![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1922 |
Zadomowienie
|
ziaja maslo kakaowe- super nawilza polecam. tłusty co prawda, ciezko sie wchłania, najlepiej go wklepac. jak ja zastosuje na noc, cere rano mam super nawilzona o jednolitym kolorycie.
ja niestety własnie po humektanie miałam brzydki wysyp ![]()
![]() Edytowane przez kosmiteczka Czas edycji: 2009-01-28 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1923 |
Przyczajenie
|
no wiec przepisalam mi antybiotyk tetralysal, ale moge go dopiero stosowac 7 dni po tym jak wyzdrowieje, bo na razie jestem przeziebiona.. .. jakąś emulsje dalacin T.. jest super, 2 razy uzylam i efekty sa niesmowite:P no i jeszcze jakas masc ale to dopiero zamowienie z aptece jest zlozone:P .. ogolnie powiedziala ze moge tak miec dopoki mi sie miesiaczka nie ureguluje a z tym jest u mnie porblem..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1924 |
Rozeznanie
|
To czemu w jego właściwościach jest napisane, że m.in. zwalcza wypryski? Bez sensu trochę. Stosowac go będę, bo bardziej matowa cera mi się sprzyda. Nie świeci się aż tak bardzo, ale jednak. To najwyżej kupię ten Humektan i będę stosowac je na zmianę. Wiele dobrego słyszałam o tym kremie "Siarkowa moc", dlatego właśnie się na niego zdecydowałam. Może moja cera jednak na niego dobrze zareaguje. Bo musimy pamiętac, że każda z nas inaczej reaguje na różne specyfiki.
Na razie nie mam pieniędzy na więcej kremów, więc będą musiały mi te 2 wystarczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1925 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie pamietam kogo cytuje, ale w ktoryms z osoatnich postow bylo cos o kremie kakaowym czy cos takiego. Krem z masla kakaowego dla osoby z tradzikiem to jest hardcore. Przeciez to dziadostwo pozapycha pory w ciagu dwoch dni!! Najlepiej stosowac kosmetyki bezwonne, oparte na wodzie termalnej. Bez komedogennych substancji. Ja moge tyko polecic firme Avene. Drogie troche ale b. skuteczne. Uspokaja skore. Do osob, ktore maja LZS albo po prostu przetluszcza im sie skora ![]() ![]() rano: Avene Hydrance Optimale (lekki krem nawilzajacy) wieczor:czyszczenie twarzy wacikiem z woda termalna, nastepnie wacik z roztworem octu balsamicznego z winogron w podanych wyazej propoprcjach i ponownie wacik z woda termalna +krem nawilzajacy Avene Hydrance Optimale Riche+ dwie tabletki cynku Jesli ktos skusilby sie na probe teraz musze ostrzec: ta mikstura dziala raczej na zaskorniki, lekkie do srednich stanow tradzikowych i na lojotoki ,nadmierne rogowacenie i luszczenie sie skory oraz poprawia jej koloryt. Nie wiem jak to moze dzialasc na ciezki tradzik. Natomiast dla ludzi z lojotokiem: odwagi, (chyba?? ![]() ![]() Na koniec maly problem: nie wiem dlaczego ale w trakcie snu chyba strasznie szoruje (czasem) twarz w poduszke. Wstaje i jest wtedy bardzo czerwona i podrazniona. Jakies pomysly??Mam na mysli zeby sie tak nie rzucac w trakcie snu albo to zneutralizowac. Edytowane przez elo1985 Czas edycji: 2009-01-29 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to byl mój post ![]() co do kremow bezwonnych opartych na wodzie termalnej- stosowałam wlasnie humektan. po 2 uzyciach wysyp ktory leczyłam 2 tygodnie. Za jakis czas sprobowalam znow i znow to samo. naprawde, nigdy wiecej.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1927 |
Rozeznanie
|
Ale ja nie zamierzam tego wszystkiego na raz stosowac. Broń boże! Ja tylko wypisałam to, co znalazłam w tym wątku, a co może mi się sprzydac. A maseczki będę robiła tak może co 2 dzień. Nie mam aż takich problemów ze skórą, żeby musiec pozbywac się tego jakimiś koszmarnymi metodami. Zaczęłam po prostu bardziej dbac o cerę.
A co do tego kremu, to te z Ziai może są dobre, ale wg mnie są zbyt ciężkie i zbyt tłuste. Źle się wchłaniają, a dla cery z trądzikiem potrzebne są kremy o lekkiej konsystencji - to wiem. Dlatego spróbuję kupic ten Humektan. Tylko boję się, że po nim mnie wysypie, bo wielu dziewczynom tak się właśnie stało. No ale cóż. Jak nie spróbuję, to nie będę wiedziała. A twarz nawilżac muszę. Bo nie tyle, że mam suchą, ale widac, że jest jest też wystarczająco nawilżona. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1929 |
Rozeznanie
|
Na razie, tak jak napisałam, nie stac mnie na niego. Może kiedyś. Poza tym, naprawdę mam cerę całkiem w porządku. Czasami coś wyskoczy, ale w porównaniu do tego, co mają niektórzy, to nic. Humektan też wiele osób zachwala. Chociaż rzeczywiście zdarzają się tez opinie negatywne. Ale tak jest ze wszystkim. Jakbyś poszukała, to też byś znalazła jakieś co do tego kremu Avene.
A tak w ogóle, to dla pewności zapytam się o jeszcze jedną rzecz. Otóż na to forum weszłam na początku dlatego, że chcę pomóc swojemu chłopakowi. Ma bardzo dużo pryszczy. Drapie twarz. Ma wiele blizn. Obraził się, jak mu o tym powiedziałam. Ale skoro ja chcę wyglądac dla niego jak najlepiej, to może nie zaszkodziłoby, jakby on też się postarał chociaz trochę. Obiecał, że nie będzie drapał tego (średnio wierzę, ale cóż). No i teraz bedzie korzystał czasami też z kremów i maści, które kupiłam dla siebie. Stosuje on Benzacne 10%. Do dermatologa nie pójdzie. Za dużo kasy na nich wydał i na specyfiki, które miały mu pomóc - zawiodły. I to na całej linii. Dlatego chciałam się dla pewności zapytac, czy kremy / maści tj. Tribiotic, Brevoxyl, AcneDerm, Cepan i papka Jadwigi są na blizny? Bo jeśli tak, to bardzo by mu się sprzydały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1930 |
Przyczajenie
|
Z tego co mowisz, to twoj chlopak strasznie sie przejechal. Takie osoby "wysypka" reaguja na jakies kolejne pomysly. Nie mam pojecia jaka ma cere i gdzie tkwi geneza tradziku ( u kazdego co innego) ale wydaje mi sie, ze przede wszystkim powinien nie tylko przestac drapac twarz ale wogole jej dotykac. To u co niektorych polowa sukcesu. Natomiast, pewnie jak sama wiesz, to co u ciebie bedzie skutkowac u niego moze skonczyc sie wysypem. Tym bardziej biorac pod uwage roznice plci.
Still: jakies pomysly, zeby nie trzec twarz w poduszke w trakcie snu?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1931 |
Rozeznanie
|
I to bardzo się przejechał. Szkoda mi go, ale wiem, że on strasznie drapie tą twarz. A ma jeszcze wrażliwą i tłustą - nie wiem, czy tak można to nazwac. Nie wiem jak mu pomóc. Ostatnio się ciągle kłóciliśmy o tą twarz. Może byłam dla niego za ostra? Sama nie wiem. Teraz, tak jak mówię, razem będzie nam razem dbac o twarz. Wiem, że na nas różnie będą reagowały różne maseczki / kremy itp., ale jak nie spróbujemy, to nie będziemy wiedziec. Zresztą nie zamierzam mu kłaśc na twarz nie wiadomo jakich maseczek. Raczej takie łagodne. Po maseczce z drożdży twierdził, że miał więcej wyprysków, chociaż ja ich nie widziałam, ale nie będę go zmuszac do tego. Dam mu Suderm, może przecieranie twarzy sokiem z ziemniaka, od czasu do czasu mysło i krem siarkowy. Nic więcej. On raczej musi się skupic na pozbyciu się ran. Na czole ma pełno "dziur" i ma takie jakby pofałdowane czoło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1932 |
Przyczajenie
|
Jesli ma wrazliwa cere, to dalbym sobie na poczatku spokoj z jakimikolwiek maseczkami. Powinien uspokoic cere i przede wszystkim nie myziac pyska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1933 |
Rozeznanie
|
Bardzo naturalny? Np? Wiesz.. przeczytałam cały wątek, ale nie pamiętam nic takiego. Wiem, że jego cerę trzeba delikatniej potraktowac, ale to drapanie.. Jak nie drapie przez jakiś czas, to jest o niebo lepiej.. Ale ciężko mu trzymac łapy z daleka od twarzy... A co z tymi kremami na blizny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1934 |
Przyczajenie
|
Wiesz, na drapanie krem nie pomoze. Jak nie przestanie ranic twarz, to wogole moze darowac sobie nawet mycie twarzy. Bo to i tak niewiele zmieni. Z kremow, skoro ma tlusta cere to najlepiej jakis lekki. Ja znam tylko Avene, polecam, rewelacja. Vichy pamietam ma cos takiego dla mezczyzn, w malej tubce sie nazywa jakos : Vichy Hydrance pour Homme. Ladny zapach, nie uczula. Cos z Eucerinu moze. Z rodzimych kremow jakos nie mam zaufania wiec i doswiadczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
jeśli przez to drapanie ma suchą skórę to ja polecam Physiogel
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do tych kremów, to pytałam nt. tych, które wymieniłam. Bo najpierw musimy zabrac się za blizny. Obiecał, że nie będzie drapał, więc mu zaufam. Nic innego mi nie pozostaje. Prosił, żebym znalazła mu coś na blizny, więc szukam. Z tym, że nie jestem pewna, czy te, o których przeczytałam w tym wątku są właśnie na blizny, czy nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brevoxyl - maść tylko i wyłącznie do leczenia trądziku.. nie usuwa blizn ![]() AcneDerm - możliwe, że będzie delikatnie rozjaśniał przebarwienia ![]() Cepan - to maść na blizny, trwałe zasinienia i przebarwienia ![]() a o Papce Jadwigi nie słyszałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1938 |
Rozeznanie
|
O, dzięki wielkie. O to mi właśnie chodziło. Jeśli ktoś zna jeszcze jakieś maści na blizny, to proszę o nazwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
contratubexie - to koszto ok. 35 zł. i dermatixie - to już troche drożej, bo ok. 160 zł. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1940 |
Raczkowanie
|
Słyszała moze ktoras z was o tabletkach CERABIT ?
ostatnio slyszalam o nim w radiu , Pani higienistka z wladcow much go poleca :P ![]() wpisalaw w google i teraz jest jakas promocja ze wraz z tabletkami jest żel do mycia twarzy po ta sama nazwa kosztuje ok 30 zl az mnie zainteresowal , ostatnio biore witaminy z grupy B i jakby troche lepiej ale nadal sa .A najgorsze sa te takie pod skora twarde ;/ smarowalam je troche Brevoxylem i pomaga tylko to smaruje cienka warstwa i tylko na te miejsca , bo on straznie wysusza ,moja kolezanka tez go uzywala ale na cala twarz cienka warstwa tak lekko i miala ladna twarz tylko jak sie np zawstydzila zaczela smiac tak ze sie goraco troche robi to byla takim lekkim buraczkiem ![]() dobra tez jest maść cynkowa -wysusza ale strasznie dlugo trzeba czekac na efekty Edytowane przez cucumber Czas edycji: 2009-01-31 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a maść cynkowa w ogóle nie pomogła, jedyne co robiła, to zapychała pory ![]() ostatnio byłam u pani dermatolog, która przepisała mi 3 maście: Zorac, Metronidazol, Zineryt. uprzedziła mnie, że przy stosowaniu Zoracu, przez około tydzień skóra jest zaczerwieniona i się łuszczy. mnie zaczerwienienie nie dotknęło, jedynie skóra mocno mi się złuszczyła, dzięki czemu moje przebarwienia jakby się wybieliły, moje czoło jest w o wiele lepszym stanie, wreszcie jest gładkie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1942 |
Rozeznanie
|
A ja jeszcze przypomnę o pytaniu o krem "Siarkowa moc". Czy on w żadnym stopniu nie pomaga na trądzik? Przecież jest on antybakteryjny, pomaga ponoć zwalczać wypryski. Wiem, że ma on działanie matujące, ale przecież to nie jedyna chyba jego właściwość. Wiele dziewczyn zachwala go sobie w leczeniu trądziku, więc teraz już nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1944 |
Przyczajenie
|
przez ostatni miesiąc używałam systematycznie tylko domowych sposobów może jakieś efekty były ale ja nie zauważałam różnicy z wyjątkiem soku z cytryny z wodą na wągry. Wyjechałam z koleżankami na narty i ona używała ACNEFAN smarowała nim miejsca w których robił jej się pryszcz , powiedziała że może mi pożyczyć ja nawalałam sobie to na całą twarz i poczekałam aż wyschnie. Zostawiłam na całą noc, rano zmywałam i przemywałam tonikiem i posmarowałam kremem bobini i odrobiną fluidu muszę powiedzieć że NIE MIAŁAM ŻADNEGO PRYSZCZA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
troche wysusza skóre ale wtedy przerywam smarowanie na jedna noc i w wolnych chwilach smaruje twarz kremem ochronnym Edytowane przez nieletnia123 Czas edycji: 2009-01-31 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1945 |
Raczkowanie
|
Hejka a słyszeliście może coś o maseczce z mąki na wągry?? Wiecie może z jakiej mąki?? Podobnież dolewało sie tam jeszcze wode i miód Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1946 |
Raczkowanie
|
ponawiam pytanie
Słyszała moze ktoras z was o tabletkach CERABIT ? ostatnio slyszalam o nim w radiu , Pani higienistka z wladcow much go poleca :P zastanawiam sie czy kupic ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1947 |
Rozeznanie
|
A macie jakąś sprawdzoną, niedrogą aptekę internetową, w której można by było kupić ten Humektan? Bo nie mogę go dostać.
cucumber, poczytaj tutaj: http://www.laboratoriumurody.pl/foru...it,t11017.html To chyba jedyne wypowiedzi użytkowników na temat tej nowości. Nie umiem Ci pomóc więcej. Zresztą, chyba musisz go sama wypróbować, bo nie ma coś nikogo, kto umiałby Ci pomóc. Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-02-01 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 |
Raczkowanie
|
dzieki , poczytam taam i chyba zaryzykuje i kupie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.cefarm24.pl/humektan-krem-30-g-p6616.html http://www.cefarm24.pl/humektan-krem-100-g-p6617.html
![]() |
![]() |
#1950 |
Rozeznanie
|
po prostu swieeetny watek !!!
jestem na 16 stronie,jeszcze duzo przede ale mam zamiar pociagnac do konca,boje sie jednak ze jak skoncze to bedzie juz pooozno w nocy i nikogo tu nie zastane ;p a mam juz konkretne pytania.....bo intersuje mnie maseczka cenamonowa,chcialabym ja zrobic sobei dzisiaj na noc...mam pytania w zwiazku z tym: 1)po tej maseczce nakladac jakis krem? 2)..........o kurcze,mialam jeszcze jedno ale zupelnie wypadlo mi z glowy... ;p aha dodam ze jestem teraz na kuracji z Differinem,pomaga ale wyglad mojej skory wcale nie jestem mocno zadawalajacy dlatego chcialabym to poprawic maseczkami,dzisiaj chce zrobic ta z cynamonem... pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.