|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
BAN stały
|
Dot.: Płaski brzuch - walczymy razem :)
A ja znalazłam kilka ćwiczonek na brzuszek, muszę zacząć ćwiczyć http://www.schudnijmy.pl/cwiczenia/plaski-brzuch ale dopiero po sesji bo narazie brakuje mi na wszystko czasu!
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo muszę się uczyć i jeszcze chodzić do pracy. Powodzenia na sesji
|
|
|
|
|
|
#393 |
|
Przyczajenie
|
noooo sesja zabija.... ale po się biorę.... tylko żeby mi tej motywacji starczyło i nie było jak zwykle....
|
|
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
ja tak samo sesja sie skonczy i biore sie za swoj brzuchh ehh ;/
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale sesja przecież nie przeszkadza w ćwiczeniach.Wręcz przeciwnie.Organizm dotleniony to organizm bardziej wydajny ;]
Ja ćwiczę cały czas i powiem wam ,że po treningu mam więcej siły na naukę niż przed nim.Pozatym sport może być miłym przerywnikiem naukowego maratonu. |
|
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie moglam znaleźc takiego tematu, a sądzę, że Wy, jako specjalistki będziecie wiedziały
![]() Przy robieniu brzuszków( w których nie jestem zbytnio zaawansowana czułam ból- tak gdzieś w dole pleców, okolice kręgosłupa, mimo to, jako człowiek uparty i mądry po szkodzie kontynuowałam trening..było tak klika razy, ale teraz, mimo, że minęły już 3 dni, plecy bola nadal i nie jest to taki rodzaj bólu jaki odczuwam w przypadku zakwasów innych części ciała..zaczynam się bać, czy czasem czegoś sobie nie popsułam na stałe...Czy któras z Was mogłaby powiedzieć coś na ten temat? Byłabym wdzięczna
"Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu." Edytowane przez neliel Czas edycji: 2009-01-26 o 18:49 |
|
|
|
|
#397 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Na macie...ból trochę zelżał, panika też, więc mam nadzieję, że tylko na strachu się skończy...
Słyszałam,że tak może się dziać, gdy przy wykonywaniu ćwiczeń nie napina się mięśni brzucha- czy macie podobne doświadczenia?
|
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zadomowienie
|
może nie dociskasz pleców do podłogi
masz zbliżone łokcie do siebie brode przyciągasz do mostka to są błędy powodujące bóle kręgosłupa
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Okej, dziękuję za rady
. Postaram się wyeliminować te błędy i kontynuuję walkę o płaski brzuch
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
jak uważacie, czy szybki spacer, codzienny, też pomaga spalić tłuszcz z brzucha? Muszę przyznać, że od kiedy zrezygnowałam z jazdy samochodem do pracy, to lepiej jest z moim brzuchem, ale teraz zastanawiam się, czy to przypadkiem nie jest po prostu wpływ ćwiczeń i diety?
|
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
neliel ja dziś zrobiłam 8min ABS i kręgosłup też strasznie boli, tylko że leżałam na podłodze i chyba przez to
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe skad sie ten ból bierze... Ja skupiam sie tez na brzuchu... Wiem mniej wiecej jaki rodzaj diety działa na mój brzuch, gorzej z realizacja. Cwicze abs i krece na twisterze, ale to juz bardziej jako ujedrnienie brzucha i wzmocnienie miesni. Tłuszcz traktuję dietą ![]() Ja tam zawsze najpierw w brzuchu tyje... I te boczki wstretny wynalazek!
|
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
orisha ja dziś pierwszy raz ten abs robiłam i może też przez to
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... moze postaraj sie skupic bardziej na tym, zeby ciagnąć w gore mięsniami brzucha. Czesto jest tak, ze ciagnie sie np za kark, albo nie dociska odcinka lędźwiowego do podłogi. Moze to jest przyczyna...
