|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Niestety Samoa ja i TŻ oboje mieszkamy w takich dziurach, że nawet dorobic się nie da... Ja to jeszcze gdybym mieszkała tam gdzie on, to poszłabym do marketu na promocje, ale on
ale podsunęłaś mi pewien pomysł: Moi byli pracodawcy mieli tez czasami prace z wykładaniem towarów
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
NO ja na razie muszę moją mamę przyspasabiać do tego, ze wyjeżdzam na dalsze odległości, Tak siębiedulka bałą jak jechałąm do tej Turcji, ze jak wróciłam to na lotnisku trzymałą mnie w matczynych ramionach dobre 15 minut zanim ruszyłyśmy do samochodu, Z drogi na Chorwacje...to samo.. na każdej granicy na każdym postoju, noclegu relacja: żyjemy jedziemy nikt nas nie okradł.. Teraz do ślubu darujemy sobie dalsze wojaże, potem Turcja będzie lepiej smakowała
a ja jej nie odpuszczę, Może jeszcz uda mi się tak, że Ayse (moja przyjaciólka z praktyki - opiekunka z aiesecu) będize wracała z nami no to moze ona nam się pomoze troche zorganizowac tam na miejscu, Żebysmy bez sensu bajońskich sum za hotele nie płacili.. mówiłam, nie ma to jak native
|
|
|
|
#993 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
kasska 083 to ja w takim wypadku bardzo się Tobie dziwię, skora twój TŻ nie ma pracy to ja bym skorzystała z oferty pracy i poszła na ta kase pracować, chociażby przez pewien czas.. ja nawet teraz od razu po studiach jestem w stanie iśc na staż i pracować norlanie za 600 zł, bo to może mi tylko pomóc w daleszej karierze zaowodowej
bo i tak po magisterce idę na podyplomówkę i to może nie jedną
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Wy sami płacicie za ślub? Ej a nie ma jakiegos Leroy Merlin u Was? Albo OBI? jak on się zna na takich budowlnaych rzeczach to może by się załapał
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no żartuję... zobaczymy gdzie go poniesie.. ale pewnie dopiero po wakacjach zacznie coś szukać bo w wakacje jeszcze chcemy na miesiąc pojechac do Norwegii i przywieźć tak z 15tys razem żeby na dom było![]() mój tż mieszka na wsi na której jest ze 150 osób i nawet tam sobie prace umie znaleźć wszyscy sąsiedzi znają jego złote rączki i jak sie telewizor zepsuje, drzwi zepsują, drewno trzeba przywieźć z lasu, a to komuś dach zrobić, a to pomalowac mieszkanie i tyyyyyle innych bzdetów to wszyscy do mojego tżta lecą po pomoc- a że zdolniacha wszystko ponaprawia to każdy mu da jakiś papierowy pieniążek i skubany nie ma pracy stałej a od rodziców kasy nie bierze no i sam na accorda zarobił... ja nie wiem jak on to robi hehehe ale podziwiam naprawdę ja sama aż taka obrotna nie jestem i się przyznaję bez bicia...
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz bo w sumie to ja nie kojarze skad jesteś, Będziesz u siebie robić czy w innym mieście .. no i pytanie podstawowe z funduszy własnych czy spróbujesz na studia z funduszy europejskich ?? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie kaśka 083 mi tez się własnie skojarzyło że sami za wszytsko płacicie
|
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i na studia II stopnia na magisterke tez sie do poznania wybieram a odposnie Twojego pytania to jeszcze się nie orientowałam co i jak bo to dopiero po studiach mgr![]() a co do mieszkania "w dziurach" to ja też mieszkam na wsi koło niewielkiego miasta, gdzie w sumie są wprawdzie supermarkety, ale takie centrum handlowe to tylko jedno, gdzie tam w trakcie studiów dorabialam na inwenturach i promocja.. no i jest gmina i wodociagi.. jedyne miejsce gdzie mogę staż dostac, chociaz z tym cięzko.. potem będę szukac pracy w poznaniu, ale i tak będziemy mieszkac tutaj bo TZ nie lubi opoznania.. a i moje 2 siostry mieszkają własnie w poznaniu ![]() ups.. nie zauwazyłam sorkie że post pod postem
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-01-28 o 20:35 |
|
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez bym poszła. ja już przeżyłam prac e na produkcji wiem jak to ciężko zarabia sie na kawałek chleba. Kiedyś to nawet na rynki jeździłam, ale bylam w liceum i pieniazki na wlasne wydatki tez byly potrzebne a tu dyskoteka a tu cos... A od rodzicow ciagnac nie chcialam . To wstawalam o 3 w nocy i jezdzilam a do domu wracalam o 15 wiec... teraz to marze o pracy... nawet na produkcji. BYle zeby miec na zycie na wesele. Bo wiem jak trzeba ciezko charowac....
|
|
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
ale ja w przyszłości nie chcę pracować w banku, więc nic mi ta praca nie da, nawet pieniędzy. Z TŻ nie mieszkamy jeszcze razem, a ja powiedziałam sobie kiedyś, że poniżej tysiąca nie będę schodzić
Mam porobione kursy w tym kierunku, certyfikaty, tylko doświadczenia mi brakuje, ale nie na kasie, tu musi być coś koniecznie w służbie publicznej ![]() No i sami płacimy za wesele, ale z 1 pensji = tysiąc zł to w życiu sie nie uzbiera. W razie czego, jak już nic się nie znajdzie tutaj, to mamy odłożone pieniądze na wyjazd za granicę - tylko jeszcze pytanie gdzie dokładnie... no i ja jestem ze Lwówka (nora jakich mało) a mój TŻ jest z Jeleniej Góry (tez niewiele lepiej)
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-01-28 o 20:39 |
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe sądziłam, ze praca w urzędzie może być wymarzona przecież tam sie mało zarabia i ogólnie takie posady sa wrażliwe na różne cięcia budżetowe chyba. Co tam jest takiego fajnego?Masz jakąs specjalizację konkretną?
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam pochwalić.. choć właściwie strach zapeszać
![]() Tak ostatnio jeździłąm po TZ, że się boi odciąć pępowinę od mamusi i w ogóle ma 30 lat na karku a wciąż u rodziców mieszka .... a ja potrzebuję zmiany... Wszyscy i ja i moi rodzice mamy strasznie wybuchowe charaktery więc no po prostu potrzebuję zmiany, a sama nie będę mieszkać.. Moja babcia powiedziała, że wyjeżdza po 1 lutego więc... TZ obiecał, ze po naszej sesji wprowadzimy się oboje no naszego ewentualnego nowego na stałe gniazdeczka
|
|
|
|
#1005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest Twoja decyzja.. moja kuzynka skończyła technologię chemiczną.. najpierw pracowała w zwykłym slepie, motem jako pracownik magazynu.. a teraz jest kierowniczką jakiegos tam działu w firmnie zajmującej się produkcją kosmetyków.. ja uważam że przyszły pracodawca bardziej doceni to że pracowałaś chociazby na kasie, aniżeli siedziałaś w domu.. a nie ma koło Ciebie jakiegoś większego miasta? może na staż byś poszła i bys zdobyła doswiadczenie.. a ilepsza 1 pemnsja niz żadna ![]() a co do pracy w urzędach to jest to ciepła posadka.. mimo że niska pensja to jednak masz gwarancje pracy.. ja bym chciała pracowac przez jakiś czas np w gmionie za 1200 zł, żeby urodzic i wychowac dzieci troszkę a potem szukać lepiej płatnej pracy.. szwagierka pracowała w prywatnej firmie, zaszła w ciążę, po macierzyńskim od razu poszła na wychowawcze żeby od razu nie dostac wypowiedzenia, tak przynajmniej 3 lata do emerytury będą się jej liczyć, po wychowawczym na pewno wylot
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-01-28 o 20:41 |
|
|
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chcę dwie podyplomówki zrobić. Najpierw rachunkowość, żeby móc zdobyć uprawnienia do samodzielnego prowadzenia ksiąg rachunkowych, a potem prawo podatkowe, żebym kiedyś tam na egzaminie na doradcę podatkowego wiedziała o co chodzi ale ten doradca, to taki plan długoterminowy. Ja myślałam o tym, żeby szefa poprosić o finansowanie podyplomówki, bo słyszałam, że zazwyczaj płaci za to. Tylko nie wiem czy nadal będzie taki chętny, bo podobno jakiś czas temu dwie osoby go naciągnęły na jakieś dokształcanie się i potem odeszły z pracy.
