|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam już bo późno a jutro do pracy ![]() Adela będzie ok z chemią - dasz radę, pewnie dobrze zrobiłaś zadania, nie martw się ![]() papatki dla Wszystkich
#392 |
Rozeznanie
|
dzięki wielkie
![]() dobranoc ![]()
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
Zdjęcie zostało zamieszczone na jednej angielskiej stronie więc może takie są (kurcze zakochałam się w nim i smutno mi będzie jak się okaże że on nie istnieje)
Adela będzie ok - nie martw się - ja już zmykam bo rano do pracy (oj ciężko będzie wstać) - papatki
MysiaPysia ![]() Kto dosiadł konia ten dosiadł wiatr ![]() Edytowane przez hernisie Czas edycji: 2009-02-02 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Rozeznanie
|
powiem ci że jest nadzieja, bo niedawno na allegro widziałam takie nietypowe fioletowe, ale nie takie w różu tylko właśnie fiolecie
![]()
![]() |
#395 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() chyba nie bo ja widziałam gdzieś takiego i jeszcze tego co któraś z was pokazywała w poprzedniej części taki niebieski żyłakami boski ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje storczyki od paru miesięcy stoją przy telewizorze i nic im nie jest a nawet jest im chyba lepiej niż tym na parapecie bo zaczeły puszczac nowe listki. Jeden stoi centralnie obok telewizorka a dwa tuż nad nim na półce.
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Glizdka czy ja dobrze przeczytałam na poprzedniej stronie, że posiadasz tylko jeden parapecik i tam mieszczą Ci się wszystkie Twoje cudeńka
![]()
#398 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
hernisie- ten z pierwszego zdjecia jest taki sam jak moj, wlasnie rozwija mu sie 4 paczek- a wszystkie pojawily sie u mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
Obca 7, hernisie - boskie te Wasze kwiatuszki.. Zaczynam powoli chorować na ósmego..
![]() glizdka - niebieski z żyłkami to była najprawdopodobniej Vanda , w tej odmianie storczyków są przeróżne kolorki.. Ostatnio miałam właśnie takiego w reku i zastanawiałam się nad kupnem, ale one ponoć są wrażliwsze i postanowiłam się na razie szkolić na tych co mam.. Jak już poczuje się pewnie to nie omieszkam sobie takiej śliczności sprawić.. ![]() Dorzucam kilka zdjęć, żeby nam było dzisiaj kolorowo .. I miłego dnia życzę.. ![]() Edytowane przez Berlinka Czas edycji: 2009-02-03 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
a mi sie bardziej wydaje ze to jest fioletowy tylko pod swiatlo zdjecie zrobione i daletego jest taki efekt :P dawno sie tu nie odzywalam ale czasu jakos brakuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( reszte wygadam sie na plotkowym :P)
#403 |
Raczkowanie
|
tak wstaw konieczne jakies fotki- zwlaszcza ciapatego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
Glizdko, masz racje...to tak jak z podlewaniem... jedno mocza,inni podlewaja od spodu, jeszcze inni trzymaja w wodzie... i nie wiadomo,ktora metoda najlepsza
#405 |
Raczkowanie
|
glizdka - no właśnie nie wzięłam.. sama nie wiem czy dobrze zrobiłam.. czytałam o nich na forach i ponoć są wrażliwsze od naszych Phalaenopsisow dlatego postanowiłam się trochę wstrzymać, poczytać i dopiero zaryzykować.. Chociaż były pomarańczowe, niebieskie i różowe - pomarańczowe były mega soczyste, różowe po prostu boskie - miały taki hawajski kolor różu, a niebieskie właśnie takie w żyłki - piękne, duże szafirowe kwiaty..
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Rozeznanie
|
glizdko to ja pokazywałam
![]()
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
A mi dzisiaj jeden kwiat opadł, a pięć więdnie
![]() Ale zauważyłam, że z jednego oczka wychodzi maleńki pęd ![]() ![]() ![]() Czy to normalne, że mojemu falkowi rosną dwa małe liście, ale nie ze środka, tylko gdzieś od spodu, tuż przy ziemi??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
BAN stały
|
właśnieeee
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tak myślałam ale nie chciałam pisać bo nie chciałam gafy strzelić jakiejś hihihi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Maggie bardzo normalne, bo rosnie Ci basal keiki (drugi storczyk). wstaw zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Przyczajenie
|
Od jakiegoś czasu "zbieram" storczyki. Do waszej ilośći to mi daleko. Narazie mam 7 tych standardowych i dwa inne. Jak zrobie zdjęcia to się pochwalę.
Wczoraj na allegro znalazłam mikoryzowe odżywki/ szczepionki dla storczyków. Jedna w płynie 20ml za 25 zł (na dwa storczyki), i inna w granulkach 500ml za 13,50zł (nie pisze na ile wystarcza). Czy ktoś może tego używał? Różnica w cenie i pojemności jest dość spora dlatego zastanawiam się czy działanie jest takie samo? Napiszcie proszę, czy warto w to zainwestować? |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
tak jak mowilam wklejam fotki
![]() ![]() ![]() parapet w przewadze niestety zielony ![]() ![]() a to jest storczyk tesciowej...tzn tak wygladal 6 grudnia gdy go dostala od swojego meza ( dal za niego 30 ZLOTY !!!) ale tesciowa go zmarnowala bo juz niema zadnego kwiatu ani paczka wszystkie pedy pousychaly ![]() ![]()
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do efektow faktycznie daje "kopa" storczykom , tzn maja po niej bardzo duzy przyrost korzeni i lisci
![]() |
#414 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie ze moge kochanienka ![]() http://www.allegro.pl/item547048978_...mi_grzyby.html a 2 opcja tez bardzo dobra to mikoryza firmy "zielony dom" tylko ostrzegam was dziewczyny :P ta mikoryza jest w olbrzymich strzykawkach w ktorych jest tej cieczy tylko 25ml i fakt pisze ze jest ona dla 2 roslin ale ja ja rozcieczylam z woda 1:1 i tym roztworem je dopiero podlalam i jeden z nich tak szaleje ze okielznac go nie moge ;/ przed ta mikoryza byl ledwo zywy z mala iloscia korzeni a teraz korzenie mu doniczke rozsadzaja i caly czas puszcza nowe listki ![]()
![]() |
#416 |
BAN stały
|
uuuuu to ja bym tak chciała bo moje takie słabe są po tych całych chorobach grzybowych i przydało by im się zeby se poszalały... mają prawie wszystkie poobcinane listeczki nie w całości ale tak po połowie z każdego??
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
zazdrosnica0- cudowny laciatek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
do Zazdrosnica0:
Dziękuję Ci bardzo za radę. Powiedz mi proszę jeszcze jak to się ma do kwitnienia? Bo mam w domu takiego białego storczyka z biedronki we wrześniu kupionego, oczywicie dawno przekwitł i owszem listek nowy wypuści, ale na pęd kwiatowy się nie zapowiada. Chciałam go więc troche pobudzić. Zastanawiam się też, czy mikoryzę można mieszać z innymi odżywkami? Bo podlewam wodą z nawozem (nie pamiętam firmy) i jakiś tydzień temu dostałam też mgiełkę do pryskania korzeni powietrznych. Powinnam to odstawić? |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.