Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 14:10   #901
obca7
Wtajemniczenie

Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV

Minimalna wynosi teraz 1276 zł.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:11   #902
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Minimalna wynosi teraz 1276 zł.
netto czy brutto?
Stary 2009-01-28, 14:12   #903
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Gdybys brutto miala 1300 to na reke byś miała 1040zł. Bo mi nimum socjalne wzrosło do 1100 czyli to jest 960zł... Wiec... A po za tym awans szybko prosferuje w bankach(tak przynajmniej słyszałam).
nie w BS-ie Ludzie, którzy tam pracują na kasie siedza tam od paru ładnych lat i nie mają żadnych perspektyw rozwoju. Nie będę sie starać o to stanowisko, poniewaz teraz moim ważnym atutem jest to, że nie mam żadnych zobowiązań i mogę zacząć pracę od zaraz - nie muszę czekać na okres wypowiedzenia itd...
Biorąc tą pracę stracę ten atut i do tego nie będę mogła chodzić na rozmowy kwalifikacyjne ani zawozić papierów. A ostatnio czaję sie na taką ofertę, gdzie chyba potrzebują kogoś jak najszybciej - papiery tam trzeba było zanieść osobiście i teraz liczę na to, że odezwą sie do mnie

i sprawdziłam w kalkulatorze ile to dokładnie jest 1300brutto => 971,81 netto

by mieć 1040netto, to musi być 1398brutto...

Edytowane przez kasia083
Czas edycji: 2009-01-28 o 14:17
kasia083 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:12   #904
lain
Zakorzenienie

Cytat:
A po za tym awans szybko prosferuje w bankach(tak przynajmniej słyszałam).
ale nie we wszystkich jest taki szybki awans, czasem w ogole nie ma co na niego liczyc (watpie zeby w Banku spoldzielczym tak chetnie awansowali...) i nie na stanowisku kasjerki (no bo na co wyzej moze awansowac kasjerka?)
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:12   #905
obca7
Wtajemniczenie

Brutto, ale lepsze marne minimum niz nic.
Stary 2009-01-28, 14:15   #906
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Brutto, ale lepsze marne minimum niz nic.
Ja ostatnio byłam zatrudniona za 1200brutto na okresie próbnym + premia ale premia chyba się nie zalicza do tego.
Stary 2009-01-28, 14:16   #907
Karlain
Rozeznanie

Kasia083, ja bym poszła tam

co do filmowania, ja widziałam ostatnio tylko z 2 kamer ( w kościele się to przydało, bo filmowana była przsięga i ręce Młodych i ładnie połączyli to jak obrączki w między czasie zakłądali i nikt kamerą "nie zjeżdżał" na dół tylko była miana ujęcia, ogląda się rzeczywiście jak film)

Ale nie pamiętam jak to na jedną kamerkę wygląda teraz

Chyba generalny wniosek jest jeden z tego co piszecie: profesjonalny sprzęt i umiejętności kamerzysty.... Ja się nie znam, ale na co zwórcić uwagę, o co zapytać kamerzystą????
Na jakim sprzecie pracuje, czy będzie w HD (nie każdy jeszcze ma taką możliwość- ale czy to źle?)

.....no nie wiem, czas nagli a ja jeszcze sprawdzam innych, nie wiem czym się kierować, bo "tamci" mi się podobają ale są strasznie drodzy z tego co sie zorientowałam ( dzwoniłam do jedego gościa to powiedział ze filmowanie wesela, poprawin i pleneru 1800zł a fotograf-fajny- 1600zł za cały dzien wesele i plener+album i zdjęcia, czyli wychodzi 3400zł a nie 6000zł!!!!!) skąd tamci wynaleźli taka cenę???

Edytowane przez Karlain
Czas edycji: 2009-01-28 o 14:19
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:16   #908
obca7
Wtajemniczenie

Od 1 stycznia zwiększyli kwotę minimalną, przedtem była ta co Józia podała. No a premia się nie wlicza do tej kwoty.
Stary 2009-01-28, 14:19   #909
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość

i sprawdziłam w kalkulatorze ile to dokładnie jest 1300brutto => 971,81 netto

by mieć 1040netto, to musi być 1398brutto...
Ale przeciez masz 20%podatku a ie 30%... 30% odbierja ci gdybys pracowala przez agencje. Ja tak ialm bylam zatrudniona na rzecz i zabierali mi 30% dla tego masz wiecej....
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:23   #910
lain
Zakorzenienie

Kasia o tyle dobra jest taka praca, ze juz cos robisz i zdobywasz doswiadczenie, ktore potem mozesz wykorzystac w ubieganiu sie o nastepne lepsza prace. a tak siedzac w domu i liczac ze trafi sie cos lepszego to mozesz siedziec i liczyc jeszcze dlugo. troche strata czasu.

Cytat:
Ale przeciez masz 20%podatku a ie 30%... 30% odbierja ci gdybys pracowala przez agencje. Ja tak ialm bylam zatrudniona na rzecz i zabierali mi 30% dla tego masz wiecej....
czy aby na pewno?? moj TZ na umowe o prace zarabia kwote brutto obcieta o jakies 30% wlasnie (tzn jego pensja netto to jakies 2/3pensji brutto)

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-28 o 14:25
Stary 2009-01-28, 14:28   #911
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

ja jednak nie wezmę tej pracy dla tego, że zbyt dużo mi ona zablokuje... wole być w pełni dyspozycyjna niż mieć takie doświadczenie... Zresztą i tak mam podobne...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 14:36   #912
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja jednak nie wezmę tej pracy dla tego, że zbyt dużo mi ona zablokuje... wole być w pełni dyspozycyjna niż mieć takie doświadczenie... Zresztą i tak mam podobne...
tylko, ze czasem jeszcze patrza na dlugosc tego doswiadczenia. osoba dlugo pozostajaca bez pracy jest 'podejrzana'.

moj TZ lapal sie od skonczenia liceum kazdej pracy (czasem bardzo ciezkiej, fizycznej i platnej tak, ze gorzej sie nie da). i tak sobie zmienial ta prace na coraz lepsza i lepsza (bo juz mial za kazdym razem wiecej doswiadczenia, ktore dzialalo na jego korzysc)...i musze stwierdzic, ze mu to na dobre wyszlo. i teraz nawet ostatnio zmienil prace pomiedzy bankami - na taki w ktorym duuuzo lepiej placa, a w ktorym stanowisko dostal m.in. ze wzgledu na doswiadczenie jakie zdobyl w poprzednim banku.

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-28 o 14:42
Stary 2009-01-28, 14:41   #913
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

ja tez sie próbuje czegoś złapać i nic... kompletnie nic dla kobiet nie ma... ja zraz po liceum mialm ta prace pracowalama tam 7 miesięcy tera od prawie miesiąca nic nie mogę znaleźć...
Stary 2009-01-28, 15:21   #914
tancerka212
Zakorzenienie

[quote=Karlain;10702865]Samoa
No na dwie kamery to ma być, ale powiedzcie dziewczyny czy film na jedna kamere będzie duzo gorszy???? quote]

wiecie co szczerze mówiąc to własnie dzięki wam dowiedziałam się że można w ogole takie opcje brac myślałam że jedna kamera i juz i to starcza heh ale człowiek uczy się całe życie mi tam starczy jeden kamerzysta.. i tak za wiele nie będę tego filmu oglądac- wolę zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Tancerka jak masz ten egzam dopiero w poniedziałek to co Ty jeszcze robisz w domu?Kupa czasu do niego, pakuj sie i jedź do tż
oj nie masz pojęcia jaka rzeźnia jest na tym egzaminie.. warunki sypią się jak z śnieg nieba! a warunek 600zł kosztuje.... z resztą ja w domu nie umiem się uczyć bo cholerka ciszy nie mam.. rozpraszają mnie gadające 3 mordko mamy taty i siostry a materiału mam tyle ile wynosi cała historia powszechna świata... bo integracji europejskiej się uczę.. z historii to jestem taka cienka że nie wiem... już chyba wolałam prognozowanie i symulacje

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

a TZcik sesji nie ma? my to sie z TZem razem uczylismy pod kocykiem
a jak egzamin w poniedzialek to jeszcze kupa czasu ja bym pojechala
tżcik miał mieć aby jeden egzamin ale że był na wszystkich listach na wykładach to dostał 5 bez egzaminu a więc sesji nie ma.. prace ma pisac... ale tak mu to idzie jak i mi ta nauka...

nie wiem co robic... jak teściowa nie będzie miała nic przeciwko to pojadę bo zbyt kusząca ta propozycja, a nie chcę się narażać teściowej bo wtedy żadnej przyjemności z wyjazdu mieć nie będę jak będę myśleć że ona nie popiera wspólnego spania razem...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 15:36   #915
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
tżcik miał mieć aby jeden egzamin ale że był na wszystkich listach na wykładach to dostał 5 bez egzaminu a więc sesji nie ma.. prace ma pisac... ale tak mu to idzie jak i mi ta nauka...
ah gdyby u mnie tak dawali piatki za obecnosc... niektorym to dobrze

Cytat:
nie wiem co robic... jak teściowa nie będzie miała nic przeciwko to pojadę bo zbyt kusząca ta propozycja, a nie chcę się narażać teściowej bo wtedy żadnej przyjemności z wyjazdu mieć nie będę jak będę myśleć że ona nie popiera wspólnego spania razem...
to jeszcze nie zbadaliscie jakie jest jej nastawienie do spania razem?

Cytat:
bo integracji europejskiej się uczę.. z historii to jestem taka cienka że nie wiem... już chyba wolałam prognozowanie i symulacje

oo ja juz mialam w swojej karierze dwa przedmoty zwiazane z integracja najpierw na jednych studiach raczej kwestie historyczno-organizacyjne, a potem na drugich organizacyjno-ekonomiczne (z duzym naciskiem na ekonomie, bo to sie nazywalo 'ekonomia integracji europejskiej'). calkiem milo wspominam

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-28 o 15:40
Stary 2009-01-28, 15:42   #916
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

to jeszcze nie zbadaliscie jakie jest jej nastawienie do spania razem?

kurczę powiem tak ja wiem że ona mnie uwielbia, i mnie traktuje od dawna jak rodzinę i pozwala nam razem spać bo traktujemy siebie powaznie i chcemy byc juz razem i tak dalej... natomiast dziewczyna brata mojego tżta wpiepr**a się do ich domu, śpi z nim kiedy jej sie tylko podoba, w zasadzie to juz sobie nawet na naszej klasie wpisała ich wioskę jako swoje miejsce zamieszkania a nawet nie mają żadnych wspólnych planów i to spanie teściowej sie w ogóle nie podoba.. ostatnio ich ochrzaniła za to wspólne spanie cały czas bez ślubu itp... i teraz ten temat jest na czasie więc nie chciałabym tu jeszcze zamętu wprowadzac...lubię jak wszystko jest ok
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:01   #917
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny, ja Was tylko podczytuję trochę i uciekam

miłego popołudnia

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:14   #918
kinga1701
Zakorzenienie

Widze że wszystkie raczej zawozicie zaproszenia, kurcze nam sie chyba nieuda zawiść do wszystkich tym bardziej że zapraszamy 240 osób. A powiedzcie mi jeszcze na ile zdjęć umawialiście się z fotografem?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:29   #919
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Widze że wszystkie raczej zawozicie zaproszenia, kurcze nam sie chyba nieuda zawiść do wszystkich tym bardziej że zapraszamy 240 osób.
no jak 240 osob i w dodatku jakos rozproszonych po kraju to sie nie dziwie - tez by mi sie nie chcialo

Cytat:
A powiedzcie mi jeszcze na ile zdjęć umawialiście się z fotografem?
na plytkach dostane wszystkie jakie uda sie zrobic (500-800? chyba jakos tak to bylo), a w albumie 100 najlepszych i 'obrobionych' (50 w formacie 21x15 i 50 15x10 )

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-28 o 16:30
Stary 2009-01-28, 16:39   #920
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, ze premia i awans
a oddzial ma 7 minut ode mnie z domu tramwajem
zdziwilam sie, ze on wie w czym chodzil Beckham 5 lat temu. nawet ja nie wiem no ale coz, dobrze ze sie chlopak ubrac umie

a czym sie rozni ta opcja za 2500 od tej za 3500? bo ja wlasnie specjalnej roznicy w filmach nie zauwazylam

niejaka 'procedura badan ewaluacyjnych'... fatalnie prowadzony przedmiot (juz kiedys wspominalam tu o najnudniejszych i najdurniejszych cwiczeniach w historii... ), a na wykladach bylam dokladnie dwoch, bo nie ustepowaly cwiczeniom z reszta zazwyczaj w tym samym czasie mialam zajecia na UEku (no bo kto to wymyslil robic wyklad w piatek o 16... )

Elitko dziekuje za fatyge nam sie z TZem udalo odkodowac wczoraj 10 pierwszych stron, ale dalej nie chcialo ruszyc kolezanka zlecila to koledze informatykowi. czekamy co z tego bedzie
no to zdaje się, że ja mam ten przedmiot w przyszłym semestrze
To ja juz wiem gdzie Twój tż ma oddziałMało brakowało a miałby mojego tż za ścianą Swoja drogą ja chyba będę próbowała urabiac tż na powrót do do normalnej bankowości, bo ta jego obecna firma mi się nie podoba.
A wiesz, ze ja tez nie pamiętam różnicy?Chyba to flycam(na którym chyba niespecjalnie mi zależy, waham sie czy takie cos potrzebuję) i jeszcze nie wiem co.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam TŻta kuzynka z mężem to nawet powiedzieli że się nei musimy wykosztowywać na zaproszenie ale mamy do nich przyjechać do Częstochowy bo inaczej się nie pojawią No ale ostatecznie myślę że juzim kupimy to zaproszenie

HAHAHA Ja też.. I on nawet twierdzi że ślicznie śpiewam.. Niestety, tylko on
Poza tym lubi jak śpiewam bo twierdzi że wtedy wyglądam na bardzo szczęśliwą
a to mój tz mówi, ze nie siewam ładnie, że też musi byc taki szczery
Mnie to tam zaczyna rodzina tz wkurzać, jego też co najlepszepojedziemy, damy zaproszenia i zobaczymy czy rusza tyłki. W ogóle to jego mama zaczęła smęcić, że dziadkowie sa słabi i takie tam i że ona nie wie czy będą...my od razu myslelismy, żeby ich w samolot wsadzić, żeby się nie męczyli w pociągu, ale oczywiście ponarzekac trzeba...

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Ja CI powiem tak, nam facet powiedział, że jak chcemy na 2 kamery to stawka razy 2 czyli w sumie 1500 * 2
Co do teo czy warto
Jesli mialabyś tak że jedna kamera nonstop chodzi za mlodymi a druga nonstop chodzi miedzy stolami czy na przyklad na parkiecie .. No to jest sens
JA bylam na weselu na ktorym byly dwie kamery i wbrew temu co wczesniej slyszalam, obie kamery caly czas obskakiwaly mlodych i tylko mlodych (jakby im z jednej nie wystarczylo ogladac swoje mordki)
Ja uwazam, ze jesli kamerzysta jest na tyle profesjona;ny ze zrobi fajny montaz no to spoko...
mozna brac i to zadne przesadzanie
a czy film bedzie nudny.. nie wydaje mi sie po prostu bedzie mniej materialu do montazu i tyle.. zadne mniej bardizej nudny
ja uważam, ze przy dwóch kamerach film jest bardziej dynamiczny. I na pewno jak ktos robi turbo wesele na setki osób to dwie sa koniecznością.

Cytat:
A ja dziś byłam w PUPie i jest wolne miejsce pracy - w Banku spółdzielczym na kasie, za 1300brutto To nawet 1000 zł z tego na rękę nie będę miała
Kasia a Ty przypadkiem nie jestes za bardzo wybredna? Możesz zacząć od kasy, później iśc do jakiegos innego bardziej powiedzmy komercyjnego banku tez na kasę (tam często kasjerzy maja też inne obowiązki typu otwieranie rahunków) a z takiego stanowiska to juz blisko do doradcy. Tylko trzeba czasu i chęci.

Cytat:
ale nie we wszystkich jest taki szybki awans, czasem w ogole nie ma co na niego liczyc (watpie zeby w Banku spoldzielczym tak chetnie awansowali...) i nie na stanowisku kasjerki (no bo na co wyzej moze awansowac kasjerka?)
no własnie sama kasjerka na nic. Z reszta zawsze trudniej jest awansowac w jednej organizacji, łatwiej przechodząć z jednej do drugiej. Ja bym celowała w taką ścieżke jak napisałam wyżej.

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
Chyba generalny wniosek jest jeden z tego co piszecie: profesjonalny sprzęt i umiejętności kamerzysty.... Ja się nie znam, ale na co zwórcić uwagę, o co zapytać kamerzystą????
Na jakim sprzecie pracuje, czy będzie w HD (nie każdy jeszcze ma taką możliwość- ale czy to źle?)

.....no nie wiem, czas nagli a ja jeszcze sprawdzam innych, nie wiem czym się kierować, bo "tamci" mi się podobają ale są strasznie drodzy z tego co sie zorientowałam ( dzwoniłam do jedego gościa to powiedział ze filmowanie wesela, poprawin i pleneru 1800zł a fotograf-fajny- 1600zł za cały dzien wesele i plener+album i zdjęcia, czyli wychodzi 3400zł a nie 6000zł!!!!!) skąd tamci wynaleźli taka cenę???
myslę, że nie jest źle jak nie jest to w hd, ale za x lat kiedy będziemy to ogladać hd będzie albo standardem albo juz będzie przestarzałe, wiec z tego względu warto
To weź ta tańszą opcję skoro ładna

Cytat:
gdzie on studiuje to sie tam przeniosę

Cytat:
Widze że wszystkie raczej zawozicie zaproszenia, kurcze nam sie chyba nieuda zawiść do wszystkich tym bardziej że zapraszamy 240 osób. A powiedzcie mi jeszcze na ile zdjęć umawialiście się z fotografem?
na tyle ile zrobiMówił że robi koło 800 czy jakoś tak i wszystko póxniej daje na płytkach. Do tego mamy album i iles tam zdjęć obrabia. Poza tym bierzemy jeszcze dwa albumy dla rodziców,ale ich juz umowie nie uwzględnialiśmy, bo przeciez nie będą sami sobie płacić
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:42   #921
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
A powiedzcie mi jeszcze na ile zdjęć umawialiście się z fotografem?
Ja bede miec 100 w albumie do tego ok500-800 (wszytskich jakie tylko robi)na płycie.
Stary 2009-01-28, 16:47   #922
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
no jak 240 osob i w dodatku jakos rozproszonych po kraju to sie nie dziwie - tez by mi sie nie chcialo

na plytkach dostane wszystkie jakie uda sie zrobic (500-800? chyba jakos tak to bylo), a w albumie 100 najlepszych i 'obrobionych' (50 w formacie 21x15 i 50 15x10 )
No właśnie gdyby mniej tych osób było i tak do większości zawieziemy. 100 zdjęć mówisz bo ja właśnie nie wiedziałam ile mu powiedzieć i powiedziałam że około 150 w albumie byśmy chcieli, i tak jak Ty piszesz że wszystkie na płycie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:55   #923
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no to zdaje się, że ja mam ten przedmiot w przyszłym semestrze
to szczere kondolencje przedmiot pewno sam w sobie nie bylby taki zly gdyby nie panie prowadzace, ktore w ogole go nie uprzyjemnialy pewno u ciebie bedzie z kims innym, wiec pozostaje nadzieja, ze bed
zie lepiej ja w przyszlym semestrze mam warsztaty badan ewalucyjnych, ale juz z innymi prowadzacymi i mam nadzieje bardziej z glowa.

Cytat:
Mało brakowało a miałby mojego tż za ścianą
w WBK? czy RTV Euro AGD?
tam sa same banki (a jeszcze obok remontuja kolejny budynek gdziepodobno Alior bedzie) TZ tam kiedys nawet byl na rozmowie do MultiBanku (jak go headhunter wylowil na mystery shoppingu w poprzednim banku), ale stwierdzil, ze to jeszcze nie to i ze poczeka ze zmiana pracy.

Cytat:
a to mój tz mówi, ze nie siewam ładnie, że też musi byc taki szczery
moj tez jest sczzery i tez twierdzi, ze pieknie to ja nie spiewam ale sam tez nie jest jakims spiewakiem, wiec razem sobie falszujemy

Cytat:
Kasia a Ty przypadkiem nie jestes za bardzo wybredna? Możesz zacząć od kasy, później iśc do jakiegos innego bardziej powiedzmy komercyjnego banku tez na kasę (tam często kasjerzy maja też inne obowiązki typu otwieranie rahunków) a z takiego stanowiska to juz blisko do doradcy. Tylko trzeba czasu i chęci.
tez mi sie wydaje, ze nie ma co za bardzo wybrzydzac, bo przy niewielkim doswiadczeniu to sie kokosow tak czy siak nie zbije. lepiej zdobyc to doswiadczenie teraz zeby potem juz moc celowac wyzej

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-28 o 16:58
Stary 2009-01-28, 17:04   #924
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
w WBK? czy RTV Euro AGD?
tam sa same banki (a jeszcze obok remontuja kolejny budynek gdziepodobno Alior bedzie) TZ tam kiedys nawet byl na rozmowie do MultiBanku (jak go headhunter wylowil na mystery shoppingu w poprzednim banku), ale stwierdzil, ze to jeszcze nie to i ze poczeka ze zmiana pracy.

moj tez jest sczzery i tez twierdzi, ze pieknie to ja nie spiewam ale sam tez nie jest jakims spiewakiem, wiec razem sobie falszujemy

tez mi sie wydaje, ze nie ma co za bardzo wybrzydzac, bo przy niewielkim doswiadczeniu to sie kokosow tak czy siak nie zbije. lepiej zdobyc to doswiadczenie teraz zeby potem juz moc celowac wyzej
gdyby w Multibanku został, bo w Euro rtv to chyba na zakupach
Z Multi czasem przyjeżdżały do Krk babki z hr z łodzi i własnie chodziły po innych bankach na łowy
Powiem Ci, ze dobrze, ze nie poszedł do Multi, bo słabo płacił - gdyby tż został to by awansował, (bo sie miejsce zwolniło a on był przygotpwywany pod to stanowisko) ale i tak po tym awansie zarabiałby ponad tysiaka mniej niż teraz, więc nie bardzo był sens tam siedzieć. Ponoć teraz się ocknęli i zmienili politykę płacową, ale nie wiem dokładnie, bo wolimy nie gadac z kolega, który tam pracuje o kasie, bo to nasz znajomy (którego nawet tz wkręcił do tej pracy)jego dziewczyna to straszna plotkara i i tak bym sie nie zdziwiła jakby go tam namówiła na sprawdzanie naszego stanu konta

My tez razem fałszujemy, a na najbliższą trasę to ja biore płyty i będę śpiewac całe 6 godzin w aucie - mam nadzieję, że tz mnie nie porzuci gdzies na autostradzie
Stary 2009-01-28, 17:22   #925
lain
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby w Multibanku został, bo w Euro rtv to chyba na zakupach
Z Multi czasem przyjeżdżały do Krk babki z hr z łodzi i własnie chodziły po innych bankach na łowy
Powiem Ci, ze dobrze, ze nie poszedł do Multi, bo słabo płacił - gdyby tż został to by awansował, (bo sie miejsce zwolniło a on był przygotpwywany pod to stanowisko) ale i tak po tym awansie zarabiałby ponad tysiaka mniej niż teraz, więc nie bardzo był sens tam siedzieć. Ponoć teraz się ocknęli i zmienili politykę płacową, ale nie wiem dokładnie, bo wolimy nie gadac z kolega, który tam pracuje o kasie, bo to nasz znajomy (którego nawet tz wkręcił do tej pracy)jego dziewczyna to straszna plotkara i i tak bym sie nie zdziwiła jakby go tam namówiła na sprawdzanie naszego stanu konta
no to go pewno taka pani z hr wyhaczyla
moj TZ mial tam niby isc na doradce od klienta zamoznego czy tam biznesowego (nie pamietam) i by pracowal w takim pokoiku ze szklanymi scianami. ale cos mu tam nie pasowalo, jakos dziwnie sie czul i stwierdzil, ze na razie nie zmienia pracy, bo potem znow musialby zmieniac jakby cos bylo nie tak. a takie ciagle skakanie z banku do banku nie wygladaloby dobrze w cv. a no i to byl czas kiedy poprzedni bank mu sponsorowal te maratony rowerowe co go tez tam troche trzymalo z reszta do N. tez od razu nie poszedl (kiedys aplikowal zeby zobaczyc czy w ogole przejdzie jego cv). jak go zaprosili to jeszcze wtedy odmowil, bo na te maratony jezdzil ale potem aplikowal jeszcze raz i znow go zaprosili na rozmowe i takim sposobem jest w N. i jest szczesliwy

Cytat:
My tez razem fałszujemy, a na najbliższą trasę to ja biore płyty i będę śpiewac całe 6 godzin w aucie - mam nadzieję, że tz mnie nie porzuci gdzies na autostradzie
to my jeszcze gorzej, bo my spiewamy to co akurat leci w radiu... a nie wszystkich hiciorow znamy slowa, wiec to jest tak: glosno refren, a potem cos tam pod nosem, potem znow glosno refren itd
Stary 2009-01-28, 17:32   #926
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no to go pewno taka pani z hr wyhaczyla
moj TZ mial tam niby isc na doradce od klienta zamoznego czy tam biznesowego (nie pamietam) i by pracowal w takim pokoiku ze szklanymi scianami. ale cos mu tam nie pasowalo, jakos dziwnie sie czul i stwierdzil, ze na razie nie zmienia pracy, bo potem znow musialby zmieniac jakby cos bylo nie tak. a takie ciagle skakanie z banku do banku nie wygladaloby dobrze w cv. a no i to byl czas kiedy poprzedni bank mu sponsorowal te maratony rowerowe co go tez tam troche trzymalo z reszta do N. tez od razu nie poszedl (kiedys aplikowal zeby zobaczyc czy w ogole przejdzie jego cv). jak go zaprosili to jeszcze wtedy odmowil, bo na te maratony jezdzil ale potem aplikowal jeszcze raz i znow go zaprosili na rozmowe i takim sposobem jest w N. i jest szczesliwy

to my jeszcze gorzej, bo my spiewamy to co akurat leci w radiu... a nie wszystkich hiciorow znamy slowa, wiec to jest tak: glosno refren, a potem cos tam pod nosem, potem znow glosno refren itd
no to by byli obaj na tym samym stanowisku, bo tz miał iśc na zamożnego właśnie tyle, że odszedł i dobrze zrobił
A to my tez głownie radia słuchamy, ale dostałam od tz na urodzinki dwa zestawy płyt do kolkcji więc teraz mam zamiar zabrać wszystkie 3 (w sumie az 12 płyt...niewiem jak ja się w tym nie pogubię) i będziemy śpiewac moje ulubione piosenkiOstatnio ciągle puszczam u tz goldeneye i on ma juz mnie dośc i goldeneye ma dość i w ogóle pewnie niedługo będę miała zakaz dotykania pliota od wieży

Tż miał załatwiac teraz sprawy ślubu i co - i nic nie robi, w naszym przypadku chyba sprawziłby się wedding planner
Stary 2009-01-28, 17:34   #927
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja tylko na chwilke się przytać, bo juz mi mózg paruje od wiedzy

kasiu 083 ja bym wzięła tą prace, od czegoś trzeba zacząc.. znajoma mojej mamy tez zarabiała na poczatku cos koło 900 zł na kasie w jakimś banku.. szybko dostała awans, teraz przeniosla się do innej filii io zarabia ponad 4000 zł więc nie marudź lepsza taka praca niz żadna.. zdobędziesz doświadczenie i w ogóle.. pamietaj że za rok wychodzisz za mąż i musisz z czegoś zyć
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 17:36   #928
kaska87
Zakorzenienie

cześć

js dzisiaj mam wolne-teoretycznie, bo byłam w pracy, niedawno wrócliśmy od promotora a teraz będę się lenić z TZ jutro miałam się wyspać, ale nic z tego bo muszę iść do gina bo mi się recepta skończyła

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:42   #929
can't be perfect
Wtajemniczenie

a ja się zastanawiam czy iśc teraz od razu na studia, czy może przeczekać do października i zamiast na politechnikę iść na Uniwersytet przyrodniczy.. ale pewnie będę sie nad tym zastanawiać jak zdam inzyniera
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:43   #930
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

A ja obudziąłm tz ile mozna spac:P Ale on marudzi ze juz i jesio ze go wykorzuystałam i zostawiłam:P Ja to jestem... I jeszcze domaga sie spagetti... Co za chłopok Ale za to Go Kocham
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości