|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol.2
Cytat:
http://haftypolskie.com.pl/files/pro...ng//m-4121.png |
|
|
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
lightangel niestety nie mogę wejść na tą stronę. A byłam chora i ja i dziecko wiec zero netu. Jeżeli jeszcze raz możesz to umieścić, albo powiedziec mi jak się tam dostać to będę wdzięczna. I bardzo pocieszylaś mnie z tą jedną nitką. Bo moja praca wymaga ok.180 motków muliny. Automatycznie mogę to zmniejszyć.
|
|
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
Integra czy ja moge też prosić o schemat obrazku z Misiami - z góry dziekuję.
Malelka czy ja mogę dostac hasło na chomika do obrazków z ok.1680 posta. Mój email asosnicka@wp.pl |
|
|
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
Integro mam ogromną prośbę o przesłanie mi na adres patusan@op.pl wzorków aniołków (tych złotych) z postu 1711 o ile nie będzie to dla Ciebie problemem. Z góry bardzo dziękuję i przesyłam
![]() |
|
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
No cóż, trudno. Dzięki za pomoc w szukaniu. Na tym schemacie mam tylko napisane: Design Works Crafts Inc. w USA.
|
|
|
|
#1746 | |
|
Raczkowanie
|
[quote=eSKa538;10718757]
Cytat:
|
|
#1747 |
|
Przyczajenie
|
[quote=aneczka2208;1071034 4]kormenolka ja mam takie małe aniołki (60x60 krzyżyków- wychodzi obrazek 13x13cm)
Aneczka2208 czy mogę prosićo wzorki na te małe aniołki? magdzia_p@poczta.fm |
|
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wystarczy się przypatrzeć takiemu obrazkowi w powiększeniu. |
|
|
|
|
#1750 |
|
Rozeznanie
|
Integra...dzisiaj natrafiłam na takie fiołeczki
Edytowane przez graszka45 Czas edycji: 2009-01-30 o 10:47 |
|
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
A ja dodam takie:
violet chatelaine (2).jpg violet chatelaine (3).jpg фиолетовые цве .jpg скатерть с фиал.jpg скатерть с сире.jpg |
|
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry,przepraszam,że wtrącam się tak w srodku,ale ciężko mi przeczytać tyle stron,które już napisałyście...a chciałam prosićo pomoc
![]() ponieważ chcę spróbować haftować krzyżykowo,a nigdy tego nie robiłam spodziewam się dzidziusia i chciałabym zrobić coś ładnego właśnie dla niego.Potrzebuję jednak kupić gotowe kanwy z nadrukiem,tak żeby mi było najłatwiej dla amatora i nie wiem wogóle gdzie tego szukać.I oczywiście chciałam prosić jeśli można o namiary jak najtańszych produktów czy mogłabym prosić o linki do takich stron?
|
|
|
|
#1753 |
|
Raczkowanie
|
Ja wyszywam często z przerobionych obrazków i poprostu trzeba nad nimi trochę popracować.Ustawia csię wieklość obrazka w cm lub krzyżykach i niektóre kolory-bardzo zbliżone do siebie się zamienia na jeden kolor.Obrazy wychodzą bardzo ładne.
|
#1754 | |
|
:)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Rozeznanie
|
Wychodzą jak ten piesek z Twojej galerii, prawda? Dla jednych to ładne, dla innych mniej, ale na pewno ta ich pstrokatość jest bardzo uciążliwa do haftowania.
|
|
|
|
#1756 |
|
Raczkowanie
|
Witam czy ktoras z was ma klucz muliny ariadna albo jakiego kolwiek klucza do wzorku ponizej?
Edytowane przez xxxx1321 Czas edycji: 2009-01-30 o 18:03 |
|
|
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj zrobione...w poniedziałek dla zainteresowanych zamieszczę na chomiku schemacik
|
|
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za radę Integra
|
|
|
|
#1759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() graszka45, eSKa538 Dziekuję Wam bardzo Cytat:
|
|||
|
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
fajnie dziewczyny,że mi pomogłyście i odpowiedziałyście mi na pytanie
dzięki
|
|
|
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
Ja uważam że wyszedł fajnie i nie jest pstrokaty.Przerabiałam dziewczynom wzory i jakoś nie miały wątów do tych obrazków,a nikogo nie namawiam do przeróbki wzorów.Tylko jak ktoś nie wie jak to się robi to może zapytać a nie musi krytykować.
|
#1762 |
|
Rozeznanie
|
Integra, to prawda,co piszesz, z tym, że jeśli ktoś jest wymagający, to musi się dobrze napracawać nad zrobieniem wzoru. I prawda, że wśród gotowych też jest wiele pstrokatych, ale naprawdę dobrze zrobione tego nie mają. Ja 10 razy oglądam schemat, zanim zdecyduję, czy zasługuje na miejsce na moim dysku.
|
|
|
|
#1763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1764 |
|
Rozeznanie
|
Jola3, ja akurat nie muszę prosić o rady, bo sama sobie napisałam program do przeróbki obrazów na haft, i , jak dla mnie efekty są lepsze. W szczególności zrobiłam sama paletę Ariadny, która jest o wiele wierniejsza od tej z Abakana i Haftixa.
Twojej pracy nie krytykuję, tylko zwracam uwagę na charakterystykę takich przeróbek. |
|
|
|
#1765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gotowca kupisz w każdej pasmateri a jeżeli chcesz kupić z neta to na allegro są napewno i np. na stronie hafty polskie pozdrawiam |
|
|
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
Mam mały problem nie umiem odczytać tego schematu. Są tam takie kratki które w każdym rogu mają kropki i nie wiem co z tym zrobić... czy mam je haftować tak normalnie krzyżykami czy to coś innego. To napewno nie jest inny kolor bo nie ma takiego oznaczenia koloru. I jeszcze jedno... Tam są pola po pół kratki to jak mam je wyhaftować... hmm.. Nie wiem co mam zrobić. NIe widziałam takiego schematu jeszcze
no i jestem w kropce , narazie haftuje te pełne co jestem ich pewna no ale w końcu trzeba bedzie zaczac i te pozostałe |
|
|
|
#1767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję właśnie ani u mnie w pasmanterii ani w hafty polskie nie znalazłam nic co by mi dla córci odpowiadało,a na allegro porpostu nie wiem jak tego poszukać
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Raczkowanie
|
Mimo wszystko wolę nie ryzykować. Może gdyby chodziło o jakiś mały schemacik. Wtedy nie byłoby żal jeśli poszło by coś nie tak. Nie mam wprawy w pracy z takimi programami.
|
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Malelka Pojęłam
Dziękuje bardzo ;*
Edytowane przez Magdutka Czas edycji: 2009-01-31 o 10:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

O firmę pytałam sie dlatego, że często znajduję wzory na dump.ru wpisując dane wzoru w wyszukiwarkę. Niestety nie znalazłam, ani po tytule ("Purrfect Together") ani po autorze 

Poza tym nie mam zaufania do takich programów. Sama mam ich kilka, ale nie używam. Boję się, że kolory nie będą prawidłowo odwzorowane i wyjdzie później nie wiadomo co

tyle mi juz pomoglas dziekuje