![]() |
#181 |
Rzabbocop
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV
Misia tez uczy sie angielskiego
![]() wczoraj: - Mamoo! Tenca leinbol zobac widzis? (tęcza ) - mamo! ja cem jeść lybe lybe fis! (ryba) i tak prawie zawsze uzywa w zdaniu slowa po polsku i po angielsku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Konto usunięte
|
Rzabbo, jak ja bym chciała zeby moje chłopaki juz tak potrafili sie sobą zająć... pewnie znów szybko bokiem mi to wyjdzie
![]() Maksowi wyszedl kolejny ząbek. Mam nadzieje ze teraz przystopuje z tym marudzeniem ![]() ![]() ![]() Aranko, moze jakas poliglotka z laury wyrośnie ![]() ![]() Kamilka, cieszę sie za lot udany i Antonia zadowolona ![]() maszko, po oststnich niesnaskach na forum edycje zlikwidowano Pisze post... i znika :O Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-01-26 o 21:51 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Rzabbocop
|
Ja mam mozliwosc edycji
![]() Elu bawia sie razem ale tez i tluka co chwile ![]() nie raz wiecej czasu spedzam na uspokajaniu ich i rozdzielaniu niz na robieniu czegos konkretnego u mnie dziewczyny jakos wierszykow i piosenek nie lapia ![]() jedynie Misia spiewa i tanczy ''kolko niaste ctely niaste'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Rzabba - niezłą wersja przeszkolnego szlagieru! Laurka ma swoją piosenkę "Moja nioja...moooja moja mniamoja nioja..." i tak chodzi sobie w kółko podryguje i śpiewa niczym mantrę jak jakiś szaman...Czasem to samo śpiewa w samochodzie. Na początku myślałam, że to jakaś przeinaczona na jej język znana piosenka/szlagier radiowy ale nie dopatrzyłam się po wielu, wielu przesłuchaniach podobieństwa do czegokolwiek...
U nas po tych góra 15 minutach nastepuje ciągłe pouczanie przez Julię Laury w stylu "zostaw to, zrób tak, tego nie wolno, oddawaj to moje" i następnie jeden wielki wrzask Laury kończący się płaczem Julki jak jej wnerwiona Laura przywali. W międzyczasie jest oczywiście kilka/kilkanaście moich interwencji i następuje ostateczne odseparowanie sióstr...
#185 |
Zadomowienie
|
Zabo teraz doczytalam o pralce, jesli jeszcze nie kupilas. To polecam taka co ma duza pojemnosc. My mamy Simens 7kg i jest super. Ubrania sa swietnie doprane. Duza pojemnosc ma ten plus, ze im wiecej miejsca tym lepiej sie dopierze. No i mozna wlozyc wiecej rzeczy. A wody wcale duzo wiecej nie zuzywa.
Rzabbo dziwczynki niezle razem szaleja. Elu gratuluje Jasiowi wierszyka po niemiecku, domyslam sie, ze ksiazeczki ciesza sie popularnoscia ![]() Antonia ciagle spiewa 'Schlaf Kindlein schlaf', ostatnio nawet zrobila sobie wersje rockowa. Ona ogolnie ciagle cos spiewa. Sama komponuje i cos tam mruczy pod nosem. Jest tez ciagle na etapie koled i srednio kilka razy na dzien slysze: Przybiezeli do Betlejem pasterze i Gloria, ale jak w Pl byl ksiadz po koledzie, to tylko cos mruczala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kamilko witaj w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Rzabbocop
|
Z tego co sie orientuje to tylko mamowe jest chwilowo zablokowane
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
No to trochę kiepsko z tą edycją, a raczej jej brakiem, ale pewnie były ku temu powody.
