![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: sesja zimowa
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem na V roku i mam 3 egzaminy + zaliczenia ćwiczeń, czyli koła, pisanie programów, projekty grupowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
studiuję prawo ![]() ![]() ![]() ![]() nie dziękuję ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ewanka1989 Czas edycji: 2009-01-29 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
już jutro - egzamin z chemii.
mój stan wiedzy? Pomieszanie z poplątaniem ;-D jeszcze geologia, matma, biologia = z wielką niepewnością na to drugie = i 2gi semestr? ![]()
![]() |
#395 |
Wtajemniczenie
|
Ja się pocieszam , że jeszcze tylko 2 egzaminy : we wtorek i czwartek , a potem
![]() ![]() ![]() Chciałabym je zaliczyć chociaż na 3, ale nie wiem, zwłaszcza z biochemii będzie masakra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Nie poszlo tak zle. Przynajmniej odpowiedzialam na wszystkie pytania mniej wiecej z paroma bledami, moze na te 3 sie uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To sobie ponarzekałam, a teraz idę zakuwać te uzależnienia ![]()
![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Ja lubię studiować. Uwielbiam moich kumpli z roku i w sumie bardzo mi szkoda, że zostało nam tylko pół roku i jeszcze będziemy się rzadko widywać. Tylko kurcze, żeby wyrobić odpowiednią ilość punktów za przedmioty do uzyskania magistra, muszę brać rzeczy, które mnie kompletnie nie interesują. Przez to jestem teraz skazana na programowanie pod Linuxem i metody numeryczne :|
Ale z drugiej strony mam już tyle planów na po studiach, że aż się nie mogę doczekać. No w sumie plan jest jeden główny - przeprowadzić się do innego kraju, a reszta to moje marzenia o tym, co tam będę robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
U mnie na roku panuje dość dziwna atmosfera, dlatego też nie będę tęsknić za studiami. Co tu dużo mówić - porobiły się wśród ludzi grupki, zero zgrania. Dlatego cieszę się, że to koniec. Ale, że studia to przede wszystkim nauka, to dobrnęłam do V roku
![]() Też tak macie, że od nadmiaru wiedzy wam odbija?...
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
A moja nieszczęsna statystyka już jutro
![]() ![]()
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
...
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2012-04-01 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyne
![]() ![]() ![]() ![]() reszta wszystko zaliczenia: niektore fartem inne z nauka, jeszcze inne bez wiekszego wysilku ale zawsze do przodu ![]() ![]() ale mam do was male pytanko. przenioslam sie z jednej grupy do drugiej gdzie przedmiot wyklada inny profesor. dostalam karte egzaminacyjna z nazwiskiem mojego profesora z mojej pierwszej grupy. mam juz pare wpisow na tej karce. i moze wiecie czy trzeba isc do dziekanatu zeby zmienili te nazwisko? konieczna jest nowa karta? czy jedynie przekreslenie??
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
...
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2012-04-01 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Z ta kartą to raczej przekreślenie. Nie bedziesz latać za tymi wpisanami, które juz masz drugi raz. U mnie na karcie zawsze jest pełno blędów- w sensie prowadzacy zamiast osobno wpisani razem albo odwrotnie wiec skreslenia raczej są nie do ominięcia. Nic sie nie stanie, mysle.
Ja po egzaminie dzisiejszym- udalo sie jakos go zlaiczyc.. A teraz siedze i nie wiem gdzie jestem ze zmeczenia, drzemka dwugodzinna nie pomogła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
aaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a dzisiaj idę na imprezę ![]() ![]()
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Zaliczylam Psychologie na 5
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Jednak dam sobie spokoj, jednej rzeczy z tego przedmiotu nie rozumiem a z pewnoscia o to zapyta wiec nie ![]() Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2009-01-30 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze podziwałam takich ludzi, ja się zawsze staram ale i tak mam problemy z zaliczeniem wszystkiego za 1 razem ![]()
![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choc troche dziwne dla mnie podejscie- uczenie sie dla sredniej a nie dla siebie.. Jakby mnie to interesowalo i czegos nie zrozumiała to siadam i doczytuje a nie po to zeby zwiekszyc srednia ktora i tak jest suoer na jescze lepsza.. Ale gratuluje zapału. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. To nie jest tak do konca z tym, ze nie chce tego rozumiec. To jest przedmiot nie typowo kierunkowy tylko taki bardziej przygotowujacy do studiow. Nie bylo mnie wtedy na tej jednej lekcji i nas wtedy uczyli, jak robic przypisy do pracy dyplomowej. A ze ja dopiero 1 sem i 1 rok to tak za bardzo do tego uwagi nie przykladam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No, no - to studia masz chyba lajtowe, że taka średnia. U nas najwięksi kujoni nie daliby rady ![]()
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Roznie bywalo, nie raz bylo latwo, nie raz trzeba bylo porzadnie przysiasc do nauki a czasami szczescie dopisalo, jak to na studiach. Watpie czy mi sie uda to utrzymac w 2 sem :/ Nwet jesli to nie wiem czy sie na to zdecyduje kosztem takiego wyczerpania i nerwow.
Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2009-01-30 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. A tak naprawdę to nie wiem, nie jest to UM wiec rozumiem, że nie ma nawet co porównywać. Może i uczelnia nie jest aż tak cholernie wymagająca, aczkolwiek z tego co wiem, to tylko ja się tak z mojej grupy wybiłam. Jedyne z czego się cieszę, to to, że mam szanse na stypendium i że zawsze mogę się pochwalić rodzince, zawsze to robi piorunujące wrażenie hehe. A tak to, to co mi za różnica, nie patrzę na cyferki. Wiem jak jest na studiach i że oceny czasem zależą od humoru wykładowcy więc ważne jest dla mnie to, co umiem. Koniec tematu. Dyskusja zeszła z głównego wątku. Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2009-01-31 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Zadomowienie
|
Jaki macie rozrzut ocen na studiach, że można mieć u Was średnią powyżej 5?
![]() ![]() Pochwalę się jednocześnie, że wczoraj miałam dwa zaliczenia - ostatnie, oba zaliczone ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Rzadko się zdarzają oceny celujące, formalnie niby są ale w praktyce to ciężko jest zdobyć. Tą jedną dostałam z bardziej dodatkowego przedmiotu, nie związanego bezpośrednio z kierunkiem studiów. Nie liczy się aż tak bardzo ale równoważy mi 4 z innego przedmiotu, który również nie dotyczy bezpośrednio kierunku. EOT
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam po prostu, że na pewno dostaniesz stypendium bo śrendia naprawdę wysoka jest i że taka średnio jest rzadko na uczelniach ale zalezy to również od poziomu uczelni, ilości przedmiotów, poziomu studentów też- może wtedy zdarza się często i nalezy walczyc o jeszcze wyższą- tylko tyle miałam na myśli. Gratulować już Ci gratulowałam i średniej do nauki też. Nie chciałm Cię urazić. Po prostu ( myslę, że jak więksozść dziewczyn) jestem zdziwiona taką średnią i chęcią walki o 5.07 bo tak jak pisały inne osoby weterani wyciągają 4.5. Ale może to też wynika z tego, że oceny celujące w ogóle istnieją chociażby teoretycznie. No ale na pewno zasłużylaś na nią swoim wysiłkiem i pracą- nieważne jaki jest poziom nauczania. Zawsze mimo wszystko trzeba się przyłozyć, zeby dostać tą piątkę. Koniec z mojej strony i gratuluję ![]() ![]() Edytowane przez Camarilla Czas edycji: 2009-01-31 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę zakończonej sesji! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie na jednej z uczelni skala ocen to 2-6 (wg. starego regulaminu, na który ja się jeszcze łapię jako ostatni rocznik) a na drugiej 2-5 i jest trochę osób o średniej pond 5 lub 5. Nie jest to łatwe, ciężkie przedmioty, dużo nauki, ale są ludzie naprawdę zdolni, wybijający się poza program, wyróżniający na tle grupy, ba nawet całego roku, dla których dany kierunek jest pasją, dokształcają się w jego kierunku, robią zajęcia dodatkowe/laboratoria/badania Sama zresztą mam wysokie średnie, które pewnie zaraz zostałyby tu skrytykowane, a swoich studiów nie uważam za lajtowe
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
co studiujesz, widzę w dopisku Kraków ..
![]() (możliwe, że o to już na jakimś temacie pytałam, ale skleroza mnie łapie ... ![]() u mnie na uczelni można sobie pomarzyć o 6, raczej ... ;-P póki co ludzie walcza o przetrwanie semestru ![]()
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
no to dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.