OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-30, 11:23   #1861
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

widze frida na tapecie.. u nas to nadal wróg nr 1... ale wazne ze dziala..katakumba nie martw sie ja na początku tez nie umialam nic wyciągnąć..i lepiej dziala z ta wodą w sprayu.. aha i jak czyszcze jedna dziurkę to zatykam drugą...

my właśnie po wizycie u lekarza... mała waży 7535 gr (we wtorek bedzie miala 3 miesiące) dostala szczepionki..darla sie bardziej przed niz po.. (bylo opuźnienienie i nudzilo jej sie w poczekalni a potem przestraszyła się dziecka ze smokiem)

no i hit dnia małej idą zęby !! mamy kupić zel i smarować.. jak bedzie sie darła to paracetamol..

kupki z bialymi obiektami to norma (ale dostalysmy jakieś bakterie do picia na nie)

no i wkrótce odstawiamy wit K (jest do końca 3 miesiąca) a wit D3 cały rok mamy brać

mala zasnela chyba ze zmęczenia bo nawet jeść nie chce
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 11:24   #1862
Salomea1
Zadomowienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
a, ja myslalm ze macie jakies fajne do nosa preparaty w sensie spray... lub krople

kupilam fride wczoraj, mloda nawet sie krzywi za bardzo, ale ta koncowka do noska jest taaaaka szeroka. naprawde wam dziala? mnie nie chce nic wylatywac... moze praktyka czyni mistrza?
działa działa tylko przed użyciem fridy psikam jej wodę morską w sprayu i dopiero wtey wciągam glutki.
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 11:26   #1863
molka86
Rozeznanie

moje piersi wracają do formy . Mała już się nie pręży i nie drze no i znowu je co 3 - 3,5 godz.

xandra niby na gripe water jest napisane żeby dawać dopiero po ukończeniu pierwszego miesiąca ale nie wiem czemu. Moja mała miała 2 tyg jak zaczęłam podawać jej espumisan. Pediatra powiedziała, że mogę dawać do 15 kropelek.

Troszkę mam nam się wykruszyło . Drobciaa długo się nie odzywała, Kasia EG, mała 82, JaGaaaa, logest, becia, anbar, LadyM, Sniezynka... gdzie one się podziewają
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 11:28   #1864
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
my właśnie po wizycie u lekarza... mała waży 7535 gr (we wtorek bedzie miala 3 miesiące) dostala szczepionki..darla sie bardziej przed niz po.. (bylo opuźnienienie i nudzilo jej sie w poczekalni a potem przestraszyła się dziecka ze smokiem)

no i hit dnia małej idą zęby !! mamy kupić zel i smarować.. jak bedzie sie darła to paracetamol.
7535 gr To duża dziewczyna jest z Igi. I jeszcze te zęby, a właśnie wczoraj mnie mężol pytał kiedy dzieci zaczynają ząbkowac

A jeśli mogę spytac to jaki rozmiar ubranek przerabiacie??

Ucałuj maleńswto i oby dobrze zniosła szczepionki
Stary 2009-01-30, 11:29   #1865
molka86
Rozeznanie

Scoripnec gratuluję Idze . Oby dobrze to zniosła a Tobie nie dała za bardzo popalić
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 11:47   #1866
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
7535 gr To duża dziewczyna jest z Igi. I jeszcze te zęby, a właśnie wczoraj mnie mężol pytał kiedy dzieci zaczynają ząbkowac

A jeśli mogę spytac to jaki rozmiar ubranek przerabiacie??

Ucałuj maleńswto i oby dobrze zniosła szczepionki
ubranka to 68 generalnie (albo 3-6miesięcy) i pampki od tygodnia 4.. w pasie prawie na maksa ściśnięte ale trójki juz mocno sie w udka wbijały a te są oki
Stary 2009-01-30, 12:06   #1867
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
ubranka to 68 generalnie (albo 3-6miesięcy) i pampki od tygodnia 4.. w pasie prawie na maksa ściśnięte ale trójki juz mocno sie w udka wbijały a te są oki
kurcze jakas wielka ta moja córa, bo ja juz zaczęlam w 74 ubierac (6-9 mc). Z 68 to mi niedawno wyrosła. A pampki nosimy 3. Ehh te dzieciaki...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-30, 12:54   #1868
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

no i hit dnia małej idą zęby !! mamy kupić zel i smarować.. jak bedzie sie darła to paracetamol..

kupki z bialymi obiektami to norma (ale dostalysmy jakieś bakterie do picia na nie)
Cytat:
7535 Duuza! Moja dwa tygodnie temu chyba wazyla 6380. Ubranka tez nosimy na 68cm. No i wlasnie trojki tez sie robia przyciasne, choc teoretycznie sa do 9kg...

Co do obiektow bialych w kupie to tez dzis zaobserwowalam. I tez wypatruje zebow bo mala slini sie strasznie i drazliwa jakas... Juz zel kupilam z miesiac temu.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 12:55   #1869
drama
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
kurcze jakas wielka ta moja córa, bo ja juz zaczęlam w 74 ubierac (6-9 mc). Z 68 to mi niedawno wyrosła. A pampki nosimy 3. Ehh te dzieciaki...
A u nas 62 albo te 0-3 miesiące. Ale moja Kinga ma teraz 2 miesiące. Ale pampki też 3 już nosi, bo 2 wbijały się w udka.

a propos pampersów: te 3 wydają mi się gorsze od 2. Mam wrażenie, że 3 strasznie szybko przemakają. Też tak macie? Chyba muszę wypróbować jakieś inne pieluszki. Może te z Rossmana? Kilka osób widziałam, że je chwali. Mi odpowiadają ichniejsze chusteczki do pupy. No i cena baardzo konkurencyjna
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 12:55   #1870
katakumba
Zakorzenienie

a ja opieprzylam tz ze glupoty opowiada bo jego znajomego marysia jest tydzien starsza od poli i lekarz powiedzial podobno ze zeby jej ida. a ja ze ma glupot nie opowiadac...boze, a moze tej mojej marudzie to zeby rosna?? dlatego tak mi rece obgryza??

ja mam sol fizjologiczna w kroplach, ale kupie w takim razie w spray'u no i pozatykam jej dziurke jedna jak druga bede czyscic. na razie spi 15 min, pije herbatke i spi znowu

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 12:56   #1871
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drama Pokaż wiadomość
A u nas 62 albo te 0-3 miesiące. Ale moja Kinga ma teraz 2 miesiące. Ale pampki też 3 już nosi, bo 2 wbijały się w udka.

a propos pampersów: te 3 wydają mi się gorsze od 2. Mam wrażenie, że 3 strasznie szybko przemakają. Też tak macie? Chyba muszę wypróbować jakieś inne pieluszki. Może te z Rossmana? Kilka osób widziałam, że je chwali. Mi odpowiadają ichniejsze chusteczki do pupy. No i cena baardzo konkurencyjna
REWELACJA
szkoda ze w uk nie mam rossmana bo te pieluszki sa naprawde baaaardzo dobre. a ja do tej pory tylko pampersy, wiec dosc nieufnie podchodzilam do zmiany.
polecam. no i masz racje, cena jest konkurencyjna

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 13:00   #1872
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

Drama a ktorych trojek uzywasz bo trojki trojkom nierowne. My jestesmy w active fit i baby dry. Te drugie lepsze jednak. I one sa do 9kg podczas gdy trojki new baby do 7kg.

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
a ja opieprzylam tz ze glupoty opowiada bo jego znajomego marysia jest tydzien starsza od poli i lekarz powiedzial podobno ze zeby jej ida. a ja ze ma glupot nie opowiadac...boze, a moze tej mojej marudzie to zeby rosna?? dlatego tak mi rece obgryza??
Hehe, niezle. Biedna Pola, daj jej gryzaczka bo Ci reke odgryzie.
Stary 2009-01-30, 13:09   #1873
drama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Drama a ktorych trojek uzywasz bo trojki trojkom nierowne. My jestesmy w active fit i baby dry. Te drugie lepsze jednak. I one sa do 9kg podczas gdy trojki new baby do 7kg.
Mam 3 active baby i one są do 9kg. Baby dry w sklepie nie widziałam.
Kupię jutro z Rossmana. Jakby coś, to będzie na katakumbę
Stary 2009-01-30, 13:15   #1874
scorpionec
Zakorzenienie

ja wam powiem ze 4 sa nie duzo większe od 3 (pampersy) może troche dłuższe..

ale za to jumbo packu zamiast 82 jest 70 wiec coraz drożej to wychodzi..

testowaliśmy hugiesy (te droższe) i sa kiepskie juz po jednym siku mala miala mokra pupke..

moze spróbuje te rossmanowe sa w jakiś mnejszych paczkach zeby od razu 80 nie kupować?
Stary 2009-01-30, 13:21   #1875
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 3 active baby i one są do 9kg. Baby dry w sklepie nie widziałam.
Kupię jutro z Rossmana. Jakby coś, to będzie na katakumbę
No my tez trojek active fit (u mnie tak sie nazywaja) uzywamy.

Cytat:

testowaliśmy hugiesy (te droższe) i sa kiepskie juz po jednym siku mala miala mokra pupke..

moze spróbuje te rossmanowe sa w jakiś mnejszych paczkach zeby od razu 80 nie kupować?
Dziwne, ze czworki nie sa duzo wieksze od trojek. Czworki sa do 16kg (?) chyba a trojki do 9kg... No wlasnie i oszukuja na tych opakowaniach, taz zauwazylam ze im wieksze pieluchy tym mniej ich w opakowaniu.

Ja mam pelno kuponow znizkowych na huggies i nie wiem czy sie skusic. Mielismy jedna paczke huggies dla noworodkow i byly gorsze niz pampersy.

Dziewczyny a jak sie nazywaja te Rossmanowskie pieluchy? Powiem mamie zeby nam kupila jak bedziemy jechac do Polski.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-30, 13:32   #1876
Salomea1
Zadomowienie

A ja się trochę boje Rossmanowskich produktów - BABY DREAM
Miałam ostatnio wkładnki laktacyjne - porażka, jeśli troche mleka wycieknie i one wyschną to robią się strasznie twarde i drażnią sutki, no i chusteczek próbowałam - dla mnie są za suche - kupska nie potrafię nimi zmyc.

Ale ostatnio próbowałam chusteczki Dada z biedronki ( niebieskie) i te są bardzo mokre i calkiem fajne.
Stary 2009-01-30, 13:42   #1877
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:

Martusia też ma 2 miesiące, ale juz w pajacyki 68 się nie mieści. Ale za to w dwuczęściowe ubranka jeszcze się nadają.

Też mam takie wrażenie że pampki 3 są mniej chłonne. A poza tym jak mała zrobi siku to są zimne, 2 były cieplutkie. Też używamy active baby bo chyba tych dry nie ma w Polsze
Stary 2009-01-30, 13:51   #1878
xandra78
Zakorzenienie

Właśnie była u mnie położna-pierwszy raz! Zwróciła uwagę, że Emilka jest jednak dośc żółta, w poniedziałek idziemy na pobranie krwi.Kazała przepajac wodą, ale Emilka nie chce pic nieposłodzonej wody(podobno glukoza zwiększa gazy).
Położna oglądała też moją ranę po cięciu i jednak jest obrzęk, jakieś płyny się tam zbierają i dlatego mnie jeszcze pobolewa.Mam jak najwięcej nagrzewac to miejsce termoforem.Kurcze, wiedziałam, że coś jest nie tak, ech...

My na początku używaliśmy pieluszek Huggies, ale mimo że były dośc spore-za bardzo się odciskiwały na skórze, każda gumeczka i fałdka.Jednak bardzo dobrze wchłaniały i pupcia była sucha.Teraz mamy Pampersy i one są delikatniejsze, ale szybko się napełniają i baaardzo puchną-jak Emilka ma body, to ją później uciska.
Chusteczki w szpitalu używałam Bambino, są ok.Teraz mamy Nivea Sensitive, naprawdę dobre, bezzapachowe.Później będę testowac Pampers z aloesem, bo takie wczoraj kupił tż.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 14:00   #1879
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Właśnie była u mnie położna-pierwszy raz! Zwróciła uwagę, że Emilka jest jednak dośc żółta, w poniedziałek idziemy na pobranie krwi.Kazała przepajac wodą, ale Emilka nie chce pic nieposłodzonej wody(podobno glukoza zwiększa gazy).
Położna oglądała też moją ranę po cięciu i jednak jest obrzęk, jakieś płyny się tam zbierają i dlatego mnie jeszcze pobolewa.Mam jak najwięcej nagrzewac to miejsce termoforem.Kurcze, wiedziałam, że coś jest nie tak, ech...
Moja malutka pije wodę przegotowaną, moze spróbuj rozpuszczalnej herbatki hippa z kopru włoskiego ona jest słodka. A wodę to ja na początku łyżeczką podawałam tak 6-7 łyżeczek a potem dopiero butlę wprowadziłam... A teraz młoda pije wszystko czy jest słodzone czy nie.

Wiecie co najbardziej mnie wkurza, że wszędzie mówią, że mleko matki jest wystarczające i nie trzeba dopajac dziecka. Każdy pediatra sie tego trzyma, a jak przyjdzie co do czego to na ucho szepczą, że warto dziecku dodatkowo wodę podawac, albo herbatki. I po co ta obłuda????

Co do rany po cięciu to ja też miałam tzw krwiaki - były to woreczki z płynem, sztuk 2 i to doś spore bo 4,5 i 5,5 cm długsci, ale już jakiś czas tem się wchłonęły. Podobno tak czasem jest.
Stary 2009-01-30, 14:14   #1880
scorpionec
Zakorzenienie

salomea ja małą karmię wyłącznie piersią i niczym nie dopajam i nie uważam zeby to jej było potrzebne..

rośnie, przesypia cale noce i dużo sika.. nie widze potrzeby by jej żołądek wodą czy tym bardziej glukozą rozciągać..

myśle ze to zależy od dziecka i np otoczenia.. bo np jak w domu jest ciepło i suche powietrze to maluch moze potrzebować dopajania..

u nas jest 21-22 st i często chodzi nawilżacz.. mala je co 3 godz i wszystko gra..

jesli chodzi o jedzenie to zaczne jej menu rozszerzac w 6 miesiącu..moze tez wtedy zaczne dopajać
Stary 2009-01-30, 14:18   #1881
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Martusia też ma 2 miesiące, ale juz w pajacyki 68 się nie mieści. Ale za to w dwuczęściowe ubranka jeszcze się nadają.

Też mam takie wrażenie że pampki 3 są mniej chłonne. A poza tym jak mała zrobi siku to są zimne, 2 były cieplutkie. Też używamy active baby bo chyba tych dry nie ma w Polsze
No wlasnie ktoras mamusia pisala, ze sa. Ja juz chyba przy nich zostane i tylko w Polsce moze sie skusze na te baby dream, choc przyznaje ze troche sie waham. Przewaznie jak juz raz znajde cos co zdaje egzamin to sie tego trzymam.

Cytat:

My na początku używaliśmy pieluszek Huggies, ale mimo że były dośc spore-za bardzo się odciskiwały na skórze, każda gumeczka i fałdka.Jednak bardzo dobrze wchłaniały i pupcia była sucha.Teraz mamy Pampersy i one są delikatniejsze, ale szybko się napełniają i baaardzo puchną-jak Emilka ma body, to ją później uciska.
Chusteczki w szpitalu używałam Bambino, są ok.Teraz mamy Nivea Sensitive, naprawdę dobre, bezzapachowe.Później będę testowac Pampers z aloesem, bo takie wczoraj kupił tż.
Xandra ja czasami daje herbatki hipp i nie zauwazylam ze by miala po nich wieksze gazy. W ogole moje dziecko wcale nie mialo kolek... Za to widze, ze jak nie podaje herbatki to wiecej baczkow jest i kupka czasem twardsza sie trafi. Czyli potwierdza sie teoria, ze glukowa rozrzedza kupki.

Z husteczek to najbardziej lubie johnson's bo sa bardzo mokre. W sumie wszystkie ich warianty. Te aloesowe dobre na kupe bo troche neutralizuja odorek. Na drugim miejscu sa huggies bezzapachowe, ale cos sie popsuly ostatnio - dodali rysunki z misiami za to mniej nawilzenia.

Cytat:
Moja malutka pije wodę przegotowaną, moze spróbuj rozpuszczalnej herbatki hippa z kopru włoskiego ona jest słodka. A wodę to ja na początku łyżeczką podawałam tak 6-7 łyżeczek a potem dopiero butlę wprowadziłam... A teraz młoda pije wszystko czy jest słodzone czy nie.

Wiecie co najbardziej mnie wkurza, że wszędzie mówią, że mleko matki jest wystarczające i nie trzeba dopajac dziecka. Każdy pediatra sie tego trzyma, a jak przyjdzie co do czego to na ucho szepczą, że warto dziecku dodatkowo wodę podawac, albo herbatki. I po co ta obłuda????
Salomea ja tez nie widze nic zlego w dopajaniu dziecka, szczegolnie w sezonie grzewczym... Chyba woda nie moze zaszkodzic... Podobno dopajanie zaburza laktacje (nie wiem ile w tym prawdy), ale u dzieci butelkowych to nie widze zadnego powodu zeby nie dopajac...
Stary 2009-01-30, 14:40   #1882
Salomea1
Zadomowienie

Jeszcze odnośnie dopajania - na początku byłam przeciwna ale jak zobaczyłam, że maleństwu dopajanie pomaga na bączki od razu się przekonałam. Poza tym moja malutka rzadko robi kupsko, a to podobno dlatego ,ze mam bardzo tłusty pokarm, wiec tak czy siak powinnam dopajac.

Martusia jak jest spragniona to sama się butli domaga, a je normalnie tzn co 3-3,5h. Oczywiście nie daję jej jakis strasznych ilości ale raz mi wypiła 60ml wody no i wtedy troszkę się przestraszyłam, ze może odwodniona jest. A w domku mamy ok 24 st.

Co do laktacji to ja nie zauważyłam żadnych zaburzeń.
Stary 2009-01-30, 14:47   #1883
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:

rossmanowskie 4 maja w paczce 50 szt
no i im wiekszy rozmiar to coraz wiecej wychodzi za pieluche
dzis bylam zobaczyc po ile sa pampersy i hugissy 4, no wiec w zaleznosci od ilosci w paczce od 68 gr do 88 gr
a te rossmanowskie po 60 gr wiec sporo taniej
ja dzisje testuje, bo od jutra sa w promocji po 27,99 i chce zrobic zapas
ale wydaja sie calkiem fajne, tylko czekam na kupsko zeby zobaczyc jak wtedy beda sie zachowywac

Cytat:
Miałam ostatnio wkładnki laktacyjne - porażka, jeśli troche mleka wycieknie i one wyschną to robią się strasznie twarde i drażnią sutki, no i chusteczek próbowałam - dla mnie są za suche - kupska nie potrafię nimi zmyc.

Ale ostatnio próbowałam chusteczki Dada z biedronki ( niebieskie) i te są bardzo mokre i calkiem fajne.
ja nie lubie chusteczek baby dream, jakies takie suche mi sie wydaja
a lubie dzidzius - calkiem fajne i nie drogie
zwlaszcza te takie z niebieskim troche podoba mi sie zapach, a te rozowawe zostawiaja taka tlustwa skorke - tez calkiem fajnie
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 15:29   #1884
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:

Co do rany po cięciu to ja też miałam tzw krwiaki - były to woreczki z płynem, sztuk 2 i to doś spore bo 4,5 i 5,5 cm długsci, ale już jakiś czas tem się wchłonęły. Podobno tak czasem jest.
O zgrozo-jakie krwiaki?? Nawet nie próbuje sobie tego wyobrazic.A jak stwierdzono wielkośc tych woreczków-przez usg?? I nie kazali Ci tego rozgrzewac, samo przeszło?

Odnosnie dopajania, to ja równiez nie uważam,żeby było potrzebne przy karmieniu piersią. Natura tak to wymysliła,że na początku z piersi leci bardzo rzadkie mleko, które zaspokaja pragnienie dziecka,a potem tłusciejsze.Oczywiście, jak ktoś ma stwierdzone,że mleko jest zawsze tłuściejsze (po czym to lekarz poznaje?), to chyba powinno się dopajac. Mnie połozne i lekarze odradzali dopajanie...
A te herbatki Hippa, to słodzone glukozą są? Chyba jednak posłodzę jej trochę tą wodę, najważniejsze, żeby ta żółtaczka zeszła jak najszybciej...
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 15:30   #1885
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Cześc Dziewczyny
Juz trzeci rac dziś piszę, zawsze coś mi wykasuje posta,raz wysiadł mi prąd w chałupie.
Podczytuję Was regularnie, bo jestescie mądrzejsze ode mnie o kilka tygodni. Ja ze swoich doswiadczen mogę tylko sie podzielic informacja, że na katar u mojej Emilki świetnie sprawdziła się woda morska w sprayu i aspirator MORIMER (jest swietny!!!). Woda w kropelkach jakoś okazała się mniej skuteczna, no i nieekonomiczna-fioleczka jest duza, więc prawie cała sie marnuje...
Teraz walcze z kolkami.Chociaz nie sa tak nasilone, ale Emilkę to wyraźnie męczy i zakłóca jej sen. Masowanie brzuszka niewiele pomaga, piję od wczoraj ten ochydny koper włoski (śmierdzi anyżkiem-bleeee), efektów na razie nie widac-ile mam tego dziennie pic,żeby przeszło do pokarmu?? Od wczoraj TŻ jeździ po aptekach i szuka tej wody koperkowej, ale nigdzie nie ma! Farmaceutka wcisnęła mu Infacol,gdzie jak byk jest na opakowaniu napisane,że podaje się dzieciom powyżej 1 m-ca(a TŻ mowił,że dla noworodka)! Czy ta woda koperkowa tez nie ma jakis ograniczeń wiekowych?
infacol jak aliyah pisala moze byc stosowany nawet u noworodkow,bylo to dosc kontrowersyjne bo na polskim jest napisane ze od miesiaca a angielskim od urodzenia
a z kolei woda koperkowa u mnie jest napisane ze od miesiaca wlasnie

Cytat:

no gratki,trzymam kciuki za ,mala i za ciebie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja mam pelno kuponow znizkowych na huggies i nie wiem czy sie skusic. Mielismy jedna paczke huggies dla noworodkow i byly gorsze niz pampersy.

Dziewczyny a jak sie nazywaja te Rossmanowskie pieluchy? Powiem mamie zeby nam kupila jak bedziemy jechac do Polski.
oj nie wiem,nie wiem,nam nie pasowaly hugisy,sztywne to to,odciskaja sie,tez mialam kupe tych kuponow,i zaluje ze katowalam mlodego,my jednak wolimy pamki.choc dla mlodego jak mial do 2 tyg hugisy byly lepsze niz pampki

Cytat:

o bidulko,oby obrzek zszedl,i obys sie czula lepiej
z pieluszkami mam te same wnioski,ale jednak wolimy papmki bo nie odciskaja

Cytat:
salomea ja małą karmię wyłącznie piersią i niczym nie dopajam i nie uważam zeby to jej było potrzebne..

rośnie, przesypia cale noce i dużo sika.. nie widze potrzeby by jej żołądek wodą czy tym bardziej glukozą rozciągać..

myśle ze to zależy od dziecka i np otoczenia.. bo np jak w domu jest ciepło i suche powietrze to maluch moze potrzebować dopajania..

u nas jest 21-22 st i często chodzi nawilżacz.. mala je co 3 godz i wszystko gra..

jesli chodzi o jedzenie to zaczne jej menu rozszerzac w 6 miesiącu..moze tez wtedy zaczne dopajać
zgadzam sie,ja swojego nie dopajam bo mu starczy,teraz nawet mniej je skubaniec,brak apetytu ma

no i mlody spal mi do okolo 5,znaczy za dwadziescia sie obudzil,ja prawie nie spalam bo na kazde chrzakniecie reagowalam ze moze glodny,ech,ale widze ze jednak lepiej go nie budzic,dopracujemy to.
Ale mam inny problem mlody starcil apetyt,je jakos mniej,i z butla zaczyna posypiac,musze sobie zapisac dzisiaj ilosc tego co je,a w piatek za tydzien szczepionka,mam nadzieje ze to chwilowe jest.A moze przesadzam?,bo nie jest ospaly czy cos,normalny,chyba przeszedl na diete i zapomnial mamie powiedziec

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 15:32   #1886
drama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
rossmanowskie 4 maja w paczce 50 szt
no i im wiekszy rozmiar to coraz wiecej wychodzi za pieluche
dzis bylam zobaczyc po ile sa pampersy i hugissy 4, no wiec w zaleznosci od ilosci w paczce od 68 gr do 88 gr
a te rossmanowskie po 60 gr wiec sporo taniej
ja dzisje testuje, bo od jutra sa w promocji po 27,99 i chce zrobic zapas
ale wydaja sie calkiem fajne, tylko czekam na kupsko zeby zobaczyc jak wtedy beda sie zachowywac

ja nie lubie chusteczek baby dream, jakies takie suche mi sie wydaja
a lubie dzidzius - calkiem fajne i nie drogie
zwlaszcza te takie z niebieskim troche podoba mi sie zapach, a te rozowawe zostawiaja taka tlustwa skorke - tez calkiem fajnie
Kurcze a mi to, że one nie tak strasznie mokre właśnie odpowiada. Mam teraz chusteczki dzidziuś i takie mokre są i to mi się nie podoba widać każdemu coś innego się podoba

Cytat:

Ja też karmię tylko piersią i nie dopajam. I przyznam się, że sama piję herbatkę koperkową, bo ona przechodzi do mleka i w taki sposób Kinga ją dostaje a wprowadzenie innych pokarmów też planuję na 6 miesiąc.

Cytat:

A jakich wkładek używacie? Ja mam te Baby Dream i tak jak mówi Salomea jak nasiąkną mlekiem to się robią twarde. Gdzieś czytałam (chyba w wątku polecamy/odradzamy), że Chicco dobre, ale nie wiem czy się skusić. Na allegro je widziałam.
Stary 2009-01-30, 15:48   #1887
scorpionec
Zakorzenienie

ja uzywam wkładej jonson&jonson lub penathen (sa identyczne) mialam tez tommie tippie (w zest z aktatorem byly) i tez sa oki..słyszalam ze chicco sa rewelacyjne ale jeszcze ich w zadym sklepie nie widziałam..

co do chusteczek tomi najbardziej pasują NIVEA soft&cośtam i PAMPERS naturals.. ale np pamersa z lawenda są kiepskie.. a najgorsze jakie miałam to huggiesa.. próbowałam tez belli niebieskich i tez są oki.

wlaśnie w ramach zdrowej diety upiekłam ciasteczka owsiano-otrębowe..

niby slodycze ale zawsze jakieś zdrowsze (tak se tlumaczę)

lisey nie martw sie pewnie u malego to przejściowe z tym jedzeniem..

drama ja też pilam koperek ale musiałm odstawić bo mala ma tendencje do rozwolnienia... i polecam tez do picia hebatkę hippa ziołową taka w torebkach, w składie jest koperek,anyż,rumianek i jest bez cukru bardzo smaczna

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-01-30 o 15:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-30, 15:55   #1888
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
O zgrozo-jakie krwiaki?? Nawet nie próbuje sobie tego wyobrazic.A jak stwierdzono wielkośc tych woreczków-przez usg?? I nie kazali Ci tego rozgrzewac, samo przeszło?

Odnosnie dopajania, to ja równiez nie uważam,żeby było potrzebne przy karmieniu piersią. Natura tak to wymysliła,że na początku z piersi leci bardzo rzadkie mleko, które zaspokaja pragnienie dziecka,a potem tłusciejsze.Oczywiście, jak ktoś ma stwierdzone,że mleko jest zawsze tłuściejsze (po czym to lekarz poznaje?), to chyba powinno się dopajac. Mnie połozne i lekarze odradzali dopajanie...
A te herbatki Hippa, to słodzone glukozą są? Chyba jednak posłodzę jej trochę tą wodę, najważniejsze, żeby ta żółtaczka zeszła jak najszybciej...
Krwiaki - tak nazywa się ten obrzek - to są woreczki z płynem, a wiem jakie dokładnie miałam bo musiałam w szpitalu zostac dłużej własnie na usg narządów wewn (wątroba ukł moczowy i wszystko co w dole brzucha) bo lekarz na oddziale
bał sie,że skoro macicę miałam pękniętą to coś innego mogli mi też uszkodzic. I stąd znam wymiary tych krwiaczków. SAMO PRZESZŁO

mleko mam tłuste bo - jak odciągnę i trochę postoi to bardzo dużo jest wlaśnie tego tłustego mleka, a rzadszego prawie wcale nie ma.

Herbatka Hipp rozpuszczalna ma glukozę

Oby Emilka nie miała żółtaczki

Cytat:
A jakich wkładek używacie? Ja mam te Baby Dream i tak jak mówi Salomea jak nasiąkną mlekiem to się robią twarde. Gdzieś czytałam (chyba w wątku polecamy/odradzamy), że Chicco dobre, ale nie wiem czy się skusić. Na allegro je widziałam.
Canpol - fajne nie wysychają, ale co któraś się rozdwaja tzn połączenie puszcza
Nuk - też nie wysychają i nie mam do nich uwag i chyba najbardziej mi pasują

Teraz będę próbowaC Belli ale to dopiero jak przyjdzie kurier z zakupami ::
Stary 2009-01-30, 15:56   #1889
maniche
Raczkowanie

Cytat:

Chicco sa dobre ale drogie. Ja miałam wkładki belli i sa super. Za 60 sztuk zaplaciłam14zł.Dobre sa tez johnsona i penathen. Teraz mam aventu sa superowe ale te akurat dostałam i nie wiem ile kosztuja.

http://s2.pierwszezabki.pl/022/0220789a0.png?5438
maniche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-30, 15:59   #1890
scorpionec
Zakorzenienie

salomea to ja sie dowiedzialam ze mam tluste mleko bo jak stoi to w but 150 ml na dnie z pół cm jest tego rzadszego..

ale jak widac tłustym sie tez mozna napić.. co dzidzia to inne potrzeby..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości