|
|
#1951 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!
Cytat:
Każda z dziewczyn Cie namawia, wspiera, stara z motywować a Ty się nadal boisz. Tylko uważaj żebyś czasem kiedyś się nie ocknęła i nie stwierdziła że masz 30 latek już. (Żeby nie było żarcik)
|
|
|
#1952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie dam rady wcześniej ... mam sesje ... egzamin za egzaminem ... pisanie pracy a właściwie dwóch... studiuje na 2 kierunkach ... po obronie może odetchne ... |
|
|
|
|
|
#1953 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trah, w pierwszej chwili pomyślałam, że reagujesz zbybt ostro, ale widzę, że miałaś dziewczyno nosa
|
|
|
#1954 |
|
Rozeznanie
|
Dorota, kiedy wykryłam u siebie pierwszego guza, do specjalisty miałam minimum 60kilometrów, brak prawa jazdy i zero kasy.
i co? i dałam sobie rade, jest komunikacja, kasa jakoś się znalazła. kiedy miałam operacje usunięcia guza, była zaraz przed sesją, a kiedy sobie go znalazłam, byłam w czasie sesji egzaminacyjnej. wiztę u onkologa miałam miedzy jednym a drugim egzaminem. i ŻYJE! dałam sobie rade. jest wiele ludzi w gorszej sytuacji. rozumiem, że do obrony będziesz teraz się męczy, wyczytywać coś na forum i zastanawia się CO TO JEST?! jaki jest tego wszystkiego sens? my się tutaj wszystkie produkujemy, wymyślamy co się da, żeby Ci pomóc, gdzie ty napiszesz 2 zdania: jestem studentką, mam sesje, nie mam czasu, ale się boje. mam nadzieje, że nic tam nie masz i wyolbrzymiasz. nie życzę Ci badań genetycznych-dwóch miesięcy czekania na wynik. bo ja jakoś żyje, ale sadze, że Ty byś poległa na starcie. więcej wiary w siebie i w życie! z takim myśleniem daleko nie zajdziesz! |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podjęłam decyzje że pójde dla mnie to już sukces ... naprawde jest postęp dzięki WAM doceniam to że mi pomagacie naprawde to że dziś mam akurat jeden dzień wolny to akurat zbieg ooliczności zapisując się na wizyte nie jestem w stanie przewidzieć czy jakiś kochany profesor nie zechce mnie akurat w dzień wizyty wezwać do siebie ... to jest uczelnia w której wszystko zmienia sie z godz na godz ... nie da się zrobić planów od marca zaczynam 3 kierunek |
|
|
|
|
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny...
pisałam juz kiedys w tym wątku. Rok temu mialam usuwane 2 wlokniaki. Teraz znowu sie pojawily. Onkolog chce poszukac przyczyny anizeli mnie znowu kroic. Poza tym mam niedoczynnosc tarczycy i biore tabletki anty: Microgynon 21. Dzis bylam u endokrynologa, gdyz mialam prolaktyne w gornej granicy. Ten kazal mi kategorycznie odstawic tabletki anty bo mowi ze to w estrogenach tkwi przyczyna....ehhh
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
ja juz jestem po...w poniedziałek miałam zabieg. Faktycznie nic nie boli a po zabiegu jak minie znieczulenie tylko czasami coś mnie zakuło, więc nie ma się co bać. Mam pytanie do dziewczyn które też miały wycinane włókniaki...czy zostały Wam po nacięcu i zagojeniu jakieś blizny, czy smarowałyście potem jakimiś maściami albo używałyście plastrów ściągających ? zależy mi (chyba jak każdej kobiecie) żeby został jak najmniejszy ślad lub żeby w ogóle go nie było. Jak to wygląda u Was?? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1958 |
|
Rozeznanie
|
Meg na Twoje pytania są szczegółowe odpowiedzi w tym wątku.
ja nie smarowałam, blizny prawie nie mam, ale ja miałam dobre cięcie-na obwolucie sutka. Sweetangel z tego co wiem, to przy problemach z tarczycą nie bierze się tabletek anty. do tego wiem, że yasmin i yasminella mają najmniej tych hormonów, więc wynika z tego, że bierzesz jeszcze większą dawkę. Dorota jeżeli uważnie przeczytałaś co napisałam, to możesz stwierdzi, że też jestem studentką i na każdej uczelni są takie problemy. wizyta to wizyta, tego się nie odkłada. jeżeli nie umówisz się na wizytę teraz to nie masz co liczy na moją pomoc. |
|
|
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy coś wskóramy odnośnie dorotadud
Albo jej nie zależy na zdrowiu, a przynajmniej na spokojnej głowie, albo jest tak strasznie wystraszona. Hmmm moja droga dorotadud swojemu kochanemu profesorowi powiesz, że masz pilną sprawę do załatwienia i umówisz się z nim na inny termin. Jeśli nie będzie chciał to zrób tak jak Bepo (kilka stron wcześniej o tym było), po prostu pokazała mu wynik usg bo nie potrafiła wytłumaczyć dlaczego. Wątpie że w takiej sytuacji Twój prof. będzie dalej nalegał na swój termin. Kobieto działaj żeby nie było za późno w razie czego.
|
|
#1960 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Kochane!
Dawno tu nie zaglądałam, ale wynika to z nawału zajęć, jakie mam w sesji i dodatkowo pracuję w weekendy po 10 godzin, więc jestem nieobecna nawet dla swoich przyjaciół. Byłam dziś na biopsji i jestem bardzo, bardzo mile zaskoczona. Badanie absolutnie nic nie bolało. Jedyne, co bolało, to kolejne usg- radiolog nie był zbyt delikatny, ale dało się przeżyć. Zdecydowanie nie lubię usg. No i trwało to chwilkę. Jestem pod wrażeniem tych lekarzy. Może i szkoda mi kasy, jaką wydałam, ale za to poziom usług wysoki. ![]() Wyniki w środę, więc luz. No i jestem pod wrażeniem użytkowniczki o nicku na "D"... Ja do swojego gina(państwowy=darmowy) z wynikiem konsultacji wpadłam bez numerka(a są do niego kilometrowe kolejki, bo jest bardzo dobry) i mimo to mnie przyjął, obejrzał wyniki badań, zbadał poraz kolejny i wypisał skierowanie na biopsję. Wszystko w kilka minut. Nie było dla niego problemem, że nie jestem zapisana na wizytę. Miałam czas przed kolokwium z ruska, to poleciałam do przychodni przez pół Warszawy, co zajmuje więcej niż 30min. Nie pojmuję Cię dziewczyno. Nic to. W sumie już wiadomo, że to nic złośliwego, ale wyciąć bym wycięła, bo mimo spania w odpowiednim staniku nadal mnie bolą w nocy. Chociaż zapytam jeszcze w środę mojego lekarza o odstawienie tabletek. Mam bardzo mocne i możliwe, że nasilają objawy. No nic, do napisania w środę po wynikach! |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wyniki
|
|
|
#1962 |
|
Rozeznanie
|
Bepo bardzo fajnie się czyta co piszesz
![]() gratuluję |
|
|
|
|
#1963 |
|
Przyczajenie
|
Jesteście kochane
Dobra, przestaję grzebać w forum i zabieram się za uczenie do jutrzejszego egzaminu. |
|
|
|
|
#1964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jeszcze bardziej się cieszę, że to złośliwego.![]() Ucz się ucz.
|
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
do wiadomości zainteresowanych ... zapisałam się na wizyte ... pójde na pewno
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiemy wiemy, przynajmniej ja ![]() Tak trzymać
|
|
|
#1967 |
|
Raczkowanie
|
czytam watek i czytam.
iwiem ze samobadanie piersi jest niesamowicie wazne,ale ja mam z tym problem. otoz za kazdym razem potrafie cos tam wyczuc,ciagle wymacuje jakies zgrubienia kulki nie kulki... wiem ze piers tak jest zbudowana,ale... skoro mozna wyczuc nawet najmniejszy guzek to jak go odroznic od normalnych guzków w piersi? poprosiłam swoja lekarke o zbadanie.zbadała.zajeło jej to ze 30 sekund(obie piersi) stweirdziła ze tam nic nie ma. ech
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niektóre to nawet spore, takie podłużne cuś
|
|
|
#1969 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie ... od czego to zależy że czasem wykonują zabieg usuwania zmiany a czasem nie ..??
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Innego wytłumaczenia nie znam.a co już stresujesz sie i myślisz, że Tobie będą usuwać?
|
|
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1975 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() świrowanie każda z nas chyba dopada ![]() mi na samą myśl, że za pół roku kolejna biopsja, robi się słabo. Na dzień przed wizyta znowu nie będę spać, jeść, mówić Ehh kobitki co My już z tymi cycuszkami mamy
|
|
|
#1977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam się w 100%
|
|
|
|
|
|
#1978 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny szukam dobrego chirurga na śląsku, a dokładnie Katowice, Rybnik?
Szukam po necie, ale ciężko. Może któraś z Was jest z tych okolic i mogłaby mi polecić Czekam na telefon od pewnego lekarza ale coś ciężko bo już będzie miesiąc i nic. Więc postanowiłam szukać innego. pozdrawiam |
|
|
|
|
#1979 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Mam problem ostatnio wykryłam w lewej piersi guzka, mam takie odczucia dotykając go jak większość z Was, a mianowicie: jest wielkości ziarnka grochu, jest twardy, zdaje się przesuwać podczas dotyku, ale dodatkowo niepokoi mnie to, że odczuwam lekki ból lewej ręki, oczywiście nie jest powiedziane, że przyczyną tego jest guzek, ale człowiek jak przestraszony to wkręca sobie wszystko. Mam prawie 30 lat i jeszcze nie rodziłam dzieci, przez 6 lat brałam pigułki antykoncepcyjne a wiem, że mogą one mieć wpływ. Zdaję sobie sprawę, że podstawa to wizyta u lekarza, ale jest może wśród Was osoba z podobnymi odczuciami? Co tu dużo mówić jestem zmartwiona, a nie chce rozdmuchiwać sprawy i napędzać innym stracha skoro sama nie wiem. Dodam jeszcze, że mam złe doświadczenia z lekarzami, rok temu stwierdzili u mnie raka mózgu, wyjęli mi totalnie z życia tydzień po czym okazało się, że nie ma żadnego raka ani czegokolwiek co by go przypominało, nikt za pomyłkę nawet nie przeprosił. Dodaję tylko to zdarzenie po to aby pokazać, że często lekarze są omylni. Proszę napiszcie w sprawie piersi
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
nie przejmuj się tym, że Cie boli. to może nic nie oznacza. mnie też bolało, między innymi dlatego, że tak maltretowałam swojego cycka, że aż bolało tak czasem bywa. powinnaś jak najszybciej uda się na usg piersi. postaraj się (zdaje sobie sprawę, że to trudne) zapomnieć o sytuacji sprzed roku. teraz Twoje zdrowie jest najważniejsze. jeżeli chodzi o tabletki...to teorii jest tyle ile lekarzy ![]() przede wszystkim dlatego mówi się, że tabletki szkodzą, bo kobiety w czasie przyjmowania leków anty. są pod stała opieką lekarską, statystycznie częściej dbają o siebie, niż przed braniem tabletek. w związku z tym wykrywanie jest częstsze, prosta logika: częściej, więcej razy chodzisz do lekarza, większe prawdopodobieństwo, że coś znajdziesz. dopiero kiedy genetycznie zostały ci przekzane "rakowe geny" to wtedy nie powinno się brac tabletek. pozdrawiam i szoruj do lekarza
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

(Żeby nie było żarcik)

Albo jej nie zależy na zdrowiu, a przynajmniej na spokojnej głowie, albo jest tak strasznie wystraszona. 
za wyniki 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)