|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VII
Cytat:
Możesz zrobić ją na samym początku, bo przecież można podgrzać. O ile nie operuje się jednym garnkiem na zupę i drugim na drugie danie jak ja kiedyś. ![]() Nie miałam tortownicy więc sernik na zimno też w jednym z tych garnków robiłam. Dorobiłam się jednak już sporego kompletu, żeby nie było. Ale miło wspominam tamte czasy....Ja nie znam dokładnych przepisów, bo moje gotowanie jest bardzo intuicyjne. Przez pół roku gotowałam paelle (do przepisu doszłam metodą prób i błędów) nie wiedząc, że coś takiego już ktoś wymyślił i nazwał. Dopóki nie znalazłam mrożonki o moim idealnym składzie w supermarkecie żyłam w błogiej nieświadomości, że jestem taka twórcza Mój były żyłby w tej nieświadomości do dziś, gdybym mu o tym nie powiedziała.
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Polly, ty sobie po prostu kup mrożoną w kostkę krojoną marchwę (czasem jest jeszcze z groszkiem zielonym) i ją sobie uduś.
Po 15 min duszenia sprawdzaj w regularnych odstępach czasu, czy juz nie żyje. Vesenko - najlepszy pono jest syropek z własnego naparapetnego aloesu.
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-02-02 o 17:31 Powód: ą |
|
|
|
#2583 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Polly, ja kroję w kostke,zalewam wodą, mało, tak aby lekko przykryła marchewkę, sól, troszkę cukru. Jak się ugotuje,dodaję zasmaszkę, czyli około łyzki masła,pół łyzki mąki chwilkę smażę i taką jasna zasmażke dodaję do marchewki. Ja dodaję czasami groszek konserwowy, a zawsze dodaje trochę natki pietruszki,pycha
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
... z tako dziko rozkoszo ?![]() edit ukradli? ![]() Ja parapety posiadam
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-02-02 o 18:16 |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam ani parapetu ani aloesu Mam podwójne okno balkonowe, okien normalnych na stanie nie mam, więc i parapetu nie mam.
|
|
#2588 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
stąd druga część mojego pytania, na którą odpowiadać niekoniecznie należy
![]() Cytat:
taki syropek to z dnia na dzień robić trzeba, bo dłuzej jak dobę stać nie powinien na potomstwo me nie działa, może dlatego, że ciężko wmusić, ale koleżanki chwalą - nie zaszkodzi na pewno
|
|
#2590 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Hi
BigMamo,Ty to normalnie masz jeszcze czas na życie w realu ![]() ![]() Co wejdę na Wizaż to się spotykamy
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wam też nie działa poczta na o2?
Moja się cały czas muli, wczoraj mężuś też narzekał, że coś się chrzani z pocztą na o2. Wysłalam dzisiaj zapytanie do profesorki o wynik z gramatyki, koleżanka też dzisiaj wysłała zapytanie, ona ma już odpowiedź, a ja nie. Denerwuję się, wrr, czy to wina poczty, czy jutro podczas dyżuru dowiem się, że nie zdałam? A może jeszcze nie wszystko sprawdziła? Nożeszkurczę.
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Musze sie wyzalic.
Facet wzial sie na powaznie za kupowanie swojego wlasnego gniazka. Po porazce z malym-drogim acz uroczym mieszkaniem, przedystkutowal to z mamusia i wpadli na cudowny pomysl kupna domu. I nawet juz znalazl 'interesujacy' - chyba w szukal w kategoriach 'stary', 'maly' i 'obrzydliwy' Teraz urodowany pokazuje mi zdjecia, jedyne interesujace to salonu. Jak zobaczylam zdjecia kuchni z poczatku lat 90 to juz mnie to zniechecilo ale zdjecia sypialni z wbudowana szafa z lat 80tych i czerowna stara wykladzina to mi lzy do oczy naplynely. On nie jest osoba, ktora kupi gowno i na spokojnie zamieni to w palacyk - jesli on to kupi to ta kuchnia bedzie taka jak jest az sie rozp... rozsypie a od tej sypialni zaczne cierpiec na przewlekly spadek libido. On chce zebym z nim zamieszkala ale ja nie chce w takim gnoju (((((Zaloze sie, ze lazienka to pawia puszcze na wejsciu. Mam nadzieje, ze on tam pojdzie zobaczy ten syf na zywo, ze bedzie tam smierdziec i zacznie szukac mieszkanie w nowym stylu... A najgorsze, ze ja bidna jak mysz kosciela i nie moge mu tego powiedziec bo to jego pieniadze i ja NIE mam prawa wybrzydzac... |
|
|
|
#2593 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#2594 | |||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co ty bredzisz kobieto? przeciez jak kupicie to sie do gołych ścian wprowadzicie- poprzedni właściciele usuną cały syf. Pomalujecie sobie po swojemu i będzie git, a mebelki nowe
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie. Ale bedzie - splukany - nie bedzie mu sie chcailo - bedzie to chwilowe - czyli na jakies 20 lat. Ja go poznalam na tyle, zeby wiedziec, ze nie jest zlota raczka i on musi miec ladnie zrobione OD RAZU. Nie kazdy ma dar. Dlatego jestem przerazona jego wizja kupna takiego domu... Zwlaszcza, ze nie jest tani... To jest najdziwniejsze. To nie jest okazyjna cena, ze kupujesz dom i wiesz, ze placisz malo ale musisz zrobic remont. Za TE pieniadze moglby kupic cos o niebo lepszego. Ale on zainteresowal sie pierwszym lepszym... |
|
|
|
|
#2596 | |
|
BAN stały
|
No nie
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze znajdzie cos ladniejszego.
Zreszta - chcial mieszkanie i to byl super pomysl. Ja to taka dzeni from de blok i ja do mieszkan przywykla, w domu z ogrodkiem mieszkalam az 6 miesiecy w calym swoim zyciu. W sumie wiadomo, ze dom ma plusy itp ale kurcze... ja tak mam, ze ja cos widze i zaczyna mi sie chciec plakac to znak. |
|
|
|
#2598 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Chyba nie jest głupi i wie że kupno domu to nie jak pójście po marchewkę na targ. Pewnie się zafascynował samą ideą kupna,napalił sie, ale napewno otrzeźwieje... A zeby nie było możliwości mieszkać w prowizorce od razu mówicie ze dom ma być pusty w momencie przejęcia i tyle.
|
|
|
#2599 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
A ja jestem pośrodku-parapet mam,aloesu niet
|
|
|
#2600 |
|
BAN stały
|
ja tak troche nie w temacie, ale wiecie gdzie mozna sprawdzic oryginalnosc okularow D&G?
|
|
|
|
#2601 |
|
grozi wypollizowaniem
|
brakuje tylko kogoś kto ma aloesa a nie ma parapetu
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glupi nie. Napalony, naiwny - owszem. Wlasnie z tego co widze on chce COS kupic. Byle szybciej. To jest 2 posiadlosc jaka zobaczyl i on juz jest powaznie zainteresowany - nawet tam jeszcze nie byl. Te szafy wbudowane sa podawane w opisie tej chalupy jako...zacheta. A ja bym to siekierka wlasnorecznie lupala. 2 salony - a po co komu dwa salony? plus takie cos trzeba ogrzac, ja wlasnie dzis za ogrzewanie mojej klitki mieszkaniowej dostalam taki rachunek, ze prawie padlam ... a co dopiero dom... Takie rzeczy tez trzeba rozwazyc...a on widze, ze nie do konca widzi cos poza momentem wplaty kasy na dom. Musze mu jutro przemowic do rozsadku, nie chce dzwonic bo narazie bym byla zbyt rozemocjonowana. Ja wiem jak moi rodzice kupili mieszkanie - lazienka do remontu byla. 12 lat temu kupili mieszkanie, a lazienka jak byla tak jest. Zreszta moze ja przesadzam... ale powaznie. Na moje oko wyglada kiepsko. Nie za 108 tysiecy funtow. Cytat:
A D&G nie daje czasem swoich specjalnym hologramow potwierdzajacych oryginalnosc przy zakupie? Przy zegarku dostalam takie 'dokumenty'. Ale jak kupowalam okulary Fendi a moj Prade to nie dostalismy nic poza rachunkami ze sklepu... wiec nie wiem. Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-02-05 o 12:40 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#2603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To ten kumpel, z którym kiedyś tarzałeś się po kanapach czy innych dywanach z jakichś tajemniczych powodów? ;>
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge usiasc z nim i poogladac oraz porozmawiac. Zreszta jestem za ty, by domy/mieszkania ogladac na zywo. A jesli koniecznie dom do zrobienia to przynajmniej 15 tysiecy mniej. Zreszta pewnie ja histerycznie raguje - link do tej chalupy : http://www.reedsrains.co.uk/Property...11&Style=House (zazdroszcze ludziom, ktorzy umieja zamienic byle co w male mieszkaniowe cudenka - ja nie potrafie sobie nawet fajnie sypialni urzadzic... ) Edytowane przez hecate Czas edycji: 2009-02-02 o 20:00 |
|
|
|
|
#2605 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
T okulary mojej siostry ale nic do nich wlasnie nie dostala i nie wiemy czy sa autentyczne
|
|
|
|
|
#2606 | ||
|
BAN stały
|
I to dobitny znak
Cytat:
![]() Cytat:
Kolorowe drinki były wcześniej ![]() Ale moralniak to tak "ogólnie"
|
||
|
|
|
#2607 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
- przesadzasz, chociaż szafy są paskudne a kominek jeszcze gorszy, ale ogólnie dom zadbany a nie rudera - najważniejsze- certyfikat- ten dom was doprowadzi do bankructwa chyba że go docieplicie
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje! kominek - nawet nie zwrocilam uwagi. Mnie najbardziej przeraza wizja sprzedania nerki za ogrzewanie... I to mojego sknere powinno przekonac... Princesko - sprawdz modele na stronkach, przejdz sie do renomowanego salonu ktory proawdzi sprzedaz okularow. A siostra ile za nie zaplacila? DG moze w sumie czasem kupic w niezlych cenach ( w zaleznosci od modelu, i wiadomo - poprzedni sezon jest tanszy niz nowe modele) Moj teraz kupil okulary Prady w salonie przecenione ze 160 na 80 funtow. Edytowane przez hecate Czas edycji: 2009-02-02 o 20:10 |
|
|
|
|
#2609 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Gryksiu, wiem, co "zmalowałeś"
![]() Boże, jak ja dziś nie mam humoru Czy ktoś go widział? Jak go ktoś spotka, to niech mu powie, że ma natychmiast do mnie wracać
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

Dorobiłam się jednak już sporego kompletu, żeby nie było. Ale miło wspominam tamte czasy....

Wydawały się słabe, aż nagle po piątym "zamigotał świat tysiącem barw" 

(((((