Aparaty ortodontyczne cz. IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 23:31   #3391
kanashimi
Raczkowanie

GG do kanashimi
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
hmmm a Twoja mama dbała o zęby?
A może to jest sprawa zaniku kości?
Bardzo drogie są implanty, o wiele drożej to wychodzi niż aparat na zęby. Widziałam ceny u mojej dentystki, która ma rózne rodzaje tych implantów
czy tak o wiele drozej nie wiem, bo mnie aparat wyjdzie 6 tys przez wszystkie lata, a jeden implant to 4 tys. (przynajmniej u mnie) wiec mimo wszystko taniej, choc zawsze to sie ma swoje zęby a nie cos sztucznego.

Szczoteczka elektryczna hmm może wlasciwie sa te specjalne nakladki jak mówicie. Ja jakoś nigdy nie lubiłam elektrycznych, lubie bardzo swoje co dostalam od ortodontki za nic je nie wymienie na inne
Aparatka 23.12.2008 godzina 12:30 - góra

"Smutek to coś czego nienawidzę, ale to on ukształtował moje uczucia"

BECK
kanashimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 23:35   #3392
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
hmmm a Twoja mama dbała o zęby?
A może to jest sprawa zaniku kości?
Bardzo drogie są implanty, o wiele drożej to wychodzi niż aparat na zęby. Widziałam ceny u mojej dentystki, która ma rózne rodzaje tych implantów
U mnie w rodzinie panuje kult zębów ^^.
Wszyscy mają piękne, zdrowe, lśniące.. Ja jedna teraz się wyłamałam z tymi krzywulcami . Poza tym nie chwaląc się, stałe zęby miałam borowane.. 2 razy dolna prawa piątka jedynie..

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 23:45   #3393
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanashimi Pokaż wiadomość
czy tak o wiele drozej nie wiem, bo mnie aparat wyjdzie 6 tys przez wszystkie lata, a jeden implant to 4 tys. (przynajmniej u mnie) wiec mimo wszystko taniej, choc zawsze to sie ma swoje zęby a nie cos sztucznego.

Szczoteczka elektryczna hmm może wlasciwie sa te specjalne nakladki jak mówicie. Ja jakoś nigdy nie lubiłam elektrycznych, lubie bardzo swoje co dostalam od ortodontki za nic je nie wymienie na inne
no ja nie mówię o jednym, ale jak komuś wyleci kilka zębów i kilka wstawia to wtedy szok dla kieszeni.

śmiechotka, to tym bardziej żal mi Twojej mamy, dbala o ząbki, a tu takie coś biedna... jeśli chodzi o zęby i o możliwość ich wypadania to mam obsesję na tym punkcie
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-28, 23:47   #3394
Brenda_21
Zakorzenienie

GG do Brenda_21 Send a message via Skype™ to Brenda_21

ja dziś byłam na separacji. Czy Was też tak bolała separacja dolnej szczęki? w piątek zakładam aparat na dolne zęby. W końcu.. bo zbierałam się od maja i przez to górne ucierpiały. Jak sobie pomyśle, że znów czeka mnie to uciskanie.. ból zębów przy gryzieniu :/ chce już zdjąć ten aparat.. wybielić zeby i mieć spokój..
Stary 2009-01-29, 09:55   #3395
truskawaa
Raczkowanie

Dziś moja pierwsza wizyta... trochę się denerwuje...

W końcu
Stary 2009-01-29, 10:02   #3396
paulinciax07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
heh, to i ja przemysle kilka slow do redakcji...

a wiecie co mi przez mysl przeszlo.... ze z moich obserwacji i doswiadczen niestety wynika, ze czesto aparty sa "zle znoszone" przez osoby typu ..hmmm... jedyne co mi do glowy przychodzi to: CZILIDERKI (spolszczylam bo nie jestem pewna jak sie to pisze). chodzi mi o taka osobe mocno wyczulona i skupiona na swoim wygladzie i popularnosci - modny look, zgrabne cialo i zaliczanych do "smietanki towarzyskiej" danego otoczenia.... taka osoba ktora zadaje sie tylko ze "stanem" i "pati" i mysli ze od "Staszka" i "Krysi" zarazilaby sie przecietnoscia a dodatkowy kilogram czy ciuch w rozmiarze 38 zakrawa na tragedie nooo taki stereotyp
oczywiscie nie twierdze ze jest tak zawsze bez wyjatku...

nie wiem czy udalo mi sie przekazac Wam moje odczucia
nasza super star

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
Aaa no i widzialam zwykle modelki "wybiegowe" z aparatami na zebach a zreszta..... kto z was widzial ostatnio usmiechajaca sie modelke?? od kliku lat jest tendencja do jakis ponurych wydumanych min na wybiegu i na fotach zreszta tez
A ja widziałam! np. Karolina Malinowska nosi...i to najzwyklejszego druciaka
Cytat:

Dziewczyny, a za wosk płacicie, czy orto po prostu daje? Można go kupić w np. aptece? Czy tylko u orto dostać?
mi dała na pierwszej wizycie pusełeczko i powiedziała ze jeżeli się skończy to mam do niej przyjść i da mi nowe

Cytat:
Napisane przez Malwiana Pokaż wiadomość
Troche to bez sensu, proponowac wosk dopiero po 4 dniach, bo przeciez wiadomo, ze najbardziej obciera w pierwszych dniach, jak jest buzia nie przyzwyczajona do czegos metalowego.
Mi orto oprocz wosku nic nie dala :/ pytalam w aptece o szczoteczke taka mala podreczna to nie mieli, w rossmanie tez nie :/
Mi tez utyka wszystko, nie umiem tak zjesc zeby nie zostalo...

Moze sprobuj plastelina?
A ja za to dostałam cały sprzęt : wosk,nic dentystyczna, zwykła szczoteczke o kształcie kulistym a na drugim końcu wyciorek (czyli 2 w 1) szczoteczke "turystyczną" taka do szkoły i malutki wyciorek, i jakies haczyki by móc zaczepic do nich nitke dentystyczna i wyczyścic pod aparatem (ale nie wiem jak tego uzywac) oraz lustereczko dentystyczne. Takie malutkie jak mają dentyścy żeby sprawdzic czy nie ma gdzieś np.próchnicy

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
właśnie, jak z tym jedzeniem? po jakim czasie się nauczyłyście tak jeść, żeby nie utykało?
e tam ja się tym nie przejmujejem normalnie a później dokładnie czyszcze aparat denerwuje mnie np. jak jem ryż i zostaje mi on między zębem a drutem...i muszę bawić się w to wydłubywanie

Cytat:
Napisane przez maniocek Pokaż wiadomość
Hehe

Chyba Mariuszek musi iść spać,zamiast "podniebienny" przeczytałem "podniebny" i tak myślę sobie co to jest ^^

Gratuluję szybkiego postępu Paula
a właśnie to jest łuk podniebny czy podniebienny? bo juz sama nie wiem...
paulinciax07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 11:50   #3397
lola-lolita
Przyczajenie

Już niedługo też dołączę do grona aparatek Wczoraj byłam na pierwszej wizycie, zrobiła mi odciski czy jakkolwiek się to nazywa. Powiedziałam, ze chcę jak najszybciej aparat i już w środę będę miała zakładany na górę. Chciałam w ferie, żeby nie opuszczać dni w szkole. Najlepsze jest to, że powiedziała mi, ze muszę w ciągu tygodnia usunąć dwie 4, po czym wychyliła się dentystka z gabinetu obok i powiedziała, że za 5 minut może mnie przyjąć :P No i we wtorek idę na następne wyrwanie drugiej 4 tylko tym razem do publicznego zakładu. Nie wiem za bardzo czy mogę dzień po wyrwaniu zakładać aparat, ale tamta dentystka powiedziała, że może mi wyrwać nawet przed samym założeniem. Nie było wcale tak strasznie tylko strasznie mnie denerwowało usztywnienie szczęki po znieczuleniu. W nocy nie mogłam spać, ale wzięłam Ibuprom i przeszło. Tylko, że mnie bardziej bolą te separacje niż usunięty ząb. Najgorsze jest jedzenie, bo do tego mam tylko zakres zębów od 3 do 3., ale małymi kęsami da radę. Będę musiała usunąć też dwie dolne ósemki, które jeszcze nie wyszły, ale to przed założeniem dolnego. Spytałam się dentystki czy bardziej boli wyrywanie 8, a ona, że nie tylko trochę inaczej. A teraz weszłam na wizaż i widzę, że to jest niezła masakra z tymi 8 Najbardziej się boję, że nie będę mogła chodzić do szkoły (wiem, inni ludzie by się ucieszyli :P, ale ja się boję zaległości), a jeszcze bardziej, że będę mogła chodzić do szkoły, ale jako napuchnięty chomik :P Ależ się rozpisałam. Macie może jakieś rady dla przyszłej aparatki
lola-lolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 12:11   #3398
Lady No Nick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lola-lolita Pokaż wiadomość
Już niedługo też dołączę do grona aparatek Wczoraj byłam na pierwszej wizycie, zrobiła mi odciski czy jakkolwiek się to nazywa. Powiedziałam, ze chcę jak najszybciej aparat i już w środę będę miała zakładany na górę. Chciałam w ferie, żeby nie opuszczać dni w szkole. Najlepsze jest to, że powiedziała mi, ze muszę w ciągu tygodnia usunąć dwie 4, po czym wychyliła się dentystka z gabinetu obok i powiedziała, że za 5 minut może mnie przyjąć :P No i we wtorek idę na następne wyrwanie drugiej 4 tylko tym razem do publicznego zakładu. Nie wiem za bardzo czy mogę dzień po wyrwaniu zakładać aparat, ale tamta dentystka powiedziała, że może mi wyrwać nawet przed samym założeniem. Nie było wcale tak strasznie tylko strasznie mnie denerwowało usztywnienie szczęki po znieczuleniu. W nocy nie mogłam spać, ale wzięłam Ibuprom i przeszło. Tylko, że mnie bardziej bolą te separacje niż usunięty ząb. Najgorsze jest jedzenie, bo do tego mam tylko zakres zębów od 3 do 3., ale małymi kęsami da radę. Będę musiała usunąć też dwie dolne ósemki, które jeszcze nie wyszły, ale to przed założeniem dolnego. Spytałam się dentystki czy bardziej boli wyrywanie 8, a ona, że nie tylko trochę inaczej. A teraz weszłam na wizaż i widzę, że to jest niezła masakra z tymi 8 Najbardziej się boję, że nie będę mogła chodzić do szkoły (wiem, inni ludzie by się ucieszyli :P, ale ja się boję zaległości), a jeszcze bardziej, że będę mogła chodzić do szkoły, ale jako napuchnięty chomik :P Ależ się rozpisałam. Macie może jakieś rady dla przyszłej aparatki
No usunięty ząb to raczej nie boli,bo go nie ma A dziurka po wyrwaniu nie boli Tzn. od razu po wyrwaniu krwawi i niezbyt fajne uczucie tak bez zęba,ale mnie tam nic nie bolało. Tak stwierdzam, że ja to w ogóle jakaś mega wytrzymała na ból jestem i przed założeniem aparatu praktycznie nic się nie stresowałam, bo strasznie chciałam go mieć Tylko pamiętam jak siedziałam w poczekalni to przechodziły mnie myśli "rany,a jak nie będę mogła domknąć buzi to będę wyglądała jak paszczur' , ale najfajniejsza była moja minagdy zeszłam z fotela i zobaczyłam ten śliczny delikatny aparacik, który w moich myślach wydawał się 4 razy większy
separacja boli przez pierwsze dwa dni (przynajmniej ja tak miałam)
Wyrywane 4 też miałam
Do szkoły z bolącymi zebami po wizycie da się przechodzić, chyba że ciśnie tak, że się nie pamięta swojego imienia no to wtedy lepiej iść spać i przeczekać

