|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Minimalna wynosi teraz 1276 zł.
|
#903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorąc tą pracę stracę ten atut i do tego nie będę mogła chodzić na rozmowy kwalifikacyjne ani zawozić papierów. A ostatnio czaję sie na taką ofertę, gdzie chyba potrzebują kogoś jak najszybciej - papiery tam trzeba było zanieść osobiście i teraz liczę na to, że odezwą sie do mnie ![]() i sprawdziłam w kalkulatorze ile to dokładnie jest 1300brutto => 971,81 netto ![]() by mieć 1040netto, to musi być 1398brutto...
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-01-28 o 14:17 |
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Brutto, ale lepsze marne minimum niz nic.
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio byłam zatrudniona za 1200brutto na okresie próbnym + premia ale premia chyba się nie zalicza do tego.
|
|
|
|
#907 |
|
Rozeznanie
|
Kasia083, ja bym poszła tam
![]() co do filmowania, ja widziałam ostatnio tylko z 2 kamer ( w kościele się to przydało, bo filmowana była przsięga i ręce Młodych i ładnie połączyli to jak obrączki w między czasie zakłądali i nikt kamerą "nie zjeżdżał" na dół tylko była miana ujęcia, ogląda się rzeczywiście jak film) Ale nie pamiętam jak to na jedną kamerkę wygląda teraz Chyba generalny wniosek jest jeden z tego co piszecie: profesjonalny sprzęt i umiejętności kamerzysty.... Ja się nie znam, ale na co zwórcić uwagę, o co zapytać kamerzystą???? Na jakim sprzecie pracuje, czy będzie w HD (nie każdy jeszcze ma taką możliwość- ale czy to źle?) .....no nie wiem, czas nagli a ja jeszcze sprawdzam innych, nie wiem czym się kierować, bo "tamci" mi się podobają ale są strasznie drodzy z tego co sie zorientowałam ( dzwoniłam do jedego gościa to powiedział ze filmowanie wesela, poprawin i pleneru 1800zł a fotograf-fajny- 1600zł za cały dzien wesele i plener+album i zdjęcia, czyli wychodzi 3400zł a nie 6000zł!!!!!) skąd tamci wynaleźli taka cenę??? Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-01-28 o 14:19 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
Od 1 stycznia zwiększyli kwotę minimalną, przedtem była ta co Józia podała. No a premia się nie wlicza do tej kwoty.
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
Ale przeciez masz 20%podatku a ie 30%... 30% odbierja ci gdybys pracowala przez agencje. Ja tak ialm bylam zatrudniona na rzecz i zabierali mi 30% dla tego masz wiecej....
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia o tyle dobra jest taka praca, ze juz cos robisz i zdobywasz doswiadczenie, ktore potem mozesz wykorzystac w ubieganiu sie o nastepne lepsza prace. a tak siedzac w domu i liczac ze trafi sie cos lepszego to mozesz siedziec i liczyc jeszcze dlugo. troche strata czasu.
czy aby na pewno?? moj TZ na umowe o prace zarabia kwote brutto obcieta o jakies 30% wlasnie (tzn jego pensja netto to jakies 2/3pensji brutto) Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-28 o 14:25 |
|
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
ja jednak nie wezmę tej pracy dla tego, że zbyt dużo mi ona zablokuje... wole być w pełni dyspozycyjna niż mieć takie doświadczenie... Zresztą i tak mam podobne...
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj TZ lapal sie od skonczenia liceum kazdej pracy (czasem bardzo ciezkiej, fizycznej i platnej tak, ze gorzej sie nie da). i tak sobie zmienial ta prace na coraz lepsza i lepsza (bo juz mial za kazdym razem wiecej doswiadczenia, ktore dzialalo na jego korzysc )...i musze stwierdzic, ze mu to na dobre wyszlo. i teraz nawet ostatnio zmienil prace pomiedzy bankami - na taki w ktorym duuuzo lepiej placa, a w ktorym stanowisko dostal m.in. ze wzgledu na doswiadczenie jakie zdobyl w poprzednim banku.
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-28 o 14:42 |
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
ja tez sie próbuje czegoś złapać i nic... kompletnie nic dla kobiet nie ma... ja zraz po liceum mialm ta prace pracowalama tam 7 miesięcy tera od prawie miesiąca nic nie mogę znaleźć...
|
|
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
[quote=Karlain;10702865]Samoa
No na dwie kamery to ma być, ale powiedzcie dziewczyny czy film na jedna kamere będzie duzo gorszy???? quote] wiecie co szczerze mówiąc to własnie dzięki wam dowiedziałam się że można w ogole takie opcje brac myślałam że jedna kamera i juz i to starcza heh ale człowiek uczy się całe życie mi tam starczy jeden kamerzysta.. i tak za wiele nie będę tego filmu oglądac- wolę zdjęcia![]() Cytat:
a materiału mam tyle ile wynosi cała historia powszechna świata... bo integracji europejskiej się uczę.. z historii to jestem taka cienka że nie wiem... już chyba wolałam prognozowanie i symulacje![]() Cytat:
a więc sesji nie ma.. prace ma pisac... ale tak mu to idzie jak i mi ta nauka...nie wiem co robic... jak teściowa nie będzie miała nic przeciwko to pojadę bo zbyt kusząca ta propozycja, a nie chcę się narażać teściowej bo wtedy żadnej przyjemności z wyjazdu mieć nie będę jak będę myśleć że ona nie popiera wspólnego spania razem...
|
|
#915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektorym to dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
oo ja juz mialam w swojej karierze dwa przedmoty zwiazane z integracja najpierw na jednych studiach raczej kwestie historyczno-organizacyjne, a potem na drugich organizacyjno-ekonomiczne (z duzym naciskiem na ekonomie, bo to sie nazywalo 'ekonomia integracji europejskiej' ). calkiem milo wspominam
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-28 o 15:40 |
|||
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę powiem tak ja wiem że ona mnie uwielbia, i mnie traktuje od dawna jak rodzinę i pozwala nam razem spać bo traktujemy siebie powaznie i chcemy byc juz razem i tak dalej... natomiast dziewczyna brata mojego tżta wpiepr**a się do ich domu, śpi z nim kiedy jej sie tylko podoba, w zasadzie to juz sobie nawet na naszej klasie wpisała ich wioskę jako swoje miejsce zamieszkania a nawet nie mają żadnych wspólnych planów i to spanie teściowej sie w ogóle nie podoba.. ostatnio ich ochrzaniła za to wspólne spanie cały czas bez ślubu itp... i teraz ten temat jest na czasie więc nie chciałabym tu jeszcze zamętu wprowadzac...lubię jak wszystko jest ok
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, ja Was tylko podczytuję trochę i uciekam
![]() miłego popołudnia
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Widze że wszystkie raczej zawozicie zaproszenia, kurcze nam sie chyba nieuda zawiść do wszystkich tym bardziej że zapraszamy 240 osób. A powiedzcie mi jeszcze na ile zdjęć umawialiście się z fotografem?
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na plytkach dostane wszystkie jakie uda sie zrobic (500-800? chyba jakos tak to bylo), a w albumie 100 najlepszych i 'obrobionych' (50 w formacie 21x15 i 50 15x10 )
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-28 o 16:30 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja juz wiem gdzie Twój tż ma oddział Mało brakowało a miałby mojego tż za ścianą Swoja drogą ja chyba będę próbowała urabiac tż na powrót do do normalnej bankowości, bo ta jego obecna firma mi się nie podoba.A wiesz, ze ja tez nie pamiętam różnicy? Chyba to flycam(na którym chyba niespecjalnie mi zależy, waham sie czy takie cos potrzebuję) i jeszcze nie wiem co. Cytat:
![]() Mnie to tam zaczyna rodzina tz wkurzać, jego też co najlepsze pojedziemy, damy zaproszenia i zobaczymy czy rusza tyłki. W ogóle to jego mama zaczęła smęcić, że dziadkowie sa słabi i takie tam i że ona nie wie czy będą...my od razu myslelismy, żeby ich w samolot wsadzić, żeby się nie męczyli w pociągu, ale oczywiście ponarzekac trzeba...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To weź ta tańszą opcję skoro ładna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mówił że robi koło 800 czy jakoś tak i wszystko póxniej daje na płytkach. Do tego mamy album i iles tam zdjęć obrabia. Poza tym bierzemy jeszcze dwa albumy dla rodziców,ale ich juz umowie nie uwzględnialiśmy, bo przeciez nie będą sami sobie płacić
|
||||||||
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Ja bede miec 100 w albumie do tego ok500-800 (wszytskich jakie tylko robi)na płycie.
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie gdyby mniej tych osób było i tak do większości zawieziemy. 100 zdjęć mówisz bo ja właśnie nie wiedziałam ile mu powiedzieć i powiedziałam że około 150 w albumie byśmy chcieli, i tak jak Ty piszesz że wszystkie na płycie.
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
to szczere kondolencje
przedmiot pewno sam w sobie nie bylby taki zly gdyby nie panie prowadzace, ktore w ogole go nie uprzyjemnialy pewno u ciebie bedzie z kims innym, wiec pozostaje nadzieja, ze bed zie lepiej ja w przyszlym semestrze mam warsztaty badan ewalucyjnych, ale juz z innymi prowadzacymi i mam nadzieje bardziej z glowa.w WBK? czy RTV Euro AGD? ![]() tam sa same banki (a jeszcze obok remontuja kolejny budynek gdziepodobno Alior bedzie ) TZ tam kiedys nawet byl na rozmowie do MultiBanku (jak go headhunter wylowil na mystery shoppingu w poprzednim banku ), ale stwierdzil, ze to jeszcze nie to i ze poczeka ze zmiana pracy.moj tez jest sczzery i tez twierdzi, ze pieknie to ja nie spiewam ale sam tez nie jest jakims spiewakiem, wiec razem sobie falszujemy ![]() Cytat:
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-28 o 16:58 |
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Multi czasem przyjeżdżały do Krk babki z hr z łodzi i własnie chodziły po innych bankach na łowy ![]() Powiem Ci, ze dobrze, ze nie poszedł do Multi, bo słabo płacił - gdyby tż został to by awansował, (bo sie miejsce zwolniło a on był przygotpwywany pod to stanowisko) ale i tak po tym awansie zarabiałby ponad tysiaka mniej niż teraz, więc nie bardzo był sens tam siedzieć. Ponoć teraz się ocknęli i zmienili politykę płacową, ale nie wiem dokładnie, bo wolimy nie gadac z kolega, który tam pracuje o kasie, bo to nasz znajomy (którego nawet tz wkręcił do tej pracy)jego dziewczyna to straszna plotkara i i tak bym sie nie zdziwiła jakby go tam namówiła na sprawdzanie naszego stanu konta ![]() My tez razem fałszujemy, a na najbliższą trasę to ja biore płyty i będę śpiewac całe 6 godzin w aucie - mam nadzieję, że tz mnie nie porzuci gdzies na autostradzie
|
|
|
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj TZ mial tam niby isc na doradce od klienta zamoznego czy tam biznesowego (nie pamietam ) i by pracowal w takim pokoiku ze szklanymi scianami. ale cos mu tam nie pasowalo, jakos dziwnie sie czul i stwierdzil, ze na razie nie zmienia pracy, bo potem znow musialby zmieniac jakby cos bylo nie tak. a takie ciagle skakanie z banku do banku nie wygladaloby dobrze w cv. a no i to byl czas kiedy poprzedni bank mu sponsorowal te maratony rowerowe co go tez tam troche trzymalo z reszta do N. tez od razu nie poszedl (kiedys aplikowal zeby zobaczyc czy w ogole przejdzie jego cv). jak go zaprosili to jeszcze wtedy odmowil, bo na te maratony jezdzil ale potem aplikowal jeszcze raz i znow go zaprosili na rozmowe i takim sposobem jest w N. i jest szczesliwy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że odszedł i dobrze zrobił![]() A to my tez głownie radia słuchamy, ale dostałam od tz na urodzinki dwa zestawy płyt do kolkcji więc teraz mam zamiar zabrać wszystkie 3 (w sumie az 12 płyt...niewiem jak ja się w tym nie pogubię ) i będziemy śpiewac moje ulubione piosenki Ostatnio ciągle puszczam u tz goldeneye i on ma juz mnie dośc i goldeneye ma dość i w ogóle pewnie niedługo będę miała zakaz dotykania pliota od wieży![]() Tż miał załatwiac teraz sprawy ślubu i co - i nic nie robi, w naszym przypadku chyba sprawziłby się wedding planner
|
|
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwilke się przytać, bo juz mi mózg paruje od wiedzy
![]() kasiu 083 ja bym wzięła tą prace, od czegoś trzeba zacząc.. znajoma mojej mamy tez zarabiała na poczatku cos koło 900 zł na kasie w jakimś banku.. szybko dostała awans, teraz przeniosla się do innej filii io zarabia ponad 4000 zł więc nie marudź lepsza taka praca niz żadna.. zdobędziesz doświadczenie i w ogóle.. pamietaj że za rok wychodzisz za mąż i musisz z czegoś zyć
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() js dzisiaj mam wolne-teoretycznie, bo byłam w pracy, niedawno wrócliśmy od promotora a teraz będę się lenić z TZ jutro miałam się wyspać, ale nic z tego bo muszę iść do gina bo mi się recepta skończyła
|
#929 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się zastanawiam czy iśc teraz od razu na studia, czy może przeczekać do października i zamiast na politechnikę iść na Uniwersytet przyrodniczy.. ale pewnie będę sie nad tym zastanawiać jak zdam inzyniera
|
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
A ja obudziąłm tz ile mozna spac:P Ale on marudzi ze juz i jesio ze go wykorzuystałam i zostawiłam:P Ja to jestem... I jeszcze domaga sie spagetti... Co za chłopok
Ale za to Go Kocham
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

)

mi tam starczy jeden kamerzysta.. i tak za wiele nie będę tego filmu oglądac- wolę zdjęcia
a więc sesji nie ma.. prace ma pisac... ale tak mu to idzie jak i mi ta nauka...