Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-02, 18:56   #4351
ulika
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Witam miłe panie i wasze dzidzie
Podczytuję wątek regularnie niemal od samego początku i wreszcie-nareszcie zdecydowałam się do was dołączyć Właśnie kończę 3 miesiąc ciąży i badania prenatalne rozwiały moje obawy i miliony wątpliwości czy aby na pewno wszystko jest dobrze z moim maluszkiem
Ściskam cieplutko
ulika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 19:04   #4352
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
No walsnie bylam mama blizniakow.....

Dziekuje za pocieszenie bylam dzis u GIna no i jutro to cholerne lyzeczkowanie kolejne....EJHHHH": ( nienawidze tego......
Co oni Cię tak męczą? Dlaczego drugi raz?
Stary 2009-02-02, 19:05   #4353
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
Podczytuję wątek regularnie niemal od samego początku i wreszcie-nareszcie zdecydowałam się do was dołączyć Właśnie kończę 3 miesiąc ciąży i badania prenatalne rozwiały moje obawy i miliony wątpliwości czy aby na pewno wszystko jest dobrze z moim maluszkiem
Ściskam cieplutko

Witamy nową Mamusię w naszym gronie
Stary 2009-02-02, 19:47   #4354
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie.
Ogólnie wszystko ok. W końcu założył mi kartę ciąży - powpisywał wszystkie wyniki badań. Do powtórzenia mam badanie ogólne moczu, bo są jakieś bakterie.
USG nie było, badał ręcznie-macica twarda i wysoko, także jak powiedział "pięknie"
Następna wizyta 02.03 i jak stwierdził - powie mi co tam się ukrywa
Folik mam łykac dalej a dodatkowo feminatal 400

Także jestem zadowolona Aha i L4 na kolejny miesiąc.

A tutaj widzę małą ruchliwośc dziewczyny, obiadki gotujecie czy co?
UnholyOne cieszę się z Tobą z dobrych wieści . Najgorsze jest to czekanie do następnej wizyty , ja idę w piątek, też nie będę miała USG, ale mam cichą nadzieję, że gin posłucha serduszka, a ja razem z nim .

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A wiecie co sie dowiedziałam w Urzedzie pracy? Troche mnie to zdenerwowało...bo podobno od 1 lutego weszło rozporzadzenie, że jesli osoba bezrobotna będąca na stazu lub przygotowaniu zawodowym będzie ciągneła zwolnienie 90 dni to zostaje wyrzucona z pracy Prawdopodobnie maja być jakieś zmiany w tej ustawie ale jeszcze nic pewnego.

Byłam dzisiaj w szpitalu na pobraniu krwi. Miałam skierowanie na morfologie i toxo a także na mocz. Zobaczymy co wyjdzie, mama ma mi odebac wyniki.

Jesli chodzi o ruchy to codziennie czuje takie lekkie bulgotanie, szczegolnie jak sie juz poloze spac. Ale to są takie leciutkie uderzenia. Bardzo przyjemne... Czekam na mocniejsze kopniaki
Cass, ale jeśli kobitka w ciąży, to chyba nie mogą?
A toxo nieodpłatnie?
Fajnie Ci z kopniakami

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dzisiaj spotkałam znajomą, która tak jak ja leżała w szpitalu z powodu skurczy i powiedziała, że to na pewno na dziewczynkę bo przy chłopcach raczej takie skurcze nie występują
No i muszę się przyznać, że dziś zakupiłam pierwsze ciuszki dla mojego maleństwa później wkleję fotki
Czekamy, jak ja lubię to oglądać .

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Cóz ja dziś przeżyłam...laski... mówię wam
15tydzień i 3 dzień a mnie tak czosnek z nóg powalił, że myślałam,że zejdę z tego świata
Moje pierwsze mdłości w ciąży, ale skomasowany atak za wsze czasy, nie mogłam sobie poradzić z tym.
Nacierałam mięsko i potem ale cudowałam...żeby sobie pomóc
Położyłam się w bezruchu i przespałam popołudnie.
Czułam bąbelki w brzuchu i(leżąc na lewym boku) z prawej strony bardziej ku górze jakiś dziwne uczucie, ale na ruchy to u mnie za wcześnie. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie czułam.
No to mnie trochę zasmuciłaś , bo ja też nie miałam mdłości i tak liczę, że mnie ominą

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja też mam bakterie w moczu, lekarz kazał ponownie zrobić badanie i znowu to samo, ale mówi że póki ja nie odczuwam dyskomfortu to nie będzie mnie faszerował niczym

(...)
A wczoraj byliśmy w końcu w kinie Byliśmy na "Jestem na Tak"...no i się nieźle naśmiałam Potrzebowałam tego musze przyznać...a wcześniej wystroiłam się pięknie...aż Tż powiedział ze wyglądam jak piękna Mama i złapał za aparat...zrobił kilka zdjęć i aparat padł Czy to znak?
Tak czytam, że sporo dziewczyn ma jakieś bakterie w moczu, ciekawe czemu w ciąży to częstsze, niż normalnie. Ja będę robiła teraz badania dopiero przed następną wizytą i pewnie też coś się uhodowało.
Wklej zdjęcie pięknej Mamy , a aparat od nadmiaru piękna padł, nie wytrzymał

Cytat:
Dziekuje za pocieszenie bylam dzis u GIna no i jutro to cholerne lyzeczkowanie kolejne.... nienawidze tego......
Malga, miałam nadzieję, że tego unikniesz, ale skoro nie dało rady, to trzymamy kciuki żeby wszystko poszło dobrze

Cytat:
Ściskam cieplutko
Witaj ulika , rozgość(cie) się

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 19:58   #4355
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cass, ale jeśli kobitka w ciąży, to chyba nie mogą?
A toxo nieodpłatnie?
Fajnie Ci z kopniakami
Miramej właśnie o to chodzi, że nie ważne czy kobieta w ciąży czy nie...ustawa dotyczy wszystkich

Toxo robiłam za darmo na kasę.
Wynik wyszedł ujemny.

Ale wiecie zaniepokoilam sie troszkę... mam juz swoje wyniki i mocz nie jest dobry prawdopodobnie jest to wynikiem nieprawidłowego pobrania
Powinno się włożyć czysty jałowy gazik do pochwy (tylko dlaczego nikt mi o tym nie powiedział) I byc może dostały sie jakies zanieczyszczenia i wynikł wyszedł zły. Mam jutro powtórzyć.
Wyszło mi liczne lukocyty w moczu i nabłonki. Mocz nie był przezroczysty tylko taki lekko mętny. Mama pokazała ginkowi który akurat mial z nia dużur i jesli po prawidłowym pobraniu moczu wyniki nadal będą takie same to musze byc leczona. Bo prawdopodobnie mam jakies stan zapalny ukl. moczowego...ale nic mnie nie boli, mocz oddaje prwidłowo, także pocieszam sie, że to może jednak zle go porbałam
Troche sie zmartwiłam...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 21:12   #4356
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
No walsnie bylam mama blizniakow.....

Dziekuje za pocieszenie bylam dzis u GIna no i jutro to cholerne lyzeczkowanie kolejne....EJHHHH": ( nienawidze tego......
dlaczego znow łyzeczokowanie? cos za pierwsyzm razem źle zrobili ?
Cytat:
Ściskam cieplutko
milo widziec kogos ze slaska skad jestes?

Cytat:
Miramej właśnie o to chodzi, że nie ważne czy kobieta w ciąży czy nie...ustawa dotyczy wszystkich

Wynik wyszedł ujemny.

Ale wiecie zaniepokoilam sie troszkę... mam juz swoje wyniki i mocz nie jest dobry prawdopodobnie jest to wynikiem nieprawidłowego pobrania
Powinno się włożyć czysty jałowy gazik do pochwy (tylko dlaczego nikt mi o tym nie powiedział) I byc może dostały sie jakies zanieczyszczenia i wynikł wyszedł zły. Mam jutro powtórzyć.
Wyszło mi liczne lukocyty w moczu i nabłonki. Mocz nie był przezroczysty tylko taki lekko mętny. Mama pokazała ginkowi który akurat mial z nia dużur i jesli po prawidłowym pobraniu moczu wyniki nadal będą takie same to musze byc leczona. Bo prawdopodobnie mam jakies stan zapalny ukl. moczowego...ale nic mnie nie boli, mocz oddaje prwidłowo, także pocieszam sie, że to może jednak zle go porbałam
Troche sie zmartwiłam...
jałowy gazik ? mi mowiono zeby przed oodaniem moczu podmyc sie dokladnie i dopiero poźniej sordkowy strumień moczu oddac hmmm

Ps mnie gin nie chce skeirowac na badania prenatalne mowi ze kieruje sie kobiety powyzej 35 roku życia daje mi skierowania na zwykły badania usg krwi i moczu hmmm no nie wiem musze sie go zpaytac jeszcze raz

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-02-02 o 21:14
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 22:00   #4357
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Wynik wyszedł ujemny.

Troche sie zmartwiłam...
Jeśli nawet ciąża nie chroni, to fajna polityka prorodzinna .
Ja stosuję mały tampon, żeby zapobiec dostawaniu się śluzu. Nie martw się, może mętność spowodawał właśnie śluz, trzymam kciuki, żeby wynik był po prostu zafałszowany, a jutro będzie wszystko grało .