Lady No Nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 12:35   #3399
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinciax07 Pokaż wiadomość

A ja za to dostałam cały sprzęt : wosk,nic dentystyczna, zwykła szczoteczke o kształcie kulistym a na drugim końcu wyciorek (czyli 2 w 1) szczoteczke "turystyczną" taka do szkoły i malutki wyciorek, i jakies haczyki by móc zaczepic do nich nitke dentystyczna i wyczyścic pod aparatem (ale nie wiem jak tego uzywac) oraz lustereczko dentystyczne. Takie malutkie jak mają dentyścy żeby sprawdzic czy nie ma gdzieś np.próchnicy
To zależy od tego jak mocno ortodonta jest 'sponsorowany' przez firmy farmaceutyczne ;>.

btw. założyłaś aparat w moje urodziny

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-01-29, 12:52   #3400
Malwiana
Zadomowienie

Cytat:
Będę musiała usunąć też dwie dolne ósemki, które jeszcze nie wyszły, ale to przed założeniem dolnego. Spytałam się dentystki czy bardziej boli wyrywanie 8, a ona, że nie tylko trochę inaczej. A teraz weszłam na wizaż i widzę, że to jest niezła masakra z tymi 8 Najbardziej się boję, że nie będę mogła chodzić do szkoły (wiem, inni ludzie by się ucieszyli :P, ale ja się boję zaległości), a jeszcze bardziej, że będę mogła chodzić do szkoły, ale jako napuchnięty chomik :P Ależ się rozpisałam. Macie może jakieś rady dla przyszłej aparatki
Mi nie dawala lekarka zwolnienia po dlutowaniu osemek, dlatego robilam wszystkie w piatki, zeby przez weekend jakos "wynormalniec" chociaz 2 razy w poniedzialek bylam jeszcze niezle spuchnieta, ale to dlatego ze lodu malo przykladalam

Malwiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 13:49   #3401
parodia
Zakorzenienie

a ja dzisiaj poszłam do orto, dała mi wosk, ale taki w "plastrach", do rozpuszczania, powiedziała, że w sobotę co wymyślimy, bo się spieszyła
muszę poprosić o taki w pudełeczku, bo nie wiem, jak np miałabym go w szkole rozpuścić
Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
To zależy od tego jak mocno ortodonta jest 'sponsorowany' przez firmy farmaceutyczne ;>.

btw. założyłaś aparat w moje urodziny
u mojej wiszą tylko reklamy elmexu (po separacji dostałam 3 mini-pasty i dwa płyny) i sharka, który ją zaopatruje w materiały ortodontyczne

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-01-29 o 13:56
parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 14:07   #3402
Malwiana
Zadomowienie

Cytat:
a ja dzisiaj poszłam do orto, dała mi wosk, ale taki w "plastrach", do rozpuszczania, powiedziała, że w sobotę co wymyślimy, bo się spieszyła
muszę poprosić o taki w pudełeczku, bo nie wiem, jak np miałabym go w szkole rozpuścić
A to jest jakas roznica?
ja dostalam tylko jeden plaster 9cmx9cm w jakims podartym papierku oj cos ta moja orto nie stara sie wogole...

Stary 2009-01-29, 14:18   #3403
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
No strasznie lata ten ząb. Najgorsze jest to, że do implantów trzeba zrobić wycisk.. No i oczywiście ja znana ze swojego niewyparzonego języka palnęłam przy dentystce 'toż mamie ten ząb zostanie w tej masie..'. Mama zrobiła minę co najmniej wystraszoną, a dentystka 'no ja chciałam być nieco delikatniejsza..'.. Aż mi się głupio zrobiło, że zasiałam taką panikę..
Normalnie proponowała jej coś takiego jak się ma po zdjęciu aparatu, 'zwykły' drucik podklejony z tyłu ząbków, ale, ze reszta też słabo osadzona..
Aaa wiem-robią coś takiego. Słyszałam o szynowaniu zębów przy paradontozie-podklejają od wewnętrznej strony i jakoś to się trzyma. No ale pewnie nie w każdym przypadku zdaje to egzamin
A Ty to żeś palnęła kobieto współczuję mamie mój najgorszy koszmar jest właśnie taki, że mi zęby wypadają, albo krzywią się

Cytat:
U mnie w rodzinie panuje kult zębów ^^.
Wszyscy mają piękne, zdrowe, lśniące.. Ja jedna teraz się wyłamałam z tymi krzywulcami . Poza tym nie chwaląc się, stałe zęby miałam borowane.. 2 razy dolna prawa piątka jedynie..
No to chylę czoła ja mam mnóstwo plomb u mnie w rodzinie niestety nie ma takiego kultu i ja swego czasu specjalnie o zęby nie dbałam. Jak sobie pomyślę, że potrafiłam wziąć sobie do łóżka przed tv jakieś cukierki mordoklejki, to mnie dreszcze przechodzą
Dopiero gdzieś w liceum zaczęłam dbać bardziej, choć załamywało mnie to, że choćbym nie wiem jak dbała, to szeroki uśmiech w moim przypadku uroczy i tak nie będzie, bo mam takie krzywulce, a na aparat mnie nie stać No ale w wieku 21 lat(mając pracę) dostałam świra-poleczyłam wszystko(miałam sporo małych zaczątków próchnicy, tak że dobrze, że dłużej nie zwlekałam) i uparłam się na prostowanie zębów. No i od tego czasu, to już "zboczenie zębowe", że ja pierdziu

Cytat:
Napisane przez truskawaa Pokaż wiadomość
Dziś moja pierwsza wizyta... trochę się denerwuje...

W końcu
Zdaj relację po powrocie

Cytat:
A ja widziałam! np. Karolina Malinowska nosi...i to najzwyklejszego druciaka
Wyjątek, który potwierdza regułę ale dobrze, że jest choć jedna, która ma do tego zdrowe podejście i się nie wstydzi.

Cytat:
a właśnie to jest łuk podniebny czy podniebienny? bo juz sama nie wiem...
podniebienny bo założony na podniebienie, a nie na niebo

Cytat:
Będzie dobrze. Z 8 nie zawsze jest masakra, a nawet jakby-wszystko da się przeżyć. Dasz sobie radę

Cytat:
A nie w ciepłej wodzie przypadkiem?

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2009-01-29 o 14:20
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 14:19   #3404
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
A to jest jakas roznica?
ja dostalam tylko jeden plaster 9cmx9cm w jakims podartym papierku oj cos ta moja orto nie stara sie wogole...
w orto-faq jest napisane, że są dwa rodzaje mi zawinęła w ręcznik papierowy

Edytowane przez parodia
Czas edycji: 2009-01-29 o 14:23
Stary 2009-01-29, 14:24   #3405
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
w osrot-faq jest napisane, że są dwa rodzaje m zawinęła w ręcznik papierowy
Przepraszam Cię strasznie ale osrot-faq po prostu mnie rozwaliło piękna literówka
No ale chodziło o to z tym woskiem, że jeden może być na tyle miękki, że spokojnie da się go rozmiękczyć palcami, a inny może być twardszy i lepiej dać go do wody. Ale nie chodziło nawet o dwa rodzaje wosku, bo to może być ten sam wosk, ale inna partia(bardziej miękka/twarda). Chodziło o dwa sposoby rozmiękczania wosku. Próbowałaś go rozpuszczać w ciepłej wodzie?

edycja-widzę, że się kapnęłaś i edytowałaś-zdolna bestia
Stary 2009-01-29, 14:32   #3406
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Przepraszam Cię strasznie ale osrot-faq po prostu mnie rozwaliło piękna literówka
No ale chodziło o to z tym woskiem, że jeden może być na tyle miękki, że spokojnie da się go rozmiękczyć palcami, a inny może być twardszy i lepiej dać go do wody. Ale nie chodziło nawet o dwa rodzaje wosku, bo to może być ten sam wosk, ale inna partia(bardziej miękka/twarda). Chodziło o dwa sposoby rozmiękczania wosku. Próbowałaś go rozpuszczać w ciepłej wodzie?

edycja-widzę, że się kapnęłaś i edytowałaś-zdolna bestia
tak, już wcześniej zauważyłam
ja tam takie płaty, mówiła, żeby rozmiękczać w wodzie, ale wtedy się rozpada... ale już mam patent - kładę na grzejniki wtedy się ładnie trzyma do kupy, robię kuleczkę, znowu na grzejniki i na ten nieszczęsny pierścień

Stary 2009-01-29, 14:37   #3407
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
tak, już wcześniej zauważyłam
Się nie przejmuj ja im więcej piszę, tym częściej literówki sadzę
Cytat:
ja tam takie płaty, mówiła, żeby rozmiękczać w wodzie, ale wtedy się rozpada... ale już mam patent - kładę na grzejniki wtedy się ładnie trzyma do kupy, robię kuleczkę, znowu na grzejniki i na ten nieszczęsny pierścień
O jaaaa, to jakież to duże jest? A nie da się oderwać od płata małego kawałka? Zresztą jak masz swój patent, to dobrze
Stary 2009-01-29, 14:40   #3408
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Się nie przejmuj ja im więcej piszę, tym częściej literówki sadzę

O jaaaa, to jakież to duże jest? A nie da się oderwać od płata małego kawałka? Zresztą jak masz swój patent, to dobrze
nie, ten płat to może tak z 6 x 7 cm, ale jak oderwę i zanurzę w ciepłej wodzie, to się tak rozpada, wiórki odchodzą, ale z grzejnikiem się sprawdza

Stary 2009-01-29, 14:43   #3409
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
nie, ten płat to może tak z 6 x 7 cm, ale jak oderwę i zanurzę w ciepłej wodzie, to się tak rozpada, wiórki odchodzą, ale z grzejnikiem się sprawdza
A to jakieś dziadostwo ale jak z grzejnikiem jest ok, to dobrze. Pewnie później da Ci lepszy wosk.

Cytat:
a do czego wlasciwie sluza te zamki po wewnetrznej stronie pierscieni?
Znaczy te haczyki? U mnie nie przydały się do niczego, ale była tu kiedyś emeczka, która miała zgryz krzyżowy i takie kombinacje wyciągowe, że nawet po wewnętrznych stronach pierścieni musiała zahaczać. No i może do zamocowania łuku podniebiennego się przydają, ale tutaj to sobie dedukuję(myślałam, że pójdę obejrzeć te haczyki, to właśnie mnie olśniło, że wszak nie mam już aparatu )

Edytowane przez papryka85
Czas edycji: 2009-01-29 o 14:48
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 14:53   #3410
Malwiana
Zadomowienie

Cytat:
Znaczy te haczyki? U mnie nie przydały się do niczego, ale była tu kiedyś emeczka, która miała zgryz krzyżowy i takie kombinacje wyciągowe, że nawet po wewnętrznych stronach pierścieni musiała zahaczać. No i może do zamocowania łuku podniebiennego się przydają, ale tutaj to sobie dedukuję(myślałam, że pójdę obejrzeć te haczyki, to właśnie mnie olśniło, że wszak nie mam już aparatu )
Eeee... to nie mogla mi dac zwyklych pierscieni..?? zycie byloby o tyle latwiejsze...

Stary 2009-01-29, 14:53   #3411
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
A to jakieś dziadostwo ale jak z grzejnikiem jest ok, to dobrze. Pewnie później da Ci lepszy wosk.
mam nadzieję
Cytat:
a nie da się ich jakoś spiłować czy coś? bo jak mam się tak półtora roku piepr... z woskiem...

Stary 2009-01-29, 15:00   #3412
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee... to nie mogla mi dac zwyklych pierscieni..?? zycie byloby o tyle latwiejsze...
Cytat:
mam nadzieję

a nie da się ich jakoś spiłować czy coś? bo jak mam się tak półtora roku piepr... z woskiem...
Chyba można to spiłować, ale ręki uciąć nie dam. Coś mi się kojarzy taki przypadek w tym wątku
Przypuszczam, że orto wolą wziąć takie pierścienie, żeby mieć "furtkę" w razie jakby te haczyki mogły się jednak przydać, a drugiej strony-nie jestem pewna, czy w ogóle robią takie pierścienie bez tych haczyków

Przeżyjecie-najgorszy jest początek, potem będziecie same macać językiem te wypustki i w ogóle nie będzie Was to ruszało
Ja to się potem nawet dziwiłam, po co mi ten wosk był na to potrzebny
Stary 2009-01-29, 15:04   #3413
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba można to spiłować, ale ręki uciąć nie dam. Coś mi się kojarzy taki przypadek w tym wątku
Przypuszczam, że orto wolą wziąć takie pierścienie, żeby mieć "furtkę" w razie jakby te haczyki mogły się jednak przydać, a drugiej strony-nie jestem pewna, czy w ogóle robią takie pierścienie bez tych haczyków

Przeżyjecie-najgorszy jest początek, potem będziecie same macać językiem te wypustki i w ogóle nie będzie Was to ruszało
oby

Stary 2009-01-29, 15:11   #3414
Palemka005
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Palemka005

wypowiedź papryki: (zapomniałam jak się cytuje) "zboczenie zębowe", że ja pierdziu

Pięknie ujęte xD Jeśli chodzi o plomby, to mam ich w cholerę. Moje zeby są strasznie słabe i niegdyś robiłam bunt od dentysty... tak trzeba być tak mądrym jak ja... xD I teraz nałapałam tego dziadostwa w cholerę, mam plomby białe i ciemne, ciemne będę wymieniać na białe już wkrótce. Ciemne dlatego, iż byłam za miastem u jakiegoś kiczowego dentysty i nie pamiętam jak to było... albo polecił mi te plomby albo zrobił bez mojej wiedzy... o_O mniejsza z tym.

Ja moje wyrywanie zębów pamiętam doskonale xDD Tyle śmiechu i wszystko szybko i bez bólu ;p

Separacja na dół kompletnie nie daje o sobie znać...uff jakie szczęście. Nic nie boli. Mam tylko po jednej stronie bo po drugiej miałam wyrywanego zęba i jest miejsce. Za to szczęka nawala strasznie... mówił, że już jest luz ale aktywował mi tam jaką turbine czy coś w tym stylu xD ble.

Edytowane przez Palemka005
Czas edycji: 2009-01-29 o 15:13
Palemka005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 15:18   #3415
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

Cytat:
Napisane przez Palemka005 Pokaż wiadomość
wypowiedź papryki: (zapomniałam jak się cytuje) "zboczenie zębowe", że ja pierdziu

Pięknie ujęte xD Jeśli chodzi o plomby, to mam ich w cholerę. Moje zeby są strasznie słabe i niegdyś robiłam bunt od dentysty... tak trzeba być tak mądrym jak ja... xD I teraz nałapałam tego dziadostwa w cholerę, mam plomby białe i ciemne, ciemne będę wymieniać na białe już wkrótce. Ciemne dlatego, iż byłam za miastem u jakiegoś kiczowego dentysty i nie pamiętam jak to było... albo polecił mi te plomby albo zrobił bez mojej wiedzy... o_O mniejsza z tym.

Ja moje wyrywanie zębów pamiętam doskonale xDD Tyle śmiechu i wszystko szybko i bez bólu ;p

Separacja na dół kompletnie nie daje o sobie znać...uff jakie szczęście. Nic nie boli. Mam tylko po jednej stronie bo po drugiej miałam wyrywanego zęba i jest miejsce. Za to szczęka nawala strasznie... mówił, że już jest luz ale aktywował mi tam jaką turbine czy coś w tym stylu xD ble.
też mam zboczenie zębowe xD
i mnóóstwo plomb...
dobrze, że od początku chodziłam do dobrego dentysty, który zna się na rzeczy
Stary 2009-01-29, 15:21   #3416
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
oby
Mnie też te zameczki w pierścieniach strasznie denerwowały, myślałam że mi język odpadnie. Przez pierwszy tydzień ostro woskiem kleiłam. A teraz to nic, jak język swędzi to się podrapać można .
Stary 2009-01-29, 15:25   #3417
wydziergana
Wtajemniczenie

GG do wydziergana

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Mnie też te zameczki w pierścieniach strasznie denerwowały, myślałam że mi język odpadnie. Przez pierwszy tydzień ostro woskiem kleiłam. A teraz to nic, jak język swędzi to się podrapać można .
a mnie te zameczki kompletnie nie denerwują.
może dlatego, że mam tylko jeden taki
Stary 2009-01-29, 16:19   #3418
Palemka005
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Palemka005

[quote]No to chylę czoła ja mam mnóstwo plomb u mnie w rodzinie niestety nie ma takiego kultu i ja swego czasu specjalnie o zęby nie dbałam. Jak sobie pomyślę, że potrafiłam wziąć sobie do łóżka przed tv jakieś cukierki mordoklejki, to mnie dreszcze przechodzą
Dopiero gdzieś w liceum zaczęłam dbać bardziej, choć załamywało mnie to, że choćbym nie wiem jak dbała, to szeroki uśmiech w moim przypadku uroczy i tak nie będzie, bo mam takie krzywulce, a na aparat mnie nie stać No ale w wieku 21 lat(mając pracę) dostałam świra-poleczyłam wszystko(miałam sporo małych zaczątków próchnicy, tak że dobrze, że dłużej nie zwlekałam) i uparłam się na prostowanie zębów. No i od tego czasu, to już "zboczenie zębowe", że ja pierdziu [/guote]

Palemka005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 16:33   #3419
paulinciax07
Rozeznanie

a wam tez ortodontka zostawiła separacje między szóstką a siódemką? bo powyciągała mi spomiędzy piatek a szóstek ale tamte dwie zostawiłai nie wiem na co mi one

Edytowane przez paulinciax07
Czas edycji: 2009-01-29 o 16:45
paulinciax07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 16:44   #3420
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
mój najgorszy koszmar jest właśnie taki, że mi zęby wypadają, albo krzywią się
Po tym jak ostatnio wyleciał mi pierścień miałam sen, że wylatuje mi pierścień, a z zębami dzieje się 'wolna amerykanka'. Każdy kiwa się w inną stronę i ogólnie latają jak na karuzeli . Ja mam chyba naprawdę nie po kolei w głowie, skoro takie bzdety mi się śnią .

Cytat:
No ale w wieku 21 lat(mając pracę) dostałam świra-poleczyłam wszystko(miałam sporo małych zaczątków próchnicy, tak że dobrze, że dłużej nie zwlekałam) i uparłam się na prostowanie zębów. No i od tego czasu, to już "zboczenie zębowe", że ja pierdziu
No i za to należy Ci się buziak od samego Brada Pitta :roll eyes:. O ząbki, sprawność fizyczną i wykształcenie po prostu trzeba dbać! I nie ma nie!

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Edytowane przez smiechotka
Czas edycji: 2009-01-29 o 16:46
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości