Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-29, 11:41   #4111
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

no to klops kurde doszedl bol gardla widze ze i mnie grypa dopada powoli no i nie wiem co mam zorbic grrr , ide do apteki po jakies leki

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 12:02   #4112
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Dobrze, a teraz nie padnijcie
Dziś poszłam do parcy w dwóch różnych butach !! Siedzę teraz jak kretynka i zastanawiam się jak ja do domu wrócę Zorientowałam się dopiero na miejscu
Dobre dobre

Gizmiatko
kuruj się, mi pomogła cytryna, mleczko i łóżeczko się zrymowało

UnholyOne ja codziennie jabłuszka wcinam bo mi pomagają na zaparcia

aha9 zazdroszczę Ci tej gimnastyki, u mnie nie ma nawet szkoły rodzenia ale Tż znalazł na internecie szkołę w miasteczku niedaleko nas i to za darmo zaczynamy 6 lutego.

Ania0104 fajnie mieć taką kołyskę z historią ja nawet nie mam ubranek po sobie, a szkoda.

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 12:15   #4113
Miramej
Zakorzenienie

zioła, a te buty mają chociaż taki sam kolor?

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
aha9 zazdroszczę Ci tej gimnastyki, u mnie nie ma nawet szkoły rodzenia ale Tż znalazł na internecie szkołę w miasteczku niedaleko nas i to za darmo zaczynamy 6 lutego.
megi to do szkoły rodzenia trzeba tak wcześnie zacząć chodzić? Ja planowałam po 5 miesiącu, ale teraz sama już nie wiem .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 12:23   #4114
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ainka11111 Pokaż wiadomość
no i najważniejsze- wydawalo mi się że maluch kopnoł mnie dziś rano dwa razy niby byłam już w ciąży i pomyślicie że powinnam znać to uczucie ale po pięciu latach pamiętam tylko że to za***...uczucie
Cassandra doczytałam że ty też coś czułaś czyli może idziemy łeb w łeb.
Gratuluję kolejnej kopniętej
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
plec mozna zobaczyc juz w 12 nawet ale lechtaczka w tym tyg bywa mocno przerosnieta i mozna ja pomylic z penisem
lekarz mi mowil ze za miesiac jak pojde to napewno bedzie wiadomo co to - czyli w 16 tygodniu

wiesz niektorzy i w 30 tyg nie wiedza bo dziecko nie chce pokazac - ja z malym dowiedzialam sie w 8 miesiacu
No ja bylam taka przekonana, że we wtorek mi lekarz powie, a tu kupa więc też musze czekać..dziś idę do mojego starego gina. Będę chodzić do dwóch równolegle-postanowiłam
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki
widzę, ze jeszcze śpicie - leniuchy

Ja już od 7 w pracy ... i właśnie się dowiedziałam, ze moja koleżanka też jest w ciąży /wszyscy ją podejrzewali zanim ja się przyznalam, że jestem w ciąży/ ... i też ma termin na połowe lipca ale fajnie!
O, a ja dzis zaspałam, obudziłam się o 10! tak mi sie dobrze spało, sąsiad obudził mnie wiertarką, gdyby nie to pewnie bym tak spała aż ktoś by z pracy zadzwonił
Fajnie, że koleżanka ma podobny termin do Twojego, zawsze to raźniej
Cytat:
Dzień dobry wszystkim
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej I widziałam znow serduszko, główkę, rączki i nóżki. Lekarz ustawił tak zdjęcie,że maleństwo wygladało jak misio
Za trzy tygodnie mam następną wizytę i będziemy mierzyć nosek i kręgosłup.Mam nadzieję,że nosek będzie wystarczajaco długi
Miałam trochę stresów bo tego samego dnia odebrałam wyniki z labolatorium i wyszło mi,że przechodziłam Toxo...ale już wiem,że wszystko w porzadku

I przesunął mi się termin z 22 na 25 sierpnia...no nie wiem czy już tak zostanie Zobaczymy
Bardzo lubie tę oliwkę ma mega prosty i konkretny skład
Mój dzidziol wyglądał w jedym ujęciyu jak kosmita
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Z chęcią zamieściałabym fotki z usg mojego maluszka, ale muszę zainstalowac skaner, a mi się nieee chceee sama zresztą nie wiem co mi sie chce. No może oprócz pysznego jabłuszka, które właśnie wcinam. Pychotka. Oglądałam program o jabłkach niedawno i mówili, że jabłka mają mnóstwo witamin, są w czołówce wszystkich owoców jeżeli chodzi o witaminy. Także kobitki wcinamy jabłuszka dla naszych pociech.
Zrób print screena z filmu
Co do jabłek-zwyczaj wpoiła mi mama, dając mi zawsze do szkoły kanapkę i jabłko. Od czasów podstawówki tak do tego przywykłam, ż teraz nie wyobrażam sobie dnia bez chociaż jabłka kiedys wyczytałam, że jabłka pomagają przy zaparciach i zapobiegaja rakowi okrężnicy. Nidgy w życiu nie miałam zaparcia - może to dzięki tym jabłkom
Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
dzień dobry,
wpadlam sie tylko przywitac bo za 30 min mam gimnastykę, a potem spowrotem do sklepu z dzieciowymi ubrankami bo wczoraj mi pani klipsa nie zdjela, fakt ze pieszczalo w kolejnym sklepie ale wtedy nic nie znalazlam dopiero w domu ;/ a znając siebie pewnie jeszcze cos dokupię , uff uwielbiam takie zakupki
Koło mojego gina jest Dino - sklep dl amaluchów i cos czuję, że będę musiała tam wejść po wizycie..
Też zamierzam zapisac się na gimnastykę! tylko musi mi wystawić papierek o braku przeciwskazań.
Cytat:
Dziś poszłam do parcy w dwóch różnych butach !! Siedzę teraz jak kretynka i zastanawiam się jak ja do domu wrócę Zorientowałam się dopiero na miejscu
No nie, dobra jesteś
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
ze mnie Dzieciak robi sobie żarty od samego początku Na usg tak sie pokazuje Zakrywa się jak może Idę teraz na połówkowe, może w końcu przestanie się wstydzić Mamusi

Aha, Dziewczynki chcące Dziewczynkę, jedzcie duuuzo magnezu Podobno pomaga
A na chłopca płatki śniadaniowe na mleku

Zabobon jak i tamte wróżby, ale czasem się sprawdza
O nie!! ja jem codziennie płatki na mleku....a chcę dziewczynkę
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ja mam taką kołyske na sam początek ... stoi na strychu i czeka. Zrobił ją daaaawno dziadzio mojego dziadzia tak ze wiekowa jest! ... i juz tyle dzieci się w niej kołysłao że ... ohoho ... ja też
Strzelę fotkę moze dzisiaj to wkleję
Super taka kołyska! czekam na fotę! <przebiera nóżkami>
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 12:31   #4115
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Witajcie Mamuśki
Ale się rozpisałyście
Jutro wraca Tz i wczoraj wzięłam się za sprzątanie, a że jestem alergikiem to w nocy umierałam, tak kichałam że krew poszła a dziś jestem nie do życia, chyba sobie odpuszcze porządki.

Jak czytam o ciuszkach itd. to się rozklejam Są takie słodkie ale mam czas na zakupy.

Postaram się nadrobić Wasze posty.

Miłego dnia

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 12:47   #4116
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Zrób print screena z filmu
niestety to nie filmik, tylko wydrukowane fotki czarno-białe. Także zostaje mi skan lub zdjęcie aparatem a mi się nie chce
Ale mnie kośc okgonowa boli. Wiedziałam, że tak będzie, bo w pierwszej ciązy też miałam z tym okrobne problemy. A to też z tego powodu, że jest pęknięta (wspomnienie z czasów młodzieńczych ) w dwóch miejscach i jak tam wszystko na dole się przesuwa, rozszerza itp, to ona też idzie w ruch i boli jeszcze bardziej
Stary 2009-01-29, 12:47   #4117
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
megi to do szkoły rodzenia trzeba tak wcześnie zacząć chodzić? Ja planowałam po 5 miesiącu, ale teraz sama już nie wiem .
Podobno można zacząć od 20tc, ale wszystkiego dowiem się dopiero na spotkaniu. Dam znać w przyszłym tygodniu

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-01-29, 13:13   #4118
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
niestety to nie filmik, tylko wydrukowane fotki czarno-białe. Także zostaje mi skan lub zdjęcie aparatem a mi się nie chce
Ale mnie kośc okgonowa boli. Wiedziałam, że tak będzie, bo w pierwszej ciązy też miałam z tym okrobne problemy. A to też z tego powodu, że jest pęknięta (wspomnienie z czasów młodzieńczych ) w dwóch miejscach i jak tam wszystko na dole się przesuwa, rozszerza itp, to ona też idzie w ruch i boli jeszcze bardziej
A robiłaś prześwietlenie tej kości? bo moja okazała się złamana i niezbęda była operacja jej usunięcia, bo po złamaniu zrosła się pod kątem prostym do wewnątrz ciała zamiast wzdłuż kręgosłupa jak powinna była. U mnie to ślizgawka w czasów 1/2 klasy szkoły podstawowej
Stary 2009-01-29, 13:19   #4119
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
A robiłaś prześwietlenie tej kości? bo moja okazała się złamana i niezbęda była operacja jej usunięcia, bo po złamaniu zrosła się pod kątem prostym do wewnątrz ciała zamiast wzdłuż kręgosłupa jak powinna była. U mnie to ślizgawka w czasów 1/2 klasy szkoły podstawowej
Niestety nigdy nie robiłam prześwietlenia, a chyba powinnam. Ale to już po porodzie. Teraz muszę się przemęczyc, a boli, że hej. U mnie, to nie trafienie w kibelek przy siadaniu na nim. Przyfasoliłam dwa razy z całej siły
Stary 2009-01-29, 13:26   #4120
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nigdy nie robiłam prześwietlenia, a chyba powinnam. Ale to już po porodzie. Teraz muszę się przemęczyc, a boli, że hej. U mnie, to nie trafienie w kibelek przy siadaniu na nim. Przyfasoliłam dwa razy z całej siły
Może dla spokoju ducha, jak będziesz miała czas to zrób moja wbijała się w miednicę więc gdybym nic z tym nie zrobiła, miałabym teraz nie lada problem. Ty już jedną dzidzię miasz więc pewnie jest o wiele lepiej
Stary 2009-01-29, 13:48   #4121
UnholyOne
Ola-Unhola

Dziewczyny, co to za cisza
Stary 2009-01-29, 13:50   #4122
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witajcie
Właśnie wróciłam z zakupów. Ale nie należały do udanych. Miałam kupić sobie spodnie i d... Byłam w 2 sklepach i były okropne. Jakieś takie szerokie nogawki, wyglądałam jak ufo. Kupiłam tylko w Butiki 2 bluzki za 19,99 rozmiar XL Ale powinny być wygodne, brałam na oko, nie przymierzałam

Dla maluszka kupiłam w Pepco za 9,99 taki sliczniuchny maleńki kocyk z polara, zółty z naszywką króliczka

W innym sklepie takie male spodenki dresowe, body, i 2 bluzeczki.
Dziewczyny nie mogę sie opanowac przed zakupami dla dziecka

Wczoraj pozyczyłam od mamy słuchawki lekarskie...słuchałam chyba z pół godziny ale nie słyszłam serduszka Potem mama przyszła i udało jej sie zlokalizować serduszko i słyszała bicie TŻ też słuchał ale mówił, że tylko w kiszkach mi bulgocze

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 13:55   #4123
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Witajcie
Właśnie wróciłam z zakupów. Ale nie należały do udanych. Miałam kupić sobie spodnie i d... Byłam w 2 sklepach i były okropne. Jakieś takie szerokie nogawki, wyglądałam jak ufo. Kupiłam tylko w Butiki 2 bluzki za 19,99 rozmiar XL Ale powinny być wygodne, brałam na oko, nie przymierzałam

Dla maluszka kupiłam w Pepco za 9,99 taki sliczniuchny maleńki kocyk z polara, zółty z naszywką króliczka

W innym sklepie takie male spodenki dresowe, body, i 2 bluzeczki.
Dziewczyny nie mogę sie opanowac przed zakupami dla dziecka

Wczoraj pozyczyłam od mamy słuchawki lekarskie...słuchałam chyba z pół godziny ale nie słyszłam serduszka Potem mama przyszła i udało jej sie zlokalizować serduszko i słyszała bicie TŻ też słuchał ale mówił, że tylko w kiszkach mi bulgocze
No to czekamy na foty nowych nabytków dla maluszka
Stary 2009-01-29, 13:58   #4124
UnholyOne
Ola-Unhola

Właśnie, pochwal się zakupami!!!

jak ja uwielbiam takie dresiki
http://allegro.pl/item534238677_slic..._h_m_r_62.html

http://allegro.pl/item541605088_h_m_...k_62_nowy.html

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-01-29 o 13:59
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 14:03   #4125
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
No to czekamy na foty nowych nabytków dla maluszka
Cytat:
Właśnie, pochwal się zakupami!!!
Kochane bardzo chętnie ale nie mam obecnie aparatu, pożyczyłam znajomej na studniówkę.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-29, 14:04   #4126
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Te kapturki z uszami są przesłodkie
Stary 2009-01-29, 14:39   #4127
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny co dzisiaj tak pusto na wątku?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-29, 14:46   #4128
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
ja zainwestowalam w sokowirowke i robie wlasne soczki jablkowe, marchewkowe i takie z burakiem bomba witaminowa, polecam
Cytat:
To jest właśnie prezent od mojego małża z zeszłego tygodnia
też codziennie sterczę z marchewkami i innymi warzywkami i owockami nad nią. Ale wychodzi przepyszne, tylko szkoda, że 10 marchewek to tylko dwie szklaneczki.
A Ty skrobiesz marchewę tak porząnie, czy tylko płuczesz i wrzucasz do sokowirówki?
Ja z sokowirówką szalałam na początku jak ją kupiliśmy, a teraz mi się jakoś nie chce. Zrobiłam się okropnym leniem przez tą ciążę.
UnholyOne może masz za suche te marchewki

Ja na początku owoce i warzywa myłam i skrobałam lub obierałam. Później już tylko myłam

Cytat:
Brawo
I nikt Ci nie powiedział po drodze? Ale znieczulica

Seona wstydliwe to Twoje maleństwo

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
no to klops kurde doszedl bol gardla widze ze i mnie grypa dopada powoli no i nie wiem co mam zorbic grrr , ide do apteki po jakies leki
Może idź lepiej do lekarza? Albo lepiej zamów wizytę domową, bo w przychodniach podobno tłum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 15:05   #4129
aha9
Raczkowanie

[quote=UnholyOne;10718316]To jest właśnie prezent od mojego małża z zeszłego tygodnia
też codziennie sterczę z marchewkami i innymi warzywkami i owockami nad nią. Ale wychodzi przepyszne, tylko szkoda, że 10 marchewek to tylko dwie szklaneczki.
A Ty skrobiesz marchewę tak porząnie, czy tylko płuczesz i wrzucasz do sokowirówki?

wiesz nie nie skrobię marchewek, myje je tyko dokładnie, pod skorką jest najwięcej witamin i szkoda mi czasu troche na skrobanie, jablek tez nie skrobie tylko wykraja ogryzek. ale wydaje mi sie ze te jedniodniowe soki ktore kupujemy tez nie sa ze skrobanych marchewek.

Cytat:
noooo brawo!!! nieżle

Cytat:
przesliczne te dreskiki, oj tez musze takie kupic, chociaz i przez cala noc sie dzis ciuszki snily hihih

Cytat:
Dziewczyny co dzisiaj tak pusto na wątku?
juz się melduję, dziewczyny, na zajęciach było rewelacja, wcześniej chodzilam na takie do szkoly rodzenia gdzie lezelismy krazylismy glowa i nogami i oddychALISMY, do tego herbatka i pogaduchy i to wszystko za 100 za za 8 zajec, hm.. fajnie ale rakie zajecia to se z kolezanka moge za darmo w domciu zorganizaowac. A tu sluchajnie rozgrzeweczka w stylu fitness, step touch i te sprawy, potem cwiczenia z hantlami, cwiczenia na pilce coby rozciagnac miesnie krocza, elementy jogi, na konec relaks z rozciaganiem. Najlepsze jast to ze te cwiczenia byly ukladane pod kiedunkiem mojego osobistego lekarza gin i poloznej. bo pani ktora je prowadzi tez u niego ciaze prowadzila, bede tam biegac 2 razy w tyg, we wtorki rozgrzewka bedzie na rowerach ondoor cycling, oczywisnie dopasowanych dla ciezarowek.

Dziewczyny a jak ne macie takiej oferty w klubie fitness, to moze poszukajcie jogi dla ciezarnych albo poprostu zwykly basen, tez rewelacyjne dziala, ja akurat z tym ostatnim u siebie mam problem bo syf jest straszny, ale gdyby nie to to tez bym sie chociaz raazy w tyg zapisala, a co dzidzia niech sie przezwyczaja....hihih
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 15:14   #4130
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
juz się melduję, dziewczyny, na zajęciach było rewelacja, wcześniej chodzilam na takie do szkoly rodzenia gdzie lezelismy krazylismy glowa i nogami i oddychALISMY, do tego herbatka i pogaduchy i to wszystko za 100 za za 8 zajec, hm.. fajnie ale rakie zajecia to se z kolezanka moge za darmo w domciu zorganizaowac. A tu sluchajnie rozgrzeweczka w stylu fitness, step touch i te sprawy, potem cwiczenia z hantlami, cwiczenia na pilce coby rozciagnac miesnie krocza, elementy jogi, na konec relaks z rozciaganiem. Najlepsze jast to ze te cwiczenia byly ukladane pod kiedunkiem mojego osobistego lekarza gin i poloznej. bo pani ktora je prowadzi tez u niego ciaze prowadzila, bede tam biegac 2 razy w tyg, we wtorki rozgrzewka bedzie na rowerach ondoor cycling, oczywisnie dopasowanych dla ciezarowek.

Dziewczyny a jak ne macie takiej oferty w klubie fitness, to moze poszukajcie jogi dla ciezarnych albo poprostu zwykly basen, tez rewelacyjne dziala, ja akurat z tym ostatnim u siebie mam problem bo syf jest straszny, ale gdyby nie to to tez bym sie chociaz raazy w tyg zapisala, a co dzidzia niech sie przezwyczaja....hihih
Aha zazdroszczę Ci tych zajęć mi też przydałoby sie troszkę ćwieczeń ale z tego co wiem w moim miasteczku nie ma zajęć dka kobiet w ciazy a tym bardziej jogi. Jest chyba szkoła rodzenia ale jeszcze sie tym nie interesowałam.
Nie wiem czy w moim przypadku jest sens sie zapisywać, mama jest połozną i napewno udzieli mi cennych wskazówek i we wszystkim pomoże.
A jeśli chodzi o basen to jest u nas i to całkiem fajny, tylko nie mam z kim chodzić TŻ nie chce bo nie umie pływać, koleżanki sie krępują a samej tak smutno. Więc pozostały tylko spacerki.

Aha zapomniałam napisć, że śliczne zakupki zrobiłaś

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-29, 15:32   #4131
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
A jeśli chodzi o basen to jest u nas i to całkiem fajny, tylko nie mam z kim chodzić TŻ nie chce bo nie umie pływać, koleżanki sie krępują a samej tak smutno. Więc pozostały tylko spacerki.
ojejku, a tak na duzy,normalny basen chciałaś iść popływać ? nigdy nie widziałam ciężarówki na basenie takim z torami, za to w takim z 1,5m poziomem wody tak, i tam panie wykonywały relaksacyjne i rozciągające ćwiczenia.
Ja dziś od rana, od samej 10 rządziłam w kuchni.Gotowałam, smażyłam. Obiad wyszedł królewski Kolejne popisowe, efektowne, smaczne do moich ulubionych doszlo: kurze piersi zapiekane w cieście francuskim
Do tego narobiłam gołąbków, z myślą o zamrożeniu, a z kg mielonego i 2torebek ryżu ledwo na nas i teścia będzie na jutrzejszy obiad. Ja je tak uwielbiam, że chciałam mieć kilka zamrożonych, tak awaryjnie
No i upiekłam jeszcze placek.
Dawno tak w kuchni nie szalałam, bo dużo leżałam, a dziś zaprotestowałam. Czuję się spełniona.Tego mi brakowało. Takiego gospochowania Teraz odpoczywamy.Leżymy do jutra rana

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-01-29 o 15:35
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 15:45   #4132
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ojejku, a tak na duzy,normalny basen chciałaś iść popływać ? nigdy nie widziałam ciężarówki na basenie takim z torami, za to w takim z 1,5m poziomem wody tak, i tam panie wykonywały relaksacyjne i rozciągające ćwiczenia.
Tak, chciałam isc na normalny basen U nas innego nie ma. Jest cześć dla dzieci i dla starszych.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-01-29, 16:35   #4133
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja właśnie się wykąpałam, nasmarowałam i lecę po małego do przedszkola.
A potem placuszki z jabłuszkami będę robiła mniam
Smarowałam się tym fissanem, strasznie tłusty jest. Ale jak ma zatrzymac ew.rozstępy to i do tego się przyzwyczaję
Stary 2009-01-29, 17:01   #4134
aha9
Raczkowanie

dziewczyny musze przyznac sie wam do nalogu, pojechalam tylko do sklepu zdjac klipsa z ciuszkow wczorajszych i wrocilam z 3 nastepnymi, ale jak mozna sie opszec???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0364.jpg (45,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0364a.jpg (16,7 KB, 8 załadowań)
Stary 2009-01-29, 17:04   #4135
UnholyOne
Ola-Unhola

Aha przypomij mi, czy Ty juz znasz płec, bo widzę, że tak w stronę chłopca kupujesz
Stary 2009-01-29, 17:16   #4136
aha9
Raczkowanie

Cytat:
Aha przypomij mi, czy Ty juz znasz płec, bo widzę, że tak w stronę chłopca kupujesz

no lekarz ostatnio wspominał o chłopcu, jeszcze na 100% to mu nie wierze, ale dziewczynkam też możę być supermenem zreszta ja bardzo chce synka wiec w sklepie moj wzroku kiedyje sie w kierunku rzeczy niebieskich
Stary 2009-01-29, 18:15   #4137
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Smarowałam się tym fissanem, strasznie tłusty jest. Ale jak ma zatrzymac ew.rozstępy to i do tego się przyzwyczaję
Ja stosuję Fissan od trzech dni i dziś mi wyszło uczulenie na brzuchu może dlatego, że właśnie taki tłusty to w połączeniu z elastycznym pasem w spodniach wyszły takie drobniutkie krostki.

Cytat:
dziewczyny musze przyznac sie wam do nalogu, pojechalam tylko do sklepu zdjac klipsa z ciuszkow wczorajszych i wrocilam z 3 nastepnymi, ale jak mozna sie opszec???
ale cudeńka, a ja do tej pory nic nie zakupiłam bo jakoś nic mi się nie spodobało

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-01-29, 18:38   #4138
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Ja dziś od rana, od samej 10 rządziłam w kuchni.Gotowałam, smażyłam. Obiad wyszedł królewski Kolejne popisowe, efektowne, smaczne do moich ulubionych doszlo: kurze piersi zapiekane w cieście francuskim
Do tego narobiłam gołąbków, z myślą o zamrożeniu, a z kg mielonego i 2torebek ryżu ledwo na nas i teścia będzie na jutrzejszy obiad. Ja je tak uwielbiam, że chciałam mieć kilka zamrożonych, tak awaryjnie
No i upiekłam jeszcze placek.
Dawno tak w kuchni nie szalałam, bo dużo leżałam, a dziś zaprotestowałam. Czuję się spełniona.Tego mi brakowało. Takiego gospochowania Teraz odpoczywamy.Leżymy do jutra rana
O, no to się napracowałaś dziś
Przpis na cycki w cieście można prosić?
Cytat:
Ja właśnie się wykąpałam, nasmarowałam i lecę po małego do przedszkola.
A potem placuszki z jabłuszkami będę robiła mniam
Takieplacuszki kojarzą mi się z moją babcią, ona takie pyszne smażyła, potem posypywała cukrem pudrem i wtedy wszystkie problemy świata znikały...
Jabłuszka obsmażasz w cieście naleśnikowym?

A ja wróciłam po wizycie od mojego "starego" gina który teraz zostanie moim jedyn, do tamtego jednak nie wracam przy nim dziś poczułam się tak komfortowo i pewnie, że za żadne pieniądze nie wracam do tamtego!
We wtorek idę zrobić test potrójny. Mam nadzieję, że wyniki będą dobre...i może coś się da w kwestii płci podejrzeć
A! kwas foliowy mogę odstawić, witaminy też, gin powiedział, że wyniki ładne więc nie ma sensu szaleć. Nie uciskać brzucha, starać się spać na lewym boku, dostałam książeczkę o ciąży. I w ogóle jest dobrze
Stary 2009-01-29, 19:04   #4139
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Takieplacuszki kojarzą mi się z moją babcią, ona takie pyszne smażyła, potem posypywała cukrem pudrem i wtedy wszystkie problemy świata znikały...
Jabłuszka obsmażasz w cieście naleśnikowym?

A ja wróciłam po wizycie od mojego "starego" gina który teraz zostanie moim jedyn, do tamtego jednak nie wracam przy nim dziś poczułam się tak komfortowo i pewnie, że za żadne pieniądze nie wracam do tamtego!
We wtorek idę zrobić test potrójny. Mam nadzieję, że wyniki będą dobre...i może coś się da w kwestii płci podejrzeć
A! kwas foliowy mogę odstawić, witaminy też, gin powiedział, że wyniki ładne więc nie ma sensu szaleć. Nie uciskać brzucha, starać się spać na lewym boku, dostałam książeczkę o ciąży. I w ogóle jest dobrze

Tak, jabłuszka obsmażam w cieście takim jak do naleśników, tylko tu dodaję jeszcze ubite białko, żeby były puszyste (a do naleśników nie). Mój tata tak zawsze robi, a ja uwielbiam te jego placki oczywiście z cukrem pudrem.

Fajnie, że u doktorka wszystko git i wyniki ok. Ja lecę w poniedziałek z wynikami pierwszych badań. Jestem ciekawa i mam nadzieję, że wszystko ok z tą moją krwią będzie.
Stary 2009-01-29, 19:08   #4140
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dziewczyny a ja cały dzień siedzę przed TV i się obżeram....
rano 2 bułeczki z masłem i kakao, potem wypiłam szklankę maślanki...
obiadek- 3 krokiety z barszczem
banan, jabłko.....słodyczeeee
przed chwilką 2 bułeczki z sałatką z makreli......a gdzie tam noc hhihi

mam wrażenie,że mój żołądek to wielki śmietnik, który nie ma dna
nigdy tyle nie jadłam !!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości