|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pytanie o operacje nosa do doktora
Witam serdecznie.
15 lutego mam przejśc operację nosa u dr Bieńkowskiego w Bydgoszczy.Nos długi,krzywy i garbaty.Operacja jest bardzo droga 7700zł.Ale mam obawy ponieważ czytałam że powinny byc przeprowadzone różne badania a doktor zlecił tylko badania krwi.Czy powinnam zrobic jakieś inne badania????I jakie???Proszę o pomoc.Dziękuje!! |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie o operacje nosa do doktora
Czy ktoś z Was miał robioną operację nosa u dr Bieńkowskiego w Bydgoszczy????Jakie są efekty????
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
zapytanie o efejkty jest retoryczne , czas leczy rany trzeba pytac forumkowiczek które w 2006 czy 2007 robiły zabiegi a poza tym kazdy inaczej reaguje
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Stosuj się do zaleceń swojego lekarza - tylko tyle mogę napisać
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki.Teraz mam powazny problem ponieważ sie rozchorowałam.Gorączka, zatkane zatoki.Nie wiem czy moge brac jakies leki????Pomocy!!!Chyba przełoże zabieg:-0
|
|
|
|
|
#7 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze przydałaby się krew do autotransfuzji i prześwietlenie płuc, ale o tych wszystkich badaniach powinien poinformować Cię Twój lekarz!! ![]() Cytat:
Operacja chirurgiczna badzo osłabia organizm, więc lepiej aby organizm był zdrowy i pełen sił, wtedy szybciej regeneruje siły po zabiegu. Bierz leki, wykuruj się i dopiero potem pomyśl o operacji ![]() |
|||
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
a mam takie pytanie. Czy jesli ktos ma nos zlamany to jets mozliwosc go nastawienia normalnie w spiztalu bezplatnie? jakie sa do tego wymagania i czy faktycznie po tym cos sie zmieni jesli chodiz o wyglad nosa? prosze o odp...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Trochę mnie dziwi to pytanie. Przecież jak łamiesz sobie nos czy jakąkolwiek inną kość, to idziesz do lekarza i on robi co trzeba. Jak jest konieczność, to nastawia, jak nie ma, to nie. Oczywiście złamanie musi być świeże. Jeśli nos zrósł się krzywo, to mi się wydaje, że jego korekta, to już operacja plastyczna, chyba że są poważne zaburzenia w funkcjonowaniu, ale trudno mi sobie wyobrazić jakieś inne powikłania po złamaniu nosa niż krzywa przegroda, a jej zoperowanie nie wpływa na kształt nosa. Znam przypadki gdzie kości źle się zrosły i trzeba było interweniować ( łamać jeszcze raz i ponownie składać). Operacje były wtedy refundowane z NFZ, ale to chodziło o krzywo zrośnięte ręce czy nogi, a nie o nosy.
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ja mialam totalna korekcje nosa po zlamaniu kilka lat temu u dr Bienkowskiego i szczerze, to hmmmm....pan doktor twierdzi, ze wyszlo super, ale ja jestem nieco zawiedziona, bo nos owszem wyglada nieco lepiej, ale nie jest to ten efekt, jaki uzgadnialismy na konsultacji-mial byc wyprostowany-a nie jest calkowiecie, garb mam nadal no i wciaz widac, ze cos z nim jest nie tak i ze jest po urazie.... :/. wielu znajomuch nawet nie zauwazylo zmiany
.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
jakbys miała zknocony to znajomi zauwazyli by zmiane , myslisz ,e tak od razu wszyscy cie na ulicy beda zachwalac , ludzie wiedza ,ze cos masz na pysiaczku innego ale tak naprawde sami nie wiedza co , napewno jest zmiana przeciez to sznowany spaecjalista mów ludziom o operacji to przytakna ,ze faktycznie ten nosek jest mniejszy ładniejszy , uwierz w siebie robiłas dla siebie a nie dla innych
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
oczywiscie, ze robilam to dla siebie, zeby poczuc sie lepiej...ale podlamalo mnie to, ze po zdjeciu gipsu nos nadal okazal sie krzywy i z garbem... :/
liczylam sie z tym, ze idealny nigdy nie bedzie, ale sadzilam, ze chociaz prosty jak zapewnial lekarz. pogodzilam sie z faktem, iz jest wciaz krzywy i pomyslalam sobie, ze no przeciez profesjonalista, taki chwalony lekarz, to pewnie nie dalo sie go wyprostowac i tyle....ale jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy na innym forum o operacjach plastycznych znalazlam zdjecie dziewczyny operowanej przez tego samego lekarza z identycznie wykonanym po wzgledem wizualnym,bo co w srodku, to nie wiem... nosem!!! bylam w szoku, bo to tak jakbym zobaczyla zdjecie swojego nosa!!! jest identycznie zakrzywiony mimo, ze obie pierwotnie mialysmy krzywe nochale ale w przeciwne strony niz po zabiegu i tak samo pozostal jej garb, jakby w ogole nie byl ruszany i jakas dziwna kulka na czubku nosa-jakby doklejona chrzastka...z ta krzywizna, to lekarz tlumaczyl mi, ze doslownie wyciagnal cala przegrode naprostowal i wlozyl ja odwrotnie, ale mimo to nos sam sie wykrzywil ze wzgledu na pamiec tkankowa-czy ktos slyszal cos na ten temat??? bo jak dla mnie gdyby tak mialo byc, to wszystkie operowane nosy by wracaly do swoich defektow-a jakos krzywy nos frytki jest prosciutki i piekniutki teraz....stad moje watpliwosci co do mojego zabiegu....---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- no i zapomnialam dodac, ze mam teraz nierowne dziurki, ktore w dodatku "klada" sie na prawo-przed zabiegiem mimo, ze nos byl krzywy, to dziurki mialam rowne i proste.... :/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.