|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamy z Niemiec
Dzien doberek!
wlasnie popijam kawke i koncze sniadanko... Cytat:
![]() Wczoraj zadzwonila do mnie kolezanka z prosba czy nie moglabym pojsc z nia do fryzjera i troche potlumaczyc...Poszlam i zrobil jej bardzo ladny kolor i mi przy okazji podcial wlosy... nimfa oj wyobrazam sobie, ze cala rodzinka sie martwi i mecza cie telefonami... To my czekamy z Toba...moze w weekend jeszcze sie uda..?Gosiu z korektorow pod oczy to dobry mam Chanel Vitalumiere...
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Hej piekne!!
Ja mialam wczoraj zly dzien Jakos tak dotarlo do mnie, ze jestem zmeczona i nie mam dla siebie absolutnie czasu Nawet lakieru z paznokci nie mam kiedy zmyc...Dzis juz lepiej, maz zrobil mi obiadek, a potem smignie po Mocce do Mc caffee i bedziemy ogladac seriale ![]() Raspi, jak tez chcem taki soczek . Mnnniaaaam, babcia mi zawsze taki swierzutki robila -to byly czasy! |
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ciesze sie, ze juz masz sie lepiejMnie mama przywiozla z PL sokowirowke, taka najtansza i sobie soczki robie , kojarza mi sie z dziecinstwem, kiedy mama robila mi marchew z jablkiem![]() .A ja mam szlaban na Mc Caffee
|
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
Dzeiwczyny, chyba zaczyna sie cos dziac.
Od 3 w nocy co jakis czas lapia mnie skurcze. Teraz rano to juz nawet co 4 minuty. Boli jak cholera, a ja mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia - jak zwykle. Ide wiec robic szybkie sprzatanie. Milej niedzieli! |
|
|
|
|
#2556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podziwiam za opanowanie Nooo to ja mysle ze nastepnym razem to juz nam napiszesz ze jestes z malestwem w domku |
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :kciuki : wszystko bedzie dobrze Powodzenia!
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko
Czekamy na dobre wiadomosci, wracacjcie szybko! A co ty chcesz jeszcze w domu robic ?? |
|
|
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
Iwonko ,powodzenia.
Jak bede u lekarza i bedzie mozliwosc ,bo nie wiem kiedy dostane termin to moge sie krotko wpasc przywitac ? |
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Meliska
az mnie dreszcz przeszedl.. w sumie tylko 61 dni zostalo![]()
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski,ja juz po kawalku ciacha i kawce z Maca (sorry Raspi)
![]() Niestety weekend sie konczy, a bylo tak dobrze...maz gotowal obiad, obslugiwal mnie, pranie zrobil...od jutra znowu lonely days.... ![]() Musielismy Edziowi obnizyc poziom w lozeczku, juz baraszkowal, probowal siadac i robilo sie niebezpiecznie. I widze, ze chyba mu to pasuje, bo spal dzisiaj prawie cala noc, a w ciagu dnia prawie 3 godziny Poza tym jak idzie spac, to nie musze nad nim siedziec i pilnowac, tylko zerkam od czasu do czasu co porabia. Oczywiscie spi w najroznijszych pozach, oprocz tej "normalnej"...no ale to w koncu dzieciak ![]() A teraz wlasnie wczolgal sie pod stol i mnie podglada ![]() Raspi, potrzebujesz cos dla malucha albo siebie?? Jakby co pytaj, bo mam duzo niewykorzystanych rzeczy typu wkladki laktacyjne i inne takie. Jak chcesz, to ci podesle. Ciekawe co u Nimfy Moze sie zbiera do kliniki
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
Musze sie wyzalic
![]() Znow matka natura (celowo z malej) sobie ze mnie zazartowala... Nie dosc ze o jeden dzien sie @ spoznila to jeszcze prez cale 3 dni bylo to tylko delikatne plamienie... nadzieji sobie narobilam, cieszylam sie juz a jak zadzwonilam do mamuski, powiedzialam jej jak jest... to wlasnie mi sie rozkrecilo :/ tak to ja jeszcze nigdy nie mialam, zla jestem strasznie ![]() A wlasnie minal rok od 1 starania, no i moj TZ ma urodzinki... myslalam ze bedzie mial piekny prezent, ale nic
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
nimfa sie juz nie pojawila , cos czuje , ze ona juz trafila do szpitala.
Zgubilam jej numer alw dzis zaczne go szukac , mniej wiecej wiem na czym zapisalam, tylko nie wiem gdzie to jest. ![]() Wybieram sie poza tym po pigulki , teraz na dniach.Moj lekarz bedzie jej lekarzem podczas porodu.Spytam go. Poza tym moj gabinet jest w tym samym budynku co ona bedzie lezec. Tak wiec zobacze czy pojde . Ona cos mowila o innej klinice , wiec nie wiem gdzie zdecydowala. Dziewczyny ile sie jest w szpitalu jak jest normalny porod ? melisanka jak czytam co piszesz to mam ochote Ci napisac , ze mialam ten sam problem. Badania , hormony , zycie z kalendarzem , czas na proby , ktore z czasem byly jednym wielkim stresem i psuly nasze zycie sexualne , lata oczekiwan , staran , robienia testow i nadziei. I jak stalo sie jasne , ze nic z tego a teraz to juz tylko inseminacja - dalam sobie spokoj. Wkurzylam sie i poddalam. Poszlam po pigulki , nie zeby zapobiegac ciazy (ktorej i tak by nie bylo) ale w moim wypadku leczyc cysty , mam PCO i jak sie skonczyly pigulki , to zanim isc po nowe to zwlekalam, nie chcialo mi sie po prostu. Ta przerwa po odstawieniu okazala sie "plodna" co wczesniej bylo niemozliwe. No i widzisz, nie przypuszczalabym nawet a mam synka. |
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Melisko
Cos w tym jest, co pisze Xenia, bo najczesciej tak jest, ze w najmniej oczekiwanych momentach cos zaskakuje Ja dalam na luz i po prostu sobie powiedzialam, bedzie co ma byc. Nie wierzylam, ze moze pojsc tak szybko, a jednak I po czesci wiem, ze to moje nastawienie mialo tez na pewno wplyw, bo lekarka uprzedzala mnie, ze moge miec problemy z zajsciem, ehem, tak wiec zupelnie nic nie oczekiwalam.
|
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak tak... Cytat:
Za to jak juz sie wzielam porzadnie do roboty to prosze bardzo - w ciagu kilku miesiecy wszystko wynalazlam, co bylo nie tak i juz jest ladnie naprawione ![]() Ale u nas snieg od wczoraj pada...a teraz to mala zadymka za oknem... ![]() Ciekawe jak tam Iwonka...
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez od wczoraj snieg ![]() A co do bezstresowych staranek, to oczywiscie chodzi o blokade psychiczna, ktora czesto ma miejsce. U Ciebie Kamilko problemem okazaly sie pewne przeszkody natury technicznej W takim przypadku sam luz nie pomoze Moj syn nie dal mi dzis pospac...a juz mialam nadzieje na udana noc, taka jak przedwczoraj No coz...widac musze jeszcze troche poczekac
|
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz wedlug teorii babci mojej kolezanki "Kobieta po urodzeniu dziecka nigdy juz nie przespi zadnej nocy tak jak wczesniej, bo zawsze bedzie sie juz martwila o dziecko"...chociaz po namylse dodala, ze "te nowe pokolenia sa juz takie bardziej na luzie"...wyobrazacie sobie 80-latke jak mowi "za luzie"? ![]() U u nas bialutko...nawet fajnie tylko nie moge zalozyc nowych butkow bo na snieg sie nie nadaja az taki... ![]() Zycze milego dnia!!
|
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Kochane jesctscie
![]() na szczescie juz mi lepiej bo znalalam plusa sytuacji, dalej sie kwasowac moge ![]() U mnie sniegu nie ma na cale szczescie bo dosyc zimy juz mam, ciepelko mi sie marzy
|
|
|
|
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby cos bede wiedziala do kogo zwrocic sie o pomocKurde, az trudno uwierzyc jak te dzieciaki szybko rosna.. Nie pozostaje mi nic innego jak cieszyc sie wolnoscia ![]() ![]() Oczywiscie maz mnie tak pogonil, ze nie mialam wyjscia.Cytat:
a tu boom przyjechalam do Niemiec po miesiecznym odpoczynku w PL, brzuch bolal jak na okres wiec i podpsaki szybko zakupilam i beret.. okresu brak. Wiec ot tak zrobilam test i zrobilo mi sie slabo![]() Zycze powodzenia i wytrwalosci ![]() Dziewczyny nie straszcie sniegiem Iwonka cos mam czuje, ze masz juz dzieciatko przy sobie
|
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny , mysle , ze juz mozemy gratulowac IWONCE.
Urodzila. Widzialam go na fotce , sliczny chlopak. Sama napisze wiecej jak wroci ze szpitala. Tymczasem przesle jej pozdrowienia od nas wszystkich tutaj. |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie ciesze ![]() Pozdrowienia dla nich
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla szczesliwych rodzicow i caluski dla maluszka!!!
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
GRATULEJSZYN!!!!!! no to ja czekam na foteczke
jeju jak sie ciesze ![]() ![]() ![]() A w ogole dziewczyny, moze jakas jestem przewrazliwona ale strasznie zniesmaczyla mnie jedna rzecz... Wiecie, jestem zalogowana na wer kennt wen (cos jak nasza klasa), zeby docierac do wiekszej liczby klientek, i wlasnie jakis facet - Polak zaprosil mnie do swojej grupy tematycznej "Du bist Polska" No to sobie z ciekawosci zagladam, co facet moze chciec, i co wdze? Na wstepie napisal: Hallo i Dzień dobry w mojej grupie! W tej grupie witamy serdecznie wszystkich Polaków, ich przyjaciół i znajomych, wszystkich ludzi polskiego pochodzenia, w czyich żyłach płynie polska krew! życzę dużo radości! zapraszajcie ,proszę, tu ludzi, o których sądzicie, że tu należą! Patrze dalej i sie zniesmaczylam: Du weisst, Du bist PoLsKa, weil.... $ Wenn Du mit deinem !Eigenen! Auto unterwegs bist, glaubt dir das keine Sau. $ Du keine Geschäfte mit anderen Polen machen willst. $ Dein Vater beim Autofahren immer "****a" oder "****a mac" sagt. $ Du trinkst Wodka pur. $ Du und deine Kumpels & Cousins dafür bekannt sind, Clubs und Discos aufzumischen. $ Niemand deinen Namen richtig ausspricht und sie dafür einen Spitznamen erfinden. $ Wenn Du einen Polen triffst dessen Namen du nicht kennst, nennst du ihn einfach "ej Polak". $ Du beim Besuch deiner Freunde als erstes die Schuhe ausziehst, dann die Mutter küsst und dem Vater die Hand schüttelst. $ Oma und Opa glauben dass du krank geworden bist, weil dir deine Eltern angeblich nicht genug zu essen geben. $ Dich an deinem Geburtstag alle an den Ohren ziehen. $ Du denkst, dass die berühmtesten Leute eigentlich Polen sind, die nur ihren Namen geändert haben. $ Dir als kleines Mädchen oder Junge eine Glatze geschoren wurde damit deine Haare besser wachsen. $ Du 3 Stunden im Café sitzt, aber nur einen Café trinkst. $ Dein Nachname auf "ski", "ak" oder "ek" endet. $ Du mindestens einen Cousin hast der wegen Mord oder Drogen im Knast sitzt. $ Du Omas Haare nicht gesehen hast seit Opa gestorben ist. $ Deine Eltern lieber Kassetten kaufen als CDs. $ Jeder denkt, dass du ein Russe oder ein Ukrainer bist. $ Dir erzählt wurde, dass dir ein Schwanz am Hintern wächst wenn du Kaffee trinkst. $ Wenn Du jemanden küsst, küsst du ihn drei mal!! $ Du diese Liste hier liest und dir einen ablachst. $ Du im Restaurant dein eigenes Trinken mitbringst. $ Du bei jedem zweiten Wort fluchst. $ Du denkst ,dass sehr laut sprechen normal ist. $ Du deinen Freunden polnische Schimpfwörter beibringst. $ Du selbst dann verdammt stolz bist polnisches Blut zu haben, obwohl deine Großeltern Schlesier waren. $ Du denkst, dass Wodka Medizin für alles ist. $ Du bei deinen Eltern wohnst bis du heiratest. $ Wenn Du ein Mädel bist und mit 20 noch nicht verheiratet, endest du als Jungfer. $ Deine Eltern einmal in den Urlaub fahren und das nach Polen. $ Du bei deiner Hochzeit mindestens 350 Gäste hast. $ Du bei deiner Hochzeit nur etwa ein drittel der Leute kennst. $ Deine Mom vor deinen ganzen deutschen Freunden/Freundinnen auf polnisch mit dir schimpft. $ Ihr mehr Alkohol in eurem Haus habt als der Club um die Ecke. $ Man hört dich schon 3 Blocks entfernt weil du polnischen Hip-Hop hörst. $ Du in deiner Schulzeit irgendwann einen polnischen Adler an die Schulwand gesprüht hast. $ Man Dich als Held feiert weil Du in einer Blutrache umgebracht wurdest. $ Deine Nachbarn Dinge verstehen wie ****a und huj. $ Dein Vater ständig versucht die polnische Community in deiner Gegend zu vereinigen. $ Du in Gegenden wohnst wie Chicago,Toronto,Rio de Janeiro,Berlin,Hamburg,Ha nnover,München,Warzawa,Sa arbrücken $ Deine Mutter dir mit Ihren Gurt droht. $ Du schon mit einem grossen Holz-Kochlöffel geschlagen wurdest. $ Alle Mitarbeiter deines Vaters die Geschichte der Polen und Polens kennen. $ Du behauptest dass jeder weisse Rapper polnischen Ursprungs ist. $ Du am Hochzeitstag deines Bruders im Knast landest weil du mitten auf der Straße mit deiner Knarre in die Luft schiesst. $ Wodka in eurem Haus als heiliges Wasser gilt und verwendet wird um Krankheiten zu heilen. $ Deine Eltern dir Geschichten erzählen, wie sie 8 Meilen, barfuss, im Winter durch den kalten Schnee zur Schule laufen mussten. $ Du alle Namen deiner Grossväter in Reihenfolgen, bis ins 15. Jahrhundert zurück kennst. Patrze sobie, a tam cakiem ladne grono Polakow zapisanych.... ludzie :/ Nie wiem czy naprawde ze mna jest juz cos nie tak, czy niektorzy naprawde nie maja wyczucia, albo jestem juz zgorzkniala i nie mam poczucia humoru... bo jesli to mial byc zart to mnie nie rozsmieszyl... a potem dziwic sie, ze stereotypy dalej dobrze sie maja... Edytowane przez melisanka Czas edycji: 2009-02-02 o 23:55 |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Melisko, co za kiespki humor
![]() Ja bym pewnie odpisala cos temu facetowi, ale w sumie nie ma co na durnowatych czasu tracic Wychdzi na to, ze zamiast wspierac rodaka, to on powypisywal nasze niby w humor ubrane wady....sic!
|
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla mamusi i dzidziusia!! ![]() meliska to sie facet wysilil na wieeelki humor... Mamy tez w De taki serwis dla uczniow i studentow (cos jak wer-kennt-wen) i tez jak tam sie zarejestrowalam to zaczelam dostawac rozne zaproszenia od polskich grup...I jedna grupa to bylo cos jak "Dziewczyny z polski" i tam opis juz w ogole byl "ciekawy". Bylo cos o tym, ze "Dziewczyny z Pl sa najbardziej gorace bo potrafia wyrwac niemca niewazne ile ma lat i ile dzieci i zona czekaja w domu"...itp.... Pieknie pieknie, co..? ![]() Dziewczynki, mam problem - wokol oczu zaczely mi pekac naczynka... nigdy tak nie mialam jeszcze wiec nie mam pojecia jakie kremy czy w ogole co jest na to dobre??
|
|
|
#2578 |
|
Przyczajenie
|
hej laski
![]() W ogole nie mam czasu tu zagladac poza tym mi sie laptop zepsul ahhh dzis ma przyjsc wlasnie jakos od teraz do 17 facet z serwisu ![]() Antos przegryza sobie kanapeczki wiec mam troszke spokoju Cos ostatnio w ogole mi nie spi w dzien:/ a co do NK ja wstawiam duzo fotek , takze mojego synka- mam zablokowane dla nieznajomych prawie wszystko , lacznie z galeria. Ktos napisal , ze sa telefony wiec po co nasza klasa, tak sa tez skype , gg, itd. jednak na naszej klasie mam juz grupe moich osob i moge szybciej wyslac czy tez pokazac fotki wielu osobom. Jest wiele innym pozytecznych opcji. A zaden obcy psychol nie widzi fotek mojego dziecka. hmm ![]() moze bede miala w koncu jakas pracke Chociaz tak na prawde szukalam tylko oficjalnie..a nie chce robic byle czego tylko dlatego, ze nie jestem Niemka:/ahhhh Myslalam o jakims pikniku dla polskich dzieciaczkow z okolic Stuttgartu jak bedzie cieplo?ktos chetny? ![]() jeszcze sporo czasu hihih
Edytowane przez magdamagdalena Czas edycji: 2009-02-03 o 09:30 |
|
|
|
|
#2579 |
|
Przyczajenie
|
i GRATULACJE dla Iwony
) JUUPII )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

To my czekamy z Toba...moze w weekend jeszcze sie uda..?

, kojarza mi sie z dziecinstwem, kiedy mama robila mi marchew z jablkiem

Powodzenia!

a tu boom 
Gratulacje dla mamusi i dzidziusia!!
Pieknie pieknie, co..?