Boję się że go stracę... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-30, 07:54   #1
marta1210
mj

Unhappy

Boję się że go stracę...

.

Edytowane przez marta1210
Czas edycji: 2016-09-23 o 22:49
marta1210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 08:03   #2
Dosiak
BAN stały

Dot.: Boję się że go stracę...

Cytat:
Napisane przez marta1210 Pokaż wiadomość
Pomóżcie....Bo juz sama nie wiem co robić i co myśleć...Jstem z moim Skarbem od 1,5 roku, widujemy się codziennie, i ogólnie jest świetnie! Ale raz na jakiś dłuższy czas wyjdzie między nami kłótnia. I tak własnie się stało w środę... Co prawda ja zaczełam o totalną głupotę, bo uczepilam się go faktu, że przy okazji jak gdzieś miał jechać miał po mnie zajechać na uczelnie ale że swoją sprawę załatwiał wcześniej przedzwonił czy nie będzie problemu jak sie nie pojawi i że on pojedzie do domu załatwiać to co chciał i poczeka tam na mnie...Jednak ja mając gorszy dzień odebrałam to jako fakt tego, że już o mnie nie dba.... I od razu rozpętała się wojna gdyż on szybko się denerwuje jak ktoś się go czepia o takie rzeczy, bo jak to ujął:" ja się zachowuje na tyle wporządku by też tego oczekiwać od ciebie, a Ty przychodzisz z wymalowanym fochem na twarzy"... Troche się pogniewał ale póżniej niby nie był zły lecz bylo mu przykro, jednak wciąż trzymał swoją postawę "za murem". W czwartek jak sie widzieliśmy, już bylo lepiej i chyba wszystkie takie złe emocje odeszły na koniec. Jednak kwestia która mi nie daje spokoju, to że mnie wczoraj ładnie poinformował, że dziś o 18 widzi się ze znajomą, i jeśli do 20 się wyrobi to wpadnie od mnie.I niestety pewnie jak się domyślacie moim ogomnym problemem jest ZAZDROŚĆ, jestem jednocześnie świadoma że nie mogę go trzymac jak kanarka w klatce, jednak jak się pytam np z jaką koleżanką to mówi mi że ją nie znam i bym przestała się zachowywac jak policjant. I jak ja mam do tego podejść? Wczoraj wprost mi powiedzial że mu na mnie zależy i mnie uwielbia ale jak niekiedy puszcze takiego focha to on czuje jakby mi na nim nie zależało, a w kwestii zazdrości niestety to ja mam problem z którym musze walczyc bo jak stwierdził:" posłuchaj, nie rozumiem czemu ty mnie uważasz za dzieciaka który nie wie czego chce. czy ty myślisz że ja tak jak jakiś gówniarz nie jestem świadomy tego co robię? i nie uważam byś miała powód do zazdrości!" i w gruncie rzeczy wszystko podsumował jako fakt, że musze w niego uwierzyć a nie traktować jak kogoś kto mnie zdradzi, i czy ja mysle że takim swoim zachowaniem i wypytywaniem coś sprawie? bo traktuje go jak glupka a przecież jakby on chcial mieć kogoś na boku to bym nawet o tym nie wiedziała, więc moje zachowanie to już paranoja....
Myślicie że ma rację?
Na opisaną sytuację można spojrzeć z dwóch stron. Czy Ty go próbujesz kontrolować, zabraniasz mu spotkań z koleżankami czy po prostu pytasz z kim się umówił? Jeśli robisz awanturę o każdą rozmowę z inną kobietą to nie dziwie mu się, że uważa, że nie masz do niego zaufania i jest na Ciebie zły. Jeśli natomiast tylko zapytasz z kim wychodzi to moim zdaniem to nie jest zbrodnia i jego pretensje są mocno przesadzone.

Mój TŻ powiedział, że zazdrość w związku jest potrzebna dopóki nie ogranicza partnera i ja się z nim w 100% zgadzam i staram się kontrolować swoją zazdrość. Ty też spróbuj.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 08:18   #3
marta1210
mj

.

Stary 2009-01-30, 08:34   #4
Dosiak
BAN stały

Ja rozumiem, że nikt nie lubi być sprawdzany, ale skoro rzeczywiście jest tak jak piszesz, czyli starasz się go już nie czepiać to dziwne, że on tak nerwowo reaguje na niewinne pytanie. Może porozmawiaj z nim i powiedz to, co napisałaś na forum. Wyjaśnij, że to normalne, że pytasz z kim się spotka, ale przecież nie urządzasz mu scen zazdrości. Dla niego troska to niedojrzałe zachowanie?
Stary 2009-01-30, 08:38   #5
Wroclovianka
Zakorzenienie

Co do sytuacji pierwszej to nie potrzebnie robiłaś afere, bo w końcu zadzwonił i uprzedził. Ale to już wiesz Co do tych spotkania ze znajomą...Może wcześniejsze Twoje zachowanie w tych sprawach sprawiło, ze teraz każde pytanie traktuje jak podejrzenie o niecne zamiary. Ja bym mu wyjaśniła na spokojnie, o co mi chodzi, czemu mnie to boli i że poprostu miłoby Ci było jakby powiedział, ze spotyka się z Alą, Basią czy z jakąś inną. A najlepiej to już byłoby je poznać skoro to jego znajome...I niechodzi tu tylko o dziewczyny ale również o znajomych - dla mnie to wydaje się naturalne, ze znasz znajomych, towarzystwo w jakim się kręci TŻ... Jak dla mnie nie mówienie Ci chociażby z kim się spotyka i gdzie będzie to już jest niedojrzałe (zawsze może mu coś się stać idp.)., skoro nie ma nic do ukrycia to czemu zachowuje się tak jakby miał? Skoro On się zachowuje podejrzanie to czemu Ty masz być niepodejrzliwa?
Co do mówienia, ze jakby chciał Cie zdradzić, mieć inna na boku to by Ci nie mówił i byś nic nie wiedziała...No to chyba nie od dziś wiadomo, że najciemniej jest właśnie pod latarnią

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Edytowane przez Wroclovianka
Czas edycji: 2009-01-30 o 08:40
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 08:49   #6
lasoa
Zakorzenienie

W Kazdym zwiazku sa klotnie. To normalne. Zazdrosc? Zawsze jest i będzie, nawet po ślubie. Hm, my z TZ mamy zasade, nie spotykamy się sam na sam z płcią przeciwną i jestem zadowolona. Mamy znajomych, ale teraz już raczej wspolnych i spotykamy się z nim, czy nią, czy nimi jak już jesteśmy razem.

Kazdy ma prawo myśleć, że TZ może już mniej o nas dba, ale od tego jest rozmowa. Rozmowa to podstawa.
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 09:00   #7
marta1210
mj

.

Stary 2009-01-30, 09:07   #8
Chii1986
Zakorzenienie

Po pierwsze: robiłaś afere o to,że nie przyjechał po ciebie bo miał coś do załatwienia- nie jest na twoje posyłki i wcale nie musi po ciebie przyjeżdżać.

Po drugie: za bardzo go chyba kontrolujesz, co złego,że się spotka z kimś, tym bardziej,że cię o tym poinformował i jeszcze w ten sam dzień chce się z tobą spotkać. Moim zdaniem przez to,że spotykacie się codziennie od nie ma czasu dla swoich znajomych i dla siebie.

Może spotykajcie się co drugi dzień s resztę czasu poświecajcie swoim znajomym, swojemu hobby itp... może wyjdz gdzieś bez niego, ze swoimi znajomymi.

A jeśli czujesz się zaniedbana i zazdrosna to z nim o tym pogadaj , powiedz czemu czujesz to co czujesz...nawet jeśli wiesz,że twoja zazdrość jest irracjonalna to powiedz o tym Tżtowi- powinien zrozumieć - lepsza taka rozmowa niż strzelanie fochów.
Stary 2009-01-30, 09:34   #9
marta1210
mj

.

Stary 2009-01-30, 09:43   #10
Lady_kejsi
Raczkowanie

dziwne , że miarą miłości i wspaniałości związku jest dla niektórych posiadanie partnera na własność i widywanie się codzienne nie potrafię tego pojąć...
To tylko znajoma , wyluzuj, mógł równie dobrze Cię skłamać, że ma coś do zrobienia, albo, że umówił się z kolegą. Nie potrzebnie nad interpretujesz wszystko i łączysz wasza ostatnią kłótnię z tym spotkaniem z koleżanką

Więcej luzu facetowi , a nie będzie się rwał 'ze smyczy'

Kocham od początku
'każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą'
Lady_kejsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 09:52   #11
marta1210
mj

.

Stary 2009-01-30, 10:28   #12
Lady_kejsi
Raczkowanie

ale sama dostrzegasz co robisz złe, to już coś

Pomyśl w ten sposób:
-mogę zachowywać się inaczej niż dotychczas, starać się wyeliminować wady i sprawić, że mój związek będzie rozkwitał,
albo
-mogę postępować tak jak dotychczas i stracić go

Kocham od początku
'każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą'
Lady_kejsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 10:45   #13
marta1210
mj

.

Stary 2009-01-30, 11:40   #14
studi
Zakorzenienie

Pamietaj, ze takie ogrniczanie może przyniesc odwrotne skutnki, chłopak pewnie już się czuje osaczony, a jesli nie przesnaniesz go kontrolowac, moze przestac Cie informaować o tym gdzie idzie, z kim itp. nie ma złotej recepry na zwalczenie zazdrości, ale powinnas faktycznie wyluzować, bo działa to destruktywnie
Stary 2009-01-30, 13:05   #15
Paajkaa
Zadomowienie

Cytat:
Pomóżcie....Bo juz sama nie wiem co robić i co myśleć...Jstem z moim Skarbem od 1,5 roku, widujemy się codziennie, i ogólnie jest świetnie! Ale raz na jakiś dłuższy czas wyjdzie między nami kłótnia. I tak własnie się stało w środę... Co prawda ja zaczełam o totalną głupotę, bo uczepilam się go faktu, że przy okazji jak gdzieś miał jechać miał po mnie zajechać na uczelnie ale że swoją sprawę załatwiał wcześniej przedzwonił czy nie będzie problemu jak sie nie pojawi i że on pojedzie do domu załatwiać to co chciał i poczeka tam na mnie...Jednak ja mając gorszy dzień odebrałam to jako fakt tego, że już o mnie nie dba.... I od razu rozpętała się wojna gdyż on szybko się denerwuje jak ktoś się go czepia o takie rzeczy, bo jak to ujął:" ja się zachowuje na tyle wporządku by też tego oczekiwać od ciebie, a Ty przychodzisz z wymalowanym fochem na twarzy"... Troche się pogniewał ale póżniej niby nie był zły lecz bylo mu przykro, jednak wciąż trzymał swoją postawę "za murem". W czwartek jak sie widzieliśmy, już bylo lepiej i chyba wszystkie takie złe emocje odeszły na koniec. Jednak kwestia która mi nie daje spokoju, to że mnie wczoraj ładnie poinformował, że dziś o 18 widzi się ze znajomą, i jeśli do 20 się wyrobi to wpadnie od mnie.I niestety pewnie jak się domyślacie moim ogomnym problemem jest ZAZDROŚĆ, jestem jednocześnie świadoma że nie mogę go trzymac jak kanarka w klatce, jednak jak się pytam np z jaką koleżanką to mówi mi że ją nie znam i bym przestała się zachowywac jak policjant. I jak ja mam do tego podejść? Wczoraj wprost mi powiedzial że mu na mnie zależy i mnie uwielbia ale jak niekiedy puszcze takiego focha to on czuje jakby mi na nim nie zależało, a w kwestii zazdrości niestety to ja mam problem z którym musze walczyc bo jak stwierdził:" posłuchaj, nie rozumiem czemu ty mnie uważasz za dzieciaka który nie wie czego chce. czy ty myślisz że ja tak jak jakiś gówniarz nie jestem świadomy tego co robię? i nie uważam byś miała powód do zazdrości!" i w gruncie rzeczy wszystko podsumował jako fakt, że musze w niego uwierzyć a nie traktować jak kogoś kto mnie zdradzi, i czy ja mysle że takim swoim zachowaniem i wypytywaniem coś sprawie? bo traktuje go jak glupka a przecież jakby on chcial mieć kogoś na boku to bym nawet o tym nie wiedziała, więc moje zachowanie to już paranoja....
Myślicie że ma rację?
Okej, powinnaś kontrolować swoją zazdrość, ale... Czy to w porządku, że on spotyka się z innymi kobietami [ znajomymi ] ? Czy zaakceptowałby to, jeśli Ty spotkałabyś się z facetami, których on nie zna ?

Paulina jestem !

Paajkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 14:12   #16
marta1210
mj

.

