![]() |
#91 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciąża i poród w Irlandii
Cytat:
![]() Cytat:
wogole przeraza mnie ciaza i wszystko z tym zwiazane... dziekuje i pzdr!
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez kiedys przerazala ![]() ![]() ![]() a opisy pododu to dopuszczam do glowy te dobre... te gorsze nawet jak czytam to splywaja po mnie... cale szczescie.... ja sie o wiele bardziej boje cesarki...
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Podswiadomie kazdy sie boi tego z czym ma doczynienia pierwszy raz... moze to gupio zabrzmialo ale mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. Szczerze mowiac tez sie troche boje, a raczej martwie czy wszystko bedzie z malenstwem ok. Wszyscy wokol powtarzaja ze takie obawy sa jak najbardziej naturalne i akurat z tym chyba moge sie zgodzic.
Musimy myslec pozytywnie ![]() Edytowane przez smerfetka781 Czas edycji: 2009-01-28 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Smerfetka, dokladnie tak jest, najgorszy jest strach przed nieznanym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
judy
![]() ![]() tez nie wiem co z cesarka na zyczenie, prawde mowiac niewiem czy maja tu taka opcje ja prawde mowiac wcale sie nie balam porodu, bardziej przerazalo mnie co po ![]() nabilam sobie glowe idea ze tylko naturalnie i bez epiduralu a zycie to sobie zweryfikowalo, sama prosilam o epidural a cesarka uratowala zycie mojemu dziecku bo naturalnie by sie nie urodzilo, na szczescie nie dalam sie zwariowac przez jakies poczucie winy ze nie sppelnilam sie jako kobieta/matka bo nie rodizlam naturalnie a tak na marginesie zazdroszcze wam wyboru pol ginow tam gdzie ieszkam jest jedn poopl prychodnia gin ma bardzo zla opinie - nieprofesjonalisty i do tego naciagacza problem w tym ze pediatra tez ma tam zla opinie ![]()
#96 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() no to tylko pogratulować ![]() ![]() Ja bym chciała mieć trójkę, ale mój małżon twierdzi, że nas nie stać, jak wygramy w totka, to mówi, że zrobi mi nawet dziesiątkę ![]() ![]() Cytat:
I miałam jeszcze jedno pytanie Pani z herbatą pisałaś, gdzieś kiedyś na którymś wątku o kropelkach na kolkę, mogłabyś podać ich nazwę??? proszę...
Amelka 06/04/2009 WDF ![]() ![]() ![]() -28 kg Edytowane przez Judy_21 Czas edycji: 2009-01-28 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Witajcie ciezarowki z Irlandii!
troche nas tu jest ![]() mam termin na 23 kwietnia i tez planuje tu rodzic i jak na razie to jestem prena obaw,ale czytajac posty troche sie uspokajam ![]() mieszkam 20km od Cork, moj GP w sumie ok(polka i przyjmuje 10min spacerkiem od mojego domu ![]() ogolnie to jestem zadowolona,ale..jestem juz w 27 tyg a nie mialm tu robionego ani jednego usg(jedynie w polsce w 13tyg i troche sie martwie),przyszla mi jedynie karka ciazy a na zaproszenie do szpitala czekamjuz 2 miesiac..heh wczoraj mialam robiony test na glukoze..do 13 nic nie jadlam,nawet wody nie mozna pic.. przepraszam za chaotycznosc,ale w ciazy zanikaja mi tez chyba szare komorki bo jakas taka roztrzepana chodze jeszcze rez witam i pozdrawiam
#98 |
Przyczajenie
|
witaj
![]() ogolnie to jestem zadowolona,ale..jestem juz w 27 tyg a nie mialm tu robionego ani jednego usg(jedynie w polsce w 13tyg i troche sie martwie),przyszla mi jedynie karka ciazy a na zaproszenie do szpitala czekamjuz 2 miesiac..heh powinnas miec robione USG, takie dokladne z przeplywami i badaniem struktury kosci okolo 20 tc, taki jest standart w dublinie. Robi sie to badanie szpitalu, ktory wybralas. Ja na Twoim miejscu poszlabym osobiscie sie upewnic co z tym zaproszeniem, czy nie zagubili listu np. Poza tym USG robiono mi juz kilka razy przy rutynowych kontrolach w szpitalu. przepraszam za chaotycznosc,ale w ciazy zanikaja mi tez chyba szare komorki bo jakas taka roztrzepana chodze mam to samo hehe Edytowane przez rock star Czas edycji: 2009-01-28 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak jest z pediatra w Cork, ale ginekolog w Medicusie jest moim zdaniem bardzo kompetentny i mily. Na wizycie nie bylo problemu by zadac mu jakiekolwiek pytanie. Samo szczegolowe usg trwalo ok 15 min. Sprawdzal u dziecka doslownie wszystko, glowke, kregoslup,zoladek, serce...itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Wtajemniczenie
|
[quote=kamelia1985;1070205 3]Witajcie ciezarowki z Irlandii!
Witamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Po odpowiedzi, że tylko irlandzki stwierdził: - no to wiemy, na czym stoimy" i zbadał wszystko, w gabinecie byłam prawie godzinę...
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
nic mi nie mowila lekarka ze ma takie podejrzenia. Wiem ze znajome ktore chodzily do irlandzkich GP napewno nie mialy robionego testu na glukoze a ja u Polki mialam. Juz sama nie wiem od czego to zalezy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
- kiedy BMI mamy jest powyżej 25; - kiedy w wywiadzie rodzinnym wyszło np. że w rodzinie jest cukrzyca; - kiedy w krwi lub moczu jest podwyższony poziom cukru. Więc nie macie się co martwic, skoro nie miałyście ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
moim GP jest polski ginekolog. na ostatniej wizycie ok. 5 tyg. temu pytalam sie jakie badania mam zrobic. powiedzial mi ze jak pojde do szpitala tam mi zrobia wszystkie potrzebne badania. a glukozy mi niz zrobili...
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
to ja juz nie wiem jak to jest... mi glukoze robila GP a nie szpital
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
dziewczyny, mysle ze jakbyscie mialy problem z cukrem nie zostaloby to niezauwazone nawet przez was same. Poprostu zle byscie sie czuly. Jesli we krwi lub moczu bylby podniesiony cukier wowczas badanie zostalo by zrobione, niezaleznie od narodowosci lekarza
![]() Grunt to spokoj. Nie trzeba miec robionych wszytskich znanych medycynie badan i przegladow ![]() ![]() Jesli sie dobrze czujecie, a zadna z was nie skarzy sie(przynajmniej na forum) to wszytsko gra ![]() Czy ktoras z was nie sprawdzala plci dziecka? bo ja nie sprawdzalam i jestem bardzo podekscytowana czy nosze dziewczynke czy chlopca. To dopiero bedzie niespodzianka hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
bylam dzis u GP sie zapytac co z moim usg i byla zdziwiona ze list mi nie przyszedl,powiedziala mi ze bedzie dzwonic do szpitala i sie dowie i do mnie oddzwoni,wiec bede czekac.. jesli chodzi o ta glukoze to ja mialam robione bo sie zapytalam jak to tu jest bo w polsce robia kazdej ciezarnej a ze GP polka to mi tez zrobila ![]() i jeszcze mam pytanie: w jakim proszku pierzecie ciuszki dla maluszka? pozdrawiam
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
kamelia, ja zaczelam wlasnie prac i kupilam plyn persil non bio. Jest parwie bezzapachowy, testowany dermatologicznie. Ale czy to dobry wybor okaze sie dopiero jak dzidzia przyjdzie na swiat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do`cukrzycy. no wlasnie mam nadzieje ze jest tak jak mowisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój synek kończy w sobotę 4 tyg i jak na razie jest OK, nie mamy problemów ze skórą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
wlasnie dzwonila do mnie pani za szpitala i mam usg w nastepny wtorek o 8 rano(czy to mozliwe ze tak wczesnie czy moze zle zrozumialam sama juz niewiem;/
juz nie moge sie doczekac ale jakis taki stres mnie ogarna ![]()
#117 |
Raczkowanie
|
mozliwe, ja mialam najwczesniej wizyte o 8.10 a nie bylam wcale pierwsza pacjentka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak chciałam, żeby mi irlandzki lekarz sprawdził, to powiedział, że nie czuje się "na siłach" a poza tym, to z tego co słyszałam, to jest dość duży odsetek błędów w rozpoznawaniu płci u irlandzkich lekarzy... Cytat:
Cytat:
A to że rano to sie nie przejmuj, może poczekasz w poczekalni.... tak ze dwie godziny ![]() Dziewczyny, tez tak macie??? Że wizyta jest przykładowo na 11 a siedzicie na poczekalni do 12 albo dłużej??? Bo u mnie jest tak za każdym razem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
kropelki nazywaja sie INFACOL i sa na kolki ale na zatwardzenia tez i wszelkie bole brzuszka
gin w limeryku ma bardzo zla opinie, w ogole jest tylko jedna polska placowka medyczna w limeryku i ma zla opinie, ogolnie zdzieraja kase a jakosc uslug lezy moja znajoma nie miala okresu przez 3mce, jest na tabsach, robila testy i nic poszla tam do gina on jej naewet testu nie zrobil i mowi na moje oko to pani jest w ciazy ona na to: ale ja nie moge byc w ciazy a on: a kto tu jest lekarzem ja czy pani? laska poleciala do polski i okazalo sie ze ma popwazne zaburzenia hormonalne takze polska placowke w lime sobie odpuszcze ja piore ciuszki w fairy non bio plyn zebym sie nie strtesowala ze gdzies sie proszek nie rozpuscil czy co
#120 |
Przyczajenie
|
Judy, zawsze troche czekam, ale jestem jakas taka odstresowana i wyciszona, ze w ogole mi to nie przeszkadza
![]() ![]() ![]() Zreszta nigdy w zyciu nie bylam u lekarz tak zeby nie czekac. Niezaleznie czy panstwowo czy prywatnie ![]() Edytowane przez rock star Czas edycji: 2009-01-29 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.