|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
|
|
|
|
#2372 |
|
Przyczajenie
|
dokładnie takie, jak ja bym chciała!!! Ewaleno, dziewczyny, zajrzyjcie do postu 2365...pomóżcie!
|
|
|
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
Do tak opisanej sukni pasuje prawie wszystko - ja wybrała bym bukiet leciutko wyciągnięty ale wydłużony pędami traw lub np.bluszczu (nawet do połowy łydki) pod warunkiem że będzie to kilka traw i jedna gałązka bluszczu. |
|
|
|
#2374 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
Macie jakiś pomysł na bukiet do tej sukienki? Marzę o bordowych kwiatach Dzięki za pomoc![]() http://www.susanlabo.pl/sh_5884.html
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy do takiej sukni (tylko moja będzie cała biała, kornki i bolerko też- na zdjeciu jest ecri) pasuje taki bukiet?
I co to sa za kwiatki te poza rózami? bardzo mi się podobaja takie delikatne;] A możem macie jakies inne propozycje? Będę wdzięczna Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2009-02-11 o 12:21 |
|
|
|
#2376 |
|
Przyczajenie
|
Droga Ewaleno i Drogie forumowiczki,
Bardzo prosze o pomoc. Doradzcie mi czy wiązanka, którą zamiesciłam będzie pasować do sukni ze zdjęcia. Suknia jest biała , ale koronka jest szyta srebrną nitką. Mam wątpliwości co do koloru wiązanki, ale strasznie mi się ona podoba (ta z długimi trawami). A może jest coś innego co byscie mogły mi zaproponować? No i co myslicie o tej wiązance-torebeczce. Edytowane przez kawonka02 Czas edycji: 2009-02-09 o 09:54 |
|
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
Hmm jestem kolejną zagubioną osóbką..więc również proszę o pomoc, w szczególności specjalistki Ewaleny.
ślub odbędzie się w sierpniu. Suknia przedstawiona poniżej. Jestem wysoka i dość szczupła. Nie chcę aby bukiet dodał masywności..bo suknia i tak już jest puszysta )Chciałabym aby bukiet był w zdecydowanych kolorach różu/fioletu...może borda, aby było go widać, żeby nie znikł. Przedstawiam niżej wyszperane bukieciki które mi się podobają, któryś pasuje czy nie?? |
|
|
|
#2378 |
|
utknęła w Króliczej Norze
|
Również mam problem z doborem bukietu do sukni i sylwetki
. Jestem niska - 1.60 m, mam dość kobiecą sylwetkę (klepsydra), ciemnobrązowe włosy, śniadą cerę. Mój TŻ jest blondynem ok. 1.85 m ślub bierzemy w wakacje. Suknię podałam w załączniku.Nie wiem jaki kształt bukietu do mojej figury/wzrostu, a tym bardziej jakie kwiaty są dostępne na początku sierpnia i przetrwają kilka godzin (zdjęcia mamy w trakcie wesela). Myślałam o kolorach: biały+ecru, albo biel+bladoróżowy...
Most people never show up in their own lives Edytowane przez Alicja z Krainy Czarów Czas edycji: 2009-01-31 o 09:35 |
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
Niestety nie mogę odpowiadać bo nie mogę otworzyć załączników (wyświetlają się linki do zdjęć, a po kliknięciu dostaję komunikat że Błędny załącznik) czy ktoś ma też taki problem?
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie widze zdjec
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
wizaz ma chyba problem;p Przez jakiś czas ich serwer był nieczynny, a teraz foty sie własnie nie wyświetlają
![]() Ja do swoich zdjęć dodam tylko, że jestem dośc niska 1,62 a Tz ma 1,82;p Więc zalezy mi, zeby się troszkę "wydłużyć";p waże ok. 56kg -mam naadzieję, że do slubu spadnie ze 2;p No i moim mankamentem jest odstająca pupa i potęzne uda, które podobno kiecka ma maskowac;p Ale bukiet tez by mogl mnie troszke wydluzyc;p |
|
|
|
#2382 |
|
Raczkowanie
|
A ja ostatnio odkryłam prześliczny kwiat Ranunculus. Ciekawe czy jest dostępny w Polsce.
|
#2383 | |
|
utknęła w Króliczej Norze
|
Cytat:
|
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
Prosze o pomoc w doborze bukietu do tej sukni Papilio. Suknia jest koloru zlamana biel, a polyskujace aplikacje to cos pomiedzy zlotem a srebrem. Mam ok 160cm wzrostu, włosy raczej beda proste rozpuszczone. Dziekuje z gory za wszelkie podpowiedzi
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
już działają zdjęcia
|
|
|
|
#2386 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() trafiłam tutaj poszukując bukietu ślubnego dla siebie i bardzo podoba mi się tu podoba! ślub i wesele mam we wrześniu, ale już wybrałam suknię i zaczynam powolutku rozglądać się za wszelkimi dodatkami i oczywiście bukietem. oto link do mojej sukni slubnej: http://www.elodie-photo.com/CYMBELIN...es/CAMILLE.htm w rzeczywistości suknia jest trochę jaśniejsza i ma kolor ecri, ale nigdzie nie znalazłam zdjec na ktorych widac ja w calosci. bardzo prosze o pomoc w wyborze bukietu, jakieś sugestie jak powinien wyglądać (kwiaty, kolorystyka, forma)... ja mam 170wzr,krągłe kształty, włosy-brąz o dł.za ucho, niebieskie oczy i cera raczej jasna. mój narzeczony jest szatynem o niebieskich oczach i troszkę ciemniejszej karnacji. chce garnitur w kolorze gorzekiej czekolady i koszulę w odcieniu mojej sukni... mam nadzieję, że taki opis pomoże przy doborze bukietu. jeśli natchnęłybyście się na coś ciekawego to bardzo proszę o propozycje. Pozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ranunculus to jaskier ten dostepny w kwaiaciarniach to jaskier azjatycki w zalaczniku najczesciej spotykane odmiany barwne ![]() z krajowych upraw dostepne od marca do konca czerwca , Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2009-02-01 o 13:24 |
|
|
|
|
#2388 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny- ja też poszukuję bukietu.. do sukni white one 458 kolor śmietankowy. Mam 172 cm, jestem raczej szczupła i mam ciemne kręcone włosy. A PM będzie miał garnitur ciemna czekolada i koszulę w kolorze kiecki. Ślub w połowie lipca
dlatego myślałam o jakiejś kompozycji z polnych kwiatków.. albo z tulipanów.. albo może macie jakieś lepsze pomysły? podobają mi się klasyczne bukiety i przed chcwilką wpadł mi w oko bukiet 'bransoletka' na 75 stronie tego wątku. Ewalena, doradzałaś właśnie do mojej sukni tylko miało nie być tulipanów..proszę o pomoc szczególnie ewalenę i jolę ![]() z góry dzięki Edytowane przez aarete Czas edycji: 2009-02-01 o 14:26 |
|
|
|
#2389 |
|
Przyczajenie
|
aarete! ja będę miała tą samą sukienkę i na 100% bukiet na rękę, chyba z zielonych storczyków
ciągle czekam na odpowiedź Ewaleny post 2365
|
|
|
|
#2390 |
|
Przyczajenie
|
Zdaje się, że zdjęcia juz działaja
Dlatego sie przypominam i jeszcze raz baaaardzo proszę o radę!! |
|
|
|
#2391 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... Do mojego dnia jeszcze trochę - 25.07.2009, ale chętnie już teraz dowiedziałabym się, jaki bukiecik byłby dla mnie najlepszy, co bym nie wyglądała jak dziewczynka komunijna, która zaliczyła 2-miesięczne opóźnienie...
Mam 152 cm wzrostu, buciki będą miały ok. 5cm i tu jest mój ból ;-p Włosy - czekoladowy brąz- będą rozpuszczone, kręcone mniej więcej do ramion. Welon będzie do pasa, przypięty raczej z czubka głowy. Oczy mam niebiesko-zielone, cerę raczej śniadą, lekko żółtawą. Suknia w kolorze złamanej bieli (tak powiedziały panie w sklepie) - taka śmietankowa. W kościele będzie bolerko, na sali już nie. Biżuterii na szyi przez bolerko nie będzie. Myślę za to o jakichś dużych zwisających kolczykach - jakiś kryształek lub coś złotego. Pan młody ma jakieś 174 cm, ubrany będzie w ciemny prosty grafitowy garnitur - w lekko tłoczone na materiale prążki i śnieżnobiałe, perłowe dodatki. Marzy mi się bukiecik mały z jakichś sezonowych kwiatków. Dużo, rożnych kwiatków bez specjalnych ozdób. Coś jakby zebrane na łące. Ale nie wiem w jakim kolorze, jaki kształt... Chciałabym wyglądać jak panna młoda, a nie jak dziewczynka do idąca komunii... A może wymyślicie coś całkiem innego... Czekam na pomoc i z góry dziękuje za rady |
|
|
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
Kasiasiar- dziękuję!!!
|
#2393 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie jaki bukiet pasuje do zlotej sukni slubnej?i jeszcze jaki kolor garnituru pasuje dla mojego narzeczonego? sukienka ma kolor szampana z duza iloscia zlotych koronek.
Nie mam tez pomyslu jaka dobrac bizuterie, jezeli ktoras z was moglaby mi pomoc bylabym wdzieczna Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-02-01 o 19:21 |
|
|
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Raczkowanie
|
ewalena baaardzo proszę o radę jaki bukiet dobrać do tej sukienki. Marzy mi się z bordowych kwiatów, ale niewiem czy raczej kulka czy "spadające" w dół...Suknia będzie biała, ja mam ciemne włosy-będą rozpuszczone chyba pofalowane albo coś w rodzaju hiszpańskim. Jeszcze raz bardzo prosze o pomoc
![]() Aha, sukienka w rzeczywistości ma sporo koralików i niechce wyglądać jak choinka
Edytowane przez dekoderka Czas edycji: 2009-02-01 o 20:47 |
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biżuteria to złoto lub jakieś perełki ![]() co do bukietów to się nie wypowiem, bo się nie znam
|
|
|
|
|
#2397 |
|
Zadomowienie
|
PIĘKNA!!!!!! Proponuję coś nie wielkiego albo okrągłego.
|
|
|
|
#2398 |
|
Raczkowanie
|
ewalena a czy te jaskry są dosc wytrzymale i nadaja sie do bukietow slubnych, bo mi takze przypadly do gustu
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponawiam zapytanie
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiązanka prosta - polecan lekko wygiete cantadeskie lub coś co symbolizuje bukiet - tu potrzebna jest jedynie symbolika bukietu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

Dzięki za pomoc

. Jestem niska - 1.60 m, mam dość kobiecą sylwetkę (klepsydra), ciemnobrązowe włosy, śniadą cerę. Mój TŻ jest blondynem ok. 1.85 m ślub bierzemy w wakacje. Suknię podałam w załączniku.