![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Cytat:
![]() giselle83 - nie narzekaj na brak szacunku bo to działa w obie strony wiesz? narzekasz też na wychowanków a sama nie wykazujesz się niczym lepszym nazywajac ich szatanixami i bachorami...tyle że wiesz ich postępowanie i odzywki można jeszcze tłumaczyć ale ty dorosła, wielce wykształcona pani pedagog...wstyd mi za ludzi tak płytko myślących o innych jak ty, nikt cię tam nie trzyma, lepiej czym prędzej zrezygnuj z tamtej pracy dla dobra tych dzieci i idź pracować z maszynami skoro z ludźmi nie potrafisz...
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
BAN stały
|
niech tamte dzieci beda normalne. ja sobie nie mam nic do zarzucenia. inni wychowawcy tez nie. w poprzednim miejscu prac nie bylo takich problemow, pewnie, ze zrezygnuje. jak tylko znajde cos innego,bo szkoda nerwow i zdrowia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Z Twoim podejściem nie dziwię się że tak się nie stało - u nas kazdy wych.jest taki i podejscie mial b. dobre i zyczliwe. na poczatku. teraz z tym jest roznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Wtajemniczenie
|
znasz ten cytat?
,,Postępuj tak, byś człowieczeństwa tak w twej osobie jako też w osobie każdego innego używał zawsze, zarazem jako celu nigdy tylko jako środka" I. Kant nikt nie twierdzi że te dzieci są aniołami, owszem są trudne ale właściwy człowiek na właściwym miejscu, a przede wszystkim człowiek z powołaniem jest potrzebny do pracy z nimi, ty tego nie zrozumiesz bo nawet się nie starasz...piszesz ze miałaś do nich podejscie?nie miałaś żadnego i dlatego jest jak jest
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
giselle83 - naprawde wspolczuje Ci... masz dopiero 26 lat a juz jestes zgorzkniala i nieprzyjemna jak starsze panie pod 80tke. A moze lepiej zamiast narzekac zmienic podejscie? Trzeba bylo wczesniej myslec gdzie idziesz do pracy i jakie wybierasz studia, skonczylas pedagogike z przypadku i dziwisz sie, ze siebie tam nie widzisz?
Ja tam doskonale wiem jakie sa zarobki ale wierz mi, przy odpowiednim pomysle na siebie i drodze awansu zawodowego mozna zajsc daleko. Trzeba tylko oddac sie temu i kochac dzieci no i wybrac odpowiednia dla siebie specjalizacje.
![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
dubel
![]() |
![]() |
#607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
We Wrocławiu jest zapotrzebowanie na n-li przedszkolnych i nauczania zintegrowanego ![]() wiesz...mam nadzieję, ze ty tak naprawdę nie jesteś pedagogiem, że nie pracujez z dziećmi, z eto jakaś prowokacja. Jeśli nie - współczuję tym dzieciakom. To nie jest wytłumaczenie ![]() Ty nie śpisz - i w sumie nie rozumiem, jak miałabyś spać - wnioskuję, z emasz nocki w pracy? Kończysz pracę, wracasz do domu - i możesz się wyspać. Ja też nie śpię po nocach (mam małe dziecko). Po nieprzespanej nocy idę do pracy - i staram się wykonywać ją dobrze, z pasją. Najłatwiej szukać winy w innych,nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Raczkowanie
|
jestem na 2-gim roku pedagogiki, jak na razie studia zalamuja mnie. egzaminy to tylko wkuwanie jakis bzdurnych definicji na pamiec, zajecia to przygotowywanie referatow i czytanie ton kserowek. nie ucza nas praktycznego dzialania i myslenia tylko kaza w ksiazkach siedziec. po tych studiach bede nadawac sie raczej na wykladowce na uczelni niz na pedagoga z prawdziwego zdarzenia, ktory potrafi zajmowac sie innymi..........
![]() |
#609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na 1 roku mialam sporo teoretycznych ogolnych przedmiotow.. ale teraz na drugim sama praktyka, cwiczenia, przydatne rzeczy (uf!)
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2009-01-28 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nie ma co zrażać się ogólnymi przedmiotami i tym, że samą teorię macie - praktyki to się człowiek uczy w pracy dopiero
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od 3 roku zaczęły się przedmioty praktyczne, mnóstwo ćwiczeń itd. Nie zrażaj się więc, na pewno czegoś przydatnego się nauczysz. szajajaba dziękuję za link ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę się zgodzić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#613 |
Konto usunięte
|
Miałam psychologię rozwojową, wychowawczą, kliniczną, społeczną. Po pewnym czasie bokiem wychodzi. Ogólnie - znacznie lepiej studiuje się pedagogikę pracując w zawodzie. I łatwiej egzaminy zdawać, bo można przykładami się podpierać. Ja w połowie 3 roku poszłam na wolontariat do szkoły specjalnej, od tamtej pory siedzę w zawodzie. Jak ktoś ma taką możliwość, polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10712228]Miałam psychologię rozwojową, wychowawczą, kliniczną, społeczną. Po pewnym czasie bokiem wychodzi. Ogólnie - znacznie lepiej studiuje się pedagogikę pracując w zawodzie. I łatwiej egzaminy zdawać, bo można przykładami się podpierać. Ja w połowie 3 roku poszłam na wolontariat do szkoły specjalnej, od tamtej pory siedzę w zawodzie. Jak ktoś ma taką możliwość, polecam.[/quote]
Tylko, że ja dzieci nie zamierzam uczyć ![]()
![]() |
#615 |
Konto usunięte
|
To co robisz na pedagogice?
Zresztą nawet pedagogika nieprzedmiotowa, opiekuńcza czy coś, też wolontariat sie przydaje (i doświadczenie ogólnie). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po drugie jest mozliwosc awansu i rozwoju zawodowego, zapewniam Cie. Pedagog jest zawodem tworczym, tu w wiekszosci sama planujesz sobie prace i rozwoj. oczywiscie, sa instytucje i ustawy, ktore Cie w jakis sposob ograniczaja i klada przyslowiowe klody pod nogi, ale zycie polega na tym zeby stawiac czola przeciwnosciom losu! Wiecej odwagi i pozytywnego myslenia! Z tego co piszesz wynika, ze Twoja frustracja wynika z tego, ze rodzice Ci wybrali zawod, niestety to najgorsza rzecz jaka mozna zrobic. Naprawde uciekaj od tego zawodu, bo ludzie, ktorzy sa tam na sile zwykle nie maja z pracy zadnej satysfakcji. Niestety, prawda jest, ze pedagogika to kierunek oklepany: nie mam na co isc - to ide na pedagogike. Tak robi sporo mlodych ludzi. Gdyby jednak sposrod tych osob wybrac ludzi ktorzy robia to z prawdziwego powolania, zostaloby niewielu. Taka jest prawda. A co do przedmiotow, tez mialam duuuzo teorii na 1 roku, potem bylo duzo lepiej, a w tej chwili mam na 4 roku znowu smieszne przedmioty, takie jak antropologia ![]() ![]() Wiem, ze trzeba sie ksztalcic i podnosic ciagle kwalifikacje, ale pokaz mi zawod, w ktorym tego robic nie trzeba.
i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... Edytowane przez ulinkaaa Czas edycji: 2009-01-28 o 23:08 Powód: dopiska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10714408]To co robisz na pedagogice?
Zresztą nawet pedagogika nieprzedmiotowa, opiekuńcza czy coś, też wolontariat sie przydaje (i doświadczenie ogólnie).[/quote] Będę robic specjalizajcę andragogiczną ![]() ![]() ![]()
![]() |
#620 |
BAN stały
|
ulinka wiem,ze musze uciekac i zamierzam to jak najszybciej zrobic zeby sie dluzej nie meczyc. tylko, ze jakos dziwnie kazdy nawet obcy wspolczuje mi takiej pracy, nawet sasiedzi tych dzieci i ich rodziny. rodzice tez teraz zlauja, ale juz za pozno. tez wstaje w nocy do psa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spotkalam takich ludzi jak ty na studiach, w roznych placowkach... dyskusja z toba nie ma wiekszego sensu.... puenta: minelas sie z powolaniem...gratuluje zmarnowanego czasu
![]() |
![]() |
#622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zdaje sobie sprawe co mnie czeka w przyszlosci. dlatego teraz chcialabym zdobyc jak nawiecej praktycznych umiejetnosci zeby w przyszlosci bylo mi choc ciut latwiej. a i teraz lekko nie jest. uczelnia mnie denerwuje swoim konserwatywnym podejsciem do studentow. dzisiaj babka nie dla mi wpisu z wykladu pomomo zaliczonego egzaminu, poniewaz..... mam 3 nieobecnosci. chore, ale taka jest rzeczywistosc, nie tylko na tych studiach ![]() swoja droga nie znam studenta pedagogiki, ktory myslac o pracy w tym zawodzie spodziewa sie kokosow w przyszlosci. wiem jakie sa polskie realia jesli chodzi o zarobki. dlatego skonczylam filologie angielska, moze dzieki temu bede miala chociaz troche latwiejsza przyszlosc ![]() lubie prace z innymi ludzmi, mam na swoim koncie praktyki pedagogiczne w szkolach oraz krotki epizod w pracy z uposledzonymi. pomimo, ze nie bylo lekko sprawiala mi ta praca satysfakcje. ale i tak w 100% nie jestem pewna czy bede w ten sposob sie realizowac w przyszlosci. w chwili obecnej pracuje w zupelnie innej branzy.... jeszcze sama do konca nie wiem co bede w zyciu robic, ale mam kilka opcji. najwazniejsze, zeby robic to co sie lubi.
I'm not angel, I'm not devil, I'm something in between... Edytowane przez mrówka_zeta Czas edycji: 2009-01-29 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
BAN stały
|
na razie nie zrezygnuje, bo musze znalesc cos innego, z czegos zyc musze no nie? znajde, to odejde- proste. z mila checia. im szybciej ,tym lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Konto usunięte
|
Zwłaszcza dla dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
A jest tu ktoś kto studiuje pedagogike o specjalności praca socjalna?
Bo zastanawiam się co zrobić po licencjacie (a został mi jeden semestr do końca), bo raczej nie chcę pracować w placówkach typu mops, gops, dps. Po moim kierunku nie mam uprawnień pedagogicznych. Będę chciała albo zrobić coś rocznego bądź dwuletnie studia pedagogiczno-opiekuńcze.
![]() |
#626 |
Konto usunięte
|
Zrób mgr uzup. z innego kierunku, właśnie np. z opiekuńczo - wychowawczej. A jeśli będziesz chciała mieć pedagogikę typowo nauczycielską, to potem podyplomówkę np. z wczesnoszkolnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, zacznę się rozglądać za uczelniami które mają te specjalności jakoś po obronie Licencjatu. I myślę nad Wrocławiem
![]()
![]() |
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki kierunek by cie dokladniej interesowal?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
BAN stały
|
ja skonczylam ped. pracy socjalnej i resocjalizacyjnej. radzilabym ci isc na cos zupelnie innego zeby ci nie zostala praca tylko z dzieciakami z marne grosze. lepiej sobie furtke zostawic na cos innego. powodzenia i udanego wyboru zycze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.