![]() |
#301 | |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
To moze i ja tu do was zawitam ![]() O dziecko staralismy sie z Tz od wrzesnia 2008 i dopiero za 4 razem sie udalo ![]() Obliczalam termin na roznych internetowych kalkulatorac i termin mi wychodzi 28 wrzesnia lub 3 pazdziernika mimo ze wpisywalam tu i tu 31 dniowe cykle. U ginki jeszcze nie bylam, zamierzam sie wybrac jak bede w 8-9tc. Narazie dopadly mnie mdlosci ale da sie wytrzymac. Juz was od jakiegos czasu podczytywalam ale nie mialam jakos odwagi sie zapisac do nowego watku. Pozdrawiam wszytskie mamusie. Tak wiec Vcelka mamy zblizony termin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chociaż oczywiście nie zaszkodzi od samego początku chodzić do lekarza ale jak nie ma niepokojących objawów to ja na spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | ||
Rozeznanie
|
Uskuteczniam wielki powrót. Egzamin zdany. Pora nadrabiać zaległości. Gdzieś tak w połowie stycznia doszłam z TŻ do wniosku, że nasze maleństwo, albo się urodzi siwe jak gołąbek, albo zaprawione w bojach
![]() I gdzieś w tym okresie ginekolog wyznaczył mi termin na +/- 15 września, więc proszę mnie ująć w zestawieniu ![]() Jeszcze w ogóle nikomu z rodziny żeśmy nie mówili i qrde, ciągle nie ma na to nastroju. Nie chodzi mi o kwiaty i takie tam, ale jakoś tak głupio przez komórkę: "mamo, w połowie września zostaniesz babcią"!! Jak w ogóle rozwiązałyście tę kwestię? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
Z kawą nie mam takiego problemu.
Ogranicznie się do jednej dziennie jest dla mnie bardzo bolesne. Mogłabym spać całą dobę. Koszmar. |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Ja nie miałam wyboru i musiałam powiedziec rodzicom przez teleofn, gdyż mieszkamy na dwóch krańcach Polski. Kupiłam za to w necie superowskie kubeczki super babci i super dziadka, skserowałam USG i wszystko to wysłałam paczką do rodziców. Strasznie sie cieszyli!
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Foka29 mnie teaz zaczyna brac sennosc w ciagu dnia.W sobote musialam sie polozyc na 15 minut i juz bylo dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamusie
![]() Niedziela minęła spokojnie. Mąż wczoraj robił mi sesję zdjęciową brzuszka ![]() justyna-viola witamy w naszym gronie, fajnie że kolejna mama ma termin na ok. 4 października, widzę że "ten " dzień poczęcia był jakiś wyjątkowo urodzajny ![]() Mnie na razie troszkę mdli, ale piję sobie herbatkę z imbirem i jakoś da się wytrzymać. Mam pytanie do Was: czy smarujecie swoje ciałka jakimiś balsamami czy oliwkami? Bo ja smaruje oliwką dla dzieci Hipp, mam nadzieje, że nie szkodzę dzidzi. I czy łykacie jakieś witaminki dla ciężarnych? Zapisałam się na wizytę do ginekologa na 11 lutego, to będzie 7 tydz, więc chyba będzie już coś widać. My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy o ciąży, choć jak się dowiedzieliśmy to od razu chcieliśmy podzielić się ze wszystkimi tą nowiną. Po wizycie u lekarza pewnie się zbierzemy do powiadomienia. Czy ktoś zajmuje się na naszym wątku jakąś listą, bo nic takiego nie widzę? Miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobry pomysl z tymi fotkami.Ja tak robilam w pierwszej ciazy i teraz bede miala porownanie kiedy mialam wiekszy brzuszek ![]() Jesli chodzi o liste to chyba wrzesniowek jest lista ale mamus pazdziernikowych chyba nie. Oprocz mdlosci i wstawania w nocy na siusiu to mam juz humorki ![]() EDIT. Na pierwszej stronie Serdel zrobila liste wrzesniowek i jedna mamuska na pazdiernik jest.Moze trzeba do niej na priva napisac termin. Edytowane przez justyna-viola Czas edycji: 2009-02-02 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ja też ciągle jestem senna i często chodzę siusiu, ale własnie chciałam się pochwalić, że trądzik się zmiejszył ![]() ![]() ja póki co smaruję się balsamem nawilzającym (bo ktos pytał o takie sprawy), ale wyczytałam, że może też być oliwka dla dzieci, no i niebawem należy zacząć z kremem na rozstępy (wg tego co wyczytałam)
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Smaruję się tym samym balsamem co i wcześniej: Garnier do bardzo suchej skóry. Tylko dzięki niemu nie drapię się jak zapchlona.
Witaminki: Feminatal800 Ech, zbieram się do poinformowania pracodawcy. Dla mojego zdrowia psychicznego byłoby lepiej mieć to już za sobą. Boję się jak cholera. Szefów mam niby ok, ale nigdy nic nie wiadomo... Humorki... ja od soboty mam jeden niezmienny nastrój wisielczy i wielkie "nie chce mi się, mam to w d...". Mam tylko nadzieję, że to nie nawrót cholernej depresji. |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witamin nie łykam żadnych, tylko folik. Lekarz nie widzi takiej potrzeby. Cytat:
![]() My rodzinie powiedzieliśmy jeszcze przed wizytą u lekarza, ale w pracy powiedziałam po wizycie. Także wszyscy którzy mieli wiedzieć już wiedzą ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też łykam tylko folik no i jem owocki i warzywka nic wiecej - tez poki co lekarz nic innego nie zalecil a rodzicom powiedzielismy tak jak i Wy - przed lekarzem, reszcie po lekarzu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Wtajemniczenie
|
Justyna-viola u mnie też chyba kulminacyjny dzień był 10 stycznia, a OM miałam 28 grudnia.
Polecam wszystkim zrobić sobie taką sesję, na pewno to będzie fajna pamiątka-ja mam zamiar robić sobie raz w tygodniu, żeby patrzeć jak się zmiania brzuszek. Teraz wygląda jakbym się baaardzo dużo najadła ( a zawsze miałam płaściutki ), więc ja już widzę różnicę ![]() ![]() Czytam o tych waszych sennościach i muszę powiedzieć, że ja nie mam takich dolegliwości, może to jeszcze przede mną, bo to dopiero 6 tydz ( licząc od dnia OM ). Jedynie co to ciągle latam siku, ale tylko w dzień, bo w nocy na razie ani razu nie muszę wstawać. Ja na przemian biorę kwas foliowy z Prenatalem Classic, brałam tak już przed ciążą. To mogę się smarować oliwką, na razie mam zapał do smarowania, ciekawe na jak długo hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
[quote=katarzinka;10781373]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja narazie tylko łykam kwas foliowy. W poprzedniej ciazy bralma feminatal N. Jesli chodzi o smarowanie to narazie uzywam dotychczaswoych balsamow a pozniej sie przerzuce na ziajke mama. My juz sie pochwalilismy a u lekarza jeszcze nie bylam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Musze tez zadzwonic do ginki i sie umowic zeby miec czrane na bialym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, przez Was to i ja się niecierpliwa zrobiłam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
u mnie też prawie wszyscy wiedzą ( bliższa rodzinka) a dyrekcji chce powiedzieć jak będe po wizycie u lekarza...
Mam pytanko czy lekarz wystawi jakieś zaświadczenie o ciązy ? I jak powiedzieć o wszystkim dyrektorowi???
#319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak powiedzieć... ![]() Uff... też chętnie poczytam opowieści tych, które przeżyły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
ja juz powiedzialam wpracy wczesniej (jestem opiekunka)starsze osoby takze duzo dzwigania wozenia itp ale wszyscy pomagaja mi jak moga
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak powiedziałaś - jak zaczełaś??
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-02-02 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daj koniecznie znać co i jak i ciut zazdroszczę Ci, że dziś podejrzysz już swoją kruszynkę. Ja mam zamiar całą ciążę chodzić do prywatnego lekarza, ale zobaczymy po pierwszej wizycie jak to będzie. Chętnie też poczytam jak powiadamiałyście o ciąży, bo to wszystko przede mną ![]() I jeszcze jedno: bolą was czasami lekko brzuszki, albo jajniki? Edytowane przez Vcelka Czas edycji: 2009-02-02 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Daj znac jak po wizycie i trzymamy kciuki ![]() Ojj pewnie teraz siedzisz na fotelu ![]() Vcelka jajniki i podbrzusze jak na okres bolaly mnie wczesniej teraz jakos ucichlo ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis zasypialam na stojaco ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nast. usg najlepiej zrobić za 3 - 3,5 tyg, na nie jeszcze pójdę ale potem to już tylko do przychodni przyszpitalnej, bez przesady, zbankrutować można ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jednak 10 stycznia-owocny okres ![]() ![]() ![]() Asiuuuula Ty mnie nie zalamuj ze drugie dziecko rodzi sie wieksze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poweidz mi ile twoj synek ma lat?? Ejjj teraz to ja mam chec juz isc do ginki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie każdy ma takie same objawy, wiec może Cię ominie senność. Mnie już 6 tygodniu to dopadło. Za to nie latam siusiu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chodzę prywatnie i już założyłam że wizyta to będzie dla nas stał dodatek do pozostałych rachunków - niestety. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
|
Asiuuuuula strasznie się cieszę, że z dzidzią wszystko ok. Ale mam ochotę już zobaczyć mój "groszek". Normalnie zazdroszczę Ci, że masz to już za sobą
![]() Oj ten 10 styczeń to na prawdę jakiś WYJĄTKOWY !! Mi brzuszek już lekko wyskoczył ![]() ![]() Dobranoc Mamusie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
Juz dobranoc???
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niezłego olbrzyma urodziłaś, daj spokój ![]() ![]() Vcelka, bolą mnie jajniki, kłuje mnie co jakiś czas raz w jednym raz w drugim, tak może być ![]() Ja nie pracuję, wiec powiadomienie pracodawcy u mnie odpada, moim rodzicom powiedziałam już dzień po pierwszym teście, który wyszedł pozytywnie a teściom powiedzieliśmy tydzień później. Ogólnie to już większość najbliższej rodziny i znajomych wie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W weekend 10-11 stycznia jakaś chcica ogólna wisiała w powietrzu chyba ![]() Ja tam za chuda nie jestem w ogóle (niestety), więc "wyskoczony" brzuszek, a raczej brzuszysko mam zawsze hihihi, kilka razy było mi mdło i słabo, bywam czasami senna. Lęcę kąpać synka i szykować do snu bo rano pobudka do przedszkola ![]() ![]() Dobranoc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.