę się że już wszysko jest dobrze Cytat:
Gratuluje kolejna mamusia Cytat:
mój mężuś też mnie rozpieszcza jak może i we wszystkim mi pomaga Kochana odpoczywaj i uważaj na siebie Ostatnio meżuś biedny zmęczony wrócił z pracy dopiero późnym wieczorem ( ja już leżałam w łóżeczku ) to zrobił i pyszne kanapeczki - były pyszniutkie jest kochany Cytat:
Jeżeli chodzi o zwolnienie to ja i tak mam wolne w 7 i 8 miesiącu bo mam wakacje ale myślę żeby teraz sobie troche wolnego zrobić przynajmniej do ferii bo jestem strasznie zmęczona w szkole i jak się morduje z dzieciakami to strasznie mnie brzuch boli i boje się o moją kruszynkę Gratulacje [quote=Asiuuuuula;10674932]Witam wszystkie przyszłe mamusie . Ja wczoraj się dowiedziałam , zrobiłam test po południu i druga kreska była bladziuchna, dziś rano powtórzyłam test i też blada druga kreska. quote] Gratulacje [quote=precious_81;1067503 3]Termin porodu faktycznie taki w przybliżeniu, okaże się w praktyce jaki jest prawdziwy Ja póki co mieszczę się we wszystkie spodnie, a może masz wzdęcia i dlatego wieczorem jest Ci ciaśniej?quote] może i wzdęcia sama nie wiem Przykro mi strasznie Cytat:
Gratulki Jest możliwość edycji super ale zjadło mi wszystkie buźki :-(
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-01-27 o 22:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Uff, ledwo za Wami nadążam! Tyle nowych mamuś! Bardzo Wam gratuluję i bardzo się cieszę!
Gdybym coś namieszała w datach to dajcie mi znać, bo strasznie ciężko mi to wszystko ogarnąć ![]() ![]() AgaMili - jeszcze raz - przykro mi... Mi niestety brzuszek urósł - jestem już nieco porozciągana po poprzedniej ciąży - więc teraz wszystko widać - jak za dużo zjem - a teraz te zaparcia... grrr... |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
ja jem dużo płatków frutiny i narazie zaparć nie mam
#232 |
Zadomowienie
|
Śliweczki suszone, mniam, świetnie działają.
Nie radzę za to nabierać się na reklamę Activii. Chciałoby się powiedzieć - straszne g..., no ale właśnie nie ma po niej tego na g. |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Chyba na to nie mają wpływu, ale spokojnie możesz wziąć Espumisan, on nie wchłania się z przewodu pokarmowego, więc na maleństwa nie ma wpływu. Tylko zrób to w domu, bo te gazy nie znikają tak bez śladu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Oj Gazy masakra ja mam je często tera z ciązy i nie wiem co zrobić a leków brać nie chce
#236 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
zaparcia oj, ja jeszcze nie znalazłam na nie sposobu, ale w ciazy mam z nimi do czynienia, o gazach i wzdeciach nie wspomne
u mnie meza grypa dopada i musze spac sama, zeby mnie nie zaraził, ciezko, no ale on przynajmniej szczesliwy, bo w koncu sie wyspał (nikt go nie spychał w nocy z łóżka, co ja zawsze robie ![]() a i mam ostatnio straszna skleroze, o wszystkim zapominam, wczoraj dla meza na kolacje miałam zrobic kakao, pytałam sie go x razy co chce, a ostatecznie zrobiłam kawe, a czy leki wziełam to musze liczyc po pustych miejscach w opakowaniu, bo nie pamietam. |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
No nie mają.
Ja szaleję dietetycznie. Od 3 dni jem na obiad frytki z sosem czosnkowym i sałatkę owocową z bitą śmietaną. Mąż jakoś bladozielono wygląda jak widzi, że po tych frytkach zaraz wsuwam deser i jeszcze nieartykuowane dźwięki zadowolenia przy tym wydaję. A potem mam wzdęcia, brzuszek boli, na drugi dzień powtórka, bo się powstrzymać nie mogę... Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
Dobrym sposobem na zaparcia jest litr soku marchwiowo-owocowego codziennie. U mnie działa.
Z moją pamięcią też nie najlepiej. I jest to dla mnie szczególnie uciążliwe teraz kiedy Skuteczna Eliminacja Studentów Jest Aktywna. Edytowane przez Salamandraa Czas edycji: 2009-01-28 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.