|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Witam mamuski. Współczuje wszystkim które mają upierdliwych teściów. Moi dzisiaj przyjeżdźaja na herbarkę grrrrrrrrrrrr. Znowu bedzie walkowany temet chrzcin wrrrrrrrrrrr. Uwierzcie mi nie ma bardziej upierdliwego człowieka niz mój tesc. Wszystko musi byc tak jak on chce. Juz w maju zeszlego roku oznajmil ze chciny beda u niego w domu oczywiscie z przewaga gosci z jego strony. Wywnioskowalam ze bede mogla zaprosic jedynie mame
![]() ![]() molka ![]() ![]() ![]() Moje dziecko dostało cos takiego jak mu daje to godzine mam spokoju tak mu sie podoba. Cieszy sie az milo popatrzec http://www.allegro.pl/item535004865_...wosc_2008.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Hej Dziewczyny!!
Melduję się, bo straaaaaasznie dawno mnie tutaj nie było ![]() ![]() 20 stron do nadrobienia, no nieźle mi się narobiło ![]() ![]() U nas wszystko ok, poza tym, że kiepsko trochę u mnie z organizacją czasu, co widać ![]() Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie i dzieciaczki!!!! Buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech, ja tez powinnam wiecej mezowi w firmie pomagac... ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-02-02 o 15:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
oj u mnie dzis klęska urodzaju mala dwie godziny sie darła w niebogłosy.. musiałam jej w dupkę czopka Vibracolu zapakować bo byśmy obie zwariowały..
czy to ząbkowanie nie wiem ... jeśli tak to wolę kolki... padam ze zmęczenia bo dwie godziny skaka nia z 7,7 kilowym dzieckiem to nie jest lekka praca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() molka trzymamy kciuki Cytat:
![]() a co u reszty naszych mamuś? dajcie znać ze u was oki dziewczynki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Rozeznanie
|
Czesc mamuski
dawno nic nie pisalam ale podczytuje Was od czasu do czasu Niestety mala w dzien malo spi i nawet jak sie zajmie soba to tylko gora pol godzinki i potem tylko na rece. A wazy juz okolo z 5kg wiec troche padam. Dobrze ze spac chodzi w miare regularnie okolo 23. Potem jedzonko o 3,5i okolo 7 i spanko do 9. RAz bylam w szoku bo nakarmilam malą o 8 rano i polozylam u siebie na miejscu w lozku. Wstalam sie napic przychodze a ona spi sobie w najlepsze wyciagnieta na calej poduszce, obok tatus i tak sobie spia oboje do 11 ![]() Na spacery nie chodzimy narazie. Strasznie u nas wieje. Poza tym corcia nienawidzi czapki i kombinezonu. Drze sie strasznie ze az wtyd z nia gdzies isc. Czuje sie jak wyrodna matka. I jeszcze mam pytanko male. Kiedy Wam poznikaly te krechy na brzuchu? Matko moj to wyglada masakrycznie. Pepek czarny prawie i ta kreska. O rozstepach nie wspomne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zadomowienie
|
drobcia super że się odezwałaś bo już się martwiłyśmy o Ciebie! odzywaj się częściej i ucałuj Filipka
molka trzymam bardzo mocno kciuki katakumba ![]() dziewczyny życzę dużo zdrówka waszym dzieciaczkom niech szybko dojdą do siebie co do teściów to bardzo Wam współczuję brrrrrrrr troszkę bym się wkurzyła jak by mi ktoś narzucał kiedy mają być chrzciny albo jak mam wychowywać dziecko ![]() niobe7 po rozmrożeniu mleko może stać jeszcze 8 h a w zamrażarce od -18 stopni może być przechowywane pół roku więc sporo czasu ![]() ja dzisiejszy dzień super spędziłam bo pojechałam z małym na cały dzionek do rodziców więc było wesoło a mały był taki padnięty jak wrócił bo tyle miał atrakcji że juz o 19.30 poszedł spać z zawsze chodzi tak ok 21 więc ciekawa jestem jak będzie nocka wyglądała Edytowane przez Paula Szyszka Czas edycji: 2009-02-02 o 19:44 Powód: zapomniałam dopisać ;) tekstu |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Raczkowanie
|
Juz mi przeszla zlosc, teście nie przyjechali pewni beda jutro ale mniejsz z tym, pobawilam sie z malym i jest ok
Spacery moje dziecko tez nienawidzi czapki jak tylko poczuje ja na głowie ryk.. Mam pytanie dalej kapiecie swoje maluszki w wanienkach? bo moje sie nie miesci i nie wiem co mam robic kapac w wannie???? krecha jak byla tak jest i wcale nie chce zniknac ![]() Edytowane przez maniche Czas edycji: 2009-02-02 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Raczkowanie
|
aaliyah, scorpionec, paula dziękuję kochane
![]() właśnie jestem w trakcie nadrabiania zaległości ![]() ![]() Wiecie, z takich konkretniejszych zmian u nas pojawił się nieciekawy problem ![]() ![]() Wracam na stronę 49 i kontynuuję czytanie zaległości ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |||
Zadomowienie
|
Na początek drobcia Pettitka fajnie że się w końcu odezwałyście i prosze tutaj częściej wpadac
![]() Cytat:
Ja mam taką i bardzo sobie chwalę (tzn TZ - bo on kąpie)http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70098121 uważam że jest o wiele większa od tych normalnych dużych. Cytat:
Cytat:
Moja Martuśka też się pręży podczas karmienia i wtedy bardzo często puszcza bąki. Spacery- młoda śpi na spacerach jak zabita, nieważne czy wózek stoi czy jedzie. Nie lubi tylko zbierania się, a najbardziej smarowania buźki. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-02-02 o 21:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Raczkowanie
|
Salomea1 dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Co do karmienia, to próbowałam już chyba w każdej pozycji, jakiej znam ![]() ![]() ![]() Jestem na stronie 52 i doczytałam właśnie o szczęśliwym rozwiązaniu jo@n- gratulacje kochana!!!!! A jakie śliczne zdjęcia dzieciaczków!!!!!!! cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zadomowienie
|
drobcia - to ja juz nie mam pomysłów, a jak będziesz się zamartwiac że nie masz pokarmu to faktycznie Ci zaniknie. Piszesz, że podczas karmienia beka to może to jest przyczyna, może łyka powietrze.... nie wiem...może jutro dziewczyny coś podpowiedzą.
Teraz już zmykam Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
Petitka, Drobciaa- zaglądajcie częściej
![]() Drobciaa, nie wiem, jak Ci pomóc-Salomea napisała wszystko, co mnie przyszłoby na myśl. Najbardziej prawdopodobna opcja to ta,że masz mało pokarmu.Skoro Filipek nie chce ssac, to chyba lepiej ściagac jak najczęściej-pobudzi to przynajmniej laktację. A jak przyjdzie Ci karmic swoim mlekiem przez butelkę, to nic przeciez nie szkodzi-ważne,że karmienie naturalne ![]() Już sie miałam kłaśc, ale moja Emilka się przebudza, ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
salomeachyba sobie taka sprawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale moze poczekam do chrzcin, bo wtedy sie obezre i bedzie co zrzucac :P ja chodze najczesciej najkrocej 1h, najdluzej bylam 3,5h, ale najczesciej ok 2 godzinek jestem z mala na dworzu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chodzimy tak jak napsialam wyzej czyli 1 h najkrocej, a najczesciej ok 2h wszytsko zalezy jak mi cieplo jest, hehe a Karola tez nienawidzi czapki, jak zaczynam ja ubierac to wyje i sie wkurza, ale jak juz jestem w windzie to sie uspokaja i najczesciej ladnei spi w czasie spaceru od czasu do czasu sie budzi, zaczyna wiercic, wtedy bujam wozkiem ,albo roziwjam predkosc i sie uspokaja Cytat:
ale przez dluuugi czas byla niezmieniona pepek juz mam normalny ![]() Cytat:
![]() a skad wiadomo, ze w zamrazalniku jest -18 stopni ![]() w zamrazalniku wszytsko jest zlodowaciale, ale czy tam jest -18 to nei mam pojecia Cytat:
potem bede kapac w normalnej wannie, przed kapiela umyje i juz Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |||
Zadomowienie
|
post pod postem bo mi nie wszytsko pocytowalo
Cytat:
ja bym powiedziala, ze jesli chca robic takei chrzciny to niech zafunduja je ![]() my robimy tez tylko dla najblizszych, w koncu to nie wesele, chociaz nasze wesle tez byla male dla najblizszych ![]() Cytat:
ale skoro tam sniegu normalnie nie ma to pewnie nie maja odsniezarek, a jesli jakas jest to stoi zardzewiala niech ten snieg stopnieje, bo mi rodzinka nie doleci Cytat:
daj znac czy sie udalo, pewnie to od ksiedza tylko bedzie zalezalo jak do sparwy podejdzie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Zadomowienie
|
drobcia niedobrze że pojawił się u Cibie tali problem
![]() ![]() niobe7 ja mam taka zamrażarkę gdzie oddzielnie jest lodówka oddzielnie zamrażarka i takie maja bardzo niskie temperatury a takie zamrażalniki które są w lodówce w środku mają tak ok -5 tak słyszałam można też kupić termometr do zamrażarki i wtedy sprawdzić. Ja z Igorkiem też chodzę na długie spacery najczęściej tak 2 h spacerujemy! mój tak uwielbia byc na dworze że tylko mu czape zakładam a on juz zamyka oczka i szykuje się do spania ehehe także nawet nie prostestuje jak go ubieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Zakorzenienie
|
eh, mloda ma taki starszny katar, budzi sie w nocy i nie umie zasnac. dobrze ze dzis lekarz nas czeka
drobcia, ja mam z pola to samo, a je z butleki. z reguly sa to baczki, wtedy pochylam ja do przodu, brzuszek sie lekko sciska, baczek tudziez bek wylatuje ja juz dawno kapie w wannie duzej, jak jest nas dwoje to jedno z nas wchodzi i z pola sie kapie. ona az piszczy z zzachwytu, siedzimy czasem po 20min ![]() a co do sparcerow... u mamy jak jestesmy to specyfika krajobrazu nam uniemozliwia dlugie spacery, ale normalnie w domu, nad morzem to krocej niz 3 godziny nie chodzimy. pola dzieki temu ani razu mi nie chorowala w anglii, wystarzczylo przywiezc ja na slask, i bach ![]() wczoraj mama kupil mate edukacyjna, polozylysmy eksperymentalnie na stole w kuchni a ona cyk, i w telewizor jak zwykle sie gapi. ale za to w rybki krecace sie na lozeczkiem to z pol godziny sie gapi no i biedronka z lusterkiem jest hitem |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiew chyba termometr i wsadze zeby miec pewnosc ![]() bo myslaalam, ze kazdy zamrazalnik ma taka niska temperaturke, a tutaj okazuje sie ze nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
czasem kilka razy trzeba to powtórzyć zanim znów zacznie jeść.. moze i wam to pomoże.. ![]() wanienka my mam komode kąpielową w której wanienka jest super mala i moja kluska trzyma nogi na górnej krawędzi.. planuje kupić duża plastikową wanienkę i wstawiać do naszej wanny na czas kąpieli.. koszt ok 20-30 zl a nie bede musiala naszej wanny czyścić codziennie ![]() ![]() katakumba moja mala tez sie ciągle w tv gapi ![]() kreska na brzuchu i rozstępy ani jedno ani drugie na brzuchu nie wystąpiło..za to po pierwszym nawale mlecznym wyszły rozstępy na cycach.. i tu musze wam polecić super krem ![]() ![]() ja uzywam od świąt (czyli ponad miesiąć) raz dzienie - na noc i widze super poprawe..juz tych rózowych dziadów prawie nie widac i skóra bez rowków ![]() ![]() Iga wczoraj do 12,30 w nocy ie mogla zasnąć.. nie darła się ale trzeszczała w łzeczku.. i zaczynała plakać.. ale jak zasnela to spała snem kamiennym a my z nią ![]() moje dziecko skończyło dziś 3 miesiące ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Raczkowanie
|
Helo,
Dawno nie pisałam, ale czasami to mi się nie chce nawet myśleć...Nadal walczymy z nocnym zasypianiem, i chyba musimy zastosować jakieś drastyczne środki, bo mam już dość kołysania i przytulania od 21 do 1 w nocy. Wczoraj chcieliśmy z Tż powrócić do życia małżeńskiego, ale nasze dziecko jest niestety najskuteczniejszym środkiem antykoncepcyjnym. Już nie wiem co z nią robić wieczorem. W dzień potrafi sama zasnąć, albo zaraz po karmieniu pójść spać, a wieczorem marudzi i głośnym wrzaskiem domaga się naszej obecności. W dodatku jak już zaśnie to śpi bardzo niespokojnie i odłożenie jej do łóżeczka graniczy z cudem ![]() molka86 trzymam kciuki za Malutką scorpionec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja tylko na chwilkę. Chciałam powiedzieć Drobcia, że łączę się z Tobą w bólu. Mam to samo, a nawet gorzej. Miki je teraz po 5 minut z każdego cycka i widać, że piersi są juz puste i nie ma co jeść i zaczyna płakać, co moim zdaniem oznacza, że jest głodny. Próbowałam już wszystkiego (odbijanie, zmiana pozycji etc.). Ciągle się waham, co mam dalej robić, zwłaszcza, że ja nic nie mogę laktatorem ściągnąć (max. przez cały dzień 40 ml), tak więc moim zdaniem mam za mało pokarmu. No, ale póki Mikołaj przybiera na wadze, to się wstrzymuję z podaniem butelki. Tak mi doradziła pani z poradni laktacyjnej. Co tydzień go ważę i póki przybiera, to mam nie podawać butli. Jutro idę na ważenie i jestem znowu pełna obaw. No nic to... zobaczymy. Buziaczki dla wszystkich mamuś i dzieciaczków! ![]()
#1974 |
Zakorzenienie
|
szamanka, ja trenowalam u poli ze moze jak ja zmecze w dzien to spac bedzie w nocy.
![]() dlatego moje dziecie w dzien ma schemat - na godzine spania przypada poltorej godziny harcow. a jak spi 2, 3 godziny analogiczniej dluzej sie bawi. ale nie jest tak ze ma dwie godzinne drzemki. zdecydowani wiecej no i ja nie wybudzam nigdy |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() scorpioniec gratulacje z okazji 3 miesiecy Igi ![]() Edytowane przez maniche Czas edycji: 2009-02-03 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
dzien dobry,bardzo dobry ![]() mamy dalej troszku sniezku,na spacerek wczoraj nie poszlismy bo nie mam plugu przeed wozkiem a sypalo ze hoho mlody super dzisiaj sie dogadujemy,sam chetnie posiedzi nawet w lezaczku,pozwolil mi nawet zmyc naczynka,byl ze mna w kuchni w lezaczku,se lezal i sie gapil jak mama tanczy przy kuchennym zlewie ![]() widze swiatelko w tunelu ![]() ![]() kreska i rozstepy dalej mam,dalej rozowe ale co tam,wyszlam z zalozenia ze oby mlody byl zdrowy to ja moge miec rozstepy wanienka no my tyz dalej w wanience,ale juz niedlugo bo mlody chlapioe ze szok,sposobalo my sie ruszanie nozkami ![]() drobcia witaj znow kochana,salomea ma racje,nic sie nie przejmuj,moze odbekaj go i znow przystaw,moze Filipek chce za szybko sie najesc i lyka powietrze?,bedzie dobrze,nie lam sie ![]() scorpionec grtaki,ja tez niedlugo 3 miesiaczki co do wybudzania,to ja w dzien nigdy nie mialam problemu z mlodym,bo zawsze mial krotkie drzemki a w nocy spal i spi dobrze,zasypia po mleczku i kapieli,wczesniej go budzilam o 3 na karmienie ale teraz sam decyduje o ktorej chce jesc i jak sie okazalo od soboty jest to 5 czsem 5 30 no dzisiaj o 3 30,ale je wtedy kiedy ma gloda i tyle,dzieki dziewczyny za rade, teraz nawet chyba lepiej spi
Gabrielek ![]() ![]() Fasolinka ![]() Edytowane przez lisey Czas edycji: 2009-02-03 o 12:31 Powód: starosc i skleroza:) |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie,
nie bardzo mam czas żeby coś napisac bo mała mi ciągle płacze, chyba też zaczyna sie ząbkowanie, albo co bo cały czas się ślini i wpycha piąstki, a jak dotknę dolnego dziasła to syrena jej się włacza... ehh szkoda gadac Scorpioniec wszystkiego najlepszego dla Igi, my dzisiaj obchodzimy 2 miesiączki Jagaa - odezwij się bo Cię widzę... nie ukryjesz się... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Rozeznanie
|
Molka 86 wywołała mnie do tablicy - więc jestem!
![]() Aż mi się głupio zrobiło że ktoś o mnie pamięta a ja nic się nie udzielam tylko cichaczem podczytuję... Przepraszam - spróbuję się poprawić. No i Molka - trzymam kciuki aby z Twoją córą wszystko dobrze było! U mnie jakoś strasznie kiepsko z organizacją czasu. Szymonek też nie ma regularnego trybu życia (jakies 3 tyg temu nam sie wszystko rozregulowało i tak jest chaotycznie do dziś) i przez to trudno mi znaleźć czas na wizaz. Dzidziak ma już dwa miesiące, coraz mniej śpi w dzień i chce żeby kiedy on żyje - żyć intensywnie z nim. Kupiliśmy mu ostatnio matę edukacyjną - zajmuje się nią fantastycznie ale i tak najfajniej jest wtedy kiedy mama albo tata jest obok i "podkręca" zabawę. I muszę tu pochwalić mojego męża, który od jakiegoś tygodnia dużo bardziej angażuje się w opiekę nad synkiem. Wreszcie nauczyli się siebie bo wcześniej mąż sobie nie radził a mały wrzeszczał i było błędne koło.Ale już jest fajnie. Wcześniej tak zazdrościłam tym dziewczynom które pisały o swoich wspaniałych tz-ach...ale i mój nadrabia zaległości ![]() Zresztą nie miał wyjścia i musiał się wziąć do roboty bo mieliśmy ostatnio ciężki tydzień. Maluszka cały tydzień męczyły straszne bączki, całymi dniami był na rękach i wciąż marudził. I kupy były sinozielone... Nie wiem co mu było (pewnie coś niedobrego pożarłam) ale na szczęście już jest lepiej. Bączki są nadal ale to norma - bo są głównie rano i nie takie bolesne. A tak poza tym to moje dziecko to straszny żarłok się zrobił. Najpierw sobie tłumaczyłam ze musi nadrobić pierwszy miesiąc kiedy prawie nic nie przytył...Ale teraz jest tak że przez pierwszy miesiąc przybrał 400 g a przez drugi 1400 g... I wciąż by jadł...aż się trzęsie do butli! Zaczynam go już troche oszukiwać glukozą, wydłużać czas między karmieniami...bo kluska nam rośnie ![]() ![]() W dodatku mały jest straaasznie ruchliwy - wciąż się wierzga i macha łapkami. Nie wiem jak by wyglądał gdyby leniuszkiem był ![]() Ale ponieważ ciągle kopie - odkąd pokochał kąpiele to w wanience także, też już myślę o przerzuceniu go do dużej wanny. Np. tak jak katakumba - razem z mamą ![]() Drobcia, Tola - i mnie wasz problem kojarzy się niestety z brakiem pokarmu... Moje dziecko zachowuje się identycznie jak cyc już jest pusty. No albo bekanie - tak też może być. Pozdrawiam wszystkich i postaram się pisać częściej! Papa PS. Jak znajdziecie czas to poproszę linki do waszych dzieciaczkowych galerii. Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2009-02-03 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Rozeznanie
|
CZesc dziewczynki. Melduje sie i postaram się to robić częściej
![]() Wczoraj pochwliłam moje dziecię że tak ładnie w nocy śpi. To po kąpieli wczorajszej jak usnęła około 19 to wstała 22.30. Poszła spać dalej a jak wstała o 3 to już było po spaniu i zabawa do 5 nad ranem. Ogólnie padam. Najfajniej jednak jak chcę małą uśpić i śpeiwam jej ulubioną melodyjkę to ona zamiast spać to śmieje się do mnie. To jest takie urocze ![]() Co do wiercenia się przy cycu to także uważam że to brak wystarczającej ilości pokarmu. Ja mam problem z jedną piersią. Więc najpierw przystawiam małą do tej z mniejszą ilością pokarmu żeby potem mogła dojeść z tej dobrej. Krecha tak długo aż się utrzymuje o matko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Matko!
![]() ![]() ![]() Właśnie oglądałam powtórki "Mamo to ja" i sie dowiedziałam,że wszelkiego rodzaju huśtawki są absolutnie niewskazane do drugiego roku zycia-a ten fizjoterapeuta powiedział wręcz, że są głupie.Pokazałi akurat taką hustawkę przyczepianą do framugi dzrzwi, gdzie dziecko wkłada się do takiego nosidełka z dziurkami na nóżki (wersja dla młodszych niemowląt) i spotkała się ona z takim oto komentarzem tegoz specjalisty:"producenci wymyslając tą huśtawkę chyba na chwilę stracili przytomnośc" ![]() ![]() My byliśmy wczoraj na pobraniu krwi,żeby zbadac poziom biluburbiny. Zapisaliśmy się do nowej przychodni i juz myslałam,że wszystko będzei ok,ale... Wchodzimy do poczekalni pełnej chorych ludzi-dorosłych i dzieci, nie ma żadnego miejsca do rozebrania czy przewinięcia niemowlaczka (musiałam Emilke wyjmowac z tych kombinezonów na kolanach), kolejka do pokoju pobrań i absolutnie nikt nas nie przepuscił (sami dorosli!), ja juz cała w nerwach, a mój TŻ tylko, ze przesadzam. Ok, zagryzłam zęby i czekam myslami odganiając od nas wszelkie wirusy, wchodzimy do pokoju, pielęgniarka mówi,że takiemu maluszkowi będzie pobierac krew z paluszka-nawet się ucieszyłam, bo myślałam,że bedzie niunia mniej cierpiec. Trzymam Emilkę na kolanach, babka nakłówa paluszek i się zaczyna wyciskanie. Emilka płacze w niebogłosy, tamta baba już się też niecierpliwi, bo córcia ma juz całą dłoń usmarowaną krwia i jej się raczka wyslizguje. Trwało to jakieś 5 min i ta baba mówi,że nie da rady, bo za mało krwi leci-pokazuje mi tą miareczkę i widze ledwo co na dnie,a do pożądanego poziomu jeszcze 10 razy tyle by potrzeba ![]() Rany-jak to nie maja odpowiedniego sprzętu??!!To po cholerę pediatra stamtad wystosowała takie skierowanie?Mogła Emilce zaoszczędzic cierpien i od razu dac skierowanie do szpitala. Jestem tak zła,że nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.