Wiki też sama komponuje, śpiewa i tańczy ![]() ![]() Niedawno odkryłam, ze na programie Vh1 jest playlista dla dzieci. Zaczyna się ok. 8.15, wcześniej są propozycje do tej listy, trwa do 9.00. Wiki tylko otwiera oczy i odrazu krzyczy alo, alo, lala, po, czyli jej 2 ulubione piosenki: Halo dziadku i Teletubisie. No i jest "Co się stało z pszczółką Mają?", to z kolei mój przebój ![]()
#190 |
Konto usunięte
|
no właśnie zauwazyłam teraz ze na innych forach edycja jest
Wiecie co to jest trąbit ? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Kamilko fajnie że jesteś i że podróż minęła bezproblemowo
![]() Ja mogę dodać że Olafek Malgo ma pysiatą buźkę, a tak po za tym jest drobniutki ![]() i stanęło na electroluxie... uff, z głowy |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
maszko, tą listę przebojów wałkujemy od ponad roku
![]() ![]() Swego czasu jak ja zaczynałam mu spiewac Pszczólke Maję to zaczynał płakać, ale w wersji TV nie wzruszała go ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
U mnie JimJam znalazła Wiki a Vh1 odkryłam jak mi pomieszali kanały
![]() ![]() ![]() A teraz czarujcie z całych sił bo po raz trzeci zaniosłam wymaz do badania. ![]()
#194 |
Rozeznanie
|
Witam i przepraszam, że sie nie odniosę do Waszych postów ale nie moge otworzyć zdjęć, wogóle coś mi to wszytko chodzi nie tak jak trzeba.
MAM PYTANIE czy któraś z Was wie jakie są zarobki w Sephorze? Douglasie? czy jest możliwość pracy na 1/2 etatu. PROSZĘ O INFO!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Aranko dziekuje za zegar..zapisalam sobie co i jak ale narazie go juz niezastosuje bo chyba zaczal dzialac antybiotyk bo temperaturka od wczoraj dopiero o 4 rano a tak to caly dzien 37,1-37,5
Zaden z lekarzy nie pokazal mi tego..niestety w Redzie w przychodni lekarka ktora jest..to nie wiem chyba medycyne na studiach zaocznych robila..bo zamiast leczyc to choroby nie te co sa wymysla-myslalam ze jak u Zuzi flegme zalegajaca pomylila z zapaleniem pluc to byl szczyt jej mozliwosci bodzieki jej zlej diagnozie wyladowalysmy w szpitalu ale rozmawiam z kolezanka ktora jak dziecko ma kaszel inhaluje je tak jak my sola fizjologiczna-ale owa Pani doktor kazala dodawac tez leki ze sterydami...doraznie... efekt byl taki ze jak Magda odstawila sterydy dziecko dostalo zapalenia pluc..lekarz ktory byl prywatnie zlapal sie za glowe bo sterydy jak juz to podaje sie minimum 3 miesiace kiedy np podejrzewa sie astme itp.pozatym duuzo znajomych narzeka na zla diagnoze.. ale jak Zuza ma 38,5 drudno bym kolejka jechala 25min do gdyni..do naszej lekarki Zuza po bilansie ma 92cm i 12700 ![]()
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
cleo- ja jak szukalam wiadomosci o duglasie w google jak wpisalam to wyskoczyla mi dyskusja dziewczyn tak pracujacych
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...541059&v=2&s=0 ![]()
#197 |
Zadomowienie
|
Yairo caluski dla Zuzi
![]() Malgogaj Olafek wcale nie jest pampusny, jest normalny w sam raz. Elu nizele haslo: Trabit. Antonia jak nasz glaszcze po buzi to mowi: Glody glody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
sory nic nie napisze, jakoś nie mam weny do pisania, podły nastrój, wrzucę tylko parę zdjęć
z urodzinek |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
i z balu karnawałowego
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Gajko widzę że Patryczek już ma niezłe powodzenie
![]() ![]() Simona znowu zamilkła ![]() Buu... a my nie mamy kablówki, w sumie żadnego dekodera również, ale można by o czymś pomysleć, bo kanały z bajkami Asię co raz bardziej interesują ![]() a to moja pomocnica ![]() Edytowane przez zaba21_22 Czas edycji: 2009-01-27 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Gajko przystojniacha z Patryczka że ho ho
![]() ![]() Zabko pomocnica pierwsza klasa Maszko pisałaś ż emozę bym spróbowała sciąć krócej włoski ale chyba za mało odwagi mam ![]() ![]() Rzabbo fajne te Twoje dziewczyny, wygłupiają się na całego, super ż ejest taka mała różnica między nimi pewnie się lepiej dogadują. czy słyszałyscie może o www.edoo.pl -kursach jeżyjowych online? zadzowniłam tam i umówiłam się na jutro na lekcję próbną-darmową oczywiście. mam nadzieję ż ebędzie ok, chciałabym się zabrać za naukę angola, tzn, chciałabym go opanowac w stopniu dobrym chociaż, bo niby dogadać sie umiem ale bardzo niepoprawnie gramatycznie, zresztą mam ogromny problem z rozmową, napisac potrafię ale żeby powiedziec to koszmar, chociaz od czasu kiedy tu przyjechałam i musiałam rozmawiac jest o niebo lepiej Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2009-01-27 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Gajko - śliczny ten Twój Patryczek, taki subtelny. Ma świetną fryzurkę - takie gęste włoski!
Zabko - ależ masz pomocnicę z Asi! Oby jej tak zostało.Fajnie mieć taka pomocnicę...moja dziś pomazała swoją ulubioną kaczkę Chicco na kólkach która jest jeszcze po Julci....cała jest pogryzdana długopisem danym jej przez JuliĘ w prezencie...TŻ wymyślił karę - szorowanie kaczki szczotką w wodzie...Efekt taki, ze ciagle chce po czyms mazać i woła "ciem kale"... Garnuszki - ja bym nie zapuszczała a faktycznie skróciła - masz sliczną buzię i warto ją podkreślić taką modną fryzurką!
#204 |
Zadomowienie
|
Aranko a masz jakies propozucje fryzurki dla mnie? bo ja kompletnie nie mam pojęcia co by mi pasowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
ja mam cichą nadzieję że z tym sprzątaniem to Asi tak zostanie
![]() ![]() Aranko Asia też uwielbia kreślić długopisem, na szczęście po kartkach, gazetach, ulotkach, choć nie raz jej się wymsknie na stół :0 Garnuszki to ja z angielskim miałam na odwrót, dogadałam się bez problemu, natomiast pisząc robiłam gramatycznie straszne błędy, kurcze jak kończyłam liceum to miałam bardzo dobrą znajomość ang, a teraz przez kilka lat zero kontaktu z tym językiem i mam straszne braki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rzabbocop
|
Byla Health Visitor i jestesmy po bilansie dwulatka
![]() Wszystko jak najbardziej ok tylko Misia nie dala sie zwazyc ani zmierzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Garnuszki - na fryzjerskim najlepiej załóż wątek. Tam są prawdziwe kreatorki! Tylko pójrz na avatarek Fibian jak jej ślicznie fryzurkę dobrali! Ja skróciłabym lekko przód a tył ostro zcięła coś a/la bob Victorii Beckham. Ja niestety na boba nie mam szans...mam teraz coś takiego i mogę sobie układać co dzień inaczej... http://images.google.pl/imgres?imgur...%3D2%26hl%3Dpl
Ogółem polecam tę stronkę - można zaczerpnąć inspiracji. Cytat:
![]() Zabko - trzymam kciuki za to aby Asi to sprzątanie we krwi zostało... Ja tu się drę po chacie, śpiewam ile pary w płucach odkręcam się a u tuż za witryną stoi facet i nabiera wodę z naszego hydrantu....z 1m od wielkich witrynowych drzwi....zawału prawie dostałam! Okazało się, że to robotnicy od sąsiada, który jeszcze wody nie ma i TŻ mu użycza...
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2009-01-28 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
mnie się taki bob strasznie podoba, tylko mi nie bardzo pasuje i chyba by mnie coś trafiło przy układaniu
Rzabbo dobrze że mi o bilansie przypomniałaś ![]() aaa... jak wycieram kurze, to Asia też musi mieć swoją ściereczkę, ogólnie ostatnio robi przwie wszystko to co ja, swoją kuchnią się zainteresowała i gotuje, myje, przynosi man piciu, ale jak ma ochotę broić to robi to swoją najlepszą kumpelką lalą Zuzią, czyli szturcha coś jej rączką a później mówi Zuzia nunununu ![]() dodam że na obrazku wygląda znacznie solidniej niż w rzeczywistości, ale nie narzekam, dostałą ją na 1 urodziny, ja jakbym miala wybierać ,to kupiłabym tefala |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
A to moje aparatki
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.