Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-28, 14:56   #2791
ardianekkk
Przyczajenie

Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Do hathayoga: staz mam do 12 kwietnia, chce go sobie wtedy przedluzyc do 12 lipca. Czyli jak przedluze to ile kasy dostane wg tej nowej ustawy? to 716? czy 500 cos?
ardianekkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 14:58   #2792
karoolaaa
Zakorzenienie

a robila moze ktoras z Was staz w sadzie ?
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:29   #2793
paulinka3110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulett1111 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie ja mam pytanie zaczynam od czwartku staż w biurze rachunkowym , koleżanka postraszyła mnie programem PŁATNIK , mówiła ze jest to strasznie trudny program i dlugo uczyla sie go obsługiwac. Ja nigdy nie miałam kontaktu z tym programem czy wiecie coś na jego temat ?? Prosze napiszcie czy jest taki straszny w obsłudze i trudny ?

Nie ma co się denerwować na zaś! Ja idąc na staż do US nie miałam (i nie mam nadal w sumie) pojęcia jak się wypełnia Pity itp. Teraz w innym dziale jestem i to już długo, więc doszły mi kolejne dwa programu do obsługi!
A też programów w skarbówce jest mnóstwo, ale po to tam idziesz aby się nauczyć!

Moja książkowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 16:40   #2794
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez ardianekkk Pokaż wiadomość
Do hathayoga: staz mam do 12 kwietnia, chce go sobie wtedy przedluzyc do 12 lipca. Czyli jak przedluze to ile kasy dostane wg tej nowej ustawy? to 716? czy 500 cos?
Ardianekkk, popytam o te staże jak tylko mi się uda, w sumie też mnie to interesuje.
716 i 536 to kwoty brutto stuprocentowego zasiłku, jeśli od tego stażowe to 120%...

Jestem tak zarobiona, że nie mam nawet kiedy zajrzeć do ustawy (nie żebym tęskniła za zaglądaniem tam ).

Jak tylko się czegoś dowiem w sprawie staży to od razu UPrzejmie doniosę

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 17:40   #2795
dziubassskia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość

Jak tylko się czegoś dowiem w sprawie staży to od razu UPrzejmie doniosę
Ja rówznież byłabym bardzo wdzięczna za informację dot. stypendium za staż.... bo od marca mam zacząć staż w tej samej firmie, ale na "nową umowę" i to na pół roku, i po prostu nie wiem, czy stracę na tym czy nie....
dziubassskia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 18:24   #2796
GOśka T.
Zakorzenienie

A mi się kończy w poniedziałek staz, teraz czekam na odpowiedź UP w sprawie przedłużenia, bo ja bym chciała bardzo zostać tu na miejscu gdzie jestem

jato już nie wiem w końcu jak to hjest z tymi stazowymi to w końcu ile ma być np.jeśli ktos zacząłby np od marca? bo już mam pomieszaie z poplątaniemm...
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 18:41   #2797
MissKiss
Raczkowanie

Smile Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Staż fajna sprawa, bo mozna doswiadczenie zdobyć i wogole. tez sie wybieram a wlasnie...jest mozliwość zaznaczenia, ze by sie wolało staż na 3 miesiące? A tak ogólnie ile sie czeka teraz na taki staż z UP. Cos sie zmieniło czy..Mam na mysli Slask, a wlasciwie Czestochowe..Mają pewnie duzo chętnych i na pewno trzeba bedzie troche poczekać...
MissKiss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 20:30   #2798
dziubassskia
Raczkowanie

Ja mam jeszcze jedno pytanie, co prawda nie dotyczy ono bezposrednio stażu, ale może ktoś będzie wiedział i mi udzilei odpowiedzi.... Jak to jest z ubezpieczeniem społecznym, czy każdemu bezrobotnemu przysługuje prawo do świadczeń publicznych zakładów opieki zdrowotnej?? Czy wszyscy są zgłoszeni do Ubezpieczenia przez Urząd Pracy??
Stary 2009-01-28, 21:24   #2799
mimix86
Raczkowanie

GG do mimix86

Cytat:
Napisane przez dziubassskia Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze jedno pytanie, co prawda nie dotyczy ono bezposrednio stażu, ale może ktoś będzie wiedział i mi udzilei odpowiedzi.... Jak to jest z ubezpieczeniem społecznym, czy każdemu bezrobotnemu przysługuje prawo do świadczeń publicznych zakładów opieki zdrowotnej?? Czy wszyscy są zgłoszeni do Ubezpieczenia przez Urząd Pracy??
Od 1.01.2009r. wszyscy zarejestrowani w Urzędach Pracy są ubezpieczeni. Ostatnio byłam w PUP i odebrałam zaświadczenie że jestem ubezpieczona.
mimix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 21:52   #2800
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Skąd macie takie informacje? to, że 120% tylko bedzie znalazłam w tej nowej ustawie. ale skąd wiedzieć ile będzie wynosił zasiłek?
Informacje są w ustawie,a ustawę można wyszukać choćby na stronie Sejmu.
Ustawa wchodzi 1 lutego br.
Zasiłek od 1.01.2010r. będzie wynosił przez pierwsze 3mc 713 zł, potem przez kolejne 3 zmaleje. Szczegóły w ustawie. Jeszcze nie znam jej na pamięć.

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 22:12   #2801
ardianekkk
Przyczajenie

no ale ze stazem nie moze byc tak samo, ze 3 miesiace tak, a 3 inaczej, tam musi byc stala stawka.. jak to zostalo rozwiazane?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 22:19   #2802
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Ata77 Pokaż wiadomość
Informacje są w ustawie,a ustawę można wyszukać choćby na stronie Sejmu.
Ustawa wchodzi 1 lutego br.
Zasiłek od 1.01.2010r. będzie wynosił przez pierwsze 3mc 713 zł, potem przez kolejne 3 zmaleje. Szczegóły w ustawie. Jeszcze nie znam jej na pamięć.
ustawe znalazłam jakąś, podawałam linka do niej w tym wątku, ale to co znalazłam to tylko zmiany do ustawy, nie całość. jak to zmiany w zasiłku wchodzą od 2010r?? nie teraz?? czyli teraz nic się nie zmienia?

Cytat:
no ale ze stazem nie moze byc tak samo, ze 3 miesiace tak, a 3 inaczej, tam musi byc stala stawka.. jak to zostalo rozwiazane?
niekoniecznie. w UP wszystko jest możliwe, jak widać. poza tym jak zasiłek może być raz tak raz tak, to i stażowe.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 22:28   #2803
ardianekkk
Przyczajenie

nie, bo stazowe jest stala stawka i placa Ci za prace... a zasilek sie zmniejsza, zeby mobilizowal Cie do szukania pracy, a nie do ciaglego zerowania na panstwie, to ze bedzie malec z czasem jest w miare logiczne..
Stary 2009-01-28, 22:29   #2804
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nie, bo stazowe jest stala stawka i placa Ci za prace... a zasilek sie zmniejsza, zeby mobilizowal Cie do szukania pracy, a nie do ciaglego zerowania na panstwie, to ze bedzie malec z czasem jest w miare logiczne..
to ja już nie wiem. w tych zmianach do ustawy nie znalazłam tego, ale tego tam jest dużo i nie mogę się połapać we wszystkim.
Stary 2009-01-29, 06:48   #2805
dziubassskia
Raczkowanie

Cytat:
to ja już nie wiem. w tych zmianach do ustawy nie znalazłam tego, ale tego tam jest dużo i nie mogę się połapać we wszystkim.
No niestety ja tez się w tej ustawie polapać nie mogę.... Ale wydaję mi się, że staż powinien być jakąs stałą kwotą, przynajmniej mam nadzieję, że tak będzie..... i że nie bedzie mniejszy niż obecnie ...
Stary 2009-01-29, 10:11   #2806
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez dziubassskia Pokaż wiadomość
No niestety ja tez się w tej ustawie polapać nie mogę.... Ale wydaję mi się, że staż powinien być jakąs stałą kwotą, przynajmniej mam nadzieję, że tak będzie..... i że nie bedzie mniejszy niż obecnie ...
też mam taką nadzieję. i że będzie ciut więcej płatny niż obecnie. bo jak długo można brać kase od rodziców? i tak dużo mi pomagają finansowo.
Stary 2009-01-29, 11:10   #2807
dziubassskia
Raczkowanie

Mi rodzice równiez troszkę pomagaja, dzięki nim mogę opłacić szkołe, sama bym nie dała rady, a studiuję zaocznie na uzupełniających studiach magisterskich....
z tych 650 zł to poszaleć sobie raczej nie mogę .... ale póki co dzięki temu stażowi zdobywam doswiadczenia i uczę się nowych rzeczy i obecnie aż tak bardzo na ogromnych pieniądza mi nie zalezy.... ważne jest, żeby miec doświadczenie, bo póki co oferty pracy, ktore mnie iteresują - mają zaznaczenie - przenajmniej rok/dwa lata pracy na podobnym stanowisku, takze dobrze , że mam możliwość pracowac w księgowośc a jednocześnie miec jeszcze nad sobą nadzór, w razie gdybym coś "żle zrobiła" ...
chociaż przydałoby sie zarabiać więcej
Stary 2009-01-29, 15:20   #2808
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

