|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy moglabys zdradzic? | |||
| TAK |
|
12 | 25,00% |
| NIE |
|
35 | 72,92% |
| JEDEN RAZ |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Prosze doradzcie
Witam Was,
Wiem ten tytul wyglada jak wolanie o pomoc 15-latki, ktora sie zakochala.Niezupelnie tak jest choc tez jest to dziwne-nawet z mojego punktu widzenia.Z tym,ze moja sytuacja naprawde nie daje mi spokoju.Moze ja przedstawie. Od 5 lat jestem z moim chlopakiem.Tworzymy(moze tworzylismy) udana pare.Moze dlatego, ze poznalismy sie dosc wczesnie- ja mialam 14 lat, on 16.Wkoncu nieco dojrzelismy do pewnych decyzji,ktore byly uzaleznione od naszego zwiazku(np.studia itd.).Ciagle przewijaly sie plany o wspolnym zyciu,slubie,rodzinie.Chc ielismy wziac slub za 2 lata,czyli w sumie niedlugo.Ale gdy on poszedl do wojska, teraz juz tam pracuje na stale, odwiedzalam go przed przysiega.I wlasnie wtedy poznalam tam pana sierzanta.Dobrze sie nam rozmawialo, odprowadzal mnie kilka razy-akurat zawsze brakowalo lacznika;/.W sumie widzialam ,ze on jest mna zainteresowany, odprowadzal tez innych odwiedzajacych ,ale z nimi nie rozmawial.Gdy pojawil sie lacznik i powiedzial ,ze moze mnie odprowadzic on wyszedl i po chwili sie okazalo, ze sam chcial mnie odprowadzic.Wiem juz bez sensu pisze ale pisze jak leci.Poprostu droga z jednostki do dyzurki trwa ok.5min my wracalismy 30min.Rozmawialismy jeszcze przy dyzurce.tak bylo 3 razy.Spotkalismy sie tez na przysiedze.Stal przy namiotach wojskowych wiec podeszlam sama porozmawiac.I wtedy weszlismy do namiotu i usiedlismy przy stoliku.On mnie wzial za reke i powiedzial,ze bardzo zaluje ,ze jestem zajeta, przeprosil-nie wiedzialam o co chodzi- i pocalowal.Zszkowona wyszlam z namiotu, tylko dlatego,ze musialam. On jest ode mnie o 10 lat starszy.Ja caly czas mysle o tej chwili w namiocie.Poprostu moj chlopak zszedl na drugi plan, zakochalam sie.Nasz zwiazek sie sypie,poniewaz ja tak naprawde nigdy nie mialam innegp chlopaka wiec nie mialam tez porownania.Minelo juz tyle czasu nasz zwiazek dalej wisi na wlosu, o slubie juz zadnej mowy, a w glowie caly czas sierzant.Nie ma chwili bym o nim nie myslala.To jest silniejsze ode mnie.Co byscie zrobily na moim miejscu- probowaly odbudowac zwiazek? Czy moze oddaly sie uczuciu do tej drugiej osoby?Szczerze to juz myslalam nawet ,zeby potajemnie spotykac sie z sierzantem-tak wiem to zdrada ,ale to silniejsze ode mnie.Prosze doradzcie, bardzo mi zalezy na waszej opinii.Moze to sprowadzi mnie na ziemie |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze doradzcie
Nie wiemy co dzieje się w Twoim sercu i sama musisz zdecydowac. Tylko nie graj na dwa fronty.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
W sumie sonda mało pasuje do wątku.
Ja myślę, ze właśnie jesteś z nim od dziecka tak na prawdę i normalne, że Twoje oczekiwania z czasem się zmieniają, tak samo jak ludzie. Ja bym zerwała z chłopakiem i próbowała z sierżantem. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Boze dziewczyno ,ale mnie podkusilas, szkoda mi tylko 4 lat,ale lepiej 4 lata niz 40.A co do sierzanta - zaprosil mnie do kawiarni jutro- chce porozmawiac, bo wyjezdza do afganistanu bodajze a miesiac. Dlugo sie zastanawialam czy isc- i chyba pojde
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Rozumiem, że teraz czeka Cię ciężka przeprawa i bitwa z własnymi myślami, przykro mi z tego powodu. Weź jednak pod uwagę uczucia. Nikt nie chce być z osobą, która go nie kocha. Zastanawia mnie, czy pan sierżant ma żonę. A może na prośbę Twojego chłopaka wystawia Cię na próbę? :/
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Uzależnienie
|
Sierzant to pewnie ma zone i dzieci
i korzysta z młodej, chętnej i naiwnej...
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
już się zakochałaś? Ja bym tak szybko nie nazwała tego miłością a zauroczeniem. a co z miłością do twojego TŻ? Sierżant trochę Ci posłodził może po tych wszytkich latach poprostu brakuj Ci zainteresowania od innych facetów. Zastanów się co dla Ciebie jest ważniejsze i co serce i rozum Ci podpowiadają tylko nie pod wpływem impulsu...
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
PO 3 rozmowach sie zakochałas? Nie za szybko? To swiadczy o mlodym wieku, niedojrzałosci i romantycznym postrzeganiu milosci. Nie wiadomo, co ten sierzant ma w głowie. Nie wiadomo ile kobiet tak zaczepia, skoro to dla niego zaden problem. Sama nie wiem, co doradzic. Rob, co rozum dyktuje.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem Wasze wypowiedzu, sprowwadza mnie to na ziemie powoli- wiec dziekuje.Chyba macie racje- to zauroczenie a zakochania.Sierzant nie ma dzieci a ani zony.Wlasciwie co ja moge wiedziec mozna mowic wszystko,mogl powiedziec co tylko mu sie za chce.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Dla krtkiego romansu z sierżantem nie poświęcałabym pewnej przyszłości... Przecież zanim Twój tż trafił do wojska byli tam inni , do których też przyjeżdżały dziewczyny - i co myślicie że sierżant wtedy nie byłaktywny? Nie wierzę...Przepraszam, że to mówię, ale nie ma co ufać takim facetom - prawie go nie znasz...
Postaw się na miejscu Twojego też - odwróć sytuacje, jak byś się czuła jakby on chciał Cie zostawić dla ledwoco poznanej dziewczyny? No ale decyzja należy do Ciebie i Twojego serca i sumienia..Życzę powodzenia.. Napisz co i jak..ps. tylko żebyś potem nie żałowała całe życie, że zmarnowałaś swój piękny związek dla paru chwil z innym - przypuszczam, że ze stałego związku z sierżantem nic by nie wyszło...chocby ze względu na okoliczniości w jakich się poznaliście - w sensie że przez niego rozpadł się Twój pierwszy związek...
|
|
#13 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziwi mnie, że facet miło zagada do dziewczyny, a ona już gotowa całe swoje dotychczasowe życie wywrócić do góry nogami ![]() Zachowaj się jak na dorosłą osobę przystało i zerwij ze swoim chłopakiem, a potem to rób sobie na co tylko masz ochotę
|
|||
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Wystarczy, ze jakiś mężczyzna się Tobą zainteresował a Tobie zupełnie odbiło. Zachowujesz się jak mała dziewczynka. Rozsądek nakazywałby rozstać się z obecnym partnerem skoro nie kochasz go i nie jest Tym, z którym chciałabyś być. Nowy obiekt zainteresowania zaabsorbował Cię do tego stopnia, że nie liczysz się zupełnie z osobą, z którą łączy Cię 5 lat związku! Planujesz nowy związek za jego plecami a jak nie wyjdzie to będziesz żyć jak dawniej z niczego nie domyślającym sie partnerem.
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny już w zasadzie Ci wszystko wyjaśniły ja tylko dodam od siebie, że 'każde zło wróci do ciebie po trzykroć' i ani się obejrzysz a Twój facet zakocha się w jakiejś Twojej koleżance
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Wydaje mi się, że ostatecznie i tak go będziesz zdradzała: jak nie z tym, to z innym. Zawsze będzie w Tobie ciekawość jak to jest być z innym, bo prawie nie pamiętasz nie bycia w związku. Młodzieńcza miłość powinna pozostać miłym wspomnieniem, w tym przypadku nie związkiem na wiele lat. Po prostu nie znasz różnicy bycia z kimś innym, a chciałabyś ją poznać (i coraz bardziej będzie Cię kusiło). Na dłuższą metę to nie ma sensu. Tak to jest - są wyjątki - ze związkami zawieranymi z wieku nastu lat na zbyt długo. Być w związku i kombinować, zdradzać - dla mnie to nie ma sensu i jest bardzo puste.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

i korzysta z młodej, chętnej i naiwnej...

Napisz co i jak..