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit http://www.podyplomowe.uw.edu.pl/index.php?display=efs http://www.kul.lublin.pl/11497.html to tylko delikatne przykłady.. poszperajcie będziecie wiedziały więcej... Ja juzpracowałam w projekcie wiec moze spróbuje zarządzanie projektami eu poszukać płątne czy nie... jeszcze zobacze.. nie wiem.. gorzej niz z wyborem sukni ślubnej z tą podyplomówką Elitko moja koleżanka ze studiów podpisywała lojalkę: firma wysle ją na podyplomowe jesli ona zobowiaze sie sie do pracy przez conajmniej rok dla tej firmy.. po skonczonych studiach czyli w sumie to sa conajmniej 2 lata pracy.. ale w sumie zapewnione 2 lata zarobku Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-01-28 o 20:47 |
|
|
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
w poznaniu na PP otwierają 2 kierunki studiów stacjonalrnych i niestacjonarnych finansowanych z UE, o podyplomówkach jeszcze nic nie wiadomo.
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale my nie mamy mieszkania do którego mozemy sie wprowadzic niestety ale w sumie dobrze. Ja przed slubem i tak nie chce zamieszklac z Tz....
|
|
|
|
|
#1010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No faktycznie, ze juz by sobie chłopak spokój z mamusią, ma Ciebie![]() Fajnie ![]() Cytat:
A chcesz robic papiery na doradcę?Po co podyplomówka jak sam doradca to juz poważny papier i to lepszy? Kubusewa chcesz zarządzanie projektem robić? JA tez się zastanawiam nad takimi podyplomowymi ![]() Ale żeby miec za darmo z efs to trzeba miec umowę o pracę, więc to nie dla mnie... Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-01-28 o 20:48 |
|||
|
|
|
#1011 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a zdecydowaliście czy będziecie z Tztem po slubie wynajmować mieszkanie czy mieszkac z rodzicami? Cytat:
wiem że pensja smieszna.. ale ostatnio to wszędzie chcą obcinąc pensję.. bratu TZta o0bnizyli pencję o 20%, a mojemu bratu juz obnizyli 10%
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-01-28 o 20:54 |
||
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam doła jak nie wiem
![]() jutro nie zdam egzaminu i bedę wspaniałą studentką 5 roku z poprawkami i pięknie w indeksie będzie a póżniej na dyplomie ![]() za poprzedni rok średnio prawie 4,9 a tutaj 2 będzie i żeby to był tylko jeden taki durny egzamin a mi sie 3 szykuje
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa jak ja ci zazdroszczę tego że masz chociaż szansę mieszkania z tżtem przed ślubem!!!
Onaella wiem co czujesz... ja nie zdam na bankponiedzialkowego egzama... i nie przez to ze sie nie uczyłam ale przez widzimisię nauczycielki... ktora oblewa w pierwszym terminie 90% ludzi
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-01-28 o 20:51 |
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Onaelciu nie obrażaj się, ale ja jakos nie mam ciśnienia na to, że jak to będzie wyglądało Dla mnie ważne jest to by było pozytywnie a lepsza ocena to jak wisienka na torcie.. przyjemny dodatek.. Oceny i tak ni maja znazenia na rozmowie kwalifikacyjnej Nikt nie bedzie CI patrzyl oo miala pani 5 oo a tu no jak mi przykro musiala pani poprawiac... Wazne jest to, ze masz dyplom mgr a jak go zdobywalas... no to przeciez twoja sprawa a studentem to kazdy (no jako kierownik to przynajmniej powinien) byl i wie jak to sie żyje po studencku Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-01-28 o 20:51 |
|
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Ci tak moja siostar ma studia dzienne skonczone do tego magisterke zdana na 6 i dwie dodtkowe specjalizacje i zarabiala mniej ode mie gdzie pracowalam na produkcjii. Takze wiesz ze ktos robi iles tam fakultetow nie znaczy ze zarabia dobrze. Ja znam to po sobie... Wiec gdybym mial miec doswiadczenie albo go nie miec... To wiesz ja odrazu bym poszla a doswiadczenie juz ma. Sprawiedliwości na tym świecie nie ma. A kiedys tak ładtwo nie bylo na studiach i nie kazdego na taki luksus bylo stac....
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moje wykształcenie to dokładnie "gospodarka i administracja publiczna". W czasie studiów pokończyłam dodatkowo kilka kursów, które sa przydatne w administracji, mam też dość fajny certyfikat... A co do wymarzonej pracy, to ja marzę by być właśnie wredną urzędniczką Pensja nie duża, ale chę pracować w tej branży... i widzę w niej dość spore możliwości rozwoju... więc na początku może i nie bedzie za ciekawie, ale w przyszłości... Jeszcze raz powtórzę: doświadczenie na kasie nic nie daje w urzędzie!!! Tam chcą tylko doświadczenie w urzędach... Przynajmniej we wszystkich ogłoszeniach w moim regionie tak jest...
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-01-28 o 20:57 |
|
|
|
|
#1017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cała noc przed Tobą.. ja tak zawsze się uczyłam przed cięzkim egzaminem.. czasami wydawalo się że nie zdam, a w sumie nie było źle..wierzymy w Ciebie |
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi mi o to, że na 5 roku robią nam takie egzaminy ze szkoda gadać i co najgorsze oblewają masę osób ![]() Ja jak bym 3 dostala to sie bedę cieszyła, po prostu mam świadomość tego, że jutro moge oblać ![]() A to, że mam taka srednią to nie znaczy ze MUSZE miec tylko 5 w indeksie dla mnie od zawsze każda ocena to dobra ocena byle zaliczyć i do przodu |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa ma racje
Chlopak po studiach na moim kierunku pojechal do Warszawy szukac pracy bo tu na miejscu nikt mu nie chcial zaoferowac placy wiekszej niz 1500 zł a to dla niego bylo uwlaczajace bo w koncu jest mgr inż..... |
|
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A siostra dalej w ciezkim stanie Mama dzis tanm byla ale tez niczego sie nie dowiedziala albo poprostu mi nic nie chce mowic... Jutro mamy sie dowiedziec czegos wiecej bo ma jakies skomplikowane badania i dowiemy sie kiedy bedzie miala te cesarke. martwe sie bardzo... Ale dzis dobrze ze byl Tz przy mnie i mnie wspierał. Nawet popłakałam mu sie do rekawa... Musiałam i duzo lepiej mi bylo przy nim płakac niż bym znowu miała sama siedziec....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

bo i tak po magisterce idę na podyplomówkę
A co do studiów to ja się cały czas wahałam czy nie iśc jednak na ekonomię, później chciałam ja jako drugi kierunek i teraz osbie myślę, ze ta ekonomia byłaby bardziej asekuracyjna - zawsze można iśc do banku czy jakiejś księgowosci. W ogóle seminarium mgr chyba tez wybiorę takie bardziej ekonomiczne, bo juz mnie te teorie socjologiczne do szału doprowadzają a ekonomia taka fajna i logiczna jest
ja sama aż taka obrotna nie jestem i się przyznaję bez bicia...

i bedę wspaniałą studentką 5 roku z poprawkami