![]() |
#1651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Cze lachony ! ;-)
Ja plodze. Dzis spotkalam sie z promotorem i dostalam duzo pomocnych uwag. No i cala gorke ksiazek znowu. Ale idzie mi niezle, juz widze, ze ma to rece i nogi i trzyma sie qpy. Mam napisana 1/3 pracy. teraz czeka mnie zmudne wklepywanie tekstow i tlumaczen ![]()
![]() |
![]() |
#1652 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() widzę, że też z Warszawy jesteś... jeszcze się okaże, że razem studiujemy ![]() Cytat:
![]() tak btw wlaśnie się do Wrocka wybieram i pokoje przeglądam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... jeżeli przestajemy marzyć, to znaczy , że umieramy..." Edytowane przez justysia171 Czas edycji: 2009-01-28 o 20:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro zamierzam coś pisać (dziś się zbieram w sobie ![]() a propos stwarzania pozorów to wczoraj mieliśmy zaliczenie seminarium i profesor pytał nas o postępy w pisaniu ![]() ![]() grunt to dobra mina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1655 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wam promotorzy pomagali wybrac temat- ulozyc czy sami dawaliscie?
ja mam problem z wymysleniem ale propozycje promotokri- 2 zaledwie -3 mi wogole nie pasuja az wkoncu rzucila jeden i dala mi do zrozumienia ze cos musze wkoncu wybrac wiec sie zgodzilam ale dalej mi temat nie pasuje i mysle o zmianie promotora poowiedzcie jak u was to bylo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda. Chociaż mój promotor się napalił bo: a) nie ma aż tak dużo prac historycznych o kobietach - no cóż większość historyków to mężczyźni b) jest to praca naukowa a nie odtwórcza bo pisana na podstawie wywiadów z owymi kobietkami Podobają mi się te spotkania - gorzej z przelaniem na papier + ta otoczka wprowadzająca i rozdział o metodzie zbierania źródeł Ale bądźmy dobrej myśli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie i niby najpierw mialam sporo tematow ale kazdy zdostal znegowany bo badz zmieniony ze nie o to mi chodzilo
w dodatku jakies 2-3 tematy zapronowawane to malo i nie wiem co robic poprosic o liste tematow ja czy postarac sie zmienic promotora ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Jeśli promotora wybierałaś świadomie i jesteś z niego zadowolona to myślę nie warto go tak od razu zmieniać. Poproś może właśnie o jakąś obszerniejszą listę tematów, a najlepiej zastanów sie o czym chcesz pisać i poroś o pomoc przy ostatecznym sformułowaniu tematu. Promotor może narzucić Ci odgórnie temat, ale po co pisać o czymś co Cię kompletnie nie interesuje?
![]() |
#1660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
no własnie ale boje sie zeby nie pomyslala ze wybrzydzam
nie wybieralam jej swiadomie ona jest nasza nowa wykladowczyna i mamy z nia zajecia noi nie wiedzac u kogo mam pisac a ona wydawala sie sympatyczna i mozna bylo u niej pisac o czym sie chce jak to powiedzieli inni wybralam ja tylko ona profesorka nie jest tylko tytul doktora ma i zrobili nam wyjatek takze to jest taki wybor z braku pomyslu u kogo pisac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1662 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2009-01-29 o 08:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszukaj sobie na necie tematow, zastanow sie co cie interesuje, poszukaj ksiazek na ten temat albo chociaz spisow tresci i moze zainspiruje ![]() Ja wymyslilam sobie sama temat, zreszta nikt nam nic nie dawal do wyboru... Za kazdym razem podawalam inny . Ostatecznie zdecydowalam sie na temat o ktorym malo wiem bo na studiach o nim wzmianki nawet nie mialam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
oj w necie szukalam i to duzo i wiekszosc oklepane byly
![]() Edytowane przez Brook Czas edycji: 2009-01-29 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brook, u nas było tak, że promotorka przyniosła listę tematów. Jak komus cos spasowało, to wybierał to z listy. Reszta wymyśliła swoje tematy i musiała przekonać do nich promotorkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1667 | |
Zadomowienie
|
Pytam bo sama studiuje 2 kierunki i wiem ze to nie jest latwe.
I jeszcze prace mgr pisac ;/ Brook musi byc cos co cie interesuje ale masz jeszcze sporo czasu wiec cos wymyslisz ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1668 |
Wtajemniczenie
|
Wroclovianko, ja się zastanawiam intensywnie nad MOSTEM we Wrocku
![]() ![]() ![]() ![]() Fossa to od "fossa" z Madagaskaru? ![]()
![]() |
#1669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym pisała na oklepany temat na który już powstało tysiące prac miałabym zdecydowanie mniejszą motywację do pracy i zerowe poczucie że pisanie mgr ma jakiś sens. Sprawdziłam że na mojej uczelni przez wszystkie lata jej istnienia powstała tylko jedna praca dyplomancka o podobnej tematyce którą ja poruszam. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
U mojego promotora każdy musi sam sobie wybrać temat. Z tego co wiem u większości tak jest, tylko nieliczne grupy mają listyę, z której sobie wybierają. Rzeczywiście seminarium to jedna wielka ściema, nikt jeszcze nie wie na tym etapie (połowa 4 roku) o czym dokładnie chce pisać - w sensie podania już bibliografii itp. a jesteśmy pytani co tydzień o postępy przy wymyślaniu tematu i pokrewnych
![]() Ja akurat piszę coś z tematyki UE, więc muszę szczególnie uważać, bardzo dynamiczna materia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1671 |
Raczkowanie
|
Też sobie wybrałam oryginalny temat, o którym nikt nie napisał, bo po prostu wcześniej nie istniał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od znajomych wiem , że róznie to bywa na różnych uczelniach/wydziałach z tymi tematami Cytat:
![]() Gdzieś tu pewnie kiedyś pisałam, ale potem postanowiłam poczuć się swobodnie i trochę anonimowo w necie
![]() |
![]() |
#1673 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powiedzieć, że mam 1/3.... moje marzenie i jak dzisiaj pisanie idzie? ja powiem szczerze, że przez cały dzień napisałam 1 akapit ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nigdy nie byłam, ale juz czuję, że też się zakocham ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie cierpię pisać prac teoretycznych, wolę sobie coś policzyć i zastosować w życiu ![]()
![]() |
![]() |
#1675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1676 | |||
Zadomowienie
|
Nie ogladalam tego filmu
![]() Ale cos tam slyszalam o tym zwierzaku ![]() Cytat:
Cytat:
Mimo to moja uczelnia przez 5lat nie uswiadomila studentow o jego istnieniu i dlatego nikt nie wie o czym ja pisze. Tak ja nawet pisze w tej mojej pracy, temat bywa lekcewazony i niedoceniany. Broniecka pociesze cie ; ja nie tylko musze czytac po ang ale tez pisac. Cytat:
![]() Pora zaczac pisac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1677 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zupełnie Cię rozumie, ja jak ostatnio zasiadłam to 3 akapity urodziłam i wena mi się skończyła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jakbym ja miała jakieś wykresy i tabelki rysować to by mnie pogięło chyba ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym bardzo chciała pisać po angielsku, bo to by to mi zaoszczędziło tyle czasu na tłumaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1679 |
Raczkowanie
|
mam pytanie bo jakoś nie potrafię się zorganizować... a muszę sobie opracować jakiś system
![]() ![]() ![]() Na początku, to było ok bo nie potrzebowałam aż tak dużo lektur jak teraz. Terminy na wypożyczenie w bibliotekach są dosyć krótkie i jest problem. Moja koleżanka żeby się nie pogubić skanuje tylko potrzebne strony a książki od razu oddaje. Myślicie, że to dobry pomysł? nie jestem jakoś do końca przekonana bo chyba to nie jest wygodne tak z komputera czytać. i jeszcze mam pytanie. Myślicie, że lepiej jest najpierw czytać lekturę do wszystkich rozdziałów i dopiero pisać całość? ktoś mi tak powiedział, tylko wtedy to chyba zapomnę to co przeczytałam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez robiam tak, ze czytalam, wypisywalam sobie itd. Ale ja zrobilam tak, ze najpierw przeczytalam (prawie)wszystko (90%) do pracy, a potem zabralam sie szybko za pisanie, zrobilam plan pracy itd. Moim zdaniem, najlepiej zabrac sie za pisanie jak najszybciej, bo w praniu wychodzi duzo nowych rzeczy, zaraz sie okaze ze to czy tamto musisz doczytac. Ja bym zrobila tak, ze przeczytac wszystko pobieznie, tak, zeby miec pojecie o co chodzi, potem zabrac sie do pisaniai juz w trakcie doczytywac czy wracac do poszczegolnych lektur.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.