|
|
#2401 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a kiedy masz ślub?? bo ja to jeszcze mam trochę czasu do lipca ja wolałabym jakieś kwiaty sezonowe.. marzą mi się polne tylko nie wiem czy można je kupić no i jak z trwałością.. i też mi się podobają wiązanki na rękę ![]() Ewalena help!!! i Wy dziewcvzyny też
|
|
|
|
|
#2402 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
gdzieś wcześniej w tym temacie ktoś zadał ewalenie pytanie o kwiaty dostępne w lipcu i ewalena wykluczyła tulipany i storczyki... oczywiście wszystko można specjalnie zamówić, ale wzrasta koszt bukietu i podobno nie są takie trwałe, co w przypadku delikatnych tulipanów nie wróży dobrze... lipiec to akurat nie jest sezon na tulipany (już po nim) i na storczyki (które dojrzewają do sezonu
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2404 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A bukiet może taki. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-02-05 o 11:14 Powód: tradycyjnie post pod postem |
|||
|
|
|
#2405 |
|
utknęła w Króliczej Norze
|
dziękuję Słonko
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Raczkowanie
|
ewalena dziekuje Ci slicznie za pomoc
|
#2408 |
|
Przyczajenie
|
ojej, a ja się właśnie waham między storczykami a tulipanami...ślub 20-go czerwca? czy może ktoś potwierdzić, że to nie sezon na te kwiatki?
|
|
|
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2410 |
|
Przyczajenie
|
Ponawiam prośbę, Ewalena bardzo proszę o pomoc:
ślub i wesele mam we wrześniu, ale już wybrałam suknię i zaczynam powolutku rozglądać się za wszelkimi dodatkami i oczywiście bukietem. oto link do mojej sukni slubnej: http://www.elodie-photo.com/CYMBELIN...es/CAMILLE.htm w rzeczywistości suknia jest trochę jaśniejsza i ma kolor ecri, ale nigdzie nie znalazłam zdjec na ktorych widac ja w calosci. bardzo prosze o pomoc w wyborze bukietu, jakieś sugestie jak powinien wyglądać (kwiaty, kolorystyka, forma)... ja mam 170wzr,krągłe kształty, włosy-brąz o dł.za ucho, niebieskie oczy i cera raczej jasna. mój narzeczony jest szatynem o niebieskich oczach i troszkę ciemniejszej karnacji. chce garnitur w kolorze gorzekiej czekolady i koszulę w odcieniu mojej sukni... mam nadzieję, że taki opis pomoże przy doborze bukietu. jeśli natchnęłybyście się na coś ciekawego to bardzo proszę o propozycje. Pozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
#2411 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuję za odpowiedź i rzeczywiście masz racje , nie pomyslsłam o tym, że może byc zbyt puszysta . Ale proszę zaproponuj mi coś, co wg Ciebie by pasowało (coś innego)! Please!
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam o takim bukiecie jaki sobie wymysliłaś czyli wielokwiatowy i wielokolorowy.
Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-02-02 o 18:24 |
|
|
|
#2414 | ||
|
Zadomowienie
|
Z tyłu świetnie, ale jaki przodzik?
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-02-05 o 11:08 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#2415 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
poniżej zamieszczam jeszcze raz zdjęcie sukienki. Czy do niej pasuje bardziej okrągła wiązanka cz taka "spływająca" w dół? Marzy mi się bordowa. Slub w lipcu. Pomóż....
|
#2417 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Przyczajenie
|
to jest tył:
http://www.elodie-photo.com/CYMBELIN...es/CAMILLE.htm nawet przód udało mi się znaleźć-zdjęcie w załączniku. pochwalę się jeszcze że na mnie lepiej ta suknia leży, na modelce nie jest porywająca ![]() (przód jest bardzo prosty, dopasowany aż do linii bioder, na biuście wykończenie na prosto, pięknie podkreśla talię, dolna część rozchodzi się w delikatne A) Ewalena mam nadzieję że teraz coś podpowiesz... |
|
|
|
#2419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bukiet może być poczochrany mieć zwisające pędy. Jakoś nie widzę wydłużonego on nie doda Ci wzrostu, a przy tak drobnej sylwetce może być zbyt okazałym elementem. Cytat:
To piękna i szlachetnie wyglądająca suknia - ja wybrała bym mieszankę z różnych kwiatów szlachetnych i polnych. Ja widzę okrągłą. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-02-05 o 11:05 Powód: 4 posty pod sobą!!! |
||
|
|
|
#2420 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2421 |
|
Przyczajenie
|
Ewalena, dziękuję za te rady i proszę o jeszcze
i tych którzy mają jakieś ciekawe propozycje też!wiem, że kwiaty i bukiet nie mogą być zbyt proste, wachlarz nie pasuje, ale choćby nawet to nie moja bajka. w takim razie co proponujesz bardziej okazałego i jaki kolor byłby najlepszy? (mam 170wzr,krągłe kształty, włosy-brąz o dł.za ucho, niebieskie oczy i cera raczej jasna.mój narzeczony jest szatynem o niebieskich oczach i troszkę ciemniejszej karnacji. chce garnitur w kolorze gorzekiej czekolady i koszulę w odcieniu mojej sukni...) |
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
witam was bukietowe specjalistki
i od razu poprosze o pomoc znalazłam dwa piekne bukiety nad ktorymi sie zastanawiam. Ślub mam 19.09.09 czy bedzie realne robienie ktoregos z wklejonych bukietów, z czego one są wykonane zeby dokładnie wytłumaczyc mojej kwiaciarce o co mi dokładnie chodzi . Wklejam tez zdjecia wybranej przeze mnei sukni. od razu mówie że jestem drobną kobitką mam 155 cm wzrostu i waże ok 50 kg. bede dzieczna za jakiekolwiek porady a może możecie zaproponowac jakies inne bukiety myslę że taka kolorystyka( taka jesienna ) bedzie w porządku, ewentualnie myslę o fioletach. Pozdrawiam
|
|
|
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi sie, ze mozesz poszalec bo do tej sukni pasuja praktycznie wszystko ale pytanie brzmi jaki efekt chcesz uzyskac - skromny? awangardowy? powiekszenie: http://img261.imageshack.us/my.php?i...4430201rl8.png http://img27.imageshack.us/my.php?image=60331056yf3.png edit: Cytat:
moze wlasnie niebieskie anemony?
wizaż https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=596642 Profesjonalny Make-up | Nauka makijażu | Makijaż Ślubny | Analiza kolorystyczna 12 typów urody | Metamorfozy Edytowane przez gioseppe Czas edycji: 2009-02-05 o 09:22 |
||
|
|
|
#2424 |
|
Przyczajenie
|
Gioseppe dziękuję! piękne te wiązanki które zamieściłaś
![]() o niebieskim/błękitnym bukiecie nigdy nie myślałam i powiem szczerze, że nie jestem przekonana do bukietów w tym kolorze, ten który wkleiłaś nawet mi się podoba. obecnie jestem nastawiona na mocne i wyraźne kolory(może mi się jeszcze zmieni do 19.09.). na pierwszym zdjęciu podoba mi się ta ciemno różowa wiązanka z "ogonem" i bukiet na różowym tle z ciemnych i jasnych kwiatów, a na drugim zdjęciu różowy i czerwony bukiet, ten kremowo-różowy też jest piękny ![]() pytałaś jaki efekt chcę uzyskać, odpowiem że ciekawy-taką klasykę z pazurem, welonu mieć nie będę tylko coś na głowę jakiś bogatszy stroik może z woalką lub dopiętym tiulem, myślałam też o naszyjniku z pereł i do tego jakiś bukiet "z jajem", żeby całość współgrała ze sobą. to jest taki pierwszy pomysł, ale nie trwam przy nim uparcie |
|
|
|
#2425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez dekoderka Czas edycji: 2009-02-05 o 14:47 |
|
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
No no, ale analiza- polecam storczyki dendrobium (ten storczyk jest dostępny przez cały rok )który zawsze wygląda szlachetnie i występuje w wielu odcieniach i kształtach oraz scabiosę tzw. cygańska różę. Ten kwiat zawsze bardzo przyciąga uwagę bo nie jest popularny oraz eucharis.
Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2009-02-05 o 19:32 |
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Albo myslałam tez o storczykach takich, tylko zywszych ...może kolezanka specjaliskta pomoże
Chciałąbym sie troszke "wydłużyc"
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2009-02-11 o 12:19 |
|
|
|
#2428 |
|
Przyczajenie
|
Baardzo dziekuję Ewaleno!!
Po Twojej poradzie znalazlam jeszcze 2 wiazanki, które mnie urzekły Na moje laickie oko chyba są, że tak to nazwę , w podobnym fasonie i beda pasowały.. choć chyba ze wskazaniem na pierwszą, a może drugą.. sama nie wiem
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamieszczam jeszcze kilka zdjęć na ich podstawie można dokonać pewnych modyfikacji. |
|
|
|
|
#2430 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Wizażanki, może któraś wie, jak nazywa się ten storczyk? Chodzi mi o fachową nazwę i o to czy jest dostępny w czerwcu?
Będę bardzo wdzięczna! Dzięki i pozdrawiam! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

ciągle czekam na odpowiedź Ewaleny

, nie pomyslsłam o tym, że może byc zbyt puszysta
. Ale proszę zaproponuj mi coś, co wg Ciebie by pasowało (coś innego)! Please!

Chciałąbym sie troszke "wydłużyc"