Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-01, 20:19   #4291
musicman
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

musicman, a w którym jesteś tygodniu? Sama jestem ciekawa, czy od ostatniej wizyty mi przybyły jakieś kg, bo do tej pory waga stała w miejscu. Ja też swojego poprosiłam, żeby nie kupował mi słodkiego, ale posłuchał .
jestem w 18 tc.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 20:25   #4292
majka versace
Zadomowienie

Miramej dzięki że pytasz W pracy już lepiej pod względem atmosfery. Już jakoś dogadaliśmy się z nowym szefostwem i pracuje się dobrze. Gorzej z dojazdami... Narazie z małym brzuszkiem tak źle tego nie znosze. Coprawda była mała "wojna" z kolegą, który puszczał muze na full w aucie ale już zrozumiał że ze względu na dziecko nie można nas tak katować Teraz puszcza cichutko muzyke i bardziej spokojną.

WrednaAfrodyta ja pije kawe tylko w wekendy rano. Taki mały rytuał jeszcze z przed ciąży. Ale jest to słaba kawa rozpuszczalna z mlekiem. Myśle że raz na jakiś czas nie zaszkodzi maleństwu.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 20:26   #4293
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Ja nie pijam kawy w ogole czasem kapuczino choc w ciayz wypilam raz jak mialam prolblem z wyproznieniem to wypijam i od razu poszlo

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 20:40   #4294
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Przespałam sie godzinkę bo nie mogłam wytrzymać i jednak wypiję kawę bo dalej chce mi się spać....Ja zanim zaszłam w ciąże piłam przynajmniej jedną rozpuszczalną z 2 łyzeczek dziennie..
Stary 2009-02-01, 20:50   #4295
Ania0104
Zakorzenienie

dobry wieczór mamusie

dopiero nadrobiłaam zaległosci ... i odzyskałam kompa

Żółteplamienia pojwiły się jeszcze wczoraj wieczorem i dzis rano ... ale to takie minimalne było ... narazie staram sie nie denerwować - jutro już wizyta!

W domu dalej mam szpital ... mama chora, brat też ... tylko ja i TŻ jakoś sie trzymamy - chociaż dzisiaj wzięłam rutinoscorbin i wypiłm wapno - tak na wszelki wypadek, bo coś kichać zaczęłam.
No i wszystko na mojej głowie
Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
a ja w ogóle zaczęłam sezon obżarstwa... w sumie przytyłam już 4 kg - 2 w I trymestrze i 2 teraz w II. Jem i jem, a już myślałam, że ja to pewnie nie przytyję tak strasznie, a teraz to nie wiem.
Najgorsze że mój mąż kupuje mi batony a ja to wcinam, móię żeby nie kupowała a on swoje.
ja jeszcze nie wiem ile przytyłam, na każdej wadze ważę inaczej, więc czekam na jutrzejszą wizytę - wtedy się zwaze

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Jak pisałam wcześniej... co zrobić... Niestety tak to jest, że wszystkim się dobrze gada jak to nie dotyczy ich samych... Co do samej szefowej nie mogę narzekać bo fajna kobitka jest... ale mam wrażenie, że pomimo tego, że zaakceptowała moją ciążę nie bardzo jej to pasuje... I chyba nie bardzo chce dopuścić do siebie myśli, że ja dopiero zapoczątkowałam falę ciąż u nas w pracy Bo oprócz mnie są jeszcze 2 dziewczyny w wieku rozrodczym... I w końcu i na nie przyjdzie czas
Jakoś dotrwam to tego L4... Mam tylko nadzieję, że to wszystko nie skomplikuje mojej ciąży... Pozostaje mi wierzyć w to, że rośnie we mnie silny dzidziolek który nie da się niesprzyjającym warunkom i 24 godzinnym zmęczeniu mamy...
wiem jak to jest ... jak komuś zależy na pracy to czasem trzeba sie poswięcić
Mam nadzieję ze ta pracaa na nocki nie zaszkodzi maleństwu i wszystko będzie ok! Twój dzidz na pewno odziedziczył siłę po mamie!
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Akurat z piciem kawy nie mam problemów, bo przez całe życie wypiłam tylko jedną, po której strasznie bolał mnie żołądek.Jakoś teraz to nawet na moją ukochaną herbatę nie mam ochoty, ciągle piję wodę niegazowaną albo sok żurawinowy.
Coś mam smaka na gołąbka, chyba jutro zmajstruje na obiad i conieco zamrożę.
Co do brzusia, ja właśnie miałam takie bóle w dole, szczególnie po oddaniu moczu, lekarz mnie zbadał i z macica, dzidzią, wszystko ok, a że badania moczu wyszły dobrze i tak powiedział, żebym piła dużo soku żurawinowego i jest lepiej Teraz czasem mnie coś zaboli, zakuje, a ogólnie to mi bulgocze w środkulekarz mi powiedział, że jeszcze przez trzy tygodnie może mnie tak pobolewać
ja robiłam gołąbki w piątek ... jedliśmy je przez dwa dni i tez musiałam kilka zamrozić ... bo ile można?

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 20:50   #4296
claudietta
Przyczajenie

ja pije prawie codziennie,ale doslownie lyczekza to herbate 2-3 kubki
macie juz siare??ja dzis sie obudzilam z mokra pizama,bylam w szoku,bo zeszlym razem do samego porodu nic,nawet przy przycisnieciu-to nie za wczesnie:confus ed:
claudietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 21:33   #4297
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudietta Pokaż wiadomość
macie juz siare??ja dzis sie obudzilam z mokra pizama,bylam w szoku,bo zeszlym razem do samego porodu nic,nawet przy przycisnieciu-to nie za wczesnie:confus ed:
mnie ostatnio koleżanka i zarazem mamusia 2letniej córeczki też o to zapytała, bo jej już w moim "stadium" leciało .Przeokropnie się zdziwiłam.
Mi nic nie leci , bo i nie ma z czego

na kolacje dziś deser z truskawkami na cieplo, zapiekanymi w kruszonce+lody waniliowe
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 21:55   #4298
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
mnie ostatnio koleżanka i zarazem mamusia 2letniej córeczki też o to zapytała, bo jej już w moim "stadium" leciało .Przeokropnie się zdziwiłam.

na kolacje dziś deser z truskawkami na cieplo, zapiekanymi w kruszonce+lody waniliowe
.... o mamo!!! ja poproszę przepis

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-01, 22:06   #4299
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Widzisz to nie takie proste... 21 lutego kończy mi się umowa... A następstwem straszenia PIP'em byłoby zapewne nieprzedłużenie umowy i tak dostawałabym wynagrodzenie do końca macierzyńskiego a potem bezrobotna bym była a no to pozwolić sobie nie mogę Mój pech, że pierwsza zaszłam w moim miejscu pracy... Ciekawa jestem jak to będzie jak reszta dziewczyn zajdzie co jest nieuniknione i w końcu to nadejdzie... Jak wtedy to będzie wyglądać... ehhh

to widzę, że masz już swój rytuał
Teraz mój mężuś niestety jest mocno przeziębiony i to pewnie jest powód ale qrcze... czasem jest zdrowy jak koń a i tak chrapie...
Ostatnio to już nawet pomyślałam, że nagram na CD to jego chrapanie i mu puszczę z odpowiednim natężeniem głosu jak będzie zasypiał... Się przekona jak to fajnie przec całą noc słuchać chrrrrrr, chrrrrr... Bo czasem jak go kopnę któryś raz z kolei to się oburza i w ogóle...

To Ty szalona kobieta jesteś Ja bym tak chyba nie dała rady Więc tym bardziej podziwiam i zazdroszczę pokładów energii
no to trzeba pilnowac pracki i zycze powodzenia i oby przeludzyli umowe
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Przespałam sie godzinkę bo nie mogłam wytrzymać i jednak wypiję kawę bo dalej chce mi się spać....Ja zanim zaszłam w ciąże piłam przynajmniej jedną rozpuszczalną z 2 łyzeczek dziennie..
ja dziennie tez musze po południu choc godzinke

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 22:10   #4300
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
.... o mamo!!! ja poproszę przepis
standardowo rzucam line:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis22182.html

nie mogę się ruszyć, jestem pełna jak bąk.
Wizualnie średnio, ale smakowo na 6+... niebo w gębie
p.s Ja bym tym 8osób nie obdzieliła jak jedna komentująca.My w 3 i może jeszcze przypadkowy gość by się załapał.
Co by nie przedrażać przepisu(bo mrożone truskawki i kostka masła) z Big Milkiem na patyku zjedliśmy.
Lubię smaczne i dość tanie słodkości własnej roboty.
A tyłek rośnie
Anka- zrobiłaś te piersi we francuskim cieście? albo któraś z was?
Stary 2009-02-01, 22:19   #4301
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czesc dziewczyny

ja juz po jutrze mam wizyte

ale martwi mnie, ze nie czuje ruchow a jestem juz w 17 tyg czyli w drugiej ciazy niby powinnam juz czuc - czasami cos tam lekko czuje ale nie sa to raczej ruchy

pamietam, ze w pierwszej ciazy pierwsze ruchy poczulam dosc wyraznie, bylo to odczuwalne male kopniecie

i dalej na nic nie mam ochoty i nic mi sie jesc nie chce, dzis nawet obiadu nie jadlam, zapycham sie na sile owocami
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 22:28   #4302
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Miramej dzięki że pytasz W pracy już lepiej pod względem atmosfery. Już jakoś dogadaliśmy się z nowym szefostwem i pracuje się dobrze. Gorzej z dojazdami... Narazie z małym brzuszkiem tak źle tego nie znosze. Coprawda była mała "wojna" z kolegą, który puszczał muze na full w aucie ale już zrozumiał że ze względu na dziecko nie można nas tak katować Teraz puszcza cichutko muzyke i bardziej spokojną.
To w sumie na plus (atmosfera jest ważna, a i kolega rozumny ), mam nadzieję, że jak będziesz miała duży brzuch i będzie Ci ciężko, to jednak uda Ci się załatwić zwolnienie

Cytat:
Żółteplamienia pojwiły się jeszcze wczoraj wieczorem i dzis rano ... ale to takie minimalne było ... narazie staram sie nie denerwować - jutro już wizyta!

W domu dalej mam szpital ... mama chora, brat też ... tylko ja i TŻ jakoś sie trzymamy - chociaż dzisiaj wzięłam rutinoscorbin i wypiłm wapno - tak na wszelki wypadek, bo coś kichać zaczęłam.
No i wszystko na mojej głowie

ja jeszcze nie wiem ile przytyłam, na każdej wadze ważę inaczej, więc czekam na jutrzejszą wizytę - wtedy się zwaze
Aniu i dobrze, że starasz się nie denerwować, tym bardziej, że jednak ostrzega się przed plamieniami, a z tego, co piszesz, to nie one. Uważaj, żeby się nie rozchorować, podobno grypa szaleje. Czekamy z niecierpliwością na relacje z wizyty

Cytat:
Nie mamy. A nawet myślałam, że to jeszcze duuużo czasu .

Cytat:
Ale sobie dogadzacie i kusisz

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-01, 23:22   #4303
Malga19
BAN stały

Witajcie

jak sie miewacie mamusie?? i wasze dzidziusie:???

Odzywam sie abyscie o mnie nie zapomnialy....heheh

U mnie raczej nie jest lepiej ale najwazniejsze ze gorzej nie....Jutro ide do Gina znow na kontrole wsumie to bedzie juz jutro 14 dni od poronienia Wiec jzu troszke minelo...czasu....EHHHH nadla mam dni ze caly dzien rycze ale poowli staje sie czlowiekiem heheheh Pawel jak to meszczyzna za duzo nie daje znac po sobie ale wiem ze czasem i on placze z bezsilnosci.....ehhhh.... ..

Ps: jak by ktoras z was chcial pogadac naprzyklad na gg to ja chetnie je podam tylko nie tu bo to forum otwarte i kazdy moze czytac posty bez loginu....

Pozdraiwam
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 00:00   #4304
eleeri
Zakorzenienie

Wrrr znowu mi wywaliło internet. Normalnie oszaleć można

Cytat:
...
macie juz siare?? ja dzis sie obudzilam z mokra pizama,bylam w szoku,bo zeszlym razem do samego porodu nic,nawet przy przycisnieciu-to nie za wczesnie:confus ed:
No to akurat do porannej kawy ... (żart - tylko się nie obraź)
Ja nic nie mam, chociaż jak mówiłam swojemu chłopu o takiej możliwości to właśnie powiedział, że będzie miał do kawy . Ciekawe, że jak sunia miała urojkę to nie chciał wtedy do kawy

Cytat:
...
Mmm, pyszności. Może jutro zrobię, bo ostatnio mam smaka na takie ciasta.

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie

U mnie raczej nie jest lepiej ale najwazniejsze ze gorzej nie....Jutro ide do Gina znow na kontrole wsumie to bedzie juz jutro 14 dni od poronienia Wiec jzu troszke minelo...czasu....EHHHH nadla mam dni ze caly dzien rycze ale poowli staje sie czlowiekiem heheheh Pawel jak to meszczyzna za duzo nie daje znac po sobie ale wiem ze czasem i on placze z bezsilnosci.....ehhhh.... ..

Ps: jak by ktoras z was chcial pogadac naprzyklad na gg to ja chetnie je podam tylko nie tu bo to forum otwarte i kazdy moze czytac posty bez loginu....

Pozdraiwam
Jakbyśmy mogły Ciebie zapomnieć , nie ma takiej możliwości. Daj znać jak po kontroli, a co do gg to ja niestety nie posiadam. Już od jakiegoś czasu nudzę chłopa, ale on tylko siedzi w swoim kompie, a ja niestety jestem noga w takich sprawach
Trzymaj się

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 08:31   #4305
Ania0104
Zakorzenienie

dzien dobry
ja pierwszy dzień w pracy ... tak normalnie ... bez zwolnienia - ehhh ale mi się wstać nie chciało
TŻ pojechał w delegacje ... a ja z niecierpliwością czekam na 19.00

Cytat:
standardowo rzucam line:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis22182.html

nie mogę się ruszyć, jestem pełna jak bąk.
Wizualnie średnio, ale smakowo na 6+... niebo w gębie
p.s Ja bym tym 8osób nie obdzieliła jak jedna komentująca.My w 3 i może jeszcze przypadkowy gość by się załapał.
Co by nie przedrażać przepisu(bo mrożone truskawki i kostka masła) z Big Milkiem na patyku zjedliśmy.
Lubię smaczne i dość tanie słodkości własnej roboty.
A tyłek rośnie
Anka- zrobiłaś te piersi we francuskim cieście? albo któraś z was?
dzieki ... na pewno go zrobię ... a co do tyłka to masz rację - mój też rośnie
piersi w cieście francuskim nie robiłam, ale na pewno zrobie ... wygladają pycha!
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

ja juz po jutrze mam wizyte

ale martwi mnie, ze nie czuje ruchow a jestem juz w 17 tyg czyli w drugiej ciazy niby powinnam juz czuc - czasami cos tam lekko czuje ale nie sa to raczej ruchy

pamietam, ze w pierwszej ciazy pierwsze ruchy poczulam dosc wyraznie, bylo to odczuwalne male kopniecie

i dalej na nic nie mam ochoty i nic mi sie jesc nie chce, dzis nawet obiadu nie jadlam, zapycham sie na sile owocami
dobrze, że przynajmniej owoce jesz! A tak ogólnie to jak się czujesz?
Cytat:
Aniu i dobrze, że starasz się nie denerwować, tym bardziej, że jednak ostrzega się przed plamieniami, a z tego, co piszesz, to nie one. Uważaj, żeby się nie rozchorować, podobno grypa szaleje. Czekamy z niecierpliwością na relacje z wizyty

Cytat:
Witajcie

Pozdraiwam
cześć Malga
jak mogłybysmy o Tobie zapomnieć nasze jedyne bliźniaki z wątku
Trzymaj sie cieplutko! Mam nadzieję ze po wizycie będzie wszystko w porządku!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-02, 08:47   #4306
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczyny

Aniu juz czuje sie dobrze, dziekuje tylko ciagle nie mam sily ale chyba juz tak zostanie heh
pierwsza ciaze przechodzilam latwiej...hmm chyba sie starzeje

Malga oczywiscie, ze nie zapomnialysmy o Tobie codziennie o Tobie mysle, zastanawiam sie jak sie czujesz, trzymam kciuki za wizyte zeby wszystko bylo ok
Stary 2009-02-02, 08:56   #4307
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Witajcie

Pozdraiwam
Malga, nie zapomnimy, bądź spokojna , wydaje mi się, że wszystkie przeżyłyśmy to, co Wam się przytrafiło, nie sposób o tym zapomnieć.

Wierzę, że będzie coraz lepiej, czas jest Waszym sprzymierzeńcem, na pewno trochę ukoi ten ból, uśpi. Dwa tygodnie to niewiele czasu, naturalnym wydaje się być, że nadal płaczesz i cierpisz .
Trzymam kciuki za wizytę u gina , żebyś chociaż fizycznie nie musiała już cierpieć. Tulę mocno

Cytat:
dzien dobry
ja pierwszy dzień w pracy ... tak normalnie ... bez zwolnienia - ehhh ale mi się wstać nie chciało
TŻ pojechał w delegacje ... a ja z niecierpliwością czekam na 19.00
Aniu, Twój TŻ to ciągle w delegacjach , na długo wyjechał? Napiszesz jeszcze dzisiaj, co ginka powiedziała? (Oczywiście, jak będziesz mogła ).

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-02, 09:53   #4308
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Aniu, Twój TŻ to ciągle w delegacjach , na długo wyjechał? Napiszesz jeszcze dzisiaj, co ginka powiedziała? (Oczywiście, jak będziesz mogła ).
Pojechał na tydzień - wróci w piątek i w poniedziałek znów wyjeżdza ... ale mam nadzieję, że po tych dwóch tygodniach będzie miał chwile przerwy
Teraz i tak jest dobrze, jakies trzy lata temu jeździł przez pół roku do Krakowa - widywalismy sie tylko w weekendy - nie było to fajne!

Wizytę mam o 19 ... pewnie jak zwykle będzie lekki poślizg i wrócę ok 21, ale napewno napiszę co i jak!

Mam coraz większego stresa ... byłam przed chwilą na herbatce w restauracji i koleżanka stwierdziła, że ja taka chuda i wcale nie mam brzucha ... bo ta druga co jest w ciąży /prawie ten sam tydzień co ja/ to już ma duuuzy brzuch i nawet siedzi jak ciężarna z rozszerzonymi nogami
No i tak mnie stresują wszyscy
Ale myśle pozytywnie!!!!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-02, 10:02   #4309
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Tytułem wstępu musze się pochwalić że od kilku dni mam już malutki brzuszek Już się troche zaczęłam martwić bo to 15 tydzień a nic nie było widać. No i od kilku dni pojawił się brzuszek który już nie zniknął. Rano wprawdzie jest mniejszy ale najważniejsze że jest! Troszke mi ulżyło.

Adaikaka - na chrapanie drugiej połówki polecam dokładnie to samo co Miramej Mój małż też chrapie ale nie zawsze i w sumie jak śpie to nie słysze ale jak tylko obudze się na siku to potem nie moge zasnąć! On oczywiście się zawsze wypiera, mówi że nie chrapie ale też czasem go nagrywam na telefon i wtedy sie już nie wykręci

AgataR - ja też sie nie mogłam doczekać brzucha. Aż wkońcu jednego dnia się obudziłam i już był. Malutki bo malutki ale juz widać że to "ten właściwy". Też się doczekasz.
takie cosik jest ale ciezko poznac czy to ciazowy czy taki juz mialam

dziewczyny moj maz zgrzyta zebami przez sen, to jest dopiero dziwne

Cytat:

łaaaa na jednym z wątków pewna mamusia wrzuciła ten link z dedykacją dla mamuś Aż mi się łezka zakręciła w oku To jest cudowne

http://pl.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA

To ja to przekazuję dla Was mamusie
piekne

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

A mój chłop ostatnio wcale nie chrapie, chrapie tylko jak jest bardzo zmęczony, co ostatnio nie zdaża się zbyt często
twierdzi za to, że to ja chrapię i zaraz mnie pociesza, że nasz pies chrapie głośniej

Ostatnio jak był chory to spał z psem w pokoju i mówił, że kompletnie się nie wyspał . Pies chrapał, przebierał we śnie nogami drapiąc pazurami panele i czasami szczekał przez sen. Na cmokanie najpierw przyłaził do pana a później już nie reagował i dalej chrapał
Chłop rano wstawał bez chumoru.
pies u moich rodzicow tez chrapie przeokrutnie... w nocy spi na dworze ale jak sie zejdzie cala rodzinka na jakis film w salonie (pies i kot oczywiscie tez) i jak pies zasnie i zacznie chrapac to wszyscy powoli tez zasypiaja... dzia to tak usypiajaco ze sie powstrzymac nie da... dopoki tata nie zasnie... ten z kolei chrapie tak ze umarlego by obudzil... i tak w kolko

Cytat:

tak to podkreslone zdanie i mnie sie tyczy

a tymi truskawkami mnie zabilas musze zrobic

Cytat:
Witajcie

Pozdraiwam
nie zapomnimy nigdy i nawet nie mysl ze nas sie kiedys pozbedziesz
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 10:11   #4310
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześc Mamuśki
Jaka ja dzisiaj nie wyspana jestem buu Ledwo wstałam.
Szkoda, że ten weekend tak krótko trwa. Znowu cały tydz. sama w domu do wieczora. Nudno tak bez małża. Ale mam zajęcie jakieś, bo muszę wybrac parę drobiazgów do sypialni, więc siedzenie na allegro mnie czeka i mysli trochę zajęte
Wczoraj w Black red white zamówiliśmy szafki nocne, biurko - mają niedługo dotrzec.
Kupiłam w Leroy lampkę nocną, o której sobie zawsze marzyłam - może któraś z Was kojarzy Tiffany - taki klosz witrażowy ze szkiełek.
Teraz oglądam narzuty na łóżko i zastanawiam się nad rozmiarem - pewnie zajmie mi to trooochę czasu znając mnie hehe

A dzisiaj jadę do ginka na 14, jestem ciekawa i trochę się denerwuję. Ale jestem dobrej myśli.

Odezwę się pewnie jeszcze przed wyjściem.
buziaki
Stary 2009-02-02, 10:18   #4311
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Cześc Mamuśki
Jaka ja dzisiaj nie wyspana jestem buu Ledwo wstałam.
Szkoda, że ten weekend tak krótko trwa. Znowu cały tydz. sama w domu do wieczora. Nudno tak bez małża. Ale mam zajęcie jakieś, bo muszę wybrac parę drobiazgów do sypialni, więc siedzenie na allegro mnie czeka i mysli trochę zajęte
Wczoraj w Black red white zamówiliśmy szafki nocne, biurko - mają niedługo dotrzec.
Kupiłam w Leroy lampkę nocną, o której sobie zawsze marzyłam - może któraś z Was kojarzy Tiffany - taki klosz witrażowy ze szkiełek.
Teraz oglądam narzuty na łóżko i zastanawiam się nad rozmiarem - pewnie zajmie mi to trooochę czasu znając mnie hehe

A dzisiaj jadę do ginka na 14, jestem ciekawa i trochę się denerwuję. Ale jestem dobrej myśli.

buziaki
jak znajdziesz jakąś fajną narzutę to wstaw linka ... ja już od dawna poszukuję i jakoś znaleźć nie mogę /kolory jakieś dziwne mają/ ...

A za wizytę trzymam kciuki
I ja też poroszę o trzymanie - tak ok 19

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-02, 10:23   #4312
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
36 sztuk mamy

Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia/Stella
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał
edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ???
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ???
Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz
agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ???
musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin
skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ???
Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Ninka lub Adaś
jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ???
AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ???
paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ???
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel
Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ???
Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ???
dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ???
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej
katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - ??? lub ???
majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ???
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio
Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ???
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan
Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ???
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia lub Julius
Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ???

kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ???
magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ???
BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-02, 10:23   #4313
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
28 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert
frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ???
Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) --------------- t.p. 02.08.09 - ??? lub ???
Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ???
Nikka1221 (Małgosia, 24l, Niemcy) -------- t.p. 05.08.09 - ??? lub ???
sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 08.08.09 - ??? lub ???
olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ???
Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ???
IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś
Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip
zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ???
WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander
kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub
groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ???
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid
polkluza (???, 28l, Warszawa) --------------- t.p. 31.08.09 - ??? lub ???

lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ???

--------------------------------------------
Nasze Aniołki, które wróciły do nieba [*]

gooha3 [*]
mountain [*]
serafia11 [*]
agagmm23 [*]

Malga19 [*] [*]

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-02, 10:24   #4314
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
jak znajdziesz jakąś fajną narzutę to wstaw linka ... ja już od dawna poszukuję i jakoś znaleźć nie mogę /kolory jakieś dziwne mają/ ...

A za wizytę trzymam kciuki
I ja też poroszę o trzymanie - tak ok 19

Trzymam, trzymam
Musimy się wspierac

Chyba wybiorę tą o nr P22
http://allegro.pl/show_item.php?item=540376710

http://allegro.pl/item542388220_narz...30_wzorow.html - tu jest sporo wzorów jak ktoś lubi taki styl

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2009-02-02 o 10:28
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 10:29   #4315
p4w
Zakorzenienie

witam Mamusie dawno tu nie zaglądałam - jakoś miałam wstręt do kompa...

wczoraj mieliśmy odwiedziny rodziny, która nie widziała mnie od początku ciąży i ciocia stwierdziła, że ona miała taki brzuch tuż przed porodem a tu dopiero piąty miesiąc...

byli zdziwieni, bo ja z natury mała jestem, nie widać, że przytyłam już osiem kg, tylko brzuch mi rośnie - chyba jakiegoś giganta urodzę

chciałam zapytać dziewczyny, które są już w drugiej (albo kolejnej) ciąży odnośnie ruchów malucha: czułam je tydzień temu, potem po dwóch dniach też, a teraz od tygodnia nic nie wiem czy to normalne? czy jak się zacznie czuć ruchy to one są już regularne, czy na początku mogą być takie przerwy?

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 10:34   #4316
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja tez sie nie wyspalam
po dwoch tygodniach laby musialam wstac do przedszkola :/ a malego to na spiocha ubieralam bo mu sie wstawac nie chcialo

UnholyOne piekne narzuty i jakie tanie
ja ostatnio u nas w sklepie ogladalam i spodobala mi sie jedna ale kosztowala prawie 400zl :/

ja musze dzis po poludniu jechac po panele do sypialni, parapet do salonu i tapete do sypialni

narzuty narazie nie kupuje bo nie mamy lozka jeszcze narazie bedziemy spac na materacu samym z lozka TZ - materac jest gruby i ogromny wiec bedzie wygodnie
poki co kasy nam brakuje przez te remonty i kupujemy co najwazniejsze, a pozniej z kolejnych wyplat bedziemy dokupywac inne rzeczy - w sumie juz mamy wszystkie meble itp - brakuje nam tylko lozka do sypialni, stolu do kuchni i lawy do salonu

UnholyOne a jakie masz lozko drewaniane czy metalowe?? bo mi sie podobaja te metalowe ale boje sie, ze bedzie nam brzeczec
Stary 2009-02-02, 10:38   #4317
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Pojechał na tydzień - wróci w piątek i w poniedziałek znów wyjeżdza ... ale mam nadzieję, że po tych dwóch tygodniach będzie miał chwile przerwy
Teraz i tak jest dobrze, jakies trzy lata temu jeździł przez pół roku do Krakowa - widywalismy sie tylko w weekendy - nie było to fajne!

Wizytę mam o 19 ... pewnie jak zwykle będzie lekki poślizg i wrócę ok 21, ale napewno napiszę co i jak!

Mam coraz większego stresa ... byłam przed chwilą na herbatce w restauracji i koleżanka stwierdziła, że ja taka chuda i wcale nie mam brzucha ... bo ta druga co jest w ciąży /prawie ten sam tydzień co ja/ to już ma duuuzy brzuch i nawet siedzi jak ciężarna z rozszerzonymi nogami
No i tak mnie stresują wszyscy
Ale myśle pozytywnie!!!!!!
No to trochę pobędziecie tylko z dzidziem , a potem już we trójkę. Nie stresuj się, że masz mniejszy brzuch, każda ciąża jest inna, może dzidziuś jest inaczej ułożony, przecież na USG wychodzi, że wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
pies u moich rodzicow tez chrapie przeokrutnie... w nocy spi na dworze ale jak sie zejdzie cala rodzinka na jakis film w salonie (pies i kot oczywiscie tez) i jak pies zasnie i zacznie chrapac to wszyscy powoli tez zasypiaja... dzia to tak usypiajaco ze sie powstrzymac nie da... dopoki tata nie zasnie... ten z kolei chrapie tak ze umarlego by obudzil... i tak w kolko

Cytat:

buziaki
Trzymamy kciuki , każda z nas zna te nerwy przed wizytą .

Cytat:

http://allegro.pl/item542388220_narz...30_wzorow.html - tu jest sporo wzorów jak ktoś lubi taki styl
Fajna narzuta, ale jaka cena

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-02, 11:04   #4318
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam, trzymam
Musimy się wspierac

ta pierwza mi się podoba i nawet mi wielkość odpowiada
chociaż szukałam czegos w kolorze czerwonym lub pomarańczowym ...
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
witam Mamusie dawno tu nie zaglądałam - jakoś miałam wstręt do kompa...

wczoraj mieliśmy odwiedziny rodziny, która nie widziała mnie od początku ciąży i ciocia stwierdziła, że ona miała taki brzuch tuż przed porodem a tu dopiero piąty miesiąc...

byli zdziwieni, bo ja z natury mała jestem, nie widać, że przytyłam już osiem kg, tylko brzuch mi rośnie - chyba jakiegoś giganta urodzę

chciałam zapytać dziewczyny, które są już w drugiej (albo kolejnej) ciąży odnośnie ruchów malucha: czułam je tydzień temu, potem po dwóch dniach też, a teraz od tygodnia nic nie wiem czy to normalne? czy jak się zacznie czuć ruchy to one są już regularne, czy na początku mogą być takie przerwy?
jak ja lubię te porównania ... moja mama ważyla w 9 miesiacu /ze mną w ciąży/ tyle co ja przed ciążą ale to chudzielec był
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
narzuty narazie nie kupuje bo nie mamy lozka jeszcze narazie bedziemy spac na materacu samym z lozka TZ - materac jest gruby i ogromny wiec bedzie wygodnie
poki co kasy nam brakuje przez te remonty i kupujemy co najwazniejsze, a pozniej z kolejnych wyplat bedziemy dokupywac inne rzeczy - w sumie juz mamy wszystkie meble itp - brakuje nam tylko lozka do sypialni, stolu do kuchni i lawy do salonu

UnholyOne a jakie masz lozko drewaniane czy metalowe?? bo mi sie podobaja te metalowe ale boje sie, ze bedzie nam brzeczec
ja nie UnholyOne, ale się wypowiem
My mamy łóżko drewniane i strasznie skrzypi - oj jak mnie to wkurza!
Kolega właśnie kupił metalowe - bardzo fajne - ale czy brzęczy to nie wiem ... ale wydaje mi się, ze nie

Siostra ma właśnie sam materac i bardzo wygodnie jej się śpi

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-02, 11:11   #4319
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

my sam materac tylko przejsciowo

co do lozka metalowego - no wlasnie moi znajomi maja i brzeczy na maksa wiec nie wiem co lepsze czy drewniane skrzypiace czy metalowe brzecace
Stary 2009-02-02, 11:12   #4320
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Mmm, pyszności. Może jutro zrobię, bo ostatnio mam smaka na takie ciasta.
to właściwie deser. Sos truskawkowy pod pierzynką z kruszonki. Jak owoc puścił sos to duuożo tego się zrobiło. Polecam właśnie z lodami

Ja już jutro mam wizytę i jestem ciekawa z jakimi wieściami wyjdę.Czy przykuta do łóżka, czy wycieczka na oddział, czy wszystko w porządku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości