|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ciuszków to mnie baaardzo kroci, żeby wybrać sie na zakupy. W piątek namówiłam mamę i pojechałyśmy do sklepu Dziecko. Jakie cudeńka tam mają to szok ale ceny też powalają z nóg. Za maleńki głupi kaftanik bawełniany 20zł. Nie wspomnę o cenach łóżeczek i wózków. Niestety muszę szukać jakiś tańszych hurtowni, sklepów bo nie mam nikogo w rodzinie kto miał maleństwo i mógł by mnie obdarować![]() Miłego popołudnia dziewczynki Jeszce pół godzinki i spadam do domku ![]() Jadę dzisiaj do dobrej kumpeli, która urodziła niedawno piękną Zuzię ![]() Już nie mogę się doczekać spotkania. Miłego popołudnia dziewczynki
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2009-02-03 o 14:28 |
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
a ja od wczoraj oglądam mebelki są dwie firmy , które mają całe zestawy:
http://www.baby.vox.pl/ i http://www.pali.pl/ ale żeby mi się tak coś super podobało to nie. No ale muszę kupiś łóżeczko i jakąś komodę, która do niego bęzie pasować, bo nie mamy niczego w czym moglibyśmy przechowywać bambetle dla dziecka. A Wy co palujecie? |
|
|
|
#4475 |
|
Ola-Unhola
|
|
#4476 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja mam łóżeczko po synku. Drewniane w kolorze teak - ciemny brąz. A mebelki są już u małego w pokoju, więc tylko maly remanent muszę zrobic i zagospodarowac to co jest. Jest i szafa i komoda, półeczki - powinno wystarczyc.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-03 o 14:51 |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja wszystko zbieram os zera |
|
|
|
|
#4479 |
|
Ola-Unhola
|
Też to przerabiałam 6 lat temu ![]() Ale teraz tak w sumie dużo mi z tego nie zostało. Wózek muszę kupic, pościel do łóżeczka, huśtaweczkę lub bujaczek (którego wcześniej nie miałam), kosmetyki, okrycia kąpielowe, wanienkę, jakieś świeże kocyki, becik do szpitala i jeszcze pewnie wiele wiele innych. Jeju jakbym chciała juz wiedziec czy to dziewczynka czy chłopaczek. Oglądam ciuszki i np. mogłabym kupic jesienny kombinezonik, a jeszcze nie wiem dla jakiej płci ![]() Jak już się dowiem, to przywiozę moje ciuszki od rodziców i pokaże wam moje cudeńka A tym czego nie będę musiała oddac i tym co będzie dla przeciwnej płci (w zależności kto będzie w moim brzuszku) z chęcią się podzielę Jeżeli będzieci coś chciały oczywiście.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-03 o 15:22 |
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dotarłam do domu, zjadłam talerz pomidorówki i o 16 będę się powoli zbierać do wyjścia na badania. Niestety żeby o tej godzinie się przebić przez miasto będę potrzebowała godziny
![]() Potem jedziemy do moich rodziców, ale jeśli po powrocie uda mi się jeszcze do Was zajrzeć to na bank napiszę czy pani doktor odkryła tajemnicę krocza
|
|
|
|
#4481 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Trzymam kciuki, odezwij się po powrocie.
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od zera. Nic nie dostałam i pewnie nie dostanę bo w rodzinie nie ma małych dzieci.
Cytat:
Odebrałam wyniki moczu i kamien spadl mi z serca bo jest wszystko w jak najlepszym porządku Wyniki mam super Nie wiem jakim cudem wczoraj tak mi wyszło... musiało w moczu być duzo śluzu z pochwy i stad takie wyniki. PAMIĘTAJCIE DZIEWCZYNY O TYM WACIKU bo inaczej badanie będzie do powtórzenia.
|
|
|
#4483 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No to dobrze, że wszystko ok. Ja też będę powtarzała i teraz to juz ze wszystkimi zaleceniami
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak to naprawdę jest ważne. Przed oddaniem moczu podmyc sie, dokładnie spłukać wodą a potem do pochwy wsadzić jałowy gazik (do kupienia w aptece za grosze) i wtedy zrobic siusiu. Wyniki będą jak najbardziej wiarygodne.
|
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo jestem przesądna ![]() Ja też Cytat:
|
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się pochwalić że bardzo dobrze sie dziś czuje, pierwszy raz od dłuzszego czasu nie mam mdłości
Do tego humorek mi dopisuje, egzamin dobrze mi poszedł i zostały mi już tylko dwa. Wogule jestem jakoś optymistycznie nastawiona do życia. W piątek mam USG , mam nadzieje że wszystko będzie dobrze , bo będe miał badana przezierność karku...
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale żeście się rozpisały, nie było mnie jeden dzień a tu prawie 5 stron
. Wczoraj chciałam wejść na wizaż i wywalało mi internet za każdym razem . Nie wiem co to się działo, ale za 4 razem dałam za wygraną i poszłam spać. Czekoladka ja bym na Twoim miejscu nie bawiła się już z pismami tylko poszła od razu do Rzecznika Praw Konsumenta, niech on pisze. Tak ja sobie pisałam z Orange i pewnie bym sobie nadal pisała, a tak Rzecznik po kilku miesiącach załatwił mi sprawę. Cassandra ja co prawda nie piłam tej glukozy ale wszyscy mówią, że jest wstrętna i rzeczywiście cytryna podobno pomaga w przełknięciu. Cytat:
Myślałam nad komodą i łóżeczkiem ale takim większym, żeby można je było potem przerobić dla większego dziecka. A propos gratuluję wszystkim którym dobrze wypadły wizyty lekarskie i otrzymały dobre wiadomości
|
|
|
#4488 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a mi sie nawet nie chce kupowac ciuszkow - pewnie dlatego, ze dowiedzialam sie, ze to chlopak i chlopiece zakupy juz przezylam a tak chcialam sukieneczki kupowac
dla chlopakow to tak naprawde wszystko jedno i to samo - nie mozna pocudowac tak jak z dziewczynka zobaczycie same moj maly ma ponad 5 lat i stwierdzam, ze od zawsze chodzi w takich samych ciuchach - zmieniaja sie tylko kolory, a tak naprawde wszystko jeden pies - bluzki, spodnie, bluzy...
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4490 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
To gratulacje dla kolejnej mamusi chłopaczka
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie mam nic. Ale wiem że dostanę wszystko, a tak jak kupie to tylko z własnego tzw. widzimisię jak coś mi się super spodoba
![]() Teraz po wizycie na pewno będę chciała jechać pościel kupić,ochraniacz na łóżeczko itp No a na wizycie.... już piszę... dołączam do szczęśliwych i zadowolonych mam. I u nas wszystko elegancko.Maleństwo ma już ponad 10cm, aż niebardzo było jak zmierzyć. Moja szyjka się nie skróciła, rozwarcia też nie ma, wyniki dobre.Przezierność, i cała reszta pomierzona w normie ![]() Nawet możemy się poprzytulać, ale obawy pewnie będę mieć. A miedzy nogami nic nie wypatrzyliśmy.Powiedział, że na następnej wizycie napewno powie, jak przyjdę już z ruchami dziecka. No to muszę ochłonąć ![]() Aaaaa i nie muszę już tak leżeć ciągle, najgorsze za nami ![]() Mogę się więcej ruszać i w ogóle |
|
|
|
#4492 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Musicman tutaj masz link do mebelków, może coś Ci się spodoba
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-03 o 20:22 |
|
|
|
|
#4493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bdzie Adaś??? ![]() i już nie jest ja chyba jestem jakas niedorobiona Powiedzcie mi czy jak szyjka jest zamknięta to może się wydostać większa ilość śluzu ... znów było prawie pół wkładki ... żółty, nie przeźroczysty, trochę wodnisty, troche gęsty i klejący ... ja chyba zwariuję!!! Wczoraj wszystko było super a dzisiaj znów jakieś przeboje! Cytat:
Cytat:
I dzisiaj ciocia powiedziała, że jak będę miała córeczke to już mam sukienke na chrzest ... podobno jak ślubna ![]() Cytat:
katarzynka cieszę się że wszystko jest ok!!! Super że nie musisz już lezeć i dostałaś oficjalne pozwolenie na chodzenie i inne przyjemnośći
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-02-03 o 20:28 |
||||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wsio było oki Cytat:
hihi no to teraz dla równowagi dziewucha by sie przydała ![]() Ps my tez jeszcze nic a nic nie kupywalismy nawet za niczym sie nie rozgladalismy no raz w tesco za 7 pakiem body hyhy ale stwierdizlismy ze jeszcze "kupa"czasu wiec to olalismy
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-02-03 o 20:56 Powód: doooopisek |
||
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Statystyki mówią, że rodzi się więcej chłopców, no to zobaczymy jak na naszym wątku
|
|
|
#4497 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Oglądałam niedawno prognozy urodzeń na rok 2009 i przewidują, że urodzi się więcej chłopców. Do dziewczynek należał rok 2008. ![]() ja jeszcze nic nie kupiłam
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
ale najbardziej to cieszy się mój teść, a zaraz po nim mój małż - już planuje jak go będzie uczył jeździć na motorze ![]() chyba chcą mojego zawału
|
|
#4499 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No tak plany ma super, Ci nasi małżowie chcą chyba, żebyśmy tylko w domu siedziały i z nerwów pazury obgryzały.
|
|
#4500 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale się dziewczyny rozpisałyście dzisiaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje synka ![]() Cytat:
Cytat:
i wygrałam![]() ![]() na pewno wszystko bedzie dobrze...trzymamy kciuki bardzo mocno i daj znać Cytat:
![]() Cytat:
GratulacjeMoja Zuzia będzie miała wybór Cytat:
A ja mam dzisiaj nowe wieści... Zuzia kopnęła Mamę ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

ale ceny też powalają z nóg. Za maleńki głupi kaftanik bawełniany 20zł. Nie wspomnę o cenach łóżeczek i wózków. Niestety muszę szukać jakiś tańszych hurtowni, sklepów bo nie mam nikogo w rodzinie kto miał maleństwo i mógł by mnie obdarować

. Wczoraj chciałam wejść na wizaż i wywalało mi internet za każdym razem
załatwił mi sprawę. 
... żółty, nie przeźroczysty, trochę wodnisty, troche gęsty i klejący 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)