Dla mnie 8 min to świetna opcja. Nie zabiera mi bardzo duzo czasu, czytaj, nie mam wymówek ze nie zdażę etc. 8 minut zawsze jest! ![]() Zainteresował mnie HIIT - w sumie trening nie przekracza 25 min i daje efekty pozwalając spalić tłuszcz. Warte uwagi
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
Pytałam mojej instruktorki fittness - powiedziała, ze jedną z przyczyn bólu pleców może być nienapinanie mięśni brzucha podczas ćwiczeń. Rzeczywiście, jakoś tak bardziej pracowałam plecami niż brzuchem
Mimo to pocieszyła mnie, że jest mała szansa na to, ze uszkodziłam sobie coś na dłużej. Niestety tyle nasłuchałam się o przypadkach skrzywdzenia samego siebie podczas treningu, że wole dmuchać na zimne.A propos brzuszków i sesji- to świetna wymówka,żeby zawiesić naukę choć na chwilę . Ja na szczęście moją sesję zdałam, ale w trakcie- ćwiczyłam ciężej niż dotychczas :P
"Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu." Edytowane przez neliel Czas edycji: 2009-01-27 o 16:36 |
|
|
|
|
#408 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
podziwiam was za wasza wytrwalosc.mi rowniez kazdy zbedny kilogram idzie w brzuszek-najbardziej w dolna oponke i boczki :/ rowniez chcialabym zaczac cwiczyc ale nie wiem co tak naprawde mam robic.widze ze polecacie jakies ABS, moglby mi wytlumaczyc ktos co to jest, czy jest skuteczne itp? robilam brzuszki kiedys-i lipa...zaczelam nawet a6w ale tak jak wielu osobom szybko sie znudzilo a po drugie dowiedzialam sie ze tym tluszczu nie spale, wyrobie jedynie miesnie. i juz mam metlik w glowie.zaczynam sie nienawidzic przez ten brzuch...esh...pomocy...
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczynam od tego momentu jak mój TZ pojedzie do dietetyka i mu da dietę. Chcę równo z nim wtedy mi i jemu będzie łatwiej
![]() ![]() Może razem nawet będziemy ćwiczyć ![]() |
|
|
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
malenka834 wpisz na youtube: 8min ABS ;
orisha może rzeczywiście coś źle robiłam, ale mam straszne zakwasy dziś na brzuchu, to chyba mięśnie dobrze pracowały
|
|
#411 | |
|
♥
|
Cytat:
tak jak kiedys pingwin powiedział brzuch cwiczy sie w kuchni
|
|
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, ze mi brzuch spadł, kiedy jadłam chude mieso i warzywa, jajka - generalnie więcej białka... ![]() No ale anniaa sama powiedz - cwiczenie brzucha pomaga - dieta + ćwiczenia to chyba najlepsza opcja mimo wszystko Ja wczoraj kręciłam na twisterze i zrobiłam abs - to na brzuch, reszta była na biust i ramiona
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie ćwiczę, bo nie mam kiedy - gópia sesja
![]() Ale dietkę naszczęście trzymam i nie zjadam w stresie tony słodkości i tłustego jak to było przy poprzednich sesjach
|
|
#414 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez się dołączam!!!
A co to jest 8 min ABS i... te drugie???? Pzdr ;] |
|
|
|
|
#415 |
|
Rozeznanie
|
czy jestem chora ?? zjadam ok 600kcal dziennie i po kazdym wiekszym posilku czuje wyrzuty sumienia .... mam 16 lat i 168cm wzrostu . waze przy tym, 50kg. moim celem bylo dojscie do 47 ale teraz obawiam sie ze popadne w anoreksje... czy jestem juz chora?? czy moge utrzymac ta wage jedzac wiecej ?? jesli tak to w jaki sposob ?? dodam ze wogole nie uprawiam sportu... bardzo prosze o szybka odpowiedz
|
|
|
|
|
#416 |
|
Przyczajenie
|
Ja podobnie jak wiele z Was zaliczam się do osób szczupłych, ale brzuchatych :/ Ponieważ skończył się mocno stresujący okres w moim życiu, mam w końcu więcej czasu dla siebie i postanowiłam powalczyć z oponką
Od jutra rana ruszam z szóstką (podejście 3 ).Mogę też szczerze polecić pasy wibrujące. Ja nigdy nie używałam systematycznie, ale u mojej mamy po 3 miesiącach używania ( około 20 min dziennie) efekt jest niesamowity. POWODZENIA WSZYSTKIM !! |
|
|
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boję się, że jak zastosuję jakąś dietę to schudnę.. ale jak zacznę jeść za trzech to znowu cały tłuszcz pójdzie mi w brzuch i nie dam rady tego zrzucić pomożecie? Cytat:
- chodzi o te 'biegi'?
|
|
|
|
#418 | |||
|
♥
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2009-01-28 o 20:50 |
|||
|
|
|
|
#419 |
|
Przyczajenie
|
Wszyscy pisza ze najwazniejsza jest dieta...esh...z tym mam problem...moglby mi ktos napisac np na emaila malenka834@wp.pl jaka dieta powinnam zastosowac by zrzucic zbedne kilogramy?bo wszyscy pisza cos o bialkach, weglowodanach itp a ja nie mam o tym zielonego pojecia wiec nie wiem jak mam sie wziasc za siebie PROSZE O POMOC
|
|
|
|
|
#420 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

jeszcze 3 egzaminy łuhuhuhuhu. powodzenia na egzaminach 
, bo muszę się uczyć i jeszcze chodzić do pracy. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)