|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Witam miłe panie i wasze dzidzie
Podczytuję wątek regularnie niemal od samego początku i wreszcie-nareszcie zdecydowałam się do was dołączyć Ściskam cieplutko |
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy nową Mamusię w naszym gronie
|
|
#4354 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja idę w piątek, też nie będę miała USG, ale mam cichą nadzieję, że gin posłucha serduszka, a ja razem z nim .Cytat:
A toxo nieodpłatnie? Fajnie Ci z kopniakami ![]() Cytat:
.Cytat:
, bo ja też nie miałam mdłości i tak liczę, że mnie ominą ![]() Cytat:
Wklej zdjęcie pięknej Mamy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Toxo robiłam za darmo na kasę. Wynik wyszedł ujemny. Ale wiecie zaniepokoilam sie troszkę... mam juz swoje wyniki i mocz nie jest dobry prawdopodobnie jest to wynikiem nieprawidłowego pobrania ![]() Powinno się włożyć czysty jałowy gazik do pochwy (tylko dlaczego nikt mi o tym nie powiedział) Wyszło mi liczne lukocyty w moczu i nabłonki. Mocz nie był przezroczysty tylko taki lekko mętny. Mama pokazała ginkowi który akurat mial z nia dużur i jesli po prawidłowym pobraniu moczu wyniki nadal będą takie same to musze byc leczona. Bo prawdopodobnie mam jakies stan zapalny ukl. moczowego...ale nic mnie nie boli, mocz oddaje prwidłowo, także pocieszam sie, że to może jednak zle go porbałam ![]() Troche sie zmartwiłam...
|
|
|
#4356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
skad jestes?Cytat:
Ps mnie gin nie chce skeirowac na badania prenatalne mowi ze kieruje sie kobiety powyzej 35 roku życia daje mi skierowania na zwykły badania usg krwi i moczu hmmm no nie wiem musze sie go zpaytac jeszcze raz
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-02-02 o 21:14 |
|||
|
|
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja stosuję mały tampon, żeby zapobiec dostawaniu się śluzu. Nie martw się, może mętność spowodawał właśnie śluz, trzymam kciuki, żeby wynik był po prostu zafałszowany, a jutro będzie wszystko grało Cytat:
A na jakie badania prenatalne chcesz iść? Bo np. to USG, które robi się do 14 tc, kiedy gin mierzy przezierność karkową jest rodzajem takiego badania (nieinwazyjnego).
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór mamusie
jestem cała w skowronkach normalnie ![]() wróciłam od ginki ... iiii ... wszystko jest ok!!! Nie wiem ile dzidz ma długości, ale waży 128 g ... wszystkie wymiary /głowka, obwód brzuszka, długość kości udowej/ zgadzają się z tygodniem ciąży Widziałam śliczne paluszki i kręgosłupik ...Co do mojego brzuszka to jest ok i wcale nie jest za mały! Ginka powiedziała, ze mogłam babcie na usg przyprowadzić hehe - brzuch mi urośnie ok 20 tygodnia, bo mam mało tłuszczu i czasem tak jest że dzidziołek się chowa z tyłu w miednicy ![]() Infekcja wyleczona ... wszystko się ladnie pozamykało /chyba szyjka/ - dalej mam brać duphaston, ale tylko jedno opakowanie i stopniowo mam zmniejszac dawkę ![]() Oczywiście miałam milion pytań i wszystkie zapamiętałam ![]() Aha ... i najważniejsze - płeć poznam dopiero 4 marca ... ginka ma już swoją teorię, ale nie chchiała by się potem tłumaczyć, ze źle mi powiedziała Doszukuję się na zdjęciu z usg ale chyba za mało się znam ![]() Ależ mnie ciekawośc zżera ![]() No i najważniejsza wiadomość dla mojego Tż-ta chodzi oczywiście o przytulanki - nie ma przeciwwskazań ![]() Edit. zapomniałam napisać - te zółte upławy to mogły być po kremie Gynoxin - mam sie tym nie martwić
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-02 o 22:05 |
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Same dobre wieści, jestem w skowronkach z Tobą A najbardziej mnie cieszy, że o te upławy nie musisz się martwić
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Ania0104 super że wszystko dobrze
A że mały ma domek jeszcze to tylko dobrze bo będzie mniej do zrzucania później![]() Najważniejsze że Dzidzia zdrowa
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam przezierność karkową mierzoną w 12 tygodniu...wtedy też badał lekarz kość nosową...
|
|
#4364 |
|
BAN stały
|
Tak niestety zle zrobili to bedzie juz moje 3 lyzeczkowanie od 2 tygodni....Mekka!!!
Lekarz swierdzi ze niedosc ze to byla juz dosc duza ciaza to do tego mnoga i zostaly tam jeszcze niesety jej pozostalosci...i musza je usnac abym nie miala jakis tam bakteri i zebym mogla starc sie o dziecko przed albo po wakacjach....
|
|
|
|
#4365 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie dostaniesz skierowania przed 35 rokiem zycia nawet jesli w rodzinie byly wady mozesz zrobic te badania tylko odplatnie Cytat:
super, ze wszystko ok ![]() i witam nowa mamusie ![]() a ja juz jutro mam wizyte....i moze sie dowiem co bedzie ![]() a wiecie co TZ glupol zrobil? heh tak byl napalony na ta wizyte, nie mogl sie doczekac i dni odliczal a cos mu sie pokickalo i na ta godzine, na ktora jest wizyta umowil sobie bardzo wazne spotkanie i to w innym miescie i nie ma jak odwolac biedak sie zalamal...no ale jak sie nie mysli to tak bywa jutro rano sprobuje zadzwonic do gin i przelozyc na pozniejsza godzine ale watpie zeby sie dalo bo ona ma napiety grafik
|
|
|
#4366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze przestraszyłam się troche w poczekalni bo miałam jakiś atak ... w jednej chwili serce zaczęło mi tak walić ze aż ręka mi się sama ruszała i bluzka podskakiwała do góry! Nie wiedziałam co sie dzieje ... już miałam iśc do położnej ale mi przeszło! To chyba nerwy ![]() Ciśnienie mam troszke za wysokie i mam go kontrolowac w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale skoro ona mówi ze wszystko jest ok i dzidzia rośnie ładnie to sie nie martwię
|
|||
|
|
|
#4367 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Malga wspolczuje Ci strasznie
nie dosc, ze przezylas tragedie to jeszcze tak Cie mecza ![]() jestesmy z Toba
|
|
#4368 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój brzuszek wcale nie jest taki mały - jest taki w sam raz Cytat:
Olać to!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
... i nawet dzisiaj u ginki spotkałam moją kosmetyczke i pomyślałam, ze musze ją odwiedzić Cytat:
Ja tez moglam sie dowiedziec 2 marca, co się ukrywa w moim brzuszku, ale 4 była wolna wczesniejsza godzina ... i idę na 16,15 ... nie wiem jak to wytrzymam ![]() Cytat:
A ja po prostu chcę do ludzi! ![]() Cytat:
Ja w niedzielę wybrałam sie do koscioła i po 10 minutach już stałam za drzwiami na śniegu bo z tych wszystkich zapachów zrobiło mi się tak słabo, ze nie wytrzymałam ![]() Cytat:
Poproszę o dane to wpisze Was na listę fasolkową |
|||||||||
|
|
|
#4369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Malga ! wspołczuje Tobie trzy razy przechodzic przez to samo
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-02-02 o 23:24 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 | |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam tylko na chwile żeby poczytać jak tam minęły wizyty lekarskie. Ciesze się że u was wszystko dobrze i że bobaski rosną zdrowo!
![]() Cytat:
Jest urocze i wygodne.
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Siedzicie tak do późna a potem nie ma mi kto dzień dobry powiedzieć ![]() Jestem dzisiaj drugi dzień w pracy, spałam 7 godzin, ale w miarę sie wyspałam - już mnie nie męczyły te dziwne sny i myśli ![]() Pogratulowałam koleżance dzidzi i okazało się, że ona faktycznie ma troche większy brzuszek ode mnie ... no i pewnie będziemy razem rodzić Ona ma termin na 18 lipca, a ja na 19 ... a koleżanka stwierdziła, że wpadnie do spzitala i będzie nam pomagała wrzeszczeć wariatka! ![]() I wiecie co - mam już swoją teorię co do tego brzuszka ... ja mam duży biust to brzuch sie tak nie odznacza, a ona ma mały i brzuch ma równo z biustem - dlatego wydaje się większy! ![]() Dobra koniec tych przemyslen - zabieram się za pracę
|
|
|
|
#4372 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() hmm a ja nie moge sie dodzwonic do gin - chyba nie uda mi sie przesunac tej wizyty
|
|
|
#4373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Svinecka, no to trzymam kciuki za dziewczynkę ![]() Cytat:
, ale już wiesz, co i jak, więc się nie martwisz, prawda? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam mały biust i mały brzuch i myślę sobie, że tak ma być, a co .Dziewczyny, mam prośbę, jakiś czas temu któraś z Was umieszczała link do muzyki na youtube z delfinami, nie mogę tego znaleźć, pomożecie mi?
|
|
|
#4374 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie udalo mi sie dodzwonic - czyli ide na 10.20 - trzymajcie kciuki
![]() heh tesciowa idzie ze mna zamiast TZ
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka trzymam kciuki
|
|
|
|
#4376 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki
![]() a matko zaraz wychodze - ale stres to do pozniej kochane
|
|
#4377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle przygotować i nici z ogladania dzidzi ![]() Cytat:
![]() Ciśnienie tylko muszę kontrolować i będzie ok! No i badania muszę zrobić: krew, mocz i glukoze - to podobno jest bleee ... ale to dopiero przed samą wizytą Szukam tych delfinków i nie mogę znaleźć na pewno mam w domu w "Ulubionych" ![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamuśki!!
To super ze po waszych wizytach wszystko ok. bo jak miało byc inaczej... Svinecka zdaj relacje potem koniecznie!! Pamiętacie jak pisałam o tym komplecie ze skóry co kupiliśmy w Agacie? no wlasnie uznali nam reklamacje , ale tylko na wymianę na inny, ale na szczescie znalazł sie taki sam w Łodzi i teraz musimy czekac....... do tego wczoraj byli panowie z transporu, ci ktorzy wtedy przywieźli ten komplet bo Agata chce kogos obciążyc kosztami i zwala wine wlasnie na transport! a ja jestem pewna ze to uszkodzenie powstalo na magazynie....w trakcie jak go pakowali czy cos..... to tego czeka nas jeszcze jedna wizytacja serwisanta z Agaty chce zobaczyc na wlasne oczy jak to wygląda.... a jak wy myslicie dziewczyny? tak jakby ktos usiadł z jakims cekinem i zachaczył? tylko ta babka co nam sprzedawala ten komplet jakas podejrzana tak jakby o tym wiedziala ze ktos nam uszkodzil nasza skore! Dziewczyny zeby tego bylo malo wczoraj przywiezli nam meble z BRW i w trakcie montażu okazalo sie ze brakuje jednej paczuszki wlasnie tej ze srubkami zeby poskrecac- normalnie jakies fatum nad nami chyba jest
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
no ja już myślę co tam u was i jak wizyta, a ty pewnie jeszcze w drodze
![]() Życzę takich wieści i sobie i tobie jakie ogłosiła nam Anka. Właśnie, Anka, po przebojach i perypetiach jakie miałaś czas na pozytywny rozwój losu ![]() Ja dziś kilka razy w nocy się budziłam i dospać jak zwykle 11, nie mogłam.Niecierpliwie się na moją wizytę.Dopiero o 16, ale szybko zleci. Poniekąd nerwy mnie zjadają. Biore Męża.Tak naprawdę to najbardziej nie chciałabym usłyszeć "proszę leżeć, i starać się nic nie robić" Chciałabym być deko aktywniejsza, za doktora pozwoleniem, a nie tak jak wykradnę sobie sama pozwolenie na cokolwiek ![]() EDIT: Miramej a wrzuć na youtube :pregnancy music.Tak mi się kojarzy, że to to
Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-03 o 09:58 |
|
|
|
#4380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Miramej ma rację, szczególnie wskazany jest on u kobiet w ciązy bo wtedy tego sluzu jest dużo. Cytat:
Dzisiaj rano zrobiłam to jak trzeba, nie było juz takiej zawiesiny jak wczoraj więc może wyniki wyjdą dobre bo jak nie to czeka mnie leczenie ![]() Trzymam kciuki. Nie martw sie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

NIE LUBIĘ TROLLI
, ja idę w piątek, też nie będę miała USG, ale mam cichą nadzieję, że gin posłucha serduszka, a ja razem z nim 

później wkleję fotki 

... ginka ma już swoją teorię, ale nie chchiała by się potem tłumaczyć, ze źle mi powiedziała