Stary 2009-01-30, 16:23   #17
Elsi81
Zakorzenienie

Moja droga widzę, że założyłaś wątek podobny do tego na którym ja się ostatnio udzielam dlatego tu odpiszę na Twój ostatni post w tamtym wątku.
Mówisz że jesteście ze sobą 1,5 roku a on przed Tobą prawie 5 lat żył nie będąc w związku.Otóż jak myślisz po co miałby się pchać w związek z Tobą skoro mu dobrze było samemu? Uwierz mi faceci pragną po dłuższym byciu życia w pojedynkę mieć druga połowę koło siebie kogoś z kim zawsze można gdzieś wyjść, kogoś z kim ma się wspólne plany, kogoś do kogo można się przytulić i żyć razem bo tak łatwiej niż samemu.Wybrał Ciebie nie inną a miał ich wiele do wyboru i ciesz się z tego bo z Tobą to wszystko dzieli a jak będziesz go męczyć zazdrością to rzeczywiście zacznie myśleć że jednak woli być sam.Jeśli chodzi na spotkania z dziewczynami to porozmawiaj z nim o tym , bo skoro chłopak mówi Ci, że nie masz powodów do zazdrości to znaczy że nie masz, zaufaj mu bo związek na niczym innym jak na zaufaniu się opiera a to podstawa.Nie męcz się tą zazdrością bo w końcu dojdzie do tego że będziesz się zachowywać jak histeryczka i Ty będziesz mieć tego dość i on też. Tak więc głowa do góry wszystko będzie dobrze ale pracuj nad swoim myśleniem.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 19:56   #18
marta1210
mj

.

Czas edycji: 2016-09-23 o 22:50
Stary 2009-01-30, 20:34   #19
Dosiak
BAN stały

Po 1,5 rocznym związku nie powiedział Ci, że Cię kocha, że mu zależy? No dla mnie to jest dziwne.
Stary 2009-01-30, 21:34   #20
marta1210
mj

.

Stary 2009-01-30, 22:16   #21
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedział że mu zalezy, ale że kocha niestety nie.
To dziwny jest Twój chłopak przez tyle czasu nie powiedział Ci tych ważnych słów a Ty jesteś w nim zakochana na zabój no cóż miłość jest ślepa i nie dziwie Ci się teraz że jesteś zazdrosna . Jesteś nie pewna w związku bo nie wiesz jak to się może skończyć a taka niepewność nie jest niczym budującym.Przemyśl swój związek czy tego chcesz bo jak widzę chłopak nie deklaruje się i do tego na te spotkania chodzi z koleżankami .

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 22:51   #22
marta1210
mj

.

Stary 2009-01-30, 23:20   #23
Karmelowa Kotka
Raczkowanie

Kochana, nie wiem czy Cię tym pocieszę, czy nie..no ale... od jutra do domu rodziny mojego TŻta wprowadzi się kobieta wraz z córkami (jedna zaledwie odrobinę młodsza ode mnie). To wszystko na zaproszenie ojca mojego TŻta. nie wiem co to za ziółko, ale wiem jakie potrafią być dziewczyny. i to nie bedzie koleżanka z pracy, że będą widywać się 8h a później "papa". nie. będą widywać się cały dzien (TŻ pracuje w domu). współna łazienka, pidżamki, wieczorne ogladanie TV.... jak się z tym czuję? FATALNIE. TŻ jest do nich negatywnie nastawiony (są ku temu powody), ale wiadomo jak to bywa, jest mężczyzną, a to niewiadomo co za panna. ta myśl zwala mnie z nóg. i sama nie wiem czy to dobrze, ale już automatycznie się blokuję, próbuję sie zdystansować do tego związku.... jestem pewna siebie, ale boję się ciosu. Naprawdę kochana, nie masz się czym przejmować. jednak ja z TZtem mamy uklad, że nie spotykamy sie z płcią przeciwną sam na sam i jest ok. ale teraz przed nami wielka próba....
Karmelowa Kotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 00:00   #24
onemi
Rozeznanie

no fakt, moze i ma racje z ta zazdroscia, bo powinnas mu ufac i wierzyc w niego ALE...(zawsze jest jakies ale.. ). to co uwielbiam w moim TŻ'cie jest to, ze sam od razu powiedzialby mi co to za kolezanka, skad ja zna i gdzie sie spotkaja...to wcale nie byloby spowodowane moja postawa na "policjanta" chociaz taka wlasnie mniej wiecej bym przyjela poprostu bez mojego sledztwa, wypytywania sam od razu by mi to wszystko powiedzial i zrobil wszystko bym czula sie komfortowo.. nie wiem w czym problem(?). Nie chodzi o to zeby kontrolowac swojego TŻ tylko wlasnie po to aby nie miec jakis glupich watpliwosci i podejrzen typu "ciekawe czemu nie chcial mi nic powiedziec? wrr". Moze Twoj TŻ jest troche bardziej skryty..(?)
W kazdym razie to jest moje zdanie. Ja sama nic nie ukrywam i tak samo robi moj TŻ.. naturalny odruch,nic nadzwyczajnego.

Cytat:
No właśnie fakt, że tych słów, a mianowicie "kocham Cie" nie usłyszałam podbudowauje we mnie zazdrość i złość że na spotkania chodzi z koleżankami bo niby czym wtedy ja dla niego od nich się różnie... Z drugiej strony, także się zastanawiam czasem czy on poprostu nie jest takim typem człowieka, że nie potrafi mówić wprost... Czasem mam wrażenie jakby chciał mi coś powiedzieć ale zamiast tego przytuli mnie czy da buziaka....
hmm nie wiem ale...poltora roku a on nigdy nie powiedzial ze Cie kocha?ani raz? ehh no niee..ja jestem zbyt uczuciowa na takie "oczekiwanie"..
Przypomina mi sie ex mojej przyjaciolki.. mowil, ze ja lubi, szanuje, uwielbia...ale nigdy ze kocha, a prawda jest taka ze z obecna narzeczona bierze slub BO "tak trzeba" i "lata leca trzeba sie ustatkowac"..mimo, ze jej nie kocha..nikogo nigdy nie kochal bo nie potrafi, a jego narzeczonej to nie przeszkadza (heh)...

Karmelowa Kotka trzymam kciuki za Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Od 5.01.2010 :
66,7kg wrrrr 65..64..63..62..61..60..59..58..57.. i -->

Edytowane przez onemi
Czas edycji: 2009-01-31 o 00:18
onemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-31, 10:13   #25
marta1210
mj

.

Stary 2009-01-31, 12:04   #26
Dosiak
BAN stały

Cytat:
Mój na pewno nie jest wylewny, mu trudno jakiekolwiek uczucia wypowiedzieć. Już sama się nauczyłam zwracać uwagę na jego delikatne okazywanie uczucia, czy to przytulenie czy określone zdania niby takie normalne słowa a tak na prawde u niego to oznacza coś więcej, staje się na to bardziej wyczulona.. Dodatkowo wczoraj mimo że przez telefon to z Nim rozmawiałam, i się pytam jak tam spotkanie a on bez szczególnego entuzjazmu, że dobrze, pogadali sobie bo jej 2 lata nie widział... Więc ja bardzo delikatnie się pytam czemu mi nic nie chciał powiedzieć, mianowicie jak ma na imie ta koleżanka, na co on całkiem spokojnie że imie by mi nic nie powiedziało, ja stwierdziłam, że fakt nic by mi nie powiedziało ale zdanie typu "ide sobie pogadać z anią" może by spowodowało że bym to odebrała normalniej a nie miała podejrzenia, bo w końcu dobrze wie że jestem zazdrośnica, na co Mój że ja nie mam powodu być zazdrosna bo każdą wolną chwilę mi poświęca, na co ja że to też swego rodzaju niepewność, bo nie znam jej na co mój że" do tej pory poznałam sporo dziewczyn do których też wcześniej miałam podejrzenia i jak się okazało nie było powodu, i poza tym czy ja uważam że jest On głupi i nie wie co robi?
Mnie sie wydaje, że on odwraca kota ogonem. Ciągle tylko mówi "Co ja, głupi jestem?" "Jakbym chciał to i tak bym Cię zdradzał" "Zachowujesz się niedojrzale" Tak jakby próbował odwrócić Twoją uwagę. A co do tego ich spotkania, to przecież jakby zaczął nawijać z entuzjazmem jak było cudownie, to na pewno byś się wściekła. Dlatego powiedział, że było tak sobie, a jak jest prawda?
Nie zrozum mnie źle, nie chce wprowadzać zamętu i nakręcać Twojej zazdrości, napisałam tylko własane spostrzeżenia, ale oczywiście mogą być mylne.
Stary 2009-02-01, 10:55   #27
marta1210
mj

.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości