|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
To ja :)
|
Niezależni dostawcy perfum
Jak w tytule -macie kogos takiego??
Bo ja juz sie spotkalam z 2 takimi osobami, ktore robia duze hurtowe zakupy na zachodzi i sprzedaja perfumki w Polsce po bardzo atrakcyjnych cenach. Czesto maja tez testery. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezależni dostawcy perfum
Od lat mieszkam na tym zachodzie ( w kilku miejscach owego zachodu ) i przyznam, ze super atrakcji w dziale zapachowym nie spotkalam. Na tyle super, zeby pozwolic sobie uczynic z tego biznes zycia. Kupowac, transportowac, wystawiac w granicy niskich, atrakcyjnych cen i jeszcze na tym zarobic.
Widzialam natomiast niejeden dzial podejrzanie pachnacy w granicach 1, 2, 3 € ( i tu, patrzac na Allego mozna zarobic sporo ) Dwa razy spotkalam sie z czyms co mnie zadziwilo, zapadly sklep we Wloszech i ostatnio w Hiszpani. W sklepie same resztki, poswiateczne promocje w choinkowych pudelkach, unikaty ktore lata temu zniknely z polek. Ceny smieszne, w granicach 1\3 wartosci. Tam kupilam moja Alchimie za 20€. Ale hurtowo sie nie mozna bylo w owym Eldorado zaopatrzyc, byl limit towaru na klienta. Naprawde tanie perfumy mozna kupic w Stanach, ale transport przez ocean swoje kosztuje. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Znalezc w USA firme , ktora nie handluje podrobkami , graniczy z cudem.Ostatnio Davidoff skontrolowal CVS i na 30 tys. produktow , ponad 50% procent pochodzila z "grey market " ![]() Jeszcze trudniej znalezc firme , ktora zechce bawic sie w "papierki" niezbedne przy eksporcie do EU. Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-01-28 o 23:09 Powód: zamknięcie cytatu |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Od lat kupuję perfumy w USA i jeszcze nigdy nie trafiłam na podróbę
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku wielu tzw niszowcow mam pewnosc, ze nie sa podrabiane. Reszta to zakupy u renomowanych i komplementowanych pozytywnymi komentarzami sprzedawcow. Nie jest prawda, ze nie chca sie bawic w wysylke do Europy. Pozornie tak. Prawda jest taka, ze na pytanie, czy bedzie problem z wysylka nigdy nie uzyskalam odpowiedzi, ktora by mnie nie satysfakcjonowala. Owszem, ceny owej wysylki sa rozne, ale niekiedy ( przy pachnacej perelce ) warto
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
A ja wlasnie kupuje u takiego Pana, ktory sciaga wieksze ilosci Po poczytaniu Waszych odpowiedzi, dzis cala drzalam, czy aby na pewno dostane oryginalnego Angela
Ale przeszedl test u 4 znawczyn, wiec sie ciesze ogromnie. Z reszta bralam u niego juz kilka razy Noa, Nine Ricci, Jila Sandera, Versace i Gucciego i zawsze wszyustko bylo ok. A ceny ma NAPRAWDE konkurencyjne
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mialem na mysli wysylki dla indywidualnego klienta. Nie kazda firma ma ochote bawic sie w papierki typu C/O , stad czesto odmawiaja wspolpracy europejskim firmom. Ameryka ma bardzo liberalne przepisy handlowe , stad na ich rynku mnostwo "fake" produktow. Jezeli tak potezna siec sprzedazy jak CVS , miala w swojej ofercie produkty z szarej strefy , to prosze sobie wyobrazic skale zjawiska. " ... Davidoff conducted inspections of CVS’s inventory of COOL WATER products. In total, Davidoff’s inspectors examined 33,369 units of COOL WATER fragrances. Of these, 836 units were identified as counterfeit and 16,600 units were found to be decoded gray-market products. " I jeszcze dobra rada dla kupujacych w USA . Jezeli w ofercie handlowej znajdziecie produkty oznaczone jako "decoded" , albo kosmetyki Abercrombie , to radze odpuscic zakupy w takiej firmie Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-01-28 o 23:10 Powód: zamknięcie cytatu |
|
|
|
|
|
#9 |
|
grozi wypollizowaniem
|
No ale zjawisko dekodowania nie polega na podrabianiu i to o czym piszesz dotyczy nielegalnego obrotu oryginalnymi produktami w szarej strefie, czyli to co wszyscy znamy.
A podróbek było tylko 836 na 33000 sztuk
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-01-28 o 20:45 |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
No tak , gdyby nie szara strefa , skazani bylibysmy tylko na autoryzowanych dystrybutorow i ich kosmiczne ceny
![]() Mialem tylko na mysli ,ze wszelkie tego typu sygnaly , powinny byc dla nas ostrzezeniem . Skoro firma kupuje w szarej strefie , moze tez kupowac " podrobki". Napisalas , ze tylko 800 sztuk // ech , gdyby na 33 tys wystawionych na Alledrogo aukcji , bylo TYLKO 800 podrobek / .Tak , ale od jednego producenta ! |
|
|
|
|
#11 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Abercrombie&Fitch ma swoją serię zapachów - zarówno damskich jak i męskich.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Oczywiscie , ze tak . Abercrombie nie prowadzi sprzedazy hurtowej / tzn . ze mozesz kupic ich kosmetyki , tylko i wylacznie na stronie firmowej / . |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.beautyencounter.com/brand...e---fitch.html sie tylko pytam, bo tak sie sklada ze ta witryna otrzymala jakis tam hamerykanski laur solidnej firmy internetowej (czyli najpewniej sprzedajacej oryginaly ) |
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
From: "BP_Tips@abercrombie. com" <BP_Tips@abercrombie.co m> Add sender to Contacts To: eres@yahoo.com Robert, We do not sell in bulk or wholesale. If you wish to send us this seller's information we will look into it. Regards A&F Brand Protection Group robert smith eres@yahoo.com 10/20/2008 10:44 AM Please respond to eres@yahoo.com To BP_Tips@abercrombie.com cc questionSubject Hi there, Do you sell in bulk too ? I found this offer / TESTER / : U/B - ABERCROMBIE & FITCH CHASE M 1.0 EDT SPR 19.50 U/B - ABERCROMBIE & FITCH COLDEN M 1.0 EDT SPR 19.50 U/B - ABERCROMBIE & FITCH COLDEN M 1.7 EDT SPR 26.50 U/B - ABERCROMBIE & FITCH FIERCE M 1.0 EDT SPR 19.50 U/B - ABERCROMBIE & FITCH FIERCE M 1.7 EDT SPR 26.50 U/B - ABERCROMBIE & FITCH No. 8 L 1.0 EDP SPR 19.50 U/B - ABERCROMBIE & FITCH 'PERFUME 15' L 1.0 EDT SPR 19.50 U/B - ABERCROMBIE & FITCH WAKELY M 1.0 EDT SPR 19.50 U/B - ABERCROMBIE & FITCH WAKELY M 1.7 EDT SPR 26.50 It can be truly authentic ? Regards RS Wystarczy ???
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
http://www.abercrombie.com/anf/lifes...rotection.html
Wyslij zapytanie / donos / bezposrednio do Abercrombie
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wystarczy
![]() Standardowa odpowiedz, a zycie sobie ![]() Takie samo pytanie mozesz wyslac chociazby do polskiego Solara a outlet istnieje i na Allegro niemal hurtowa sprzedaz ideantycznie rzecz ma sie ze Stefanelem i dziesiatkami innych firm, ktorych rzecznik bedzie informowal wszem i wobec, ze sprzedaz oryginalnych produktow prowadzona jest tylko w butikach firmowych O naiwni, biezmy czym predzej do stajenki owego butiku
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Aby rozwiac wszelkie watpliwosci , wyslij zapytanie o mozliwowsc nawiazania wspolpracy handlowej z A&F . Moze bedziesz miala wiecej szczecia ode mnie. Ja otrzymalem jednoznaczna odpowiedz ...Sorry ... ble ... ble ... ble ... Best Regards |
|
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
Mysle, ze gdybys wyslal takie pytanie np. do Guess otrzymalys identyczna odpowiedz, wspolpraca jest jednak nawiazywana a oryginalne rzeczy sa sprzedawane poza butikami marki.
|
|
|
|
|
#22 |
|
BAN stały
|
[usunieto]
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2009-02-01 o 16:35 |
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2009-02-01 o 16:36 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

, to radze odpuscic zakupy w takiej firmie
Nie tylko testery ma, ma rowniez "zwykle" EDT i EDP 

Zle miejsce sobie wybrales na reklame.