|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków;) cz. IV
no mam nadzieję, bo liczę na Wasze kciuki również
![]() zazwyczaj się nie stresuje przed egzaminami różnymi, ale ten wzbudza we mnie wiele emocji, może bardziej podekscytowanie niż stres, ale zobaczymy w czwartek co to będzie za uczucie.
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
Witam was ;** Przepraszam , że tak się nie odzywałam, ale studniówka , szkoła i kompletny brak czasu.
Tak więc czytam waszą dyskusje na temat ŁUKU. Według mnie to ten nieszczęsny łuk , każdy powinien robić jak mu najlepiej - kto chce lusterka, kto chce tylnia szybę. Bzdurą jest , że powinno się na tylnią szybę cofać, bynajmniej dla mnie , nie wyobrażam sobie zrobić tego manewru autem mojego ojca - kombi z kratkę jeszcze;P bo naprawdę mało co widać. Tylko i wyłącznie lusterka. tez denerwują mnie te TRIKI na robienie łuku - dadza Wam większy samochów i co .... Ale dyskutowac sobie można. Prawdą jest , zresztą już nie raz tu mówioną, że tylko na egzaminie jeździmy no prawie w 100% zgodnie z przepisami, a później , no właśnie. Co się komu stanie, jeśli najedziemy na linię zatrzymania? No na egzaminie oczywiście oblewamy...Ostatnio jadąc z moim ojcem od nas do Lesnicy, nie wiem właściwie czemu, mój ojciec rzucił hasłem bym mu zapisywała "wykroczenia". No wiadome , oprócz nagminnego przekracania prędkości - tak od poczatku- zawrócenie na skrzyżowaniu gdzie jest to zabronione - jest tam sygnalizator ze strzałeczkami, upierał się , że zawsze tam był inny - ale pierwsze możliwe miejsce w którym możliwe jest zawrócenie to trzecie z rzędu skrzyżowanie (2-3 km) . najeżdzanie na linie zatrzymania przed sygnalizatorem, niezatrzymywanie się na warunkowych strzałkach, i jeszcze kilka takich drobnych - tak w gwoli sprostowania, mój ojciec ma prawo jazdy od ponad 30 lat i jest zawodowym kierowcą. Oczywiście jak sie nie zatrzyma na warunkowej to jest uważny i nie wjedzie na skrzyzowanie na wariata , tylko upewniając się czy nic nie jedzie...Nie wiem co mnei wzięło na taki wywód... Poprostu denerwuje mnie to , że na egzaminie tak pedantyczni sa niektórzy egzaminatorzy. Masz zrobic ŁUK , więc masz go zrobić, co kogo obchodzi jak. Rób sobie nawet z zamkniętymi oczami, abyś go zrobiła. Egzaminatorzy się dziwnią, że jesteśmy uczeni na kursie pod egzamin jeździć, no widocznie gdyby oni (egz) takich świństw nie robili ( u nas na mieście sa takie durne "pułapki" , że nawet doświadczeni kierowcy mogliby się na taka bzdure złapać, gdyby jechali na egzaminie, bo jednak w normalnym zyciu nikt by na to nie zwrócił uwagi. Nie przeczę , bo kierowca powinien byc skupiony ja drodze, mieć oczy dookoła głowy. Ale jeszcze sekunda co do egzaminów - gdyby wiekszość z nas nie pojeździła po strefie egzaminiowania z dobrym instruktorem, który objaśnia wszystko to jestem pewna , że 8/10 osób poległo by na pierwszej lepszej. No oczywiste, że jeździć uczymy się dopiero mając plastik, własnym samochodem...no lub czyims ;D Co z tego, że będziemy mieć stłuczkę, kolizję, ważne by nie spowodowac wypadku śmiertelnego - by nie zabić kogos, by nie zrobic z kogoś kaleki. Samochód przeciez mozna naprawić. Zdrowia niestety nie możemy kupic, tymbardziej zycia. Rozpisałam sie strasznie, a raczej nic nowego i tak nie wniosłam, ale musiałam odreagowac, wybaczccie. W każdym razie powodzenia wszytskim zdającym w najbliższych dniach ;*
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
a czy jutro ktoś zdaje??
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
jutro nie ma nikogo na liście
ale Marwari 4-go zdaje- już zaczynam trzymać kciuki ![]()
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Za tydzień umawiam się na egzamin ;D Pewnie będę miała koniec lutego/początek marca... Już zaczynam się bać! :)
Dziewczyny, czy któraś z Was zdawała w WORDzie w Bydgoszczy?:)
|
#3159 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Boję się
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Będziemy trzymać za Was kciuki
![]() A czy weszły juz te zmiany które miały wejść od lutego?
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam ciekawa, bo mój brat zamierza w końcu "zdać" egzamin - on jest już daaaaaawno po kursie... ale zapisuje się na egzamin i nie idzie i tak w kółko - czubek!!Teraz musi znowu zdawać teorie... On mówi, że ogólnie to w Nakręcałam go, żeby sie w końcu ogarnął z tym i że teraz mają wejść nowe przepisy (krótszy egzamin) prawie go przekonałam, a tu kurka przepisy się nie chcą zmienić ![]() Myślałam, że jak zdałam za pierwszym razem (a on prawko zaczął robić hmm z jakieś 1,5 roku temu ) że się ogarnie, bo jak to dziewczyna i za pierwszym zdala itp.. a tu nic z tego SZOOOOK. A myślałam, że kolesiom bardziej zależy na prawku... ![]() ps. w ogóle to egzamin teoret. miałam z bratem jednego dnia na ta sama godzine (bo go nakrecalam, zeby w koncu poszedl i cos z tym zrobil) ja zdalam, on nie :/ echhh... masakra z nim, mówie Wam.
Dance... It's all I wanna do! Edytowane przez wiewioora1 Czas edycji: 2009-02-02 o 09:01 |
|
|
|
|
#3163 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daria, agiiis, Vivienne - nie bójcie się nic!!!! Jeszcze macie na to troszkę czasu!!! Marwari ... gdzie jesteś????? Jak się miewa Twoje samopoczucie i nastrój???? Dziewczynki - trzymam mocno kciuki za pozytywny wynik egzaminu!!! Oby się Wam poszczęściło! Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówił, że od lutego weźmie się za to... zobaczymy...oby tak. Nie będę mu mówić, że zmiany nie weszły bo jeszcze się rozmyśli
|
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
no dobraa....
ja po 2 miesiacach od pierwszego egzaminu oblanego po 3 minutach jazdy na miescie umowiłam sie na drugi 16 lutego o godzinie 9 - moja kolejna chwila prawdy zobaczymy. ogolnie jestem pewna ze nie zdam , a to całe prawo jazdy jest dla mnie tak stresujace że wgl żałuje ze zapisałam się na kurs.
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej to być w stosunku do siebie baaardzo krytycznym. Trzymam kciuki ![]()
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Że będzie 10-razy trudniej zdać egzamin, że będą latać z linijkami (tak jak kiedyś resztą), że egzamin będzie 2x droższy, że na teori ma być 5000 pytań i że ma się wyjeżdzić w szkole 60 godz. a nie 30 i że w takim wypadku będzie musiał tak jakby zrobić drugi kurs, że w końcowym rozrachunku straci tyle kasy na to że kupilby sobie za to samochód. Może się wystraszy i zmobilizuje
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
|
|
|
|
|
#3168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak myslałam jak się zapisałam i chodziłam na wykłady, stwierdziłam po co mi to ale już był zapóżno bo zapłaciłam i troche wykładów za mną było. I teraz będe dotąd zdawać aż zdam, bo za duzo czasu temu poświęciłam do pierwszego egzaminu podeszłam że chciałabym zdać ale róznie bywa, a teraz ze musze zdać![]() Zobaczysz, teraz Ci się uda ale musisz być dobrej mysli:
|
|
|
#3169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wykup jakieś godzinki tak dla większej pewności i przede wszystkim nie mów (nie myśl!!!!!) że i tak nie zdasz!! Pomyśl sobie, ze jak nie teraz to kiedy indziej się uda... Jak już coś zaczęłaś to dokończ! Cytat:
Chociaż on jest tak uparty, że już sama nie wiem - juz kiedyś mówiłam mu, że skoro zacząl robić to prawko to mógłby dokończyć, no i wydał kasę na kurs, egzaminy (bo on się zapisywal kilka razy i nie szedl itp) to stwierdził że trudno... No nic... zobaczymy co to będzie dalej ![]() Cytat:
Przecież w końcu się zda, nie ma sie co poddawać
Dance... It's all I wanna do! Edytowane przez wiewioora1 Czas edycji: 2009-02-02 o 10:50 |
|||
|
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
jestem zalamana.. w weekend mialam jazdy,jezdzilam najgorzej w zyciu, naprawde. Do tego jezdzilam z instruktorem, ktory hmm.. nie jest mi obojetny ze tak powiem. Myslalam ze po pol roku przerwy nic.. a po prostu bach. Nie moglam sie skupic, mimo tego ze super mi sie z nim jezdzi, fajnie tlumaczy, duzo sie ucze. Po prostu wielka klapa byla. Zostaly mi 3 jazdy, moze i na szczescie z calkiem innym instruktorem. Ale mam zle przeczucia. Po prostu fatum, nie wiem gdzie jest moj portfel,do tego pomnylilam blety i musialam zaplacic 100zl kary siedze i rycze. Do tego czekam na wyniki egz na uczelni, jak obleje i poprawka nalozy mi sie z jazdami to nie wiem.. Poszlo mi fatalnie. Jestem ostatnio tak zestresowana, schudlam, beznadziejnie sie czuje. Teraz po protu nie mam juz sily, wielki dol. Boje sie ze w sobote ten egz zakonczy sie kolejna porazka. Oblewam przez stres, a tyle mi sie zwalilo na glowe. Nie wiem jak sobie poradzic, tre prawko juz naprawde mi ciazy. Chyba zaczne brac cos na uspokojenie
|
|
|
|
#3171 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtedy normalnie tragedia, tak sie zestresowałam, zrobiłam jakos rękaw i górke, ale po 2 minutach jazdy na miescie wyprzedzilam rowerzyste przed przejazdem kolejowym. tragedia, normalnie 100 razy sobie powtarzałam ze przed przejazdem sie nie wyprzedza sratatatata. Cytat:
kurde dla mnie to taki stres jest ze szok. czasem sobie mysle, moze ja faktycznie sie do tego nie nadaje ? co prawda na ostatniej jezdzie moj instruktor mowił mi ze naprawde jest ok i mam duze szanse zeby zdac... ale mam wrazenie ze mi wszystko nagle z głowy wylatuje... jak sie zachowac, gdzie zawracac a gdzie nie, gdzie wyprzedzac Cytat:
tak bardzo chcialabym miec to za soba, po prostu był wyła z radosci jakby sie udało
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że wynik egzaminu na uczelni będzie pozytywny ![]() Co do egzaminu na prawko, to może zamiast się tym aż tak przejmować postaraj się o nim zbytnio nie myślec... ja wiem, ze to się łatwo mówi, ale przecież tak naprawdę jest tyle ważniejszych spraw niż egz na prawko... jak nie zdasz - trudno... nie tym to innym razem, świat się nie zawali - akurat na tym egz. nie tylko umiejętności się liczą (a szkoda!!) ale i łut szczęścia - niestety :/ więc tym bardziej przestań się nim zamartwać co będzie to będzie... ![]() I głowa do góry... ![]() dobrze będzie! Tylko przestań się martiwć na zapas i mówić że nie zdasz...
Dance... It's all I wanna do! Edytowane przez wiewioora1 Czas edycji: 2009-02-02 o 11:13 |
|
|
|
|
#3173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Główka do góry kochana, musi być dobrze każdy ma takie dni, ja też miałam, ponieważ kiedy miałam egzamin to w tym tygodniu trzeba było wystawiać oceny, i sporo miałam sytuacji że miałam pomiędzy taką a taką, ale dałam rade![]() I nie ma sensu się tak stresować (choć wiem że mówić to sobie mozna).
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze, żebyś w miarę możliwości opanowała stresik i nie martwiła się na zapas.
|
|
|
#3176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasami maja mnie dasyć jak ja im mówie "o już byś oblał/a"
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mojemu TŻtowi też czasem mówie... "jak ja bym tak zrobiła na egz. to już bym oblała" ![]() ... ja juz planuje piersza przejażdżkę (dziś odbieram plasticzek)dziś wieczorem zabiore TŻta do Mc Donalda hahahahah no chyba, że będę się bała
|
|
|
#3179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc musze odciążyc mame w domu... itd itd...Ale grunt to sie nie poddawac! I isc na egzaminy (wszytskie ) z uśmiechem i pozytywnym nastawieniem no i dobra organizacja wskazana!jazda samochodem ma byc przyjemnoscia a nie udreką! nawet taka egzaminacyjna ![]() TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKIE ZDAJĄCE
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co jest dobre w trakcie egzaminu (ja tak myslałam jak już na miasto jechaliśmy)... nastawianie się na to, że to taka dodatkowa jazda eLeczką tylko z nowym instruktorem (ale nie miłym i nie lubiącym rozmawiać)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

Dobrze będzie 

W ogóle prawie miesiąc nie jeździłam, we wtorek mam plac, nie wiem czy pamiętam jeszcze jak się jeździ:P

) że się ogarnie, bo jak to dziewczyna i za pierwszym zdala itp.. a tu nic z tego
Że będzie 10-razy trudniej zdać egzamin, że będą latać z linijkami (tak jak kiedyś resztą), że egzamin będzie 2x droższy, że na teori ma być 5000 pytań i że ma się wyjeżdzić w szkole 60 godz. a nie 30 i że w takim wypadku będzie musiał tak jakby zrobić drugi kurs, że w końcowym rozrachunku straci tyle kasy na to że kupilby sobie za to samochód. Może się wystraszy i zmobilizuje
ale już był zapóżno bo zapłaciłam i troche wykładów za mną było. I teraz będe dotąd zdawać aż zdam, bo za duzo czasu temu poświęciłam
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)