![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Pokazuję
![]() Kolory na żywo wygladają dużo atrakcyjniej, wózek jest duzy, dzidzia bedzie miała duużo miejsca dla siebie. Z tyłu jest doczepiany tzw. organizer z kieszonkami, budka jest duża i można nia manewrować do przodu i tyłu. Koła równiez są duże i gumowe. Torba z kolei jest wposażona w dwie kieszenie teroizolacyjne, pudełko na husteczki, przewijaczek i kosmetyczkę, ma też z przodu kieszonkę. .... a pomyslec , ze jeszcze niedawno upierałam się przy Concordzie i Mutsym, a pózniej juz na 90% byłam przekona do abdora... a tak w ogóle to ciagle mówiłam o czarnym wózku ![]() ale jestem zadowolona z zakupu, oby tylko się nie psuł. Edytowane przez manolita Czas edycji: 2009-01-28 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie po wizycie u lekarza. Jesli chodzi o dzidzie to wszystko w porzadku, na usg widzialam jak bryka w brzuszku i lekarz powidzial ze nie mam sie czym martwic, ze on jest jeszcze na tyle maly ze nie zawsze go mam prawo czuc. I ze bobasy w tym tygodniu tak maja ze czasem wiecej spia a czasem sa bardziej aktywne
![]() ![]() Za to zmarwtilam sie inna sprawa. Powiedzialam mu o tych zawrotach glowy i o tym ze czasem trudniej mi sie oddycha i ze tetno mi wtedy wariuje do 100 ud/min i przepisal mi Isoptin. Kurde ja nie chce brac takich lekow, wiem ze to dla unormowania tetna, ale ja na codzien mam dobre tetno w granicach 70 ud/min i mowilam lekarzowi ze takie incydenty zdarzaja sie rzadko z tymi uderzeniami goraca. No i mam brac ten Isoptin 3xdz. Wiem, ze ciezarne biora, bo poczytalam troche w necie o tym leku, ale wyczytalam tez ze nie wolno go stosowac w ciazy. No i byc tu madrym. Mysle ze lekarze wiedza co przepisuja.... Czy ktoras z Was bierze moze ten Isoptin??? Wiem ze to lek naserowcy, normuje tetno ale tez obniza cisnienie, a ja cisnienie mam niskie, wiec tez sie boje ze mi za bardzo obnizy, no ale przeciez lekarz widzial kartke z cisnieniami bo on zalecil mi mierzenie od poczatku ciazy codziennie. No juz sama nie wiem co o tym myslec, jest mi smutno ze od poczatku same problemy. Do tego stwierdzil jakas bakterie w srodkui przepisal krem dopochwowo Dalacin. Jestem pigula i wiem ze to antybiotyk no i dziwi mnie ze lekarze nie biora wczesniej posiewu a przepisuja antybiotyki....Nie wiem. Ja juz mam dosc tych wszystkich lekow, ledwo co odstawilam Duphaston a tu juz nastepne;/ I martwie sie ta bakteria bo lekarz powiedzial, ze zagraza ona dzidziusiowi bo moze doprowadzic do pekniecia pecherza plodowego ![]() Dobrze ze dzidzie zobaczylam na monitorze i to mi humor poprawia dzis jedynie, a tak to same nieciekawe informacje. Sorki ze Wam tak zasmucilam ale musialam sie wyzalic....
#2433 |
Wtajemniczenie
|
Nic się nie martw Aguśka....
Ważne że z dzidziusiem dobrze. Może na razie nie bierz tego leku na tętno, ale ten antybiotyk to chyba powinnaś stosować... |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Małgosiu ten antybiotyk na pewno zastosuje, nad tym Isoptinem sie zastanawiam. Czasem odnosze wrazenie ze Ci lekarze przesadzaja z niektorymi sprawami...niektore z Was przeciez tez pisza, ze maja uderzenia goraca i pogorszone oddychanie, czasem mam wrazenie ze lekarze za bardzo sobie biora do serca uroki ciazy, a moze sie myle...
![]()
#2435 |
Wtajemniczenie
|
Chyba są przewrażliwieni.... Wydaje mi się że oni się boją. Teraz mówi się tyle o błędach lekarzy, że oni wolą na zapas Ci leków nadawać, żeby było wiadomo że zsrobili wszystko co potrzeba...
A z drugiej strony jakbyśmy słyszały od lekarza cały czas - to normalne - nic Pani nie bedzie... To też byśmy narzekały, że nas olewa.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Przyczajenie
|
Agusia ja myśle,ze skoro lekarz kazal Ci to brac tzn.ze chyba ma tak byc.i wiem ze na ulotkach czesto jest napisane,ze nie mozna brac w ciazy lub zeby sie skonsultowac z lekarzem,ale Twoj lekarz zna Twoj organizm i chce dla niego dobrze(albo chociaz w miare dobrze).ja tez ostatnio mialam infekcje dróg moczowych,lekarz mi przepisał lek,czytam ulotke i co tam pisza?-przeciwskazania do stosowania...-ciąża.wiec chyba doktorzy wiedza co robia i troche sie na tych lekach znaja.nie martw sie!!chyba ze bardzo sie obawiasz to poprostu idz do lekarza i powiedz mu o swoich obawach i ze nie chcesz brac tego leku.
bedzie dobrze!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja tam sie wogole na lekach nie znam bo nigdy mi nic powaznego nie bylo... a teraz staram sie nic nie brac... no chyba ze jest juz zle... ![]()
![]() |
#2438 |
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane, na pewno po czesci lekarze maja racje, no inaczej bysmy do nich nie chodzily
![]() ![]() Buziaki ![]()
#2439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze nie narazal by maluszka ... ![]() bedzie dobrze ![]()
![]() |
#2440 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ciasto by się zjadlo, oj by sie zjadło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
pakusia wiem przesadzam troche z tym, ze maja korzysci
![]() ![]()
#2442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nawet sobie dzisiaj wymyśliłam że to przez moje duże ciążowe i ciężkie piersi... ![]() ![]() ![]() ![]() Będę zołza.... robię krokiety i barszczyk czerwony.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Zakorzenienie
|
marika2121 o jej dopiero na lipiec, strasznie odlegle te terminy, ale tak jest w panstwowych szpitalach. No nic probuj dalej w tej Rudzie moze Ci sie uda, zycze powodzenia, a mama niech na razie sie ratuje p/bolowymi
![]()
#2444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj, ja tez mam dziś barszczyk do kolacyjki, pycha, w ogóle ostatnio dużo barszczyku u nas idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie ukatrupie!!! ja mam od kilku tygodni takiego smaka na krokiety ze masakra... a nie chce mi sie robic bo tz nie lubi ![]()
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
No, zrobiłyscie mi smaka tym barszczykiem i krokietami. Jutro beda na obiad
![]() magduchahahaha-dziekuję. Ja tez mam materac gryka-pianka-kokos. Rzeczywiście są to materace bdb jakości, kokos łatwo przewietrzyć, jest twardy, a gryka z kolei przydaje się gdy dziecko juz zaczyna byc bardziej ruchliwe. POza tym sa to materacyki p/odlezynowe ![]() Materac kupuje się takiego wymiaru jak łóżeczko. Pokaż zdjęcie wózeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
ja na bol kregoslupa i zebra to wypowiadalam sie juz duzo wczesniej
![]() ![]()
#2448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item537405220_...dlo_folia.html Tylko tu widze bez fotelika jest,a ja widziałam z fotelikiem w komplecie i stąd pewnie ta różnica w cenie Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-01-28 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ad. 2 nie ma za co ![]() ad. 3 dobrze, że to wchodzi w życie po 1 listopada, gdzie my już dawno będziemy rozpakowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z tymi lekami to ci za bardzo nie pomogę, bo się nie znam ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
malutka_24 stwierdzilam, ze tego leku na serce nie bede brala, bo ogolnie dobrze sie czuje i na codzien tetno mam dobre. Nie ma co przesadzac, nio a ten antybiotyk wiem, ze musze, bo chodzi o dzidzie, zeby zakazenie nie doszlo do malego.
Niedawno pisalyscie o naszych tz ze robia sie nieznosni ostatnio... zgadzam sie moj maz wariuje ostatnio bardziej ode mnie, stresuje sie i mowi ze lekarz mu sie nie podoba, a to ciaza po prostu tak zmienia organizm kobiety, ze trzeba brac wiecej lekow i wszystko sie zmienia... ![]() ![]()
#2451 |
Zakorzenienie
|
musze Wam powiedziec ze ost duzo jem zwlaszcza slodyczy
![]() Na kolacje zjadlam wielki kawalek placka , muszelke, i 3/4 bakietki z serem a Tż 3 drozdzowki ![]() Powiem Wam ze w Tesco maja bardzo ładne ciuszki dla dzieci i dla Nas tez.I bardzo tanie ![]() Dzisiaj bylam w aptece zob kosmetyki Mustela dla dzieci i sie przerazilam chusteczki 72szt 44zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2453 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co mi jest
![]() chciałam Was poczytać ale normalnie oczy mi się zamykają ![]() ![]() idę pod prysznic i do wyrka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanko
![]() bo mam mrozony bob ale nigdy nie robilam wiec jesli wrzuce go do tej wrzacej wody i posole (wiaodmo) to ile czasu mniej wiecej ma on sie gotowac? ![]()
#2455 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
w sumie no tak
![]() hehe napewno pisze a dzis z Malgosia ![]() ![]() ja raz jem duzo raz malo Tz wlasnie zadzwonil i pierwsze slowo to co?''co jadlas?'' caly czas mowi ze malo jem i malo jem tyle ze ja naprawde wcale tak malo nie jem.. raz zjem mniej raz wiecej dzis co prawda zjadlam na sniadanie lane kluski.. sama nie wiem jak to zjadlam bo niecierpie ale tz sobie zazyczyl na sniadanie to i ja sie skusilam potem zjadlam 4 zapiekanki z serem i wedlina potem duzy jogurt z platkami sniadaniowymi hehe 2 duze jablka paczke chrupek 5 paluszkow rybnych i salatke.. No i jeszcze sie moje jedzenie na dzis nie skonczylo:P A on krzyczy ze malo i malo..jem tyle ile potrzebuje no tak sorka ze tak wypisalam szczegolowo ale wy moze powiecie czy to naserio tak malo..:O
#2457 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może i Mustela ma dobre kosmetyki, ale jak dla mnie 44 zł za chusteczki to stanowczo za dużo ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jezu ![]() ![]() ![]() ![]() ja jem : sniadanie (dwie kanapki max... bo wiecej nie moge) ... pozniej jogurt... poznijej jakis owoc.. jablko albo banan.... obiad (jedno danie) i to polowe tego co przedtem bo juz zmiescic nie moge.... pozniej dwie kanapki na kolacje i tyle... nawet slodyczy mi sie ostatnio nie chce... leza a mnie odrzuca ![]() ![]()
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
uff czyli nie jem malo hehe
![]() ogolnie to potrafie zjesc napawde baardzo duzo .. nie wiem o co mu chodzi on by chyba chcial zebym jadla 2 razy tyle .,.. ale przeciez nie mozna w siebie wpychac na sile.. jemy tyle ile potrzebujemy,prawda? ![]()
#2460 |
Zakorzenienie
|
moj synek w brzuszku ostatnio by ciagle wcinal krowki mleczne najlepiej kruche
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.