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
jałowy gazik ? mi mowiono zeby przed oodaniem moczu podmyc sie dokladnie i dopiero poźniej sordkowy strumień moczu oddac hmmm

Ps mnie gin nie chce skeirowac na badania prenatalne mowi ze kieruje sie kobiety powyzej 35 roku życia daje mi skierowania na zwykły badania usg krwi i moczu hmmm no nie wiem musze sie go zpaytac jeszcze raz
Gizmiatko, gazik lub tampon zaleca się, gdy jest dużo śluzu lub upławy .
A na jakie badania prenatalne chcesz iść? Bo np. to USG, które robi się do 14 tc, kiedy gin mierzy przezierność karkową jest rodzajem takiego badania (nieinwazyjnego).

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-02, 22:02   #4358
Ania0104
Zakorzenienie

dobry wieczór mamusie

jestem cała w skowronkach normalnie
wróciłam od ginki ... iiii ... wszystko jest ok!!!

Nie wiem ile dzidz ma długości, ale waży 128 g ... wszystkie wymiary /głowka, obwód brzuszka, długość kości udowej/ zgadzają się z tygodniem ciąży
Widziałam śliczne paluszki i kręgosłupik ...

Co do mojego brzuszka to jest ok i wcale nie jest za mały! Ginka powiedziała, ze mogłam babcie na usg przyprowadzić hehe - brzuch mi urośnie ok 20 tygodnia, bo mam mało tłuszczu i czasem tak jest że dzidziołek się chowa z tyłu w miednicy

Infekcja wyleczona ... wszystko się ladnie pozamykało /chyba szyjka/ - dalej mam brać duphaston, ale tylko jedno opakowanie i stopniowo mam zmniejszac dawkę

Oczywiście miałam milion pytań i wszystkie zapamiętałam

Aha ... i najważniejsze - płeć poznam dopiero 4 marca ... ginka ma już swoją teorię, ale nie chchiała by się potem tłumaczyć, ze źle mi powiedziała
Doszukuję się na zdjęciu z usg ale chyba za mało się znam
Ależ mnie ciekawośc zżera

No i najważniejsza wiadomość dla mojego Tż-ta chodzi oczywiście o przytulanki - nie ma przeciwwskazań

Edit. zapomniałam napisać - te zółte upławy to mogły być po kremie Gynoxin - mam sie tym nie martwić

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2009-02-02 o 22:05
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 22:14   #4359
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dobry wieczór mamusie

Nie wiem ile dzidz ma długości, ale waży 128 g ... wszystkie wymiary /głowka, obwód brzuszka, długość kości udowej/ zgadzają się z tygodniem ciąży

Co do mojego brzuszka to jest ok i wcale nie jest za mały! Ginka powiedziała, ze mogłam babcie na usg przyprowadzić hehe - brzuch mi urośnie ok 20 tygodnia, bo mam mało tłuszczu i czasem tak jest że dzidziołek się chowa z tyłu w miednicy

Infekcja wyleczona ... wszystko się ladnie pozamykało /chyba szyjka/ - dalej mam brać duphaston, ale tylko jedno opakowanie i stopniowo mam zmniejszac dawkę

Aha ... i najważniejsze - płeć poznam dopiero 4 marca ... ginka ma już swoją teorię, ale nie chchiała by się potem tłumaczyć, ze źle mi powiedziała

No i najważniejsza wiadomość dla mojego Tż-ta chodzi oczywiście o przytulanki - nie ma przeciwwskazań

Edit. zapomniałam napisać - te zółte upławy to mogły być po kremie Gynoxin - mam sie tym nie martwić
No, a jak miało być? Tylko w normie . Same dobre wieści, jestem w skowronkach z Tobą .
A najbardziej mnie cieszy, że o te upławy nie musisz się martwić

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-02, 22:16   #4360
Karolinak82
Zakorzenienie

Ania0104 super że wszystko dobrze: jupi: Ciekawe co tam się chowa w Twoim brzuszku A że mały ma domek jeszcze to tylko dobrze bo będzie mniej do zrzucania później Najważniejsze że Dzidzia zdrowa
Stary 2009-02-02, 22:18   #4361
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Ja stosuję mały tampon, żeby zapobiec dostawaniu się śluzu. Nie martw się, może mętność spowodawał właśnie śluz, trzymam kciuki, żeby wynik był po prostu zafałszowany, a jutro będzie wszystko grało .

Gizmiatko, gazik lub tampon zaleca się, gdy jest dużo śluzu lub upławy .
A na jakie badania prenatalne chcesz iść? Bo np. to USG, które robi się do 14 tc, kiedy gin mierzy przezierność karkową jest rodzajem takiego badania (nieinwazyjnego).
no wlasnie na te usg w 14 tygodniu to sie nie załapie na pewno choc bylam w 12 tygodniu i lekarz mierzyl i mowil ze jak na ten etap to dziecko jest zdrowe. Ale teraz nie wiem co i jak i w ogole czy jeszcze moge jakies nie inwazyjne badania robic .Troche sie zełoscilam na gina ale tez "skaplam" sie po czasie . Jestem ciekawa ile dziewczyn tu na forum mialo robiona ta przezierność karkową

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-02-02, 22:29   #4362
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie na te usg w 14 tygodniu to sie nie załapie na pewno choc bylam w 12 tygodniu i lekarz mierzyl i mowil ze jak na ten etap to dziecko jest zdrowe. Ale teraz nie wiem co i jak i w ogole czy jeszcze moge jakies nie inwazyjne badania robic .Troche sie zełoscilam na gina ale tez "skaplam" sie po czasie . Jestem ciekawa ile dziewczyn tu na forum mialo robiona ta przezierność karkową
Ale coś mi się kojarzy, że niedawno podawałaś jakieś wyniki z USG, BPD chyba, to może resztę też pomierzył i po prostu wpisał w kartę ciąży? Bo przezierność bada się nie tylko w 14 tc, ale między 11 a 14 tygodniem (dokładnie 13 i 6 dni). Jest też PAPP-A (z krwi), ale w tych samych tygodniach, co USG, kiedy bada się przezierność. Później może test potrójny (między 15 i 20 tc)? Ja miałam badaną przezierność

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-02, 22:32   #4363
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam przezierność karkową mierzoną w 12 tygodniu...wtedy też badał lekarz kość nosową...
Stary 2009-02-02, 22:41   #4364
Malga19
BAN stały

Tak niestety zle zrobili to bedzie juz moje 3 lyzeczkowanie od 2 tygodni....Mekka!!!

Lekarz swierdzi ze niedosc ze to byla juz dosc duza ciaza to do tego mnoga i zostaly tam jeszcze niesety jej pozostalosci...i musza je usnac abym nie miala jakis tam bakteri i zebym mogla starc sie o dziecko przed albo po wakacjach....
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 22:41   #4365
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

bo tak jest
nie dostaniesz skierowania przed 35 rokiem zycia nawet jesli w rodzinie byly wady
mozesz zrobic te badania tylko odplatnie
Cytat:
dobry wieczór mamusie

super, ze wszystko ok

i witam nowa mamusie

a ja juz jutro mam wizyte....i moze sie dowiem co bedzie
a wiecie co TZ glupol zrobil? heh tak byl napalony na ta wizyte, nie mogl sie doczekac i dni odliczal a cos mu sie pokickalo i na ta godzine, na ktora jest wizyta umowil sobie bardzo wazne spotkanie i to w innym miescie i nie ma jak odwolac
biedak sie zalamal...no ale jak sie nie mysli to tak bywa

jutro rano sprobuje zadzwonic do gin i przelozyc na pozniejsza godzine ale watpie zeby sie dalo bo ona ma napiety grafik
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 22:45   #4366
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
No, a jak miało być? Tylko w normie . Same dobre wieści, jestem w skowronkach z Tobą .
A najbardziej mnie cieszy, że o te upławy nie musisz się martwić
... tez sie z tego cieszę!
Kurcze przestraszyłam się troche w poczekalni bo miałam jakiś atak ... w jednej chwili serce zaczęło mi tak walić ze aż ręka mi się sama ruszała i bluzka podskakiwała do góry! Nie wiedziałam co sie dzieje ... już miałam iśc do położnej ale mi przeszło! To chyba nerwy
Ciśnienie mam troszke za wysokie i mam go kontrolowac w domu
Cytat:
Ania0104 super że wszystko dobrze: jupi: Ciekawe co tam się chowa w Twoim brzuszku A że mały ma domek jeszcze to tylko dobrze bo będzie mniej do zrzucania później Najważniejsze że Dzidzia zdrowa
dokładnie to samo mi powiedziała polożna
Cytat:
ja nie miałam robionej przezierności ... zapomniałam zapytać ginki w 12 tygodniu a potem juz było za późno
Ale skoro ona mówi ze wszystko jest ok i dzidzia rośnie ładnie to sie nie martwię

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-02, 22:46   #4367
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Malga wspolczuje Ci strasznie nie dosc, ze przezylas tragedie to jeszcze tak Cie mecza
jestesmy z Toba
Stary 2009-02-02, 23:19   #4368
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Niech nastepnym razem pomyśli ta koleżanka zanim coś ozorem nachlapie że niby co ma ten rozmiar brzucha sugerować? rozwój dziecka nie zależy od wielkości bębna. Żona mojego szwagra od samego początku miała dużo większy brzuch ode mnie, teraz ma naprawdę wielki, a poród dopiero w kwietniu i co - ja mam płakac z tego powodu? nie! bo dzięki temu ja będe mogła sobie dłużej sama buty wiązać czy skarpetki zakładać, no i mój kręgosłupo tez na pewno będzie ise cieszył. Wyslij koleżankę na drzewo następnym razem
dokładnie tak mi powiedziała ginka! Że jak przychodzi do niej kobieta z wieeelkim brzuchem to tylko błaga czy nie mogła by wczesniej urodzic, bo ma już dość
A mój brzuszek wcale nie jest taki mały - jest taki w sam raz
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ania 0104 nie martw się na pewno wszystko jest oki Powiem Ci, że jak my byliśmy w sobotę u znajomych w odwiedzinach to też dowiedziałam się że jakoś tak niezdrowo wyglądam, że schudłam i w ogóle nie wyglądam jak bym była w ciąży. Wkurzyło mnie to jak nie wiem co!
U mnie w sobotę byli znajomi i chłopaki tez oglądali mój brzuch i cały czas powtarzali, ze ja nie mam brzucha!
Olać to!!!
Cytat:
wiem czekoladko wiem no wlasnie to jest to ze te daty sie zmieniaja zgodnie ze stronkami, wizytami u gina itd, ostanio mi na usg wyszlo ze termin to 26 lipiec choc gin powiedzial ze raczej na pocztaku lipca urodze z moimi jazdami na pocztaku ponoc to jakas regula ze jak kobiety sa na podtrzymaniu to dzidzie rodza sie 3 tydnie przed
ja co chwilę po usg mam inną date porodu ale wszystkie obracają sie wokół 20 lipca ... dzisiaj wyszedł 22 lipiec
Cytat:
Ale numer, zapomniałam dodać, że sniły mi się dziś bliźniaki... 2 chłopaki...które się tłukły i ciągnęły za włosy. Muszę zajrzeć w sennik
hmm bliźniaki?????
Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
U mnie aktywował się ostatnio nałóg kosmetyczny oczywiście ciąża to dobry "pretekst", bo a to cera zrobiła się mieszana i trzeba dokupić stosowny krem i maseczkę, a to ciało bardziej wymagające.. najgorsze, że wciąż kusi mnie coś nowego
heh tez tak mam ... i nawet dzisiaj u ginki spotkałam moją kosmetyczke i pomyślałam, ze musze ją odwiedzić
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie.
Ogólnie wszystko ok. W końcu założył mi kartę ciąży - powpisywał wszystkie wyniki badań. Do powtórzenia mam badanie ogólne moczu, bo są jakieś bakterie.
USG nie było, badał ręcznie-macica twarda i wysoko, także jak powiedział "pięknie"
Następna wizyta 02.03 i jak stwierdził - powie mi co tam się ukrywa
Folik mam łykac dalej a dodatkowo feminatal 400

Także jestem zadowolona Aha i L4 na kolejny miesiąc.

A tutaj widzę małą ruchliwośc dziewczyny, obiadki gotujecie czy co?
Super że wszystko ok!!!!
Ja tez moglam sie dowiedziec 2 marca, co się ukrywa w moim brzuszku, ale 4 była wolna wczesniejsza godzina ... i idę na 16,15 ... nie wiem jak to wytrzymam
Cytat:
Witajcie dziewczyny
Dzisiaj pierwszy dzien w pracy po prawie 3 tyg. przerwie. Ale przyznam się, że tego mi było trzeba. Zasiedziałam sie w domu, rozleniwiłam na dobre mi to nie wychodzi. A w pracy najbardziej lubie kontakt z ludzmi, troszkę kości rozprostuje.
Narazie zamierzam 2 tyg. chodzic do pracy, do 16 lutego, bo bede miec wizyte u ginki i pewnie znow mi da zwolnienie.

Byłam dzisiaj w szpitalu na pobraniu krwi. Miałam skierowanie na morfologie i toxo a także na mocz. Zobaczymy co wyjdzie, mama ma mi odebac wyniki.

Jesli chodzi o ruchy to codziennie czuje takie lekkie bulgotanie, szczegolnie jak sie juz poloze spac. Ale to są takie leciutkie uderzenia. Bardzo przyjemne... Czekam na mocniejsze kopniaki
o to to to! A moja ginka dzisiaj pyta: czy dalej na L4? A ja nieeee!!! A ona mi na to że ja chyba strasznie kocham tą pracę A ja po prostu chcę do ludzi!
Cytat:
Cóz ja dziś przeżyłam...laski... mówię wam
15tydzień i 3 dzień a mnie tak czosnek z nóg powalił, że myślałam,że zejdę z tego świata
Moje pierwsze mdłości w ciąży, ale skomasowany atak za wsze czasy, nie mogłam sobie poradzić z tym.
Nacierałam mięsko i potem ale cudowałam...żeby sobie pomóc
Położyłam się w bezruchu i przespałam popołudnie.
Czułam bąbelki w brzuchu i(leżąc na lewym boku) z prawej strony bardziej ku górze jakiś dziwne uczucie, ale na ruchy to u mnie za wcześnie. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie czułam.
uhhhhh to musiało być straszne!
Ja w niedzielę wybrałam sie do koscioła i po 10 minutach już stałam za drzwiami na śniegu bo z tych wszystkich zapachów zrobiło mi się tak słabo, ze nie wytrzymałam
Cytat:
Ściskam cieplutko
witam kolejną mamusię!!!
Poproszę o dane to wpisze Was na listę fasolkową

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-02, 23:23   #4369
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Ale coś mi się kojarzy, że niedawno podawałaś jakieś wyniki z USG, BPD chyba, to może resztę też pomierzył i po prostu wpisał w kartę ciąży? Bo przezierność bada się nie tylko w 14 tc, ale między 11 a 14 tygodniem (dokładnie 13 i 6 dni). Jest też PAPP-A (z krwi), ale w tych samych tygodniach, co USG, kiedy bada się przezierność. Później może test potrójny (między 15 i 20 tc)? Ja miałam badaną przezierność
no mi niestety nie mierzylili wsyztskiego, albo mieryzli i nigdzi enie wpisali lekarz stwierdzil ze wsyztsko ok jest "jak na tym etapie ciazy" i tyle bylam ze skierowania jedyny pomiar który mam to badanie dwuciemnieniowe
Cytat:
Ja miałam przezierność karkową mierzoną w 12 tygodniu...wtedy też badał lekarz kość nosową...
no ja nie mam nic mi o tym nie wiadomo poki co w karcie ciazy tez nie mam napisane nic jedynie na odpisie z usg
Cytat:
Kurcze przestraszyłam się troche w poczekalni bo miałam jakiś atak ... w jednej chwili serce zaczęło mi tak walić ze aż ręka mi się sama ruszała i bluzka podskakiwała do góry! Nie wiedziałam co sie dzieje ... już miałam iśc do położnej ale mi przeszło! To chyba nerwy

dokładnie to samo mi powiedziała polożna

ja nie miałam robionej przezierności ... zapomniałam zapytać ginki w 12 tygodniu a potem juz było za późno
Ale skoro ona mówi ze wszystko jest ok i dzidzia rośnie ładnie to sie nie martwię
no to spoko ze nie jestem sama choc nie wiem czy jest sie cyzm cieszyc ? no ale mi gin na ostanim usg powiedial ze ok to mu wierze ale na nastepnym usg juz nie bede taka łatwowierna !!mam nadzieje

Malga ! wspołczuje Tobie trzy razy przechodzic przez to samo

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-02-02 o 23:24
Stary 2009-02-03, 00:03   #4370
majka versace
Zadomowienie

Wpadłam tylko na chwile żeby poczytać jak tam minęły wizyty lekarskie. Ciesze się że u was wszystko dobrze i że bobaski rosną zdrowo! Ja niestety musze jeszcze troche poczekać na kolejne usg zanim się czegokolwiek dowiem.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
my sam materac tylko przejsciowo

co do lozka metalowego - no wlasnie moi znajomi maja i brzeczy na maksa wiec nie wiem co lepsze czy drewniane skrzypiace czy metalowe brzecace
Wracając do tematu łóżka metalowego.... Ja mam łóżko metalowe i też się obawiałam "brzęczenia" ale jeśl łóżko jest porządnie skręcone to nie ma takiej możliwości! Właśnie drewniane mają to do siebie że często się poluzowują i skrzypią. Ja jestem bardzo zadowolona z mojego wyrka Jest urocze i wygodne.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 08:28   #4371
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry śpichy

Siedzicie tak do późna a potem nie ma mi kto dzień dobry powiedzieć

Jestem dzisiaj drugi dzień w pracy, spałam 7 godzin, ale w miarę sie wyspałam - już mnie nie męczyły te dziwne sny i myśli

Pogratulowałam koleżance dzidzi i okazało się, że ona faktycznie ma troche większy brzuszek ode mnie ... no i pewnie będziemy razem rodzić Ona ma termin na 18 lipca, a ja na 19 ... a koleżanka stwierdziła, że wpadnie do spzitala i będzie nam pomagała wrzeszczeć wariatka!

I wiecie co - mam już swoją teorię co do tego brzuszka ... ja mam duży biust to brzuch sie tak nie odznacza, a ona ma mały i brzuch ma równo z biustem - dlatego wydaje się większy!

Dobra koniec tych przemyslen - zabieram się za pracę

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-02-03, 09:04   #4372
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzien dobry

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwile żeby poczytać jak tam minęły wizyty lekarskie. Ciesze się że u was wszystko dobrze i że bobaski rosną zdrowo! Ja niestety musze jeszcze troche poczekać na kolejne usg zanim się czegokolwiek dowiem.

Wracając do tematu łóżka metalowego.... Ja mam łóżko metalowe i też się obawiałam "brzęczenia" ale jeśl łóżko jest porządnie skręcone to nie ma takiej możliwości! Właśnie drewniane mają to do siebie że często się poluzowują i skrzypią. Ja jestem bardzo zadowolona z mojego wyrka Jest urocze i wygodne.
moze wrzucisz fotke swojego lozeczka?

hmm a ja nie moge sie dodzwonic do gin - chyba nie uda mi sie przesunac tej wizyty
Stary 2009-02-03, 09:10   #4373
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Tak niestety zle zrobili to bedzie juz moje 3 lyzeczkowanie od 2 tygodni....Mekka!!!

Lekarz swierdzi ze niedosc ze to byla juz dosc duza ciaza to do tego mnoga i zostaly tam jeszcze niesety jej pozostalosci...i musza je usnac abym nie miala jakis tam bakteri i zebym mogla starc sie o dziecko przed albo po wakacjach....
Malga, współczuję Ci, że jeszcze tyle musisz przechodzić , ale lepiej, żeby wszystko doczyścili do końca. Życzę Ci dużo siły

Cytat:
a ja juz jutro mam wizyte....i moze sie dowiem co bedzie
Svinecka, no to trzymam kciuki za dziewczynkę

Cytat:
Wisz co? Mnie wczoraj w domu też coś podobnego dopadło na chwilę, ale nie aż tak mocno. Ciśnienie pewnie Ci podnoszą te gadki o wielkości brzucha , ale już wiesz, co i jak, więc się nie martwisz, prawda?

Cytat:
no mi niestety nie mierzylili wsyztskiego, albo mieryzli i nigdzi enie wpisali lekarz stwierdzil ze wsyztsko ok jest "jak na tym etapie ciazy" i tyle bylam ze skierowania jedyny pomiar który mam to badanie dwuciemnieniowe

no ja nie mam nic mi o tym nie wiadomo poki co w karcie ciazy tez nie mam napisane nic jedynie na odpisie z usg

no to spoko ze nie jestem sama choc nie wiem czy jest sie cyzm cieszyc ? no ale mi gin na ostanim usg powiedial ze ok to mu wierze ale na nastepnym usg juz nie bede taka łatwowierna !!mam nadzieje
Gizmiatko, a masz w ogóle jakiś wpis w karcie ciąży w rubryce przeznaczonej na opis USG? Wiem, że to denerwujące, ale może rzeczywiście lekarz pomierzył, wszystko było OK (przezierność w normie, widoczne kości nosowe), więc wpisał tylko, że w normie

Cytat:
dzień dobry śpichy

Siedzicie tak do późna a potem nie ma mi kto dzień dobry powiedzieć

Jestem dzisiaj drugi dzień w pracy, spałam 7 godzin, ale w miarę sie wyspałam - już mnie nie męczyły te dziwne sny i myśli

Pogratulowałam koleżance dzidzi i okazało się, że ona faktycznie ma troche większy brzuszek ode mnie ... no i pewnie będziemy razem rodzić Ona ma termin na 18 lipca, a ja na 19 ... a koleżanka stwierdziła, że wpadnie do spzitala i będzie nam pomagała wrzeszczeć wariatka!

I wiecie co - mam już swoją teorię co do tego brzuszka ... ja mam duży biust to brzuch sie tak nie odznacza, a ona ma mały i brzuch ma równo z biustem - dlatego wydaje się większy!

Dobra koniec tych przemyslen - zabieram się za pracę
Dzień dobry Aniu

A ja mam mały biust i mały brzuch i myślę sobie, że tak ma być, a co .

Dziewczyny, mam prośbę, jakiś czas temu któraś z Was umieszczała link do muzyki na youtube z delfinami, nie mogę tego znaleźć, pomożecie mi?

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-03, 09:23   #4374
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie udalo mi sie dodzwonic - czyli ide na 10.20 - trzymajcie kciuki

heh tesciowa idzie ze mna zamiast TZ
Stary 2009-02-03, 09:32   #4375
frida110
Zakorzenienie

Svinecka trzymam kciuki
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 09:44   #4376
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzieki

a matko zaraz wychodze - ale stres
to do pozniej kochane
Stary 2009-02-03, 09:47   #4377
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

moze wrzucisz fotke swojego lozeczka?

hmm a ja nie moge sie dodzwonic do gin - chyba nie uda mi sie przesunac tej wizyty
biedny TŻ tyle przygotować i nici z ogladania dzidzi
Cytat:
Cześć

Wisz co? Mnie wczoraj w domu też coś podobnego dopadło na chwilę, ale nie aż tak mocno. Ciśnienie pewnie Ci podnoszą te gadki o wielkości brzucha , ale już wiesz, co i jak, więc się nie martwisz, prawda?

Dzień dobry Aniu

A ja mam mały biust i mały brzuch i myślę sobie, że tak ma być, a co .

Dziewczyny, mam prośbę, jakiś czas temu któraś z Was umieszczała link do muzyki na youtube z delfinami, nie mogę tego znaleźć, pomożecie mi?
Już sie nie martwie i mam w nosie co inni gadają! moja dzidzia rośnie i mam brzuszek jaki mam

Ciśnienie tylko muszę kontrolować i będzie ok!
No i badania muszę zrobić: krew, mocz i glukoze - to podobno jest bleee ... ale to dopiero przed samą wizytą

Szukam tych delfinków i nie mogę znaleźć na pewno mam w domu w "Ulubionych"

Cytat:

heh tesciowa idzie ze mna zamiast TZ
hehe teściowa się pewnie cieszy

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-03, 09:51   #4378
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Dzień dobry mamuśki!!
To super ze po waszych wizytach wszystko ok. bo jak miało byc inaczej...
Svinecka zdaj relacje potem koniecznie!!

Pamiętacie jak pisałam o tym komplecie ze skóry co kupiliśmy w Agacie?
no wlasnie uznali nam reklamacje , ale tylko na wymianę na inny, ale na szczescie znalazł sie taki sam w Łodzi i teraz musimy czekac.......
do tego wczoraj byli panowie z transporu, ci ktorzy wtedy przywieźli ten komplet bo Agata chce kogos obciążyc kosztami i zwala wine wlasnie na transport! a ja jestem pewna ze to uszkodzenie powstalo na magazynie....w trakcie jak go pakowali czy cos.....
to tego czeka nas jeszcze jedna wizytacja serwisanta z Agaty chce zobaczyc na wlasne oczy jak to wygląda....
a jak wy myslicie dziewczyny?
tak jakby ktos usiadł z jakims cekinem i zachaczył? tylko ta babka co nam sprzedawala ten komplet jakas podejrzana tak jakby o tym wiedziala ze ktos nam uszkodzil nasza skore! Dziewczyny zeby tego bylo malo wczoraj przywiezli nam meble z BRW i w trakcie montażu okazalo sie ze brakuje jednej paczuszki wlasnie tej ze srubkami zeby poskrecac- normalnie jakies fatum nad nami chyba jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_5563.jpg (19,1 KB, 26 załadowań)

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 09:55   #4379
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
no ja już myślę co tam u was i jak wizyta, a ty pewnie jeszcze w drodze
Życzę takich wieści i sobie i tobie jakie ogłosiła nam Anka.
Właśnie, Anka, po przebojach i perypetiach jakie miałaś czas na pozytywny rozwój losu

Ja dziś kilka razy w nocy się budziłam i dospać jak zwykle 11, nie mogłam.Niecierpliwie się na moją wizytę.Dopiero o 16, ale szybko zleci. Poniekąd nerwy mnie zjadają. Biore Męża.Tak naprawdę to najbardziej nie chciałabym usłyszeć "proszę leżeć, i starać się nic nie robić"
Chciałabym być deko aktywniejsza, za doktora pozwoleniem, a nie tak jak wykradnę sobie sama pozwolenie na cokolwiek

EDIT: Miramej a wrzuć na youtube :pregnancy music.Tak mi się kojarzy, że to to

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-02-03 o 09:58
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 09:56   #4380
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, taki mały gazik trzeba włozyć do pochwy, żeby nic sie z niej nie wydostało. Też o tym nie wiedziałam, myślałam, że trzeba sie tylko podmyć przed pobraniem.
A Miramej ma rację, szczególnie wskazany jest on u kobiet w ciązy bo wtedy tego sluzu jest dużo.

Cytat:
Wczoraj dzwoniłam do ginki kazała mi powtórzyć wyniki bo prawdopodobnie zle pobrałam.
Dzisiaj rano zrobiłam to jak trzeba, nie było juz takiej zawiesiny jak wczoraj więc może wyniki wyjdą dobre bo jak nie to czeka mnie leczenie

Cytat:
Trzymam kciuki. Nie martw sie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości