|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
ja gole ale musze nieco wciagnac brzuszko a przynajmiej staram sie hehe
![]() ale juz niedlugo.. ![]() moj tz jeszcze nie wrocil a juz 21;30 jego trzeba j****c porpostu chyba;/ jz mnie denerwuje
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj sie ![]() a jak przyjdzie to mu odemnie tez j***j za to ze sie denerwujesz
|
|
#2973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
nie dam mu jesc i noe otworze drzwi a zostawil kluczepolepic sobie balwana moze skoro mu sie tak nie spieszy do domku nie no zarty zartami ale mnie juz zdenerwowal..
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-01 o 22:51 |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
:r otfl: normalnie nie moge ... zaraz sie zesikam z tej kosci cipnej
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
idem spac kochane
jutro do banku zalatwic kredyt i do szpitala na kontrole ![]() trzymajcie kciukasy i nie naskrobcie za duzo... bo pewnie dopiero wieczorem dorwe kompa
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
no mnie tez to rozbawilo..hehe
![]() slyszalam juz te okreslenie..
|
#2978 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć słoneczka
a Wy jeszcze nie śpicie?wybaczcie że nic nie przeczytałam ale tyle piszecie że całą noc bym musiała siedzieć My dzisiaj z TŻ-tem zrobiliśmy sobie wieczorek z pyszną kolacją i jakimś filmem....tylko nie wiem jakim bo kazałam mu smyrać mnie po pleckach i zasnęłam no to po godzinie On mówi to chodź do łóżka, poszłam a ten zaczął się do mnie dobierać dostał odmowne bo spać mi się chciało![]() ![]() Dzisiaj byliśmy oglądać wózki i nic mi się nie podoba ale jeszcze nie widziałam na żywo tego "brevi ovo" mam nadzieję że będzie super![]() no i nadal coneco V4 jest fajny ![]() Dzisiaj rano urodziła moja koleżanka która miała termin na 17 lutego to jej drugie dziecko i położna powiedziała że 2-3 tyg przed terminem to norma przy kolejnej ciąży więc trzeba mieć torbę spakowaną wcześniej![]() Pytałam Ją jak poród...mówiła że nie było długo ani strasznie ale wydzierała się w niebogłosy chyba dla zasady![]() a ja od wczoraj mam skurcze dość częste do tego dochodzą bóle z kręgosłupa (razem z skurczami) ogólnie cały dzień wczoraj i dzisiaj całe plecy mnie bolą....i teraz też nie mogłam spać z tego powodu min.
|
|
|
|
#2979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedzial ze pierwszy raz sie spotkal z takim okresleniem Ja mam dzis "Dzien Baka" Obazarlam sie cudow niewidow....i teraz chodze i pierdze...... Biedny moj Tz Trzymam mocno kciukaski za ten kredyt i kontrole ![]() : kciuki:
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
http://uk.youtube.com/watch?v=fjs9yG...eature=related zobaczcie
dzidzius urodzony w 27 tyg
|
#2981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj.... z tymi skurczami to nie ma zartow Fajniusio ma ta twoja kolezanka.... kurcze ja sie juz nie moge doczekac maja, bede miala juz bobaska po drugiej strobie brzuchacza Ja torbe zamierzam miec juz spakowane na poczatek kwietnia. Mam termin na 6-7 maj, wiec wole byc przygotowana miesiac w przod. Roznie to bywa. Ja to zapewne bede sie wydzierac w nieboglosy jak bede rodzic.... cale miasto bedzie miec slyszec
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moj dzidzius wlazl tak wysoko ze byl tuz pod piersia.. i wystawala gulka.. ja to dotknelam ale mieciutkie takie dziwne ooo jej no pproostu az sie przestraszylam hehe
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że będzie Ci się już to zdarzać coraz częściej znaczy "jakby dotknąć dzidzie" ja próbuje dodzwonić się do jednego gina ale jakoś kiepsko mi idzie, chyba trza się ubrać i smarować do niego osobiście brrrrrrrrrrps. a jednak się dodzwoniłam jupiiiiiii idę 6 lutego -ufffffffffffffffff Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2009-02-02 o 08:12 |
|
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
esti
fajnie że się odezwałaś faktycznie nie ma żartów z tymi skurczami zadzwon do gina pewnie się czymś zestresowałaś bo ja miałam kilka razy skurcze ale to właśnie przez nerwy ostatni raz 2 tyg temu jak mój TŻ wyjeżdzał ![]() wcale się nie wyspałam dzis mój starszy syn tak się wiercił bo odkąd TŻ wyjechał on śpi ze mna a co musze się do kogoś przytulić ![]() i tym sposobem starszy synek kopał mnie po plecach a maluszek po brzuchu ![]() i jak można spać w takich warunkach kurcze jeśli to prawda że druga dzidzia rodzi się 2-3 tyg wcześniej a mój starszy syn urodził się w 38tc to co teraz 35 o nie za wczesnie
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Bercia To ze dzieci rodza sie wczesniej te drugie to tak samo prawda jest jak to ze dziewczynki przychodza na swiat wczesniej
Nie ma reguly ja znam kolezanki ktore przenosily druga ciaze a i takie co urodzily 2 tyg wczesniej wiec nei am co sie stresowac nie ma reguly ![]() Esti do lekarza marsz nie ma zartow ze skorczami a do tego tan kregoslup daj znac co u ciebie JA dzis ciuchy swoje tym razem przebieram bo doszlam do wniosku ze szafa peka w szwach trzaba przewietrzyc nieco wiec podloge mam zalana ciuchami a MAxiowi to w to graj We czwartek wieczoram mam ginekologa i kolejne podgladanie coreczki
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
a potem milusi sen z moim Skarbem w roli glownej, ze smial sie do mnie a ja go tulilam tak mocno...ahhh cudowne uczucie ...![]() Cytat:
blondynka gratulacje dla Panny Mlodej teraz pewnie noc poslubna i sniadanko do lozeczka, nio masz sie pochwalic zdjeciami i prezentami ![]() sashka tż-ci potrafia byc bardzo kochani ale jak wkurza to tak ze ja mam ochote uciec na ksiezyc a synka pewnie wyczul i dlatego tak sie wypywtywal...![]() poiglot to Ty pyszny obiadek mu a on sie spoznia.... Dzidzi a jaka w 27 tyg..jejj malusia.... ...a to Ty juz widzisz jak brzuszek Ci skacze hihi ciekawe co to bylo???ale fajne uczucie musi byc ![]() pakusia powodzenia z kredytem ![]() esti to na pewno stres...ale jak tu sie nie denerwowac...tsym sie tam Bercia rzeczywiscie warunki do spania kiepskie ale chyba milo z jednej strony hihi
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam dziś pierwszy dzień jak nie jestem w pracy
A z drugiej jestem przerażona, bo błąkam się po domu i nie wiem co ze sobą zrobić Może to kwestia przyzwyczajenia, bo na razie jakoś mi dziwnie, że jest 9 rano a ja na legalu siedzę i zajadam śniadanko przed kompem jeszcze w piżamce
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot i rumiankowa sorki wkleil sie cytat a odpowiedz zjadlo
napisalam ze ciesze sie ze Wam smakowalo ale ze musze przyznac ze risotto to jest z przepisu tż-ta magducha jak fajnie ze masz juz wolne od pracy zaraz pewnie jakies sprzatanie wymyslisz albo cos innego...no i masz forum
|
#2989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ w pracy do 15, jeszcze w dodatku mieszkam w takiej części miasta skąd mam wszędzie i do wszystkich daleko, tzw. zadupie Ale przynajmniej spokój jest. I ja głupia przed ciążą nie chciałam prawka zrobić to bym teraz tylko wsiadała w samochód i do mamy jechała... Teraz to juz się boje zapisać, bo wiadomo stres i dla Maleńkiej to nie byłoby korzystne, a znowu po porodzie pewnie nie będzie już na to czasu... A co do sprzątania to mój TŻ-należy do tego wymierającego gatunku facetów, którzy sprzątają Wczoraj tak wypucował całe mieszkanie, że dziś mi zostało tylko pomycie naczyń No i zawsze mogę oddać się teraz w spokoju kompletowaniu rzeczy dla Maleńkiej, bo przyznam szczerze, że nic prawie nie mamy...
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-02-02 o 09:28 |
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
magducha to super ze Twoj TŻ sprzata
moj jest swietny w robieniu balaganu to mu wychodzi najpiekniej Kochana teraz mozesz sobie na spokojne posegregowac ciuszki i robic wszystko w zwolnionym tempie Prawko zawsze mozesz pozniej zrobic...a ja mykam jade bratowa zawiesc na rozmowe kwalifikacyjna, ja sie stresuje za nia...o rany
|
#2991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co by dobrze jej poszło na rozmowie
|
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki - ja wczoraj tak zniknełam, bo poszłam spać przed 19 - stą...
Wstałam o 22, pomęczyłam się do 24 i znów do spania ![]() Wyspana jestem ![]() mAgduchahaha - mi zostały tylko 4 dni pracy. W sumie do końca tego tygodnia, ale jeden dzień muszę wziąć urlop, bo mam pogrzeb, z tym że nie wiem kiedy. Jutro czeka mnie wyprawa na zakupy. Muszę sobie coś czarnego kupić. No i mężowi jakąś kurtałę czarna albo płaszcz... ![]() Dzisiaj jest na moje miejsce dziewczyna, po raz pierwszy i ją "szkolę".. |
|
|
|
#2993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję Widze, że coraz nas więcej przechodzi na zwolnienie. Ja w sumie się zastanawiałam, czy pomęczyć się jeszcze miesiąc, bo inaczej już nie mogłam tego nazwać niż męczeniem, chciałam być dzielna itp... Ale kurde z jakiej racji ma ze mną się męczyć moja córeczka... Dzielne to my i tak musimy byc przy porodzie. Wiem, że na temat pracowaia lub niepracowania w ciąży na wizażu dyskutuje się goraco na kilku wątkach, więc aż strach mi wyrażac takie opinie
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wstaje a tu bialo za oknem
szok normalnie.. moze tak z 1 mm sniegu ale jest o jak fajnie sie wstalo hehehe okej ide sie myc i ubierac bo sie nie wyrobie.... zagladne jeszcze jak sie przyszykuje bo znajac zycie moj tz bedzie sie znowu gramolil
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
Buuu i po weekendzie, ja już siedze w pracy i rozmyslam co tu począć. Wczoraj mój mąz mi oznajmił że nie chciał mi tego mówić, ale jak będzie tak dalej z tą praca to pojedzie do pracy do Austrii w marcu tak na 6 tygodni, żeby przed porodem wrócić i że jak wróciłby w kwietniu to może byloby coś lepiej z tą pracą. Oczywiście się popłakałam, bo miałąm przeczucia że będzie chciał pojechać. Obiecał że zjeżdżałby na każdy weekend i przywiózłby chociaż te 2000 tyś. EURO. Więc chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała się zgodzić. Rodzice na pocieszenie pokazali mi co kupili tzn. mój tata jak na chłopa to gust ok, jutro wkleję fotki. Jeśli macie blisko do Auchana to warto pojechać są naprawdę fajne i tanie rzeczy dla dzidziusiów np. pajacyk welurkowy 13-15zł, porównując do allegro to serio malutko. poiglot91 - o Ty małpko, takiego smaka na szejka mam od 2 dni za mną chodzi, chyba dziś wydeleguje męża żeby mi zakupił, nie odpuszcze . Ty zaś o wadze? Aguśkaa83 - śliczne ubranka, takie słodziutkie. Już zaczynam sie przekonywać do tych odcieni błękitu i niebieskiego ogólnie. Ja też słyszałam takie hidtoryjki z porodówki, jak kobitki popuszczały mimo że miały prędzej lewatywkę, taki wstyd, ja pewnie zaszczyce grono tych kobitek którym się to przytrafiło. pakusia86 - super ciuszki, ta bluzeczka z małpką mnie rozbroiła genialna i to na noworodka. A współlokatorzy się szarpli, nie ma co. No ae mnie rozśmieszyłaś z tymi gazami, śmieje sie do kompa, dobrze że niktnie widzi. Zdaj relacje z wizyty, pewnie wszystko ok. katrin1 - no ja mam nadzieję że jakoś sobie dam radę z takim okruszkiem, koleżanka mi opowadała że jak urodził (w lipcu) to tez nie miała żadnego doświadczenia i mała zaczeła płakać i ona w panice pyta się pielęgniarki co ma robić a ta na to co się mnie Pani pyta to moje dziecko czy Pani? Ja bym się chyba poryczała. Mi swoją pomoc w goleniu zaoferował mężuś, pewnie niebawem skorzystam, on na ogół delikatny jest więc może mnie nie zmasakruje blondynkapoznan - no to czekamy na zdjątka, tyle zachodu, starań i tak to przelecało, prawie każda z nas to prechodziła. Ale fajnie że wszyscy byli zadowoleni, szczególnie wy, a jak się czułaś? Dzidzia dała się wam pobawić? esti1984 - oj bidulko, co za wstrętne bóle Cie dorwały. Oby to chwilowe było. No to Twoja koleżanka miała termin w moje urodzinki Kathi75 - Kasia ale Ty masz się fajnie z tym USG, tak często możesz odpatrzeć swojego aniołka. magduchahahaha - ja też 6tak miałam jak poszłam na L4, nie wiedziałam co z tym wolnym czasem robić, ale później wszystko sobie prędzej planowałąm i jakoś te dni leciały, i tak jak pisza dziewczyny jest forum, jesteśmy my |
|
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
Na temat pracy w ciąży to można mieć zdanie wyrobione, ale to zdanie się zmienia z punktem siedzenia....
Ja też chciałam ambitnie pracować do prawie końca - bo ciąża to nie choroba. Ale kiedy zaczęło mnie boleć podbrzusze i pod żebrami zaczełam sie zastanawiać. A jak juz mi lekarka powiedziała, że jak nie przestanę siedzieć w pracy to mój dzidzius się nie obróci i będzie miał przykurcze nóżek, to sprawa była dla mnie prosta - L4. Mam polegiwać i spacerować. Siedzenie odpada bo mały jest tak ułożony że jak siedze to mu stópki ściskam. I tak uparłam się na tydzien chodzenia jeszcze do pracy z tego powodu że chcę podszkolić "nową", i nie chcę zostawiać nikogo na lodzie. Jak się ma bezproblemową ciążę to można się zarzekać że się będzie pracować, decyzja się zmienia wraz z sytuacją. No i 4 miesiące posiedzę w domu. |
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
Małgosia
- to jest kolejny temat rzeka, praca a ciąża. Ja uważam że jeśli się chce pracować i nie ma żadnych przeciwskazań to ok, ale jeśli są jakieś komplikacje lub zalecenia zaprzestania pracy to trzeba zrezygnować. Małgosiu, Ty chociaż sobie odpoczniesz, pomożesz przekręcić się dzidziusiowi i wszystko będzie ok, nie będziesz miała wyrzutów sumienia że tak zostawiłaś pracę, bo zotałaś specjalnie żeby podszkolić tą nową osóbkę, która ma Cie godnie zastępować |
|
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
No widzisz marika - niby staram się być fair wobec firmy, ale i tak mam wyrzuty sumienia.... Niestety mam taki charakter, że zawsze martwiłam się bardziej o innych niż o siebie.....
Strasznie mnie dzisiaj boli pod żebrami, nad ranem juz tak bolało...
|
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie dziewczyny, przeciez to nie chodzi o nasze lenistwo, że nie chcemy pracowac bo tak, bo nam się nie chce, teraz najważniejsze jest dobro naszych maleństw, więc nie ma co sie niepotrzebnie narażac. Ja juz nie wyobrażałam sobie chodzenia do pracy i siedzenia w niej 12 godzin. Jak wracałam do domu to kręgosłup i brzuch mnie tak bolały, że nie mogłam spac a na drugie dzień przecież trzeba znowu wstac... Coś w tym rzeczywiście jest, że łatwo sie wymądrzać jak sytuacja nas nie dotyczy...
A tak z innej beczki - nie wiecie, czy wolno nam pić czerwona herbatke. Dzis mam jakąs szczególna na nia ochotę a nie wiem czy mogę, ale chyba jak wypije jeden kubek to się nic dzidzi nie stanie, jak myślicie?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

:r otfl:

dostał odmowne bo spać mi się chciało
to jej drugie dziecko i położna powiedziała że 2-3 tyg przed terminem to norma przy kolejnej ciąży

a co musze się do kogoś przytulić
a maluszek po brzuchu
SYNEK
wiec podloge mam zalana ciuchami a MAxiowi to w to graj
) a pozostały ryż własnie zjadam z mlekiem. w ogóle ostatnio litr mleka dziennie to moja norma
Dzidzi a jaka w 27 tyg..jejj malusia....