![]() |
#481 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lampy UV - wątek zbiorczy
Cytat:
Dodatkowo przeraż mnie ilość syfnych zestawów jakie są sprzedawane na All. Sprawdzałam przed chwilą-ok 35 sprzedanych zestawów "do tipsów' za... 130 złotych :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Wtajemniczenie
|
bo widzisz byli.. sa takie pannice, ktore CHCA aby ich paznokcie wygladaly na sztuczne. ja robie co w mojej mocy, aby uzyskac efekt naturalnych, a one wrecz przeciwnie. a nagorsze jest to, ze uwazaja, ze sztuczne panokcie musza wygladac na sztuczne- taki jest zamysl... no trudno..
ArdnaskelaK - ale z tym kursem pisalam bardzo powaznie.. bo pozniej bedzie bieda. to nie jest zabawa, mozesz sobie narobic takiego syfu na paznokciach, ze uuu...
![]() |
#483 |
Przyczajenie
|
ja wiem..przeciez pisalam w pierwszym poscie, ze dopiero sie ucze.. co oznacza, ze rozpoczelam kurs!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Wtajemniczenie
|
oj to wcale na tym forum tak nie jest, ze dziewczyny sie ucza w formie kursu. chyba jako jedna z nielicznych napisalas to w tym rozumieniu
![]()
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
W większości dopiero się uczę oznacza: Właśnie dostałam nowy zestaw kupiony na allegro i się uczę. I chwała Ci że zaczęłaś od kursu. Teraz postąpiła bym tak samo ![]()
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Przekopałam ten wątek i nie znalazłam. Dziewczyny... jak się wymienia żarówki w lampie?
![]() Muszę ją rozkręcić? Próbowałam wyciągnąć, ale ani drgnie, a nie chcę połamać... Lampę mam taka jak na zdjęciu, ale najgorsze jest to że tam wchodzą żarówki 7W. Jedyne 7W jakie znalazłam to jakieś na All za 10zł, a mi tak zależało na czymś dobrym. Choć nie mam pojęcia jakich firm żarówki są dobre... nie bijcie ![]() ![]() ![]() A co będzie jak zmontuje do niej 9watówkę? Mój TZ mówi że nic sie nie stanie, ale nie ufam mu ![]() Załącznik coś nawalił więc podaję linka http://buynail.com/index.asp?PageAct...ROD&ProdID=302 Edytowane przez Zizione Czas edycji: 2009-01-26 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Wtajemniczenie
|
nie widze jak w srodku sa zaczepiane te zarowki, ale zazwyczaj naciska sie takie hmm... zaczepki i wyjmuja sie bez problemow.
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
ja mam stadartową tunelówkę i zarówki wyciagam po prostu stanowczym "szarpnieciem" tez balam sie je wymieniac pierwszym razem, bo jakos tak mocno siedział w gnieździe
![]() ![]() poszukaj na forum kogos kto ma taka lampe.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
Rozkręciłam dziada!
![]() teraz problem w tym, że znalażlam na necie tylko jedne jedyne żarówki 7W, jakiejś firmy z All. Ale wyslalam tez wiadomosc do Philipsa-może produkują coś takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do tego czy mogą być mocniejsze żarówki.
To z tego co się orientuję to nie, bo może się lampa uszkodzić.
![]() |
#491 |
Przyczajenie
|
mam pytanko czytajac chyba akademie paznokcia dowiedzialam sie ze zarowki w lampie trzeba wymieniac co 6-12 miesiecy ja niestety o tym nie wiedzialam i mam juz dluzej zarowki w lampie domyslilam sie ze zywotnosc zarowek moze miec wplyw na utwardzanie zeli czy zarowki tzn ich dlugosc juz w lampie moze powodowac odwarstawianie sie zelu tzn zel nie trzyma sie tipsa mimo poprawnego opracowania i zmatownienia tipsa
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
Właśnie kupiłam sobie zestaw do robienia pazurków żelowych. Mam lampę z jedną żarówką 15W i jakoś żel nie chce mi się w niej utwardzić. Czy to wina żarówki, czy żelu? Czy powinnam oddać ten zestaw i kupić coś innego? Za lampę, sekatorek do tipsów, pędzelek, pilniczki, i te inne "płynne" dodatki, żele, kleje itp zapłaciłąm 150 zł.
Poradźcie mi proszę ![]() Qnegunda(13) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
Nie sekatorek tylko GILOTYNKA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
MOże, żel jest niewystarczająco utwardzony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Przyczajenie
|
Dzięki za szybką odpowiedź!
Akuratto to nie Allegrowa, tylko ze sklepu. Firma "Princess nail studio". Ta lampa jest jakaś dziwna - niebieska/granatowa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Rozeznanie
|
Witam, polecam produkty tej firmy http://www.activeshop.com.pl/index.php i chociaż na allegro też można je znaleźć to uważam, że żele są świetne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że jakość będzie bardzo zbliżona do tej allegrowej niestety ![]() A w takiej lampie to chyba będziesz musiała do wakacji łapkę trzymać..
![]() |
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
Już dzwoniłam do tego sklepu. Na szczęście mogę oddać
![]() Jaki sklep mi polecacie? Zaznaczam, że nie będę tej lampy używać kilka razy dziennie, bo to tylko dla mnie, więc nie potrzebuję jakiejś profesjonalnej, super wytrzymałej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli tylko bedziesz ją używć dla siebie proponuję ci lampkę na 1 żarówkę 9wat ( możesz kupić na allegro lun Euro-fashion, zreszta takich lampek jest dużo). Do tego jakieś fajne niedrogie żele (silcare, Ra Nails, nawet ibd można kupic teraz niedrogo) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Przyczajenie
|
Na jedną wystarczy? A czym się różni kolor tych żarówek? Jedne są białe, a jedne takie granatowe - też pisze, że UV. Czym one się różnią (poza kolorem oczywiście)? Te granatowe, jak zauważyłam nie mają "wiatraczków"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Wtajemniczenie
|
to nie zarowki maja inny kolor, tylko obudowa.
odradzam jedno zarowkowa - lepsze sa 4zarowkowe, nawet na wlasny uzytek. i w sumie nie ma roznicy jaka-przejrzyj watek, wszystko jest napisane. a nastepnym razem zanim cos kupisz to najpierw pytaj, bo po co wyrzucac pieniadze? i zanim sie wezmiesz za paznokcie, to idz na przeszkolenie, bo skoro nie wiesz podstwawowych rzeczy, to sobie niepotrzebnie zrobisz krzywde..
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
gdzie kupujecie żarówki do tych lamp z różową przesłoną ? http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=533929238 kupiłam 4 szt żarówek nie zwracając na typ i żadna nie świeci ,żarówki są natomiast dobre bo w starej takiej zwykłej lampie za 80 zł działają
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
moze z lampa cos nie tak??
![]() |
#504 |
Rozeznanie
|
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
Do lamp z różową bądź niebieską osłoną musisz kupić żarówni z oznaczeniem DC - popytaj w hurtowniach - najlepiej zadzwoń, bo często w sklepach internetowych nie ma wszystkiego wystawionego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Patka75 Czas edycji: 2009-01-31 o 13:23 Powód: blad |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Przyczajenie
|
Dot.: lampa uv na allegro
Witam wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Raczkowanie
|
Dot.: lampa uv na allegro
Cytat:
Najlepiej jak wstawisz zdjecie tej lampy, odp bedzie latwiejsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Rozeznanie
|
jak już pisałam do tej pory nie miałam problemu ,pracuję z tymi lampami od ponad roku (mam dwie) i wszystko było ok.żarówki też długo świecą ale że pracuję dużo godzin dziennie wymieniam je srednio co 3-5 miesięcy w zależności kiedy zaczyna się robić czarna obrączka na nich. Acha a co dziwniejsze że ostatnio miałam w jednej jakieś zwykłe z allegro bez oznaczenia DC i było wszystko ok.a tu tym razem zonk.także to chyba jednak loteria -tylko szkoda że tak kosztowna.
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
sylwak a nie łatwiej jest zareklamować lampę??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.