byłam dziś w UP - podpisać się. dowiedziałam się, że nie mam po co przychodzić, staży jeszcze nie dają, ofert pracy nie ma. Pytałam o tą nową ustawę i o to jak będą płatne staże. Kobieta mi powiedziała, że ona jeszcze nie wie, bedzie się tym interesowac jak ustawa wejdzie, póki co nie czytała tego bo nie ma ustawy jako takiej tylko zmiany i musiałaby przeglądać obie jednocześnie a to za dużo Jak jej powiedziałam, ze wyczytałam że ma być 120% a nie 140% płatne i że zasiłek przez 3 m-ce wiecej a potem mniej to usluszałam: "to pani więcej wie ode mnie". I w tym momencie zakończyłam rozmowę na ten temat. W międzyczasie dowiedziałam się jeszcze, że jako, że śledze strony z ofertami pracy codziennie i jestem na bieżąco to nie mam co pytać w UP bo i tak szybciej dowiem się z netu. Także utalono mi termin kolejnej wizyty i mam czekac na jakieś info odnośnie stażu. Ponoć nie ma jeszcze nowych wniosków o staże, więc "raczej nic nie wpłynęło w mojej sprawie i trzeba czekać". Tyle na dziś.
Stary 2009-01-29, 15:41   #2809
hathayoga
perfumove love

A więc

Byłam dzisiaj u dyrektorki jednego z działów w UP i dowiedziałam się, że faktycznie jak ktoś już tu wspominał, nowe kwoty zasiłku będą obowiązywały od 2010 roku, póki co zostaje po staremu i wysokość zasiłku i kwota stażowego (140%, bez zmian).

Zmienia się za to kilka innych rzeczy, jak np. zgłaszanie braku gotowości w UP (do 10 dni w roku tylko), czy wyrejestrowanie w przypadku nie przyjęcia oferty, przerwania stażu itd. - od 120 dni (w przypadku pierwszej odmowy) wzwyż (przy każdej kolejnej).
Ale to już offtop.

Teraz zamieszanie w związku z ustawą jest ogromne, niektóre artykuły są niezgodne z innymi, nikt nic nie wie, istny bajzel. W lutym większość pracowników UPów zostanie przeszkolona, póki co lepiej dowiadywać się u kierowników wydziałów.
Jeśli dowiem się czegoś nowego, dam znać

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-29, 16:38   #2810
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
ustawe znalazłam jakąś, podawałam linka do niej w tym wątku, ale to co znalazłam to tylko zmiany do ustawy, nie całość. jak to zmiany w zasiłku wchodzą od 2010r?? nie teraz?? czyli teraz nic się nie zmienia?.
Ale te zmiany są najważniejsze przecież,które znalazłaś,tekst jednolity nie jest ci przecież potrzebny. A co do samej ustawy to wchodziłam przed chwilą na stronę i coś nie działa Jeśli zaś chodzi o zasiłek to jego wysokość zmienia się dokładnie od przyszłego roku jak napisałam wyżej.

Cytat:
w UP wszystko jest możliwe, jak widać. poza tym jak zasiłek może być raz tak raz tak, to i stażowe.
Mylisz się. I to bardzo. Stypendium "stażowe" będzie to kwota jednakowa przez cały okres bycia na stażu- 120% zasiłku.
Sam zaś zasiłek to inna sprawa.

Cytat:
byłam dziś w UP - podpisać się. Pytałam o tą nową ustawę i o to jak będą płatne staże. Kobieta mi powiedziała, że ona jeszcze nie wie, bedzie się tym interesowac jak ustawa wejdzie, póki co nie czytała tego bo nie ma ustawy jako takiej tylko zmiany i musiałaby przeglądać obie jednocześnie a to za dużo Jak jej powiedziałam, ze wyczytałam że ma być 120% a nie 140% płatne i że zasiłek przez 3 m-ce wiecej a potem mniej to usluszałam: "to pani więcej wie ode mnie".
Skandal i niekomptencja urzędnicza- jestem oburzona
Obowiązkiem tej kobiety jest to wiedzieć.
Tam gdzie ja pracuję byłoby to nie do pomyślenia.

Cytat:
Jeśli dowiem się czegoś nowego, dam znać
Dodam:
-na 4 mc wyrejestrowanie w przypadku I odmowy przyjęcia odpowiedniej oferty pracy,stażu,przygotowania zawodowego dorosłych lub innej formy pomocy
-na 6 mc w przypadku II takiej odmowy
-na 9 mc w przypadku III takiej odmowy

ponadto:
-wyrejestrowanie na 3 mc w przypadku niezdolności do pracy wskutek choroby lub przebywania w zamkniętym ośrodku odwykowym pow 90 dni
-staże już nie tylko dla osób do 25 roku życia lub 27 rż,dla pozostałych również-stymże już tylko 6-cio miesięczne
-mozliwość refundacji udokumentowanych kosztów opieki dziecka do lat 7 w przypadku podjecia pracy,szkolenia etc przez kobietę

Tyle miedzy innymi.

Powyższe wchodzi już od 1 lutego, jestem więc oburzona,że gdzieś w Polsce w UP urzędnik na dzień dzisiejszy jeszcze tego nie wie

Stary 2009-01-29, 16:55   #2811
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Byłam dzisiaj u dyrektorki jednego z działów w UP i dowiedziałam się, że faktycznie jak ktoś już tu wspominał, nowe kwoty zasiłku będą obowiązywały od 2010 roku, póki co zostaje po staremu i wysokość zasiłku i kwota stażowego (140%, bez zmian).
Cytat:
Napisane przez Ata77 Pokaż wiadomość
Stypendium "stażowe" będzie to kwota jednakowa przez cały okres bycia na stażu- 120% zasiłku.
Sam zaś zasiłek to inna sprawa.
Powyższe wchodzi już od 1 lutego
Czyli od lutego 2009 jak to bedzie? Przyznam się, że naprawdę się już gubię. Raz czytam, ze zmiany od 2010, raz, ze juz teraz. Teraz za staż będzie 120 czy 140% i od jakiej kwoty? od starej kwoty?
Stary 2009-01-29, 19:52   #2812
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli od lutego 2009 jak to bedzie? Przyznam się, że naprawdę się już gubię. Raz czytam, ze zmiany od 2010, raz, ze juz teraz. Teraz za staż będzie 120 czy 140% i od jakiej kwoty? od starej kwoty?
Kwota zasiłku na podstawie której będzie wyliczone stypendium zmienia się od 01.01.2010r. Oczywiście każdego roku w czerwcu zasiłek też jest waloryzowany,ale te 713zł o którym pisałam to od 01.01.2010r.
Ci którzy rozpoczęli staż dokończą go na "starych zasadach". Jest mi trudno powiedzieć jak to będzie od lutego br. W parze ze znowelizowaną ustawą wchodzą też w życie rozporządzenia wykonawcze do niej. Czas więc pokaże

Stary 2009-01-29, 20:51   #2813
*Nadia*
Przyczajenie

Hej, mam do Was pytanko. Własnie dzis skończyłam prace (za porozumieniem stron) pracowałam 1,5 roku na cały etat. W poniedziałek ide zarejestrowac się jako bezrobotna, myśle też o stażu bo jeszcze go nie wykorzystałam. (mam 24 lata i studiuje zaocznie więc należy mi się
Związku z tym moje pytanko czy trzeba się rejestrować jako bezrobotna i potem wypełniam jakiś wniosek ze chciałabym ubiegac sie o staż? Kompletnie nie znam sie na tych wszystkich procedurach- pierwszy raz jestem bezrobotna :/ i dlatego jestem zielona
*Nadia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 21:14   #2814
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez *Nadia* Pokaż wiadomość
Hej, mam do Was pytanko. Własnie dzis skończyłam prace (za porozumieniem stron) pracowałam 1,5 roku na cały etat. W poniedziałek ide zarejestrowac się jako bezrobotna, myśle też o stażu bo jeszcze go nie wykorzystałam. (mam 24 lata i studiuje zaocznie więc należy mi się
Związku z tym moje pytanko czy trzeba się rejestrować jako bezrobotna i potem wypełniam jakiś wniosek ze chciałabym ubiegac sie o staż? Kompletnie nie znam sie na tych wszystkich procedurach- pierwszy raz jestem bezrobotna :/ i dlatego jestem zielona
do tej pory staż był dla osób bez żadnego doświadczenia. ale jak ci się należy to ok. nie jestem aż tak na bieżąco. co do tego jak załatiwać. jeśli sama znajdziesz sobie instytucje, która chce wziąć cie na staż to oni piszą wniosek, który wysyłają do UP i czekaż, jeśli w UP są staże "do wzięcia" to zapytaj, powinni ci o tym powiedzieć i wtedy skierować na taki staż. generalnie najpierw musisz się zarejestrować, potem szukać stażu.
Stary 2009-01-29, 21:26   #2815
*Nadia*
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedz, wiesz ja tak myśle że mi się należy ale może sie myle- nic okaze się w poniedziałek.
*Nadia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-29, 21:45   #2816
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez *Nadia* Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedz, wiesz ja tak myśle że mi się należy ale może sie myle- nic okaze się w poniedziałek.
gdzieś w tym wątku podawałam linka, tam były wytyczne co do stażu, kto może mieć staż. mnie w UP pytali o to gdzie i ile pracowałam, mimo że nadal studiuję, tyle że juz tylko zaocznie. wtedy mówiono, ze nie moge pracować dłużej niż 3 miesiące. jak jest teraz nie wiem.
Stary 2009-01-29, 23:00   #2817
agaal
Raczkowanie

Nie dajcie się zmyć jeśli baba w UP mówi że macie doświadczenie i nie możecie iść na staż, chodzi mi tu o absolwentów szkól wyższych.Ja pogrzebałam w necie i wynalazłam ,że jeśli ktoś pracował czy dorabiał jako np.kelnerka,hosstesa itp.czyli imał się roboty aby jakoś przeżyć a skończył studia.To mu się staż należy i każdy powinien być traktowany indywidualnie.Bo zobaczcie jeśli ktoś 5 lat nic nie robił to mu staż jak najbardziej przysługuje a ten co musiał jakoś studia opłacić i pracował poniżej swoich kwalifikacji to ma drogę zamkniętą... paranoja ...wyszukałam że tak nie jest wypowiadała sie jakaś kobieta włąśnie z pup
agaal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 11:03   #2818
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez agaal Pokaż wiadomość
Nie dajcie się zmyć jeśli baba w UP mówi że macie doświadczenie i nie możecie iść na staż, chodzi mi tu o absolwentów szkól wyższych.Ja pogrzebałam w necie i wynalazłam ,że jeśli ktoś pracował czy dorabiał jako np.kelnerka,hosstesa itp.czyli imał się roboty aby jakoś przeżyć a skończył studia.To mu się staż należy i każdy powinien być traktowany indywidualnie.Bo zobaczcie jeśli ktoś 5 lat nic nie robił to mu staż jak najbardziej przysługuje a ten co musiał jakoś studia opłacić i pracował poniżej swoich kwalifikacji to ma drogę zamkniętą... paranoja ...wyszukałam że tak nie jest wypowiadała sie jakaś kobieta włąśnie z pup
też się nad tym zastanawiałam. tym bardziej, że w trakcie studiów nie mówi się o tym, że jak będzie się pracować gdzieś to nie będzie szans na pracę. i nagle po studiach okazywałoby się, że droga już zamknięte. dobrze, że jest tak ja piszesz chociaż troche sprawiedliwości

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2009-01-30 o 11:04
Stary 2009-01-30, 12:04   #2819
Nija_
Zakorzenienie

Dobrze, że mam z głowy staż przed studiami - nie będę musiała się użerać z paniami w UP
Stary 2009-01-30, 12:37   #2820
Nimfa28
Raczkowanie

hej dziewczyny mam pare pytań! Pytania kieruje do WAs bo w moim up nawet sie pytać nie bede bo tak hamskich ludzi jak tam pracują w życiu nie widziałam! dzis załatwiłam sobie miejsce na staż ale pracodawca powiedział ze po stażu mnie nie przyjmie bo ma pracowników na umowe na czas nieokreslony i nie chce nikogo już przyjmować, ale mi to odpowiada bo po stażu nie chiałabym tam nawet pracowac:
1.wiec czy pracodawca poniesie jakieś konsekwencje że mnie nie zatrudni albo czy ja poniose nie chcąc tam pracować? czy trzeba pisać do up powód tego że nie chce tam pracowac?...jeśli tak to czy moge to tłumaczyć tym że wyjeżdzam na studia?
2. czy to ja okreslam na jak długo ide na staż czy up decyduje o tym?
3. czy to up sam od siebie proponuje mi przedłużenie stażu czy sama sie pytam o przedłużenie? a jeśli up to czy moge odmowić przedłużenia z powodu wyjazdu na studia?
4. czy na stażu trzeba pracować po 8 godzin czy można po 6????
5. czy ktoś kontroluje przebieg mojego stażu? chodzi mi o jakąs kontrol z zewnątrz.
6. czy to nie bedzie dziwnie wyglądać że po stażu wyrejestruje sie z up i wyjade? bo u mnie w mieście nikt do pracy nie przyjmuje i dlatego ide na staż bo zawsze jakieś pieniadze sie przydadzą a we wrzesniu planuje wyjechac do wiekszego miasta do jakiejs pracy i na studia.
Z góry dziekuje za odpowiedzi

Nimfa28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości