|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 5 :)
Cytat:
wlasnie szukam godnego polecenia urologa w gliwicach lub okolicy
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 5 :)
Haha kryzys jest i nikt nie ma kasy haha... a swoja droga to mialam dzis okazje poznac jakie spustoszenie moze siac maly terrorysta... musialam jechac do banku maly normalnie z fotelika chcial wyskoczyc jak sie zorientowal ze jestesmy na zewnatrz (ma zapalenie oskrzeli wiec siedzi w domu) .... jak wracalismy (musialam wstapic do sklepu) to on sie juz darl az mial fioletowa twarz od krzyku.... a jak szlam do sklepu to musialam go wziac na rece bo sie w foteliku zabrac nie dal.... po zakupach probowalam go wsadzic do fotelika to mi o malo oczu nie wydlubal, tak sie wsciekl.....w domu to samo.... pomoglo uwiezienie go na lezaczku i kolysanie az do przelamania krzyku (zaznacze ze na pewno nic go nie bolalo ani nie byl glodny).... jak sie uspokoil usmiechnal sie slodko i oszedl spac
.... az sie go boje przystawiac do okna (robimy to jak tz przyjezdza z pracy) bo sie rzuci na szybe i sie potnie
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Ania jeśli mogę doradzić to szukaj chirurga dziecięcego, w większości przypadków oni zajmują się stulejkami i ewentualnie operują - zazwyczaj po 2roku życia. Jest też metoda stosowania maści ze sterydami przez kilka tygodni.
|
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Anisia dobrze bedzie z sisiakiem Piterkowskiego
Dorbar majkel i smok polecialy o 20 |
|
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
44-100 Gliwice, ul Barlickiego 10/1 tel./fax (0-32) 231-31-59 e-mail: gabinet@urolog.gliwice.pl http://www.urolog.gliwice.pl edit: Natoha masc niestety nie jest skuteczna we wszystkich przypadkach..ale sprobowac zawsze warto bo jest bezbolesna
Edytowane przez leleth Czas edycji: 2009-02-02 o 21:46 |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Sisiak Piterkowy slusznych rozmiarow to musi byc git
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
NO TO MOŻE I JA SIĘ WYPOWIEM W SPRAWIE STULEJKI
u mojego pierworodnego lekarka (ale inna niż teraz do niej chodzę) stwierdziła że to trzeba zarwać po tej czynnosci musiałam mu smarować specjalną maścią z antybiotykiem bo mu to ropiało no w końcu się zagoiło ale trzeba było ciągle pilnować by się nie zrastało na nowo Z Krystiankiem to juz chodziłam do innej (obecnej)doktorki i pytam się jej co z tym czy mi to zerwie tak jak ta poprzednia doktorka to się oburzyła że tak się nie robi bo ona nie jest od robienia krzywdy dziecku i kazała mi naciągać przy kąpieli to tak robiłam i mu zeszło fajnie Z Karolkiem to już nawet nie pytałam tylko naciągałam i już dawno ma fajnie odklejone ( jemu to poszło najszybciej ) Jak Krystianek miał 2 latka to miał robiony taki zabieg gdzie też byli inne dzieci chłopcy co właśnie mieli robione te stulejki , ciężko się na to patrzy bo dziecko jest usypiane do tego więc w trakcie nic nie czuje ale potem to wybudzanie z narkozy każde dziecko inaczej to przeżywa no i oczywiście go to boli ale mówią że to kwestia kilka dni to tyle z moich doświadczeń Anisia do ciebie należy decyzja nie powinnaś nikogo słuchać tylko lekarzy ale warto to skonsultować z innymi lekarzami nie koniecznie z urologiem mozesz nawet z hirurgiem dzicięcym z lekarzem dziecięcym ważne byś zebrała więcej opini i wybrała tą najlepszą najmniejszy ból ma jak się stopniowo zciąga przy kąpieli i jak najwcześniej ale może nie wszystkie dzieci mają tak samo zrosnięte A ich matki mają różne przeżycia z tym związane A Piotrek ma jakieś zapalenie stulejki czy co że lekarz podjął taką decyzję I Zyczę zdrówka dla niego Aha dziękuję Anisiu za podpowiedź z tym albumem udało mi się wkleić zdjęcie ale jeszcze nie wiem jak go dać do albumu (narazie to takie pierwsze z kraju zdjęcia nak na próbę ) |
|
|
|
#128 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dobrze ze nie robi Ci tego czesto ![]() Cytat:
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
kristi dzieki, sek w tym ze ja od urodzenia Piterka sciagam mu ten napletek i zero postepu po prostu.. napewno cos z tym zrobie jak bedzie mial 2 latka, a do tej pory sprobuje dalej naciagac w kapieli
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2009-02-02 o 21:57 |
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Anisiu współczuję serdecznie Tobie i Piterkowi... wiem jakie to uczucie martwić się o maluszka
gdybym miała kiedyś synka to też będę przeżywać tego siuraka jak stonka opryski, już jestem tego pewna!Właśnie sobie przejrzałam gazetę, bo dostałam "Twojego Maluszka", małżon się integruje na spotkaniu (oby nie zbyt mocno ) a mnie się spać nie chce bo jak tak patrzę na to puste łóżko to nie mogę się jakoś położyć... Wiem, pinkolnięta jestem ![]() Przed chwilą też skończyłam big prasowanie ciuszków Oli, o jak miło, że już wszystko pochowane, uwierzcie góra tego była bardzo lubię prasować, ale na końcówce miałam dość
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie jutro oblukam Tymkowi sisiaka na lewo i prawo
zmartwiłam się bo z opisu to Tymek też ma stulejkę, ale jutro zerknę dokładniej
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
To ja porzucam stulejkowy temat, bo mam dziewczynkę i nic nie doradzę - spadam do wanny!
Wszystkim właścicielom siusiaków życzę zdrówka! |
|
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
no tak sobie czytam jedyne forum na którym mamuśki mają poczucie chumoru
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
witaj dafny
![]() Lori22 odezwij sięL często nad podczytujesz ![]() dudi nie ma-hmmm pewnie śpi ![]() ![]()
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2009-02-02 o 22:23 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
dafy witaj
A mnie rozbolała głowa chyba mi zaraz pęknie Do tej stulejki powiem jeszcze że to chyba najlepiej naciągać zaraz od noworodka bo najłatwiej potem z czasem to ona ca raz bardziej się zrasta |
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Wy jesteście obłedne
już 5 część od lipca a u nas ze stycznia jeszcze pierwsza się nie skończyła Pozdrowionka ,dzieciaczki macie prześliczne
|
#138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dafny.. witaj... mam nadzieje ze czytalas poprzednie czesci bo my na tej jeszcze ne rozwinelysmy skrzydel - te najbardziej krweatywne chyba na kacu od weekendu sa jeszcze ![]() edit : zapomnialysmy wstawic pania plod do tagow
|
|
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Dafny, Kasiamaja witajcie
![]() A ja z psem byłam na spacerku. Piździ jak za cara, masakra.
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak sobie właśnie pomyślałam, że ciesze się że jestem na tym właśnie wątku cholerka bateria w lapczaku pada
|
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2009-02-02 o 22:40 |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
wejdzcie se na www.stulejka.com i sa tam zdjecia starszych wprawdzie panow ze stulejka przed i po zabiegu, obadajcie fotki Danona
kopara mi opadla, drugie zdjecie pokazuje ile maks naciagnelam u Piterka, a teraz jest polowa z tego
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje szczytowe mieszkanie z kazdej strony narazone na wicher. Mam taki halas, ze mloda juz 2 raz sie przebudzila i jeczy...boszzz
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Judi21_84;10793200]witaj dafny
![]() Lori22 odezwij sięL często nad podczytujesz ![]() dudi nie ma-hmmm pewnie śpi ![]() ![]() [/QUSkoro zostalam wywołana, to sie odezwę . Czytam was od początku jako, ze ja też jestem mamą lipcowego bobasa. Mam coreczke Lenę urodzoną 3 lipca, z ktorą, na szczęscie, zbyt wielu problemów obecnie nie mam . Ma już 2 dolne jedynki i lubi je pokazywac wszystkim dookoła, taka mała śmieszka . Pozdrawiam wszystkie wakacyjne mamy i ich pociechy |
|
|
|
#146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[quote=Lori22;10793644] Cytat:
![]() Lachony pisać mi bo nie ma co czytać
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2009-02-02 o 23:06 |
||
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Dafny ale komplemencior dla watku
![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
musze osobnego posta bo nie wypada
mam nadzieje ze to pierwszy i ostatni raz
|
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
a co się stało??
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Znowu jestem choć już się miałam z wanna witać. Nie dotarłam do niej, bo Gosia się rozbudziła. Kurde, od 20 już 2 razy. Zęby idą, dzisiaj to widzę wyraźnie - nie pozwala sobie otworzyć dzióbka, nie otworzyła dzisiaj pierwszy raz na kropelkę D3 i się rozpłakała, w jej płaczu wyraźnie słyszę "ałaaaaaa" "ałaaaaa" i pcha łapulki do buzi. Co prawda na tyle, na ile moge dostrzec, to nie widzę rozpulchnienia ani zaczerwienienia, ale niewiele mi się udaje looknąć. Jak ją tylko lekko w bródkę dotknąć to płacze. I z cycem dziwnie się zachowuje, tzn. płacze na cyca (w jej słowniku to "leeeeee"), daję jej ,dopada jakby była głodna, za chwile się odrywa, siada i płacze znów "leeeeee". Na mój gust ssanie ją boli i chciałaby jeść a nie może. Czy któraś potwierdzi, czy dobrze to interpretuję?
![]() Dałam kaszkę łyżeczką, ale też nie chciała dużo jeść. Mam nadzieję, że to to, a nie jakaś choroba (jak brzuszek ją boli to też płacze "leeeee"). Dwa Efferalgany od 15 już podałam i niewiele pomagają. Teraz pomógł żel dentinox i lulanka w uszko "z popielnika na małgosię iskiereczka mruga..."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

.... az sie go boje przystawiac do okna (robimy to jak tz przyjezdza z pracy) bo sie rzuci na szybe i sie potnie

ale dobrze ze nie robi Ci tego czesto
gdybym miała kiedyś synka to też będę przeżywać tego siuraka jak stonka opryski, już jestem tego pewna!
bardzo lubię prasować, ale na końcówce miałam dość 

zmartwiłam się bo z opisu to Tymek też ma stulejkę, ale jutro zerknę dokładniej
kopara mi opadla, drugie zdjecie pokazuje ile maks naciagnelam u Piterka, a teraz jest polowa z tego
mam nadzieje ze to pierwszy i ostatni raz