|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszym roku to wole nie spominac co się działo ![]() ehhh...taka uczelnia po prostu, niby katolicka ale z personalizmem to ona momentami ma nie wiele wspólnego ![]() no ale nie będe sie uzalać nad sobą...zdam to zdam a jak nie to będzie poprawka i tyle ![]() ide cos poczytam jeszcze
|
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas był niezły przesiew.. bo na 1 roku było 72 osoby na na 7 semestrze uchowało się cos koło 34
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest egzamin, jak sie nie zda to porawaka a potem (jak sie zawali poprawke) od razu warunek albo komis ![]() nie ma czegos takiego jak zdawanie do skutku czy kilka poprawek |
|
|
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
U mnie było tak, że pierwszy rok w stosunku do pozostałych lat studiów był wyjątkowo prosty... pierwsze wielkie "przesiewy" były na drugim roku. Bardzo dużo osób odpadło na 3 roku - strasznie dużo było przedmiotów "kos" i bardzo dużo osób całkiem po9 nich zrezygnowało ze studiów. 4 rok był też bardzo cięzki, ale w porównaniu do tego 3, to był luzik. Na 5 roku 1. semestr można było spokojnie przejść i właśnie poprawić sobie nim całą średnią (chociaż były też dziekanki), ale i tak było dużo lżej niz np na 1.roku, a 2 semestr, to już była taka formalność
prawie nie było już zajęć itd...
|
#1027 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym kto by tam patrzył - tyle jest tych ocen![]() Cytat:
Trzeba na luzik iśc na egzam i zawsze jest do przodu![]() Mam identyczne zdanie jak Ty Kubusewa ![]() Cytat:
Poza tym nie chodzi o ilośc ale tez o predyspozycje - gdybym miała studiowac to co mnie interesuje to studiowałabym etnografię i nie miała zadnych wizji na pracę sensowną, także przy wyborze studiów tez trzeba myslec przyszłościowo a nie byle nakpeac dyplomów i później klepac biedę z doktoratem ![]() Cytat:
W sumie masz rację, że sa molziwości w takiej pracy. Ja sama rozkminiałam urząd miasta,ale pod kątem fajnego wpisu w cv w moje branzy![]() Can't skoro to nazywasz niezłym przesiewem to Ci powiem jak bylo u mojego brata - ok. 100 osób zaczęło a po pierwszym roku zostało ok.40. To jest przesiew. Za to u mnie co roku odpadały pojedyncze osoby (jeden kolega w sumie przypadkiem kibla strzelił a reszta to takie olewusy) Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-01-28 o 21:12 |
||||
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
ależ się zdenerwowałam
dopiero co chwaliłam tżta ale teraz muszę się wam pożalic- otóż mój tż jest za dobry!!!!!!!!!! a jego brat własnie zrobił sobie z niego pantofla a on tego oczywiście nie zauważa!!!!!!!!!!!! żeby jeszcze ten brat był jakimś zapracowanym biznesmenem a to menel co tylko piwsko pije i gów** go wszystko dookoła obchodzi... nie będę wchodzić w szczegóły bo opisanie sytuacji nic nie zmieni ale jak tu zmienić tżta żeby nie był na każde zawołanie ludzi którzy w d*** wszystko mają..... a ten nic nie zauważa że coś źle zrobił bo i tak nie miał nic innego do roboty..... jejjjjjjjjj.... muszę go chyba trochę nauczyć mówić NIE!!!!!!
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na pierwszym roku było materiałoznawstwo, a na drugim wytrzymałość materiałów Moi rodzice jak zdałąm te 2 egzaminy powiedzieli mi: No dziećko już jesteś inżynierem
![]() Moje studia są jednolite mgr .. no chyba że ktossię uparł... to mógł tylko inż. robić ale to mało osób było... teraz jak chodziłąm do dziekanatu jest obowiązkowe napisanie pracy inzynierkiej (ja pisałam tylko pracę przejściową).. Oczywiscie jako, że jestem na kombinowanym kierunku i pecjalnosci inżynierko menadżerkiej no to mieliśmy też i makro i mikro ekonomię rachunkowość, zarządzania, marketing... jednak jako, że ja jestem umysłem takim bardziej technicznym ( i dlateog też mam bardziej techniczną pracę mgr) ja się bardziej skupiałąm na przedmiotach technicznych... u nas koszenie teoretyczne było własnie na materiałach i na wytrzymałości... oczywiscie mialam wrzesien z makroekonomii , rachunkowosc tez milam w 2 terminie, ale reszta jakos przeszla bez wiekszych bóli...Materiałki w 4 terminie kurna 23 wrzesnia 2002 ![]() a wytrzymka, dzięki pobytowi w szpitalu we wrześniu zdana z pierwszym terminem
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A siostra skonczla pedagogikę wczesnoszkolną, przedszkolną, Dla dziecie niepełnosprawnych.,, matematykę.... Ona marzyla o zawodzie nauczyciela tylko kiedys z tym tak źle nie bylo:/ |
|
|
|
|
#1031 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczynki , że się wypowiedziałyście w sprawie tego filmowania
![]() PS tak jak wiele z Was ja też jestem przed @ hahahaha może następny temat to będzie "regularnie miesiączkujące PannyMłode 2010" hahaha <żarcik>
|
|
|
|
#1032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no fakt u nas prawie 40 osob odleciało, ale tez było nas na roku poczatkowo mniej o te 30 osób.. więc przesiwe i tak niezły był .. ale więszkośc z nich to niestety nie byli olewusy..fakt było kilka osónb które się kompletnie nie cuzyły, ale więszkośc walczyła z 2 sesją i nie dala rady.. bo i część egz z 1 sesji i część z 2 sesji. a u nas mozna mieć tylko -12 pkt ECTS żeby mozna mieć warunek.. a np 1 przedmiot miał 9.. materiałoznastwo i wytrzumałośc materiałow zdawał mó jTz materiałoznastwo na 70 osón zedalo 5 osób, w tym mój TŻ
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-01-28 o 21:19 |
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i niestety mam lekko poważnego doła w związku z tym.. TZ jak zwykle bagatelizuje, a moja ukochana mamusia jak zwykle tak mi zamaciłą w głowie, ze teraz tylko modlę się żeby u gina nic nie wyszło złego ![]() ZAuważyłam sobie przez ostatnie pól roku, że mam @ zawsze o 2 dni za wczesnie.. także nie liczę sobie 28 dni tylko 26 i bach zawsze jest ... (to chyba po tym zabiegu coś się pokićkało) a tu kurna jak chciałam byc na sylwestra po okresie , szczególnie, że wyjeźdzałąm na narty, to nie .. spóźnił się frajer dokłądnie 7 dni (po 28, żeby było ciekawie) Trochę się wystraszyłąm bo to wiecie, nie dosc ze ślub zamowiony, to jeszcze te narty a okresu nie ma i nie ma a tu bach na dzien przed wyjazdem.. teraz niby sie pojawil.. jak na siebie regularnie, ale jakis taki dziwny i duzo wiecej go niz zwykle ((Od razu przypomnial mi sie jakis durny serial, w ktorym panience spoznial sie okres a potem okazalo sie ze to nie spozniony okres tylko kurna poronienie a że ja mam podobno miec klopoty z zajsciem w ciaze (przez przegrode wewnatrz) no to kurna mysle teraz nonstop tylko ... czy to anomalie (niby normalne zanim zajdzie sięw ciąże, że okres jest nierularny i tak dalej) czy to poronienie.. nic mnie w sumie nie bolało, ale kurna myśleć nie moge przestać o tym ![]() a powiedzcie mi czy wy macie punkty wypisywane z przedmiotów.. na przykłąd 72 pkt ocena : 4,0 bo u nas tak do tej pory bylo ects było na końcu tylko podpisywane przez prowadzącego, ale na karcie ocen musiał wpisać liczbę punktów. b oto potem do średniej ważonej dziekanóki wykorzystywały a dzisszok przeżyłam jak otrzymywałam pierwsze wpisy i bez punkcików.. tylko samą ocenę i podpis na ects Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-01-28 o 21:28 |
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1036 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zdałam egzamin z portfela inwestycyjnego na 3.5
nie jest to szczyt marzeń, ale bardzo się cieszę, bo jakoś mi ten przedmiot nie podszedł jak i większości widząc po ocenach. Ale najtrudniejszy egzamin zdany byle do przodu![]() A co do pracy za 1000 zł. Ja właśnie od lutego zaczynam pracę za minimalną pensję. I wiecie co bardzo się cieszę, że mam pracę. W moim regionie w ostatnim miesiącu tak wzrosło bezrobocie, że szok. Kilku moich znajomych straciło pracę. Jest naprawdę ciężko coś znaleźć. I nie jest to praca moich marzeń, ale jest
|
#1037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u na spo slubie też bedą powazne zmiany.. mój TŻ też jest za dobry.. wszyscy go wykorzystują i zawsze jest stratny.. rozmawiałam juz z nim na ten temat... i przedstawiałam swój punkt myslenia
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że to jakaś chroniczność wśród TZ, mój teżjakistaki jest bardzo dobry dla wszystkich i taki ukłądny i delikatny... tylko jak przychodzi ze mnądyskutowaćto jakby mógł to by mnie pogryzł
DDDDMój KOffany.. właśnie zwyciężył w batalii z rputerem i zaczął do mnie pisać Aniołek mój ![]() Oj przeprasam, ale po porstu nie mogę siępowstrzymać .. tak mnie jakoś naszło i słodzę mu bez okazji ... nawet na wizażu |
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa wydaje mi się że wszystko w porządku.. ja nie biorę tabletek anty i mój @ też sobie lata jak chce.... ma takie fazy np prez 3 miesiące jest co 26 dni, potem powiedzmy jakis czas równo 28, jak wyjadę gdzieś to już całkiem mi się chwieje- co najlepsze jak wyjadę na północ czyli do norwegii to mi się zawsze spóźnia a jak na południe gdzies np Grecja to za wczesnie dużo przychodzi... jak się zmienia jego rozkład to wtedy i zmienia się troszkę obfitość... może to przez wyjazd ci się rozregulował bo ja na przykład bardzo reaguję na zmoanę klimatu..
|
#1040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak nie brałam tabsów, to też miałam dokładnie tak samo jak Tancerka. Jak się spóźnia, a nie ma powodów, żeby się martwić, albo chce się dostać wcześniej, to podobno trzeba brać gorące kąpiele, bo to jakoś tam niby przyśpiesza. Pewnie dlatego jadąc na południe jest wcześniej. Najgorzej jest jak się nie bierze tabsów i jedzie z TŻ na wakacje, a potem się wraca do domu i przez 40 dni nie ma nic! I martw się tu czy aby nie wróciliście w trójkę!? Niedobre stare czasy. Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-01-28 o 21:46 |
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tanciu dzięki... już bardziej mysle o tym, że to stres niz poronienie ![]() Elitka Ty się ciesz, że nie musisz robić uprawnień budowlanych.. Jak ja widzę ile mój TZ ma książek do nauczenia się to brak mi słów.. Brawo budowlane, do którego nowelizacje wychodzą średnio co 3 miesiace, ustawy, normy budowlane... no i oczywiscie teoria cała... no i oczywiscie słąwetna ksiązka projektów.. projektowanie i wykonawstwo.. koszmar... Biedny TZ ... długo mu zejdzie Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-01-28 o 21:42 |
|
|
|
|
#1042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A poronienie to chyba nie odbywa się ot tak, tylko boli, jest dużo krwi i wogóle masakra...bo w późniejszym okresie ciąży to jest tak, że tylko trochę. Nie wiem. Mysle, że na pewno bys wiedziała gdyby to miało byc to. A na przyszłość nie ogladaj lusmariji ![]() Co do punktów to my mamy tak, ze mamy wpisana ilośc punktów za przedmiot np. 5 a ocenę tam gdzie oceny a dziekanat sam sobie liczy ile to tam wychodzi, bo tez mamy ważoną. Dobra, ja wyłączam kompa i wracam do czytania tego badziewia. Wpradzie miałam u tego pana 5 ostatnio, ale tym razem modle sie o 3, albo chociaż 3- albo 3= ![]() Pa ![]() Elitka widzę, że jesteś bardzo ambitna i masz pojęcie, że nie wszytko tak łatwo przychodzi - zrobic papier i z głowy. KIedys spotkałam koleżankę, która wielce miała robic takie papiery a zajmowała się sprzedażą ubezpueczeń, uwaliła mature i była na jakiejś wyższej szkole tego i owego na jakims zarządzaniu i tak mówiła o tych papierach jakby to było takie proste, no więc zapytałam tz jak to jest z tymi papierami i mi wytłumaczył jakie brednie ta moja koleżanka opowiadała... Fajnie, że masz taki plan Tż jest własnie w tym momencie na "rozdrożu" zawodowym - nie wie czy chce robic to co robi(raczej nie), do bankowości detalicznej nie chce wracać(chyba), bardziej go ciągną powazne analizy finansowe, doradztwo inwestycyjne i takie tam, naukowo albo zacznie doktorat albo papiery analityka, w sumie sam nie wie czego konkretnie chce, dupa ogólnie rzecz biorąc.
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-01-28 o 21:51 |
|||
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dzowniła kolezanka zeby mi przekazać nowości odnośnie jutrzejszego egzaminu - doktorek otwarcie powiedzial ze nie interesuje go nic poza konkretami (czyli slowo slowo z wykładow - a ja przykro mi ale tak sie nie ucze
![]() ![]()
|
|
|
|
#1044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas sa wykładowcy co jak widzą słowo w słowo notatki albo ich wypowiedzi to od razu 2 dają.. student nie ma się cuzyć na pamięć tylko ma to swoimi słowami ropzumieć.. ja nihgdy sie nie kułam na blachę.. mam taki sposób że czytam sobien 1 raz, podkreslam najwazniejsze, potem czytam co podkresliłam a potem opowiadam sobie na głos te najwazniejsze kwestie po swojemu
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i niestety ale w tym przypadku konkretnie to nie chodzi o krótko i zwięźle |
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
włąśnie problem polega na tym, że ten teraźniejszy @ mam jakistaki wyjatkowo powiedziałabym krwisty... nie wiem, może to kwestia zmiany oprzyrządowania zabezpieczajacego, zawsze mialam bella blue a tym razem te wstretne alwaysy
Odkad pamietam zawsze mialam problem z alwaysami.. kurna rewolucja w podpaskach.. durnie... Wyobrazacie sobie moj sozk.. siedze sobie na uczelni i nagle .. jakos dziwnie cieplo mi sie robi.. i niby ze mam wszystko na swoim miejscu bo to kurna sam srodek @ .. a tu wyplywa se gdzies bokiem...(przepraszam moze to kogos brzydzi) kurna.. ale sie zdenerwowalam.. bo wyobrazcie sobie zapierdzielac przez caly korytarz z torebka na tyłku... no bo to wiadomo co tam sie stalo.... beznadziejny dzien byl wtedy i nic w szkole nie zalatwilam i nadenerwowalam sie tymi krwawieniami
|
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem co czujesz.. bo ja niby że biorę tabsy to też mam obfite krwawieniw.. iczuję czasami to co Ty, ale ja czesto uzywam tamponu+cienka podpaska na wyopadek.. iczesto do toalety chodze ;o
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do łazienki
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
kubusewa współczuję kochana.... ja ze względu na leczenie kiedyś byłam długi czas bezpłodna ale teraz mam wyniki w normie i mam nadzieję kiedyś zajść w ciążę, miałam problem z jedną piersią zaczeło się od mlekotoku który zlekceważyłam, zwlekałam z lekarzem no i słono "zapłaciłam" -jedyne co mi pozostało to regularne kontrole... jesli chodzi o okres to mam regularny odkąd wyzdrowiałam
ja przed okresem jestm bardzo "płaczliwa" i taka "przytulanka" ze mnie, ciągle bym się do TŻ przytulała i nawet jak jest przy mnie to taaak tęsknię za nim, że szok.... takie mam teraz okresy hihihiPS. TŻ dzwonił i sie załamał, mówi, że boi się jak weźmiemy kredyt skoro takie problemy są na świecie i do nas też może dojść TŻ mówi, że co będzie jak weźmiemy 200tys zł kredytu a okaze sie ze bedziemy musili spalcic 500tys, przeciez to nierealne, wszystko moga zabrac i bez niczego można zostać...troche mnie przybił tą analizą przyszłości, ja nie chcę żadnych kryzysów finansowych!!! cholera!!!
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mowie idz pogadaj z szefem.. skoro i tak placi CI wiecej niz te 1300 no to nic sie nie stanie jak mu powiesz.. potrzebuje takiej umowy do banku w sprawie kredytu... sadzicie ze by sie nie zgodzil ?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

Poza tym kto by tam patrzył - tyle jest tych ocen
Trzeba na luzik iśc na egzam i zawsze jest do przodu

do łazienki