|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 5 :)
Anisia ja się cieszę że ja to mam już za sobą
życzę ci i żebyś ty się z tym jak najszybciej uporała w najlepszy sposób jaki to możliwy ( oczywiście dla Piterka) w tej sprawie jest trudno cokolwiek radzić bo się tego nie widzi Musisz sie zdać na opinie lekarzy i swoją intuicje Lori22 witaj |
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 5 :)
Aga a wiesz ten zel dentinox to ja sobie chwale pomaga przynajmniej na chwile, bo nei mam pojecia jak dlugie jej dzialanie
![]() Ja jak ja tylko wyciagam z koszczyka perdolek to juz dzioby otwieraja bo albo sie uzaleznili albi smakuje A co do rozpulchaniania itd. wiesz co u mnie nic nei widzialam takiego, ani niebylo czerwone, i potem po 3 dniach zauwazylam cos bialego pod dziaslem no i to byly jedynki.Wiec moze ei zawsze sa te typowe obiajwy?Albo mial jakies sekundowe i przeoczylam
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Ide juz spac laseczki. Boje sie, ze nocka znow bedzie do d...
Bede latac w te i nazad bo sie bedzie ciagle budzic. Mam tego dosc ![]() Dobranoc choc dla was |
|
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anito zdrowka
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
ta jelitowke chyba trzeba poprostu przejsc bo tabsow na to nie maja w aptekach
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurna jak mam czas i siedze na wizazu to nikt nie pisez, co jest z Wami Laski
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2009-02-03 o 00:03 |
|
|
|
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
agnieszkaanka, to moga byc zabki. Moje dziecie tez odrywalo sie od cyca w trakcie ssania, wiedzialam, ze jest glodny, ale cos nie pozwalalo mu ssac i to bylo takie jedzenie na raty, przerywane placzem. Podobno jak wychodza zabki, to ten bol promieniuje u dzieciaczka na cala szczeke,ma to zwiazek z zakonczeniami nerwowymi i wlasnie dzieciaczki cyckowe bardziej to odczuwaja, bo ssanie piersi wymaga wiekszego wysilku niz ssanie butli. Jak zabki wyszly, to znowu bez problemu je. Poza tym, tak jak u Gosi ciagle lapki w buzi, dziasla nie byly ani raczerwnienione ani rozpulchnione. Dziewczyny, a tak przyszlosciowo, to czy macie zamiar kupowac dzieciakom cos takiego jak kojec? Z lezaczkow powyrastaja niedlugo, a jak zaczna raczkowac i byc wszedobylskie, to trzeba bedzie pomyslec o jakims ograniczeniu ich wolnosci, zeby mama miala czas na neta usiasc czy obiad ugotowac a nie caly czas za dzieckiem po chalpie latac
|
|
|
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
z własnego doświadczenia wiem że dziecko za długo w tym siedzieć nie chce
Ja będę używać tylko łóżeczka, do niego też można włożyć zabawki żeby się bawił A dziecko mając te same zabawki w łóżeczku czy na podłodze to grzeczniej i chętniej się bawi na podłodze A łóżeczko to tylko awaryjnie jak trzeba na chwilkę go samego zostawić (ale nie mam na myśli zostawić go samego w domu i se pójść gdzieś tylko wyjście np. do łazienki czy kuchni ) |
|
|
|
#162 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Lori Witamy ![]() Cytat:
![]() a tak w ogole to klikac tu : http://gotowanie.onet.pl/25811,0,1,p...a_przepis.html fajne placki (ja nie lubie epserymentow ale to bylo dobre (a jestem naprawde wybredna) i strasznie latwe.... a co do kojcow to ja nie kupuje tego... po prostu zabezpiecze wszelkie ostre krawedzie i szafki ii niech sobie hula gdzie chce.... albo kupie taka bramke blokujaca drzwi .... http://www.onestepahead.com/catalog/...217&view=10000 no i musze zabezpieczyc wszelkie srodki czystosci... czyli albo zablokuje zaszfke albo same srodki tutaj macie wiecej zabezpieczen http://www.onestepahead.com/catalog/...=85216&N=85216
Edytowane przez leleth Czas edycji: 2009-02-03 o 00:28 |
|||
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Kolorowych snów życzę wszystkim
ja już zmykam bo coś zimno mi się zrobiło Dobranoc |
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
Kristi kolorowych snow
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
W sumie taka bramka, to dobra rzecz. Jakos tez nie widze mojego dziecka uwiezionego w kojcu
|
|
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
Ala by chyba w szał wpadła
![]() Ide tez już spać, nie będę sama siedziała. Dobrej nocki Laski.
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2009-02-03 o 00:40 |
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
OLI ODKRYL SWOJ CIEN
wyglada przezabawnie jak sie kreci wokol wlasnej osi probujac go zlapac po prostu komedia..... no i chyba tez niedlugo zacznie przybierac pozycje startowa tak jak Tymek bo dupcia jest juz zadarta maksymalnie do gory
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
piter wybudzil sie o 3.30 z goraczka 38.5 dalam mu czopek, ale po chwili go wykupkał. Wypił dwa razy po 100ml herbatki, dostal znow czopek, zaczal plakac bo nie umial zasnac i bujam lub uspokajam go do teraz bo co sie wyciszy to nagle ryk.Katastrofa!!! Chore dziecko to makabra. Brak mi pomyslow na jego sen
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
hello
życzę zdrówka schorowanym maluszkom mnie dopadł mega katarzysko, wiec kijowo troszke sie czuję, obym tylko Mikiego nie zaraziła muszę zrobic nową fociszkę to albumu bo wszak syn juz skończył 7 m-cy wczoraj, ale ten czas leci anita na jelitówkę to smecta i leki od biegunek, stoperany itp., picie obowiązkowo, mimo że nie zawsze organizm je zaakceptuje, polecam colę, sprawdza sie w tych trudnych chwilach lepiej niz woda, Cestia i społka z ssakami co jedzą w nocy co 5 minut , jest nadzieja na przespane noce, Miki mnie juz drugi tydzien zadziwia, przesypia cała noc od 19-6 rano, lub jest tylko jedna pobudka
|
|
|
|
#170 |
|
kobieta za ladą
|
cześć
ja chyba chora będę trzepie mnie zimno łeb napitala kręci mi sie świat......a najgorsze ze ja sama znowu prze cały tydzień a nawet kurna nikt nie zadzwoni nie przyjdzie..rodzina za...na młoda jako tako spała ja to nawet już nie licze ile razy do niej łaże bo nie ma sensu...pieron sie nie rozbudza tylko nawołuje przez sen teraz puściłam jej bajki lecą supercyfry wczoraj ajk zobaczyła"zły charakter"ie krejzolki jak my..udzielajcie sie częściej
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz to mam dopiero zmartwienie. Nie robiłam mu nic przy tym bo jak leleth napisała ze można tylko większych problemów narobić odciągając to to zostawiłam go w spokoju.idę mu dać kaszkę bo głodny mi tu marudzi
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
Anisiu szkoda Piterka.Chore dziecko to naprawde coś trasznego.Pamiętam te przeryczane nocki przez Nastule jak chorowała.
Od wczoraj wieczorem mała sporadycznie bardzo,ale jednak pokasłuje ![]() Hmmm...dzisiaj juz dostaje flegamine.A jutro mamy szczepienie(o ile dzieci zdrowe już otwarte są ) wiec lekarka zajrzy jej do dzioba.Dobra mykam bo mała skończyła ogldać Domisie i sie nudzi
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Judi w kapieli sprobuj mu ja naciagac albo jak ma wzwodzik to leciutko poszerz otworek
ja po koszmarnej nocy zaczynam koszmarny dzien
|
#174 | ||||
|
Zadomowienie
|
Anisia zdrowia dla Piterka , kurcze tak mało ostatnio mam czasu was czytać ciągle jestem w tyle:/
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko to się narobiło z Pietruchą
![]() jako, że nie znam się na wacławach, bo miałam przyjemność tylko z 1 w swoim życiu, mogę tylko napisać, że obiło mi się o uszy, ze ok. 3 r.ż. (jak piszą dziewczyny) coś się z tym robi i nie wolno samemu majstrować. Anisia tylko mnie dziwi, że pediatra, do którego chodzisz na kontrole nic nie zauważył dopiero co byliście na szczepieniu, nie? ja bym poszła do tego urologa dziś ma bć ten pan naprawczy, bo wczoraj nie zdążył zawsze codziennie 1 robię, to mam taki zastój ![]() śniło i się, ze koleżanka urodziła. zadzwoniłabym, ale ona nie dzwoniła jak ja byłam w ciąży, ani jak się zocha urodziła to mam ją gdzieś
|
|
|
|
#176 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewzcyny.
My dzisiaj miałyśmy dziwną noc, Ala się tryz razy budziła i głodna była ![]() ![]() ona coraz więcej je, chyba musze jej ograniczać troche jedzonko bo w sumie to już sama nie wiem gdzie jej to się wszytsko mieśći. A w ogóle to musze jakoś inaczej zorganizować podawanie posiłków bo od 16 to za dużo jej daje obiadek, deserek, kaszke. Chyba obiadek powinnam dawać jej ok 14. deserek 16.30 a kaszka 19.Troche rzobita jestem. Dzisiaj postanowiłam, ze wkońcu napisze do końca ten pozew i CV. Mam nadzieje, ze się dzisiaj uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wszytskiego najleszego Dla Mikiego, nie wiem kiedy skończył 7 miechów ale wszytskie go naj ![]() Cytat:
Cytat:
A odnośnie snów, to mi się dzisiaj śnił moj niedoszły mąż, ze byłam z nim na wakacjach, kupił mi sexi bielizne, mieliśmy już teges teges i moja rodzinka sięzwaliła do chaty a później kran poszedł w łazience i powódz mieliśmy. Kurna od braku sexu odwala mi już. A tu ani widu ani słychu. Laski moje urodziny się zbliżają robić zrzute na masażer
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2009-02-03 o 09:40 |
|||||
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Werstusia, wlasnie pediatra w przychodni to byle odklepac co wazne i spadowa, moj rafal juz apelowal ze ten siusiak cos nie teges to go obejrzala pomacala worek i powiedziala ze w porzadku
![]() narazie zostawiam to w spokoju i czekam az bedzie starszy, a noz widelec sie sam odklei i bedzie po klopocie
|
#178 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Laski!
Coś się ostatnio opuściłam w pisaniu, ale nikt nie zauważył więc luz Siedzę i kombinuję z tymi konkursami bo następne doszły i trzeba się sprężać ![]() Dużo zdrówka dla chorych dzidzioli (i nie tylko dzidzioli) ![]() Cytat:
Ale lekarka mówiła że jak samo nie idzie to zostawić w spokoju więc się nie tykam za bardzo tylki raz na jakiś czas sprawdzam czy coś się zmieniłoCytat:
|
||
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe Piotrek kiedys wcelowal mi siurem prosto miedzy piersi
![]() ![]() ciepeeeełłko.. dobrze ze zaraz szłam sie kąpać
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

Bede latac w te i nazad bo sie bedzie ciagle budzic. Mam tego dosc 

kopara mi opadla, drugie zdjecie pokazuje ile maks naciagnelam u Piterka, a teraz jest polowa z tego 

i teraz to mam dopiero zmartwienie. Nie robiłam mu nic przy tym bo jak leleth napisała ze można tylko większych problemów narobić odciągając to to zostawiłam go w spokoju.

Ale lekarka mówiła że jak samo nie idzie to zostawić w spokoju więc się nie tykam za bardzo tylki raz na jakiś czas sprawdzam czy coś się zmieniło