|
|
#31 | |||
|
never say no to panda
|
Dot.: ATOMIZER - gdzie kupic????
Cytat:
10tki są na wcisk, naprawdę solidne i nieprzeciekalne 5tki zakręcane, niestety platikowe, ale równie szczelneCytat:
z samego atomizerka zdejmujesz ten maultki koreczek którym psikasz, bierzesz jakiś ręcznik/ścierkę dość gruby, wkładasz wcześniej 'spreparowany atomizer do tej szklanej fiolki i wciskasz - koreczkopsikadło zatykasz dopiero na końcu ja w ten sposób ani kropelki nie uroniłam, a wypełniałam naprawdę dużo tych penów (aż po brzegi)Cytat:
a rozsyłać wspólnozakupowe atomki u Gwai będę ja i bez problemu wyślę za granicę, nawet na drugi kraniec świata
|
|
|
|
#32 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
a gdze ? bo ja chyba ślepa jednak jestem ^^
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Jak plastikowe?? Te 5ki o które Nasturcja pytała mają w środku szkło.
|
|
|
|
|
#35 |
|
never say no to panda
|
a ja o penach mówię 5tkach z tej aukcji, bo z nimi miałam do czynienia i ona szkła nie mają
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie domyśliłam się.
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sie zatem wpisuje i zakupowac bede a ten drugi koniec swiata to moze nawet za jakis czas byc dosc akutalny
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robilam tak ze owszem zdejmowalam ten psikacz, ale fiolke musialam w poziomie przycisnac do sciany i dopiero wtedy dawalam rade to zamknac... Na drugi raz sprobuje Twoim spodobem
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszę o: - sephorowych plastikowych - metalowych (dostępne w postaci odlewek na allegro) kolorowych - plastikowych z allegro (różowych i niebieskich) Słowa o tych nowych z kamykami z Sephory nie napisałam. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
dzieki Polly_ za link ;*
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Czarne metalowe z Sephory (chyba 15ml) są rewelacyjne, właściwie niezniszczalne, bardzo estetycznie wyglądają, choć co nieco kosztują (20zł sztuka).
Nie polecam Douglasowych - wczoraj po dwóch dniach używania poszedł do kosza ;/ Szlana butelka zaczela luźno wypadać z metalowego opakowania.
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drogie, ale fajne, potwierdzam. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
zachecilyscie mnie do tych sephorowych
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby nie było nieporozumień co porównywałam...
1szy największy ma równo 5ml. 2gi po wlaniu 5ml i zamknięciu wycieka - zostaje ok. 4,5ml. 3ci jest znacznie mniejszy - ale na allegro widuję go z odlewkami sprzedawany jako 4,5, a nawet 5ml. /niestety nie mam pustego, płyn jest tam z musu/ Gwoli ścisłości - szczelne są wszystkie. Z Sephorowych plastików zdarzył mi się tylko 1 lekko koślawy, reszta ok. ![]() Zdjęcie 3 ot tak dla atrakcji. Żeby było pięknie. Bo czarny Sephorowy diabeł jest naprawdę uroczy. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-02-03 o 19:07 |
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
acha wiec moze ktos polecic cos dobrego? bo te gowno z avonu wyparowuje na 2gi dzien heh 10ml stracilem w 2 dni bo ulotnilo sie czy cokolwiek zrobilo, na pewno sie nie wylalo bo stalo pionowo na polce, wiec ma ktos cos co nie przepuszcza powietrza? sprawdzonego bo juz 2-3 probowalem i kazde maks trzymalo eliksir jakikolwiek 3-4 dni systematycznie zmniejszajac ilosc plynu kazdego dnia, nie liczac refilla 100ml ktorego mam od kolegi ale z takim nie latalbym po miescie
Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2009-02-03 o 19:41 |
|
|
|
|
#48 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ani te Sephorowe (plastikowe) ani te ładne metalowe z taką lekko owalną górą w nakrętce nie mają 5ml, choć często są taki opisywane. Zrozumiałam, że "Sephorowe" odnosi się i do plastikowych, i do metalowych. Teraz widzę, że chodziło Ci o Sephorowe plastikowe i metalowe nie z Sephory. Ale nie widzę powodu, by się tłumaczyć z TWOJEGO nieprecyzyjnego sformułowania. Nawiasem mówiąc, te z kamykami nie są nowe - kupowałam je już 2 lata temu. Jakoś w ogóle Twój post wydaje mi się niezbyt grzeczny. Co znaczy "To z czym się nie zgadzasz, skoro ja o nich nie piszę?" Wypraszam sobie taki ton. Nawet, jeśli masz zły dzień.
Mój profil na Fragrantica https://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/15321 Mój wątek wymiankowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276096 Edytowane przez Tigerlilly Czas edycji: 2009-02-03 o 20:17 |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam bardzo dobry dzień. I nie będę wyjaśniać niczego co się Tobie wydaje. Możesz się nie zgadzać z czym chcesz, z tym o czym nie pisałam też, ale nie rób mi wykładów i nie zachowuj się jak dziecko. Mnie nie wolno się nieprecyzyjnie wyrazić, a Tobie wolno się nie zgodzić z czymś o czym nie ma mowy i nie wolno Cię nawet o to spytać?? Paranoja jakaś. ![]() Ton? Jaki ton? Kobieto odetchnij, idź na spacer, weź gorącą kąpiel. Nie wiem, cokolwiek, bo to chore jest co wypisujesz teraz. Tak na marginesie - taka obcykana jesteś w tym atomikach, to powinnaś wiedzieć, że te Sephorowe nie są u góry owalne. Z mojej strony koniec OT. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
To ja :)
|
PAX miedzy chrzescijany...
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko bardzo przykro czyta się Twoje napastliwe wypowiedzi (zresztą nie pierwszy raz)...nawet jeśli Tig nie ma racji to można to wyjaśnić w spokojny i kulturalny sposób a nie wysyłać na spacer i sugerować infantylizm i inne choroby
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Jeśli chcesz kontynuować, to szczerze radzę się zastanowić dwa razy...
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
) rozum, autorka miala na mysli dwa rodzaje atomizerow: z Sephory i nie-z-Sephory - a po to dodala w nawiasie przy "Sephorowych" slowo "plastikowe", zeby bylo wiadomo, o jakie konkretnie atomizery z Sephory (bo moga byc tam wszak rozne) jej chodzi.swoja droga, chyba wybiore sie do Sephory po te atomizery czarne, skoro zbieraja tutaj takie komplementy; po tym przeciekajacym z SP rozczarowalam sie chwilowo do instytucji atomizera jako takiego - czas, aby rozczarowanie to rozwiac
|
|
|
|
|
|
#54 | ||||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2009-02-04 o 11:10 |
||||
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
siarka40
kobieto, odetchnij, idź na spacer, weź gorącą kąpiel. Nie wiem, cokolwiek, bo to chore jest co wypisujesz teraz.
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
żartobliwe?
Na tym bym skończyła tę wymianę zdań. Niech każda z nas pozostanie przy swojej ocenie.
Mój profil na Fragrantica https://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/15321 Mój wątek wymiankowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276096 Edytowane przez Tigerlilly Czas edycji: 2009-02-04 o 11:15 |
|
|
|
|
#57 |
|
never say no to panda
|
nie wiem, jak inni, ale mnie się ta kłótnia już nudzi, tym bardziej, że watek tyczy atomizerów
długo tak jeszcze zamierzacie teraz sobie wzajemnie udowadniać, kto jest bardziej niekumaty?! prywatne sprawy, z tego co wiem, załatwia się na PW, ale w ogóle po co się wzajemnie nakręcać? najlepiej machąć łapą i 'i tak wiedzieć lepiej' ![]() więc do tematu: chciałabym zgłosić uwagę odnośnie tych szklanych penów 10tek z allegro (rzeczywistych 9tek) - uwaga na siłę nacisku przy zamykaniu. Wczoraj przycisnęłam jeden dość mocno i pen rozpadł się w drobny mak (na szczęście tylko przy szyjce, więc płynu się praktycznie nic nie ulało) i szkło wlazło perfidnie w łapę ale poza tym są szczelne i nikt nie zgłaszał jakichkolwiek wad (a już ok. 20szt rozlałam)
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2009-02-04 o 11:28 |
|
|
|
|
#58 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Jako absolwentce medycyny zalecam odejście od monitora, kocyk i kubek zaparzonej melisy. W mojej ocenie "szerzenie chamstwa" nie ma póki co miejsca w tym wątku. Moja ocena poparta jest kubkiem solidnej melisy i dystansem do słów i słówek. |
|
|
|
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy ja źle widzę, czy Złośliwcowi omsknął się palec i niewłaściwa osoba dostała punkty? Przecież Tigerlilly tylko zacytowała dokładnie słowa Kropki, która wcześniej zwróciła się do niej w ten sposób. ![]() Chciała pokazać siarce, dlaczego jest oburzona tonem kropki. I to ona dostała punkty??? Coś tu chyba jest nie w porządku? Jeśli uznałeś Złosiu, że takie słowa są atakiem na użytkowniczkę, to chyba powinna dostać punkty osoba, która je napisała? Czegoś tu nie rozumiem.
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie sama się też nad tym zastanawiam? popierane są obraźliwe i agresywne wypowiedzi a karane, te które upominają się o szacunek i kulturę na forum, bardzo dziwne....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

5tki zakręcane, niestety platikowe, ale równie szczelne
takze odradzam... Szczelne, ale jednorazowe. Co do przesylki - do mnie one przyszly zanim zdazylam zaplacic
ja w ten sposób ani kropelki nie uroniłam, a wypełniałam naprawdę dużo tych penów (aż po brzegi)

Kobieto odetchnij, idź na spacer, weź gorącą kąpiel. Nie wiem, cokolwiek, bo to chore jest co wypisujesz teraz.