|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
widze frida na tapecie.. u nas to nadal wróg nr 1... ale wazne ze dziala..katakumba nie martw sie ja na początku tez nie umialam nic wyciągnąć..i lepiej dziala z ta wodą w sprayu.. aha i jak czyszcze jedna dziurkę to zatykam drugą...
my właśnie po wizycie u lekarza... mała waży 7535 gr ![]() ![]() no i hit dnia małej idą zęby !! mamy kupić zel i smarować.. jak bedzie sie darła to paracetamol.. kupki z bialymi obiektami to norma (ale dostalysmy jakieś bakterie do picia na nie) no i wkrótce odstawiamy wit K (jest do końca 3 miesiąca) a wit D3 cały rok mamy brać ![]() mala zasnela chyba ze zmęczenia bo nawet jeść nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
działa działa tylko przed użyciem fridy psikam jej wodę morską w sprayu i dopiero wtey wciągam glutki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Rozeznanie
|
moje piersi wracają do formy
![]() xandra niby na gripe water jest napisane żeby dawać dopiero po ukończeniu pierwszego miesiąca ale nie wiem czemu. Moja mała miała 2 tyg jak zaczęłam podawać jej espumisan. Pediatra powiedziała, że mogę dawać do 15 kropelek. Troszkę mam nam się wykruszyło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli mogę spytac to jaki rozmiar ubranek przerabiacie?? Ucałuj maleńswto i oby dobrze zniosła szczepionki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Rozeznanie
|
Scoripnec gratuluję Idze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zadomowienie
|
kurcze jakas wielka ta moja córa, bo ja juz zaczęlam w 74 ubierac (6-9 mc). Z 68 to mi niedawno wyrosła. A pampki nosimy 3. Ehh te dzieciaki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do obiektow bialych w kupie to tez dzis zaobserwowalam. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a propos pampersów: te 3 wydają mi się gorsze od 2. Mam wrażenie, że 3 strasznie szybko przemakają. Też tak macie? Chyba muszę wypróbować jakieś inne pieluszki. Może te z Rossmana? Kilka osób widziałam, że je chwali. Mi odpowiadają ichniejsze chusteczki do pupy. No i cena baardzo konkurencyjna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
a ja opieprzylam tz ze glupoty opowiada bo jego znajomego marysia jest tydzien starsza od poli i lekarz powiedzial podobno ze zeby jej ida. a ja ze ma glupot nie opowiadac...boze, a moze tej mojej marudzie to zeby rosna?? dlatego tak mi rece obgryza??
ja mam sol fizjologiczna w kroplach, ale kupie w takim razie w spray'u no i pozatykam jej dziurke jedna jak druga bede czyscic. na razie spi 15 min, pije herbatke i spi znowu |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze w uk nie mam rossmana bo te pieluszki sa naprawde baaaardzo dobre. a ja do tej pory tylko pampersy, wiec dosc nieufnie podchodzilam do zmiany. polecam. no i masz racje, cena jest konkurencyjna |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupię jutro z Rossmana. Jakby coś, to będzie na katakumbę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
ja wam powiem ze 4 sa nie duzo większe od 3 (pampersy) może troche dłuższe..
![]() ale za to jumbo packu zamiast 82 jest 70 ![]() testowaliśmy hugiesy (te droższe) i sa kiepskie juz po jednym siku mala miala mokra pupke.. moze spróbuje te rossmanowe sa w jakiś mnejszych paczkach zeby od razu 80 nie kupować? |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam pelno kuponow znizkowych na huggies i nie wiem czy sie skusic. ![]() Dziewczyny a jak sie nazywaja te Rossmanowskie pieluchy? Powiem mamie zeby nam kupila jak bedziemy jechac do Polski. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Zadomowienie
|
A ja się trochę boje Rossmanowskich produktów - BABY DREAM
Miałam ostatnio wkładnki laktacyjne - porażka, jeśli troche mleka wycieknie i one wyschną to robią się strasznie twarde i drażnią sutki, no i chusteczek próbowałam - dla mnie są za suche - kupska nie potrafię nimi zmyc. Ale ostatnio próbowałam chusteczki Dada z biedronki ( niebieskie) i te są bardzo mokre i calkiem fajne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam takie wrażenie że pampki 3 są mniej chłonne. A poza tym jak mała zrobi siku to są zimne, 2 były cieplutkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Właśnie była u mnie położna-pierwszy raz! Zwróciła uwagę, że Emilka jest jednak dośc żółta, w poniedziałek idziemy na pobranie krwi.Kazała przepajac wodą, ale Emilka nie chce pic nieposłodzonej wody(podobno glukoza zwiększa gazy).
Położna oglądała też moją ranę po cięciu i jednak jest obrzęk, jakieś płyny się tam zbierają i dlatego mnie jeszcze pobolewa.Mam jak najwięcej nagrzewac to miejsce termoforem.Kurcze, wiedziałam, że coś jest nie tak, ech... My na początku używaliśmy pieluszek Huggies, ale mimo że były dośc spore-za bardzo się odciskiwały na skórze, każda gumeczka i fałdka.Jednak bardzo dobrze wchłaniały i pupcia była sucha.Teraz mamy Pampersy i one są delikatniejsze, ale szybko się napełniają i baaardzo puchną-jak Emilka ma body, to ją później uciska. Chusteczki w szpitalu używałam Bambino, są ok.Teraz mamy Nivea Sensitive, naprawdę dobre, bezzapachowe.Później będę testowac Pampers z aloesem, bo takie wczoraj kupił tż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co najbardziej mnie wkurza, że wszędzie mówią, że mleko matki jest wystarczające i nie trzeba dopajac dziecka. Każdy pediatra sie tego trzyma, a jak przyjdzie co do czego to na ucho szepczą, że warto dziecku dodatkowo wodę podawac, albo herbatki. I po co ta obłuda???? ![]() Co do rany po cięciu to ja też miałam tzw krwiaki - były to woreczki z płynem, sztuk 2 i to doś spore bo 4,5 i 5,5 cm długsci, ale już jakiś czas tem się wchłonęły. Podobno tak czasem jest. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
salomea ja małą karmię wyłącznie piersią i niczym nie dopajam
![]() rośnie, przesypia cale noce i dużo sika.. nie widze potrzeby by jej żołądek wodą czy tym bardziej glukozą rozciągać.. myśle ze to zależy od dziecka i np otoczenia.. bo np jak w domu jest ciepło i suche powietrze to maluch moze potrzebować dopajania.. u nas jest 21-22 st i często chodzi nawilżacz.. mala je co 3 godz i wszystko gra.. jesli chodzi o jedzenie to zaczne jej menu rozszerzac w 6 miesiącu..moze tez wtedy zaczne dopajać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z husteczek to najbardziej lubie johnson's bo sa bardzo mokre. W sumie wszystkie ich warianty. Te aloesowe dobre na kupe bo troche neutralizuja odorek. ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zadomowienie
|
Jeszcze odnośnie dopajania - na początku byłam przeciwna ale jak zobaczyłam, że maleństwu dopajanie pomaga na bączki od razu się przekonałam. Poza tym moja malutka rzadko robi kupsko, a to podobno dlatego ,ze mam bardzo tłusty pokarm, wiec tak czy siak powinnam dopajac.
Martusia jak jest spragniona to sama się butli domaga, a je normalnie tzn co 3-3,5h. Oczywiście nie daję jej jakis strasznych ilości ale raz mi wypiła 60ml wody no i wtedy troszkę się przestraszyłam, ze może odwodniona jest. A w domku mamy ok 24 st. Co do laktacji to ja nie zauważyłam żadnych zaburzeń. |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
no i im wiekszy rozmiar to coraz wiecej wychodzi za pieluche dzis bylam zobaczyc po ile sa pampersy i hugissy 4, no wiec w zaleznosci od ilosci w paczce od 68 gr do 88 gr a te rossmanowskie po 60 gr wiec sporo taniej ja dzisje testuje, bo od jutra sa w promocji po 27,99 i chce zrobic zapas ale wydaja sie calkiem fajne, tylko czekam na kupsko zeby zobaczyc jak wtedy beda sie zachowywac Cytat:
a lubie dzidzius - calkiem fajne i nie drogie zwlaszcza te takie z niebieskim troche podoba mi sie zapach, a te rozowawe zostawiaja taka tlustwa skorke - tez calkiem fajnie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnosnie dopajania, to ja równiez nie uważam,żeby było potrzebne przy karmieniu piersią. Natura tak to wymysliła,że na początku z piersi leci bardzo rzadkie mleko, które zaspokaja pragnienie dziecka,a potem tłusciejsze.Oczywiście, jak ktoś ma stwierdzone,że mleko jest zawsze tłuściejsze (po czym to lekarz poznaje? ![]() A te herbatki Hippa, to słodzone glukozą są? Chyba jednak posłodzę jej trochę tą wodę, najważniejsze, żeby ta żółtaczka zeszła jak najszybciej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z kolei woda koperkowa u mnie jest napisane ze od miesiaca wlasnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o bidulko,oby obrzek zszedl,i obys sie czula lepiej z pieluszkami mam te same wnioski,ale jednak wolimy papmki bo nie odciskaja Cytat:
no i mlody spal mi do okolo 5,znaczy za dwadziescia sie obudzil,ja prawie nie spalam bo na kazde chrzakniecie reagowalam ze moze glodny,ech,ale widze ze jednak lepiej go nie budzic ![]() Ale mam inny problem mlody starcil apetyt,je jakos mniej,i z butla zaczyna posypiac,musze sobie zapisac dzisiaj ilosc tego co je,a w piatek za tydzien szczepionka,mam nadzieje ze to chwilowe jest.A moze przesadzam?,bo nie jest ospaly czy cos,normalny,chyba przeszedl na diete i zapomnial mamie powiedziec
![]() |
#1886 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam wkładej jonson&jonson lub penathen (sa identyczne) mialam tez tommie tippie (w zest z aktatorem byly) i tez sa oki..słyszalam ze chicco sa rewelacyjne ale jeszcze ich w zadym sklepie nie widziałam..
co do chusteczek tomi najbardziej pasują NIVEA soft&cośtam i PAMPERS naturals.. ale np pamersa z lawenda są kiepskie.. a najgorsze jakie miałam to huggiesa.. próbowałam tez belli niebieskich i tez są oki. wlaśnie w ramach zdrowej diety upiekłam ciasteczka owsiano-otrębowe.. niby slodycze ale zawsze jakieś zdrowsze (tak se tlumaczę ![]() lisey nie martw sie pewnie u malego to przejściowe z tym jedzeniem.. drama ja też pilam koperek ale musiałm odstawić bo mala ma tendencje do rozwolnienia... i polecam tez do picia hebatkę hippa ziołową taka w torebkach, w składie jest koperek,anyż,rumianek i jest bez cukru ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-01-30 o 15:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
bał sie,że skoro macicę miałam pękniętą to coś innego mogli mi też uszkodzic. I stąd znam wymiary tych krwiaczków. SAMO PRZESZŁO mleko mam tłuste bo - jak odciągnę i trochę postoi to bardzo dużo jest wlaśnie tego tłustego mleka, a rzadszego prawie wcale nie ma. Herbatka Hipp rozpuszczalna ma glukozę ![]() ![]() Cytat:
Nuk - też nie wysychają i nie mam do nich uwag i chyba najbardziej mi pasują Teraz będę próbowaC Belli ale to dopiero jak przyjdzie kurier z zakupami : ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
salomea to ja sie dowiedzialam ze mam tluste mleko bo jak stoi to w but 150 ml na dnie z pół cm jest tego rzadszego..
ale jak widac tłustym sie tez mozna napić.. co dzidzia to inne potrzeby.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.