|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
No to już nadrobiłam zaległości od wczorajszego wieczorka. U mnie wczoraj wieczorkiem taki spokój był, mały nawet mamie na dobranoc nie kopnął, ale za to piętro niżej urodziło się dzieciątko jakiś miesiąc temu i o 5 rano mielismy pobudkę, nie wiem czy mój synuś tez słyszał ten płacz bo tak zaczął wariować, a ja oczywiście w śmiech. Nie ma to jak nasi faceci, im nic nie przeszkadza, śpią jak kamienie, dla nich ten nasz okres ciąży to nic takiego, u nich nic się nie zmienia. A my z dnia na dzień mamy ciężej, dyszymy, mamy humowy czasami, wszystko nas irytuje. I tak piszę z wami jedząc śniadanko, miałąm zachciankę na świeżą bułeczkę z filetem w sosie pomidorowym, tak więc to tez konsumuje
gabriellao0 - jeśli tylko dzieciaczki mimo tego że się wcześniej rodzą są zdrowiuteńkie to sama bym się ucieszyła, a ona 1,5 miesiąca prędzej. Fajnie jej. Gabi może Ty też jeszcze wodniczkę urodzisz? Gabi ja też się zastanawiałam bo jak dla mnie to sa niemalże identyczne, a kolor przepiekny wybrałaś. Ja się właśnie boję tych całych zaparć, czasami i bez ciąży miałam, a można pić jakies herbatki ziołowe które mogłyby pomóc? Aguśkaa83 - u mnie też jest bialutko za oknami, aż nie chce się z domku wychodzić. A z tą maścią to serio jakieś układy między lekarzem a apteką, pewnie za swoje recepty dostaje swój procent zysku. Ale ja też dostałam globulki bez zrobienia jakiegokolwiek badania, tylko stwierdziła że mam za dużo śluzu i to oznacza infekcję bakteryjną i dała mi antybiotyk który zwalcza mnustwo rodzai bakterii. I już po kilku dniach widze znaczną poprawę tak szcerze. Bercia2000 - kochana, może Twój cukier się poprawi i nie będizesz musiala rozstawać się z syneczkiem. A Twój Tż wraca na początku kwietnia? Ojjj może odpuść sobie dzisiaj sprzątanko i po niedzieli nadrobisz, jak nabierzesz chęci sashka20 - i jak laluniu, wyspałaś się? malutka_24 - jak samopoczucie u Ciebie i maluszka? Mam nadzieję że już bezboleśnie Rozaliontka - dolegliwości z brzuszkiem miną, u mnie trwały ponad tydzień. Będzie dobrze. anulka anulka - ojej, ale to konieczne że mussz już za tydzień iść do szpitala? Będziesz tam miała dostęp do internetu (laptop z ineternetem przenośnym?). A jak tam Twoje dwie małe księżniczki, wariują bardziej? katrin1 - no dolegliwości się zaczynają, ja jak byłam wczoraj wieczorkiem na spacerku, to czułam się jak staruszka, jakieś szczykania w kręgosłupie, ale chociaz jeszcze nogi nie puchną (tfu, tfu). Musisz jeszcze troszkę wytrzymać w pracy, a później będziesz tylko odpoczywała przed kolejną pracą (już przy maluszku). |
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
marika2121 dziendobry
oni mysla ze ciaza nam rozum odbiera i nie myslimy a my wlasnieteraz dopiero za dwoch myslimy i jestesmyuwazam madrzejsze dobrze ze Tobie pomaga ten antybiotyk, mnie jednak ciagle nie daje spokoju ta moja sprawa...za duzo wiem od strony kuchni i dlatego tak mi ciezko Ja tez uwielbiam rybke w sosie pomidorowym pychotka![]() Bercia no i jak zmierzylas tetno? a powiedz mi ... czy u Ciebie tez to sie dzieje pod wplywem stresu lub zmeczenia, bo ja tak sobie pomyslalam, ze Ty sie denerwujesz tym szpitalem i moze dlatego..ja wlasnie w takich momentach to mam i gorzej mi sie oddycha i slabo troszke robi..
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
Aguśkaa83 - no to rzeczywiście coś nie halo w tej Twojej sprawie, skoro nie masz upławów, to jest ponoć pierwsza z przyczyn infekcji tamtych miejsc. Może i lekarz jest dobry w swoim fachu, ale chyba jeszcze dodatkowo zdziera niepotrzebnie kasę, ale takim to wiecznie mało. Teraz lekarzy z powołania raczej się nie widuje, nie mówie tylko o ginekologach. Ale jak ja usłyszałam że taki lekarz za dodatkowy dyżur dostaje 800zł, a mało kiedy ma coś wtedy do roboty, tylko śpi, to serio lekkie przegięcie. A jak maluszek, obudził się już ?
|
|
|
|
#2794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni na boku maja rozne interesy..ciagle im malo...maly podkopuje lekko.. nie tak mocno jak wczoraj ale wczoraj to przeginal
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
anulka anulka - no to super, ja widziałam na patologii że miały komputery dziewczyny, ale wiadomo że każdy szpital ma swoje zasady i regulamin. Oby Twój był ok. Ja jak leżałam w szpitalu 2 tygodnie, i nie miałam kompa to myślałam że zwariuje z tymi starszymi chrapiącymi kobitkami, to było straszne.
Aguśkaa83 - a ile u was kosztuje standardowe 3D/4D, jeśli chce się podejrzeć maluszka? Bo ja wczoraj dzwoniłam i mi powiedziano że w Żorach 210zł + 30zł. za płytkę więc 240zł, ja ja nawet tyle za prenatalne nie płaciłam. Chyba że to normalna cena. Moje dzieciątko to jakiś szaleniec, jak tak z nienacka walnie to raz a konkretnie, raczej nie jest delikatny w tym co robi hehe. |
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
MARKIA
nie wolno pić nic na tzw. przeczyszczenie. Jedynie kefiry i wodę . Żadnych herbatek ani tabletek, nawet ziołowych!!!Na mnie "ta dieta" działa jak narazie, a niby nie dużo mi zostało! No własnie ten kolorek mnie tak pociąga w volancie . W bolderze fiolet jest taki jakiś "wściekły",a w volancie taki fajny delikatny Nie chce wodniczki! Chce rybkę! Ja słyszałam od gina że dopiero 37tc jest tak naprawdę bezpieczny! bo płucka już są gotowe wtedy do samodzielnego oddychania! a wcześniej niby murowany inkubator .Idę dziś szukać wózków, w sensie wybierać czy volant czy bolder, bo mówią, że róznią się tylko większą amortyzacją tzn. w kołach coś tam. Chce live popatrzeć.wiem czym się różnią: bolder: przednie koła połączone osią i większe (skręcają oba naraz) volant : przednie koła skręcają "osobno jakby" (nie ma drążka łaczącego przednie koła, są ciut mniejsze koła przednie). CO WG WAS LEPSZE??? Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-01-31 o 10:55 |
|
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka jeszcze raz wszystkiego naj na nowej drodze zycia!
![]() ojej już druga marcówka? a my jestesmy nastepne Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-01-31 o 10:58 Powód: literówki :/ |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
wcześniak z marcówek:
"maly zmniejszyl ruchliwosc, byly problemy z biciem serca i zaproponowali cc.... Jest w inkubatorze malutki jest stabilny ale pomagaą mu oddychac, (ech, nie tak mialo byc)"jeju ![]() trzeba potrzymać kciukaski i się pomodlić coby go szybciutko "doprowadzili do ładu" Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-01-31 o 11:03 |
|
|
|
#2800 | ||
|
Zadomowienie
|
[quote=marika2121;10751535]
Bercia2000 - kochana, może Twój cukier się poprawi i nie będizesz musiala rozstawać się z syneczkiem. A Twój Tż wraca na początku kwietnia? Ojjj może odpuść sobie dzisiaj sprzątanko i po niedzieli nadrobisz, jak nabierzesz chęci tak wraca w kwietniu dopiero a jesli chodzi o sprzątanie to juz nie aktualne ![]() posprzątałam juz tzn ogarnełam bo na porządne sprzątanko moge sobie pozwolić dopiero po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no spróbuj ale pewnienie bedzie problemu bo co Ty biedna masz tam robić tyle czasu
|
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
Bercia2000 - nio to jeszcze troszkę musisz się przemęczyć bez Tż-cika, za to masz już super synka i kolejnego bobaska w brzusiu, więc tak całkiem sama nie jesteś, jedynie takie pocieszenie
gabriellao0 - hmmmm.... czyli trzeba polubic kefirki, jogurty naturalne, mnustwo jabłuszek wcinać. Zdaj relacje o tych wóziorkach bo u mnie tylko Boldera mają w sklepach więc jedynie wtedy allegro by zostało. Amortyzatory w wóziorku są potrzebne bynajmniej mi bo u mnie takie drogi krzywe i dziurawe. I ten liliowy kolorek jest najlepszy, nie trza było się upierać pzy różu |
|
|
|
#2802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze!!!
|
|
#2803 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ja bym mezowi powiedziala, ze ma posprzatac
![]() to ja Ci dziekuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
a dzisiejsza noc byla gorsza niz wczorajsza, nie moglam zasnac, wiercilam sie, krecilam, a wtedy kregoslup daje znac o sobie dopiero nad ranem jak maz poszedl do pracy jakos zasnelam Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
Haloooo co tak pusto dzisiaj, pewnie później się rozkręcicie, i zaś będę miala tyle do nadrabiania. A ja mam dziś wolne od gotowania itd. mój mężuś wzioł się właśnie za gotowanie rosołku i robi jakieś czary-mary na drugie danie, hmmm.... a niech gotuje
malutka_24 - kurcze ale Ci współczuje, ja raczej teraz nie mam problemu ze spaniem, bo usypiam szybciutko i z zamkniętymi oczami tylko się wyrywam w nocy do WC. Ja bym chciała urodzić tak 37-38 tygodniu zawsze to by się miało maleństwo szybciej przy sobie. Ale będzie jak będzie, wszystko w rękach natury. |
|
|
|
#2805 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Po pierwsze - BLONDYNKAPOZNAŃ - Gratulacje i moje najserdeczniejsze życzenia na nowej drodze życia. Po drugie, Byłam u lekarza, chciał mi wypisać L4 w trybie natychmiastowym.Okazało się że malutki jest ułożony nawet nie w poprzek, a na skos, i będą jaja jak się nie obróci, a nie zrobi tego dopóki siedzę. Mam mało siedzieć, więcej spacerować i polegiwać. Maluch ma wyprostowane nogi, i babka się boi że jak nadal będę siedzieć w pracy to będzie miał przykurcze po narodzinach i trzeba będzie rehabilitować. Zgodziła się jednak dać mi zwolnienie za tydzień dopiero. Mam się jednak cały czas oszczędzać. Bo mi bardzo nogi puchną ![]() Z dobrych nowin - malutki już nie jest malutki, nie dał się zmierzyć, ale waży 598 gram, co na 22 tydzień jest duuużo Po trzecie: Pamiętacie jak Wam pisałam, że mi się śniło, że siostra mojej mamy, mówiła mi że niedługo umrze? No właśnie. Zmarła dziś nad ranem. Dziś całą noc prawie nie spałam i czułam że coś się stanie. Rano obudziłam TŻ i powiedziałam, że ciocia nie żyje... Popatrzył na mnie jak na opętaną... Powiedziałam, że idę się spytać mamy. Poszłam do jej pokoju i jak zobaczyłam ją płaczącą to już byłam pewna. Ja to po prostu wiedziałam......A wiecie co mnie jeszcze bardzo niepokoi... Że kilka dni po tym śnie śniło mi się, że moja babcia umiera... I boję się, że znów "ktoś" mnie przygotowuje na odejście kolejnej osoby.
|
|
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
Helloł, witam z zapypanej pd Polski. U mnie zima na całego, a że mamy tu teraz ferie, to dzieciaki pewnie się ciesza.
Ktoś pytał o zaparcia. Mialam z tym mega problem, do tego stopnia, ze cisnąc na siłe, doprowadziłam się do krwawienia. Teraz stosuję syrop dla ciężarnych i maleńkich dzieci, Lactulosum, czy jakoś tak. Jak ktoś będzie zainteresowany, sprawdzę dokładną nazwe. Moja rodzinna kazała mi co 2-3 dni łyknąć na czczo i już nie mam problemu. Chodze codziennie. Blondynkapoznan, gratulacje. Wszelkiej pomyslnosci na nowej drodze zycia. Małgosia , moze spróbuj pic melisę przed snem. Mnie pomaga. POdobno nie powinno sie jeść obfitej kolacji, bo potem żołądek męczy się z trawieniem, a delikwenta dręczą koszmary. Jeszcze chyba zdązy się odwrócic, bo przecież jeszze wcześnie? marika2121, moj zaproponował pizzę na wieczór. Oczywiście z dostawą do domu, "bo Ty przecież powinnaś odpoczywać". Ciekawe, mam odpoczywać, jak mu wygodnie, a jak trzeba zrobić obiadek, to jestem na chodzie. Wrr. malutka_24, a mój dzis wyjątkowowo spokojny, więc mamusia nerwowa. Już chcialam dzwonić do szpitala, czy mój gin ma może przez przypadek dyzur... Ale moze przesadzam? Ogólnie jakoś tak nijako się czuję. Może to przez tę pogode?
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Małgosia
- no gratuluje takiego wielkiego syneczka, rośnie spory Antoś, mój w 23 tygodnu miał podobną wagę. Ale ułożenie ma serio dziwne, ale dobrze że szyjka zamnięta i czeka na swój czas. Dobrze że pójdziesz na L4, odpoczniesz sobie chociaż. A sny to masz prorocze jakieś? oby w tym drugim wypadku z Twoją babcią sie nie sprawdziło.pimach - mi możesz kochana napiać dokładną nazwe tego syropku, bo mi byłby potrzebny wkrótce, już się robi mniej wesoło. A pizzę to bym zjadła też, nie powiem. Ale mój mężuś wyczarował przepyszne ale risotto z piersią z kurczaka, pieczarkami, papryką, marcheweczką i mega przyprawione. No niebo w gębie. Za to dostał Blondynkapoznan - Wszystkiego na, naj na nowej, lepszej drodze życia |
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Małgosia
współczuje z powodu cioci ![]() a ułożeniem maluszka nie przejmuj się mój synek w 22 tc był ułożony główką w dół a za dwa dni byłam na usg połówkowym i już był inaczej ułożony takie maluszki mają jeszcze duzo miejsca i na pewno mały zmieni pozycję na wszelki wypadek dostosuj sie do zaleceń gin będzie dobrze ojjjj pada śnieg pada śnieg mój synek już dzis bałwana zrobił ile miał radochy
|
|
#2809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki Cytat:
takie wiadmosci nigdy nie sa mile czasami jest tak ze sobie cos wysnimy i pozniej dzieje sie tak jak we snie ja tez nieraz mam takie "prorocze sny"... ale glowka do gory... wszystkok bedzie okej ![]() ogladalismy 3 domy dzisiaj i powiem wam ze masakra... 1 dom to jakas pomylka smierdzzialo jak w stajni i wogole zeby tam zamieszkac trzebaby bylo zdezynfekowac calusienki dom i odremontowac go strasznie.... grzyb i wigloc i ten smrod ... fuuuuuuuuj2. maly strasznie... niby 3 pokoje i 3 lazienki (2 na gorze i 1 na dole) ale dom chyba dla krasnoludkow ![]() ladny zadbany ale strasznie maly... w najwiekszej sypialni miesci sie tylko lozko 2 osobowe, wbudowana szafa i mala komoda... a nie ma jak sie obrocic... reszta pokoi 2 razy mniejsza ![]() 3. najbardziej wzgledny ale tylko 2 pokoje i 1 lazienka... wiec odpada bo my musimy miec min 3 pokoje... no wiec dalej jestesmy tam gdzie bylismy w poniedzialek jedziemy rozmawiac z agentem i zobaczymy co z kredytem... najwazniejsze zeby sie udalo... reszta to pikus pozatym znowu dzisiaj w nocy mialam straszny bol boje sie bo w poniedzialek ide na kontrole a nie chce znowu antybiotykow boje sie ze dziecku szkodza... w jakims stopniu napewno a jak narazie widac niewielka poprawie wiec znowu mi przepisza jakis choler...
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
marika2121, ok, już ruszam do kuchni sprawdzic. Lactulosum. Smakuje nieźle, ale najważniejsze, że pomaga.
pakusia86, wybór odpowiedniego domu nie jest łatwy, ale mam nadzieję, ze w końcu uda Wam się znaleźć coś odpowiedniego. A gdzie Cię boli? Już po obiadku: kotlecik, ziemniaczki i marchewka z groszkiem. Mniam...
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane.. ja zadko wchodze i kurde juz mnie to denerwuje bo teraz stalo sie cos z laptopem.. i oczywiscie tz mowi ze to moja wina i ze ja rozwalilam
nawet nie mam was kiedy poczytac chcialam wejsc i sie zameldowac zebyscie wiedzialy ze wszystko wporzadku.. dzidzius od dwoch dni rusza cie parktycznie 24/24 hehe powera jakiegos dostal buziaczki kochane
|
#2813 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ad. 2 no co calkiem sporawy ten twoj dzieciaczek bedzie ad. 3 masz jakies prorocze sny wspolczuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad. 2 wspolczuje ci tych boli zwlaszcza jak mnie teraz napierdziela kregoslup ![]() dziewczynki zmykam, bo czas na obiadek i gdzies za godzinke wpadnie do nas tesciowa
|
||||
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie agusi tu nie widze ale moze jak wejdzie to przeczyta
Agusiu risotto przepyszne! ![]() Tylko ze ja dodalam troche bulionu.. tzn rosolku z woda.. ![]() zeby ten ryz zabarwic troche na zolto i zeby smak byl glebszy naprawde pysznosci
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
malutka_24 - no ja mam termin na początek maja, ale coś mi siew ydaje że jednak urodze później, takie jakieś przeczucia, no ale co tam pożyjemy, zabaczymy. Udanej wizyty teściowej, pewnie będzie miło i uroczo
maugoszatka - a co tam u Ciebie słoneczko? wszystko ok? poiglot91 - co za niedobry Tż-cik pimach - oooooooo dziękuje ślicznie jużkupiłam go sobie, dobrze że apteka pod nosem pakusia86 - kurcze biedactwo Esti co u Ciebie kochana? lepiej się już czujesz? |
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
Jak Was czytam, to tak mi sie buzka smieje a moj tz co przechodzi to patrzy na mnie jak na wariatke non stop do kompa sie smieje albo inne miny robi hihih Moje malenstwo ma dzis spokojniejszy dzien i ciuchutko sobie siedzi ale daje znac mamusi co jakis czas...moze tez dlatego ze 4 godziny sluchal babci (mojej mamy) i wolal siedziec cicho bo babcia zaraz by tym piskliwym glosem do niego przemawiala albo spiewala kolysanki hihih a wogole ile mozna sluchac plotkowania na temat wozkow, lozeczek i innych rzeczy![]() marika2121 kochana za usg prenatalne 2d zaplacilam 200 zl plus 10 zl za plytke...3d/4d kosztuje 100 zl wiecej wiec 300 zl. Ale w roznych miejscach roznie u mnie kosztuje...i tez nie kazde miejsce jest polecane. Bercia cisnienie bardzo dobre, tetno troszke podwyzszone, ale mierzylas wtedy jak w uchu serduszko slyszalas?? Ja tez nigdy tak nie mialam, nigdy wogole z srecem nie mialam problemow...a nieraz przeciez sie denerwowalam i stresowalam i nawet na poczatku ciazy tego nie mialam ale teraz zaczelo sie i nie wiem dlaczego...lekarz kazal mi brac na to isoptin, ale ja wole usiasc przy oknie spokojnie pooddychac i mi przechodzi a nie truc malenstwa lekami. gabriellao gratuluje silnej woli z jedzonkiem, tak wlasnie jak Ty opisujesz powinna ciezarna sie odzywiac u mnie jablka leza... staram nie wpierniczac wszystkiego jak leci ale krowki od jablek wygrywaja ![]() małgosiu dzidzia duza jak na ten tydzien i spokojnie sie obroci jeszcze z pare set razy...mojej bratowej tydzien przed porodem sie malenstwo obrocilo a drugie dwa tyg przed. Moj szkrab ost lezal posladkowo a na usg prematalnym do gory nogami czyli na glowie hihi dobrze ze dzidzia rosnie...a co do tego L4 powinna Ci juz dac a nie czekac! Co do cioci-wspolczuje ale takie jest zycie jedni sie rodza inni umieraja ale smutne to bardzo Co do Twoich przeczuc lub snow...ja pracuje na oddziale gdzie duzo ludzi umiera i czasem tez mam przeczucia.. w nocy np na dyzurach i nie raz myslami mnie chory przywolal, raz kiedys jak mu sie respirator odlaczyl bo mial drgawki a raz jak juz zmarl...nie wiem jak to okreslic ale nagle w myslach poczulam ze cos jest nie tak i poszlam do niego...takze ja wierze w cos takiego bo sama przezylam...nie lubie takich przeczuc bo sie boje..Ale Ty sie nie stresuj tak mocno, bo dzidzia tez sie denerwuje...pakusia to mialas przejscia z tymi domami...ale niest to nie jest zakup za 5 zl i trzeba troszke sie natrudzic...ale bedzie dobrze cos wkoncu znajdziecie dla siebie ![]() poiglot te nasze Skarby to maja swoj swiat z tym fikaniem w naszych brzuszkach ciesze sie ze smakowalo risotto, a kazdy ma swoj sposob na nie wiec tu wolna reka!
|
#2817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a moze ktoras z was sie orientuje???
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
hehe spodziewam sie ze bedzie tu paru kapitanow..
i pare kapitanek![]() ![]() a tzcik jak zwykle zwala wszystko na mnie ale niech sobie zwalaskoro mu lzej z mysla ze to Ja
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
dzis rano na czczo brzuszek z synkiem
(23 tc)
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatanie usg mialam w 20 tygodniu ciazy
![]() ogolnie tu sa tylko 2 usg.. 1-sprawdzaja czy dziecko nie ma zadnych wad genetycznych ani syndromu downa.. 2-rozpoznanie plci.. ja mialam wyjatkowo 3.. bo w pierwszych tyg. ciazy spadlam ze schodow.. wiec zrobili usg.. aguska sliczny
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
oni mysla ze ciaza nam rozum odbiera i nie myslimy a my wlasnieteraz dopiero za dwoch myslimy i jestesmyuwazam madrzejsze
dobrze ze Tobie pomaga ten antybiotyk, mnie jednak ciagle nie daje spokoju ta moja sprawa...za duzo wiem od strony kuchni i dlatego tak mi ciezko
Ja tez uwielbiam rybke w sosie pomidorowym pychotka
. W bolderze fiolet jest taki jakiś "wściekły",a w volancie taki fajny delikatny
tzn. w kołach coś tam. Chce live popatrzeć.

będzie dobrze!!!

Teraz stosuję syrop dla ciężarnych i maleńkich dzieci, Lactulosum, czy jakoś tak. Jak ktoś będzie zainteresowany, sprawdzę dokładną nazwe. Moja rodzinna kazała mi co 2-3 dni łyknąć na czczo i już nie mam problemu. Chodze codziennie.