|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony Pierścionek cz. XIII :)
Cytat:
Czasem tak jest , zestresowałaś się pewnie stąd luka w pamięci ![]() Następnym razem się uda, nie łam się |
|
|
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
No wiem, nie ma co się łamać. Ale tak mi smutno i tak. Dzisiaj daję sobie przyzwolenie na użalanie się nad sobą
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, byle nie za długo ![]() Dzisiaj jesteśmy umówieni z ekpią w nowym mieszkaniu, ciekawa jestem czy powiedzą jaki będzie koszt tego wszystkiego
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
Zazdroszczę Wam nowego mieszkania. My uwielbiamy nasze, ale chętnie przeszłabym jeszcze raz przez dekorowanie, meblowanie itp.
edit: wiesz, że do tego kosztorysu musisz coś dodać, bo zawsze więcej się wydaje niż planuje
http://www.whenismywedding.com/signa...5c9cce506b.gif Edytowane przez mekintoszek Czas edycji: 2009-01-28 o 13:52 |
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee ja bym wolała już gotowe mieć, nawet gdyby ktoś to wymyślił za mnie ![]() Nie przeceniam swoich zdolności dekoratorskich, wierzę że inni mają lepsze...ale cóż trzeba zakasać rękawy i do roboty Gdybym miała kasę to zleciłabym cały projekt architektowi, ja bym tylko akceptowała i do przodu....Wiem, trzeba dodać, już przez coś takiego przechodziłam
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
Eee tam, nie wierzę, że zleciłabyś komuś. Zdolności wielkich nie trzeba mieć, a jaka frajda potem, jak wszyscy goście zachwycają się fajnie urządzonym mieszkaniem.
Jedynie co bym zrobiła, to zleciłabym rozplanowanie przestrzeni. Nie na tych naszych 50m2, ale jakbysmy mieli się przeprowadzać to chciałabym, żeby jakiś architekt spojrzał na puste mieszaknie i wygospodarował mi miejsce na garderobę
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka, ani sie obejrzałam, a tu już 14
![]() Rozmowy o remoncie...mój temat ![]() Jutro nasze meble sypialniowe będą już u nas ![]() ![]() |
|
|
|
#1508 |
|
Rozeznanie
|
Kurna, najbardziej wkurza mnie teraz gadanie ludzi-nic nie powiedziałam/em a mam zdane! Nic nie umiałem a mam 3! No cholera jasna, ja coś tam umialam i wcale nie mało powiedziałam a nie zdałam więc o co chodzi??
![]() Dobra, koniec marudzenia. cześć Butter
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dole salon ma 64 metry i weź tu człowieku zrób tak, żeby było fajnie.... Ja wiem, gdzie kanapa, że kuchnia będzie otwarta z wyspą, ale ja np. chcę jeszcze miec kącik jadalniany bo muszę mieć stół i krzesła - i jak to wykombinować, hm ? jakieś pomysły ? Kolejna sprawa, dzielić przestrzeń czy nie ? A może właśnie jakoś umiejętnie wcisnąć chociaż garderobę ? Zaplanowanie umiejętne łazienki bo będzie mega wielka ? Sprawy typu wybór paneli, koloru ścian, mebli to ja już mam wszystko w głowie ale co z resztą ? Cytat:
Fart też się kiedyś im skończy...
|
||
|
|
|
#1510 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fakt, też nie wiem jak a chętnie bym zobaczyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Longoria chyba była wtedy na etapie tycia i zmiany fryzury do nowego sezonu gotowych, oj kiepsko wyglądała. Cytat:
Cytat:
A osoby które zdały jakiś dziwny przedmiot lubią się przechwalać jak to nic nie powiedziały i zdały.. co nie zawsze jest prawdą. Zdasz pięknie poprawkę, dziś możesz troszkę pomarudzić
![]() Edytowane przez zara_84 Czas edycji: 2009-01-28 o 14:58 |
|||||
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
edit: Zara, dzięki
http://www.whenismywedding.com/signa...5c9cce506b.gif Edytowane przez mekintoszek Czas edycji: 2009-01-28 o 14:25 |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słuchaj, każdemu się kiedyś noga powinęła w czasie egzaminu - nie ma co się martwić. Skoro uważasz, że powinnaś zdać teraz, to na poprawcę na pewno nie będzie żadnych problemów
|
|
|
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację, zawsze może być lepiej, nic dzisiaj kupię jakieś gazety o wnętrzach może wpadnę na jakiś fajny pomysł ![]() Cytat:
Zaro Ty masz farta teściowa architekt Właśnie Asiuk jest architektem ! Kochana ile kosztuje taka usługa ? I czy coś możesz mi doradzić na odległość ?
|
||
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na 1 roku za cholerę nie mogłam zdać egzaminu z ekonomii....mimo że cała książkę miałam w 1 palcu. Ale to też kwestia tego ze ustne odpowiedzi to dla mnie horror..zacinam sie i koniec. Nie łam się dobrze będzie Dori w trakcie urządzania samo Ci się wszystko wyklaruje
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dwóch znajomych architektów i na pewno poproszę któregoś o pomoc, jak będę urządzać następne mieszkanie, ale to za kilka ładnych lat dopiero.
Choć czasem można się też wkopać z tkim architektem. Mój brat wynajął taką kobietę, coś tam zaplanowała, roboty się zaczęły a babka zniknęła-przepadła. I zostali z jakimiś dziwnymi rozwiązaniami, które nie bardzo wiedzieli jak ugryźć. Także bywa i tak.
|
#1517 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie się marzy kiedyś we własnym domu na parterze właśnie wielgachny salon z kominkiem, dużo przestrzeni, strefa czytania/kawkowania i strefa wylegiwania się na sofie z tv i innym sprzętem, część jadalniana no i kuchnia z wyspą...Rany, pomarzyć dobra rzecz ![]() Ale garderobę z czystym sumieniem mogę polecić ![]() Cytat:
Wiesz, ja po 3cim roku mialam taka sesję że oblałam 3 egzaminy. Myślałam wtedy że się załamię, wszystkie 3 były glupie, 2 wrecz popiep**one ale do każdego się uczyłam. W dodatku to była sesja letnia więc całe wakacje to nade mną wisiało. A teraz wspominam to jako częsciowo zabawną sytuację- nigdy nie oblałamżadnego egz, a jak się posypało to trzy dwóje za jednym zamachem
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu znajomemu architekt krzyknął 5 tysiące zł z tym ze za dom 240 m2.
|
#1519 |
|
Rozeznanie
|
Też kojarzę, że to są takie kwoty, także nie mało. Dlatego najfajniej jak ma się kogoś znajomego, kto może rzucić okiem i powiedzieć, tu moglibyście zrobić tak, a tutaj inaczej - takie coś by mi wystarczyło. Jakiś pomysł.
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany, ale chyba zaplanował mu wszystko włącznie z kolorem kapci i sztuććami ![]() To ja dziękuję, sami coś pogłówkujemy ![]() Edit Mam kolegę, projektanta także zwrócę się do niego o konsultację, tylko niech wyzdrowieje bo chory akurat ... Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-28 o 14:39 |
|
|
|
|
#1521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy trzymać kciuki, to pomaga ![]() Cytat:
To mamy taki sam plan na przyszłość jeśli chodzi o włosy Fajnie macie z tymi planami mieszkaniowymi, też bym chciała mieć mieszkanie do urządzania
|
||
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tiaaa...wszyscy tak mówią, póki nie przyjdzie co do czego Potem są nerwy, złość, kłótnie itp... i nikt nie umie decyzji podjąć..
|
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jeszcze)Oj o kłótniach coś wiem, bo jak moja siostra dwa lata temu kupiła z mężem dom, to były awantury .
|
|
|
|
|
#1526 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem czy też sobie aż nie kupię ![]() Dobra jest, projektowała swój dom, pomagała też znajomym. Na szczęście bardzo sensowna z niej babka, tzn nie będzie nam na pewno narzucać swoich pomysłów, tylko doradzi i wymyśli coś świetnego. Chyba Cytat:
(przypominam: zapłaciliśmy 850 zł i dostaliśmy 2letnią gwarację na to co koleżanka na wejściu zaśpiewała 2000 ) No ale to trzeba mieć już pecha... z reguły znajomi są pomocni ![]() Cytat:
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja spadam na jakiś czas bo muszę szukać mieszkania na 3 miesiące, a zabieram się do tego jak pies do jeża
|
|
|
|
#1528 |
|
Rozeznanie
|
Chyba ciężko znaleźć mieszkanie na kilka miesięcy, prawda?
|
#1529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Ja się przyłączam do zazdrośników, oj chciałabym już być na tym etapie projektów, wymyślania...
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

, zestresowałaś się pewnie stąd luka w pamięci 

Gdybym miała kasę to zleciłabym cały projekt architektowi, ja bym tylko akceptowała i do przodu....

Potem są nerwy, złość, kłótnie itp... i nikt nie umie decyzji podjąć..
(jeszcze)