|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Seboradin - wątek zbiorczy
dzięki
a co z moim stosowaniem na noc raz na 2-3 dni? jest to dobra metoda?
|
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2009-01-29 o 13:20 |
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-psikanie-marnuje sie, bo psikasz troche na wlosy -strzykawka-troche pracochlonne i jednak niedokladne, jezeli chcesz oszedzac preparat moja idealna metoda to czesciowo podkradziona Tulipannie. mam malutka, 5 ml buteleczke po serum z dluga, waska szyjka. przelewam do niej porcje seboradinu czy innego plynu. po kropelce wlewam na na opuszki palcow: wskazujacego, srodkowej i serdecznego nic nie ma prawa sie rozlewac a nakladasz prezycyjnie, wlosy nie chlona plynu, tylko skora wreszcie zrozumialam dlaczego Tulipanna zuzywa tak wolno swoje kosmetyki do wcierania, a mimo wszystko u niej dzialaja. poprzednimi metodami zuzywalam preparaty o wiele szybciej ![]() a dzialanie jest identyczne |
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taki z atomizerem- wlosy myje wieczorem i wieczorem psikam, rano wlosy sa czyste i naprawde nie czuc zapachu lotionu |
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja coraz bardziej skłaniam się do kupna Seboradinu, fioletowego lotionu. Mam w dumu już odżywkę Petrole do ciemnych włosów i jestem bardzo zadowolona, więc może i jej brat będzie tak samo dobry
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co mi się strasznie podoba ta odżywka Petrole i pewnie ją kupię sobie niedługo. Nie mogę się tylko zdecydować czy tą czy może Napherę. Bo obie się świetnie zapowiadają. Jak oceniasz efekty po petrole?
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie polecam. Kupowałam w DOZ za 10,99, w sklepach widziałam droższe, więc zaoszczędziłam kilka złotych. Szkoda, że w DOZ nie ma lotionu Seboradinu.
|
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze zle napisalam: to nie sa kropelki, tylko czasem wieksze krople. łacze to od razu z masazem, nic mi nie sciaka po wlosach jak po strzykawce i nie musze sie bawic w robienie przedzialkow, wystarczy glowa w dol i mam aplikacje i masaz 2w1 porzadny masaz, gdy preparat sie juz wchlonal to troche jak musztarda po obiedzie... ale skoro Twoja metoda Ci sluzy, to nic mi do tego ale przyznam, ze gdy mowila mi o niej Tulipanna, sama bylam sceptyczna i upieralam sie przy strzykawkach itp.
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nakładanie to ja mam taką butelke po tym specyfiku ( też lotion) http://www.subrina.pl/pl/Przeciw_wypadaniu_wosw/ świetna butelka do Seboradinu
|
|
|
|
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() glowa w dol, nakladasz palcami od czola delikatnie wcierajac partia po partii glowy kierujac sie w kierunku karku zgodnie z regulami masazu klasycznego glowy. trzymajac glowe normalnie, rzeczywiscie bylaby dziwna ta metoda, bo trzeba byloby sie przedzierac przez wlosy, marnujac preparat. |
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlosy zostaja suchutkietrzeba tylko nauczyc sie robic to szybko i sprawnie. u mnie taka metoda sprawdza sie doskonale, to raczej nie jest glowny powod, dlaczego wlosy rosna mi tak szybko, ale moze cos w tym jest, ze robiac masaz od razu, w dodatku glowa w dol, gdy cala krew tam odplywa
|
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Który Seboradin?
Pisze na opakowaniu jak sie tego używa??
Z tego co przeczytałam to ten Seboradin psika sie w skóre głowy?I to sie po myciu stosuje i juz nie spukuje? |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
truskawkowawiosna, czy ten sposób wcierania Seboradinu, który proponujesz, eliminuje w jakimś stopniu roztaczanie jego zapachu naokoło?
Na logikę wydaje się że tak, skoro wciera się płyn tylko w skórę omijając włosy - ale ciekawa jestem, jak to faktycznie wygląda w praktyce
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlosy okrutnie chloną zapach, a Seboradinu potrzebuje jedynie skora, wlosom moze wrecz zaszkodzic(wysuszyc, smiesznie usztywnic )ja do Seboradinu-lotionu raczej juz nie wroce, mimo, ze to naprawde swietny preparat, po prostu Neril jest moim zdaniem lepszy, ma mniej intensywny zapach i dziala po prostu skuteczniej |
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zależy jaki Seboradin dostaniesz, bo np. ja miałam tonik bez psikacza, więc z aplikacją wyczynialam cuda.
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
Lepiej zakupić całą serię czy tylko lotion? Przeczytałam cały wątek i jednoznacznej odp. nie znalazłam
Też zapuszczam włosy
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż - może w takim razie przymierzę się do zużycia Seboradinu do końca, szkoda by było go zmarnować.
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiedzialam, ze zrobyłyście patent na te metode
Tez tak robiłam "kropelkowo" jak ktos mi wyrzucił strzykawke przez pomyłke, a wtedy sebo starcza na baaardzo długo.
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nie ma jednoznacznej odpowiedzi, czy kupic całą serię, czy tylko lotion. Ponieważ Seboradin nie jest taki tani, może nie kupuj od razu całej serii, wypróbuj lotion i zdecyduj, czy Ci odpowiada.
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
No to już wiem!
Zazwyczaj kupuję seriami, bo mi się wydaje, że się seria uzupełnia. Jednak masz (macie) doświadczenie, więc postanowiłam zapytać. Bo kto pyta...Dziękuję za tak szybką odpowiedź
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lotion jako wcierka w skórę głowy powinien być najskuteczniejszy. Jesli się okaże, że nie możesz znieśc jego zapachu albo że podrażnia Ci np. skórę głowy, to latwiej się z tym pogodzić mając tylko lotion, a nie całą serię
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
ja uzywam Seboradin Niger od miesiaca prawie, i musze zmierzyc przy najblizszym myciu i napisze wam ile podrosly wloski, mi zalezy na grzywce wiec latwo bedzie zmierzyc
Zapach jakos mi przestal przeszkadzac
|
|
#268 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Zastepczą, tzn. taką ktora inaczej pachnie?
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
Nie, zapachy mnie nie odstrasza. Taką która nie jest totalnie niezdrowa dla włosów i która jest tańsza niż seboradin szampon
W sumie to taką markę, której sama używasz i z ręką na sercu możesz polecić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

a co z moim stosowaniem na noc raz na 2-3 dni? jest to dobra metoda?

wlosy zostaja suchutkie
Na logikę wydaje się że tak, skoro wciera się płyn tylko w skórę omijając włosy - ale ciekawa jestem, jak to faktycznie wygląda w praktyce