|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no ja tez dlugo czekalam na SB, ale juz jestem i mam nadzieje ze Ty tez szybko dolaczysz, zobaczymy jak nam to wyjdzie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pieprzu, to ![]() ![]()
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Amani co za czorta masz w avatarku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Rozeznanie
|
Dobrze, że mleko mogę pić (nawet to 0.5), bo je uwielbiam, dzięki
![]() No a ja dziś na śniadanko zawijaski (długo jestem najedzona po nich) W szkole wieśniak a na obiad warzywka z wołowinką. Niestety, na tak urozmaicony dzień w jedzeniu jak u Was mnie nie stać, obiad mam na 2 dni, bo żeby gotować codziennie coś innego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
po 2. WRÓCIŁY ![]() ś: 2 małe kromki chleba z serkiem topionym light p: jabłko o: zupa WARZYWNA ![]() p: trochę pistacji k: nie wiem, ale chyba wieśniak z pomidorkami albo omlet z warzywkami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |||||
Zadomowienie
|
Zladowalam... Alez dzis mialam akcje w pracy z klientami, ale z szefowa ladnie kwestie zalatwilysmy - elegancko.
Wczoraj basen, wieczorem jeszcze bulki pieklam, robilam jedzenie, a ia tak padlam po polnocy... Juz mi sie kompa nie chcialo odpalac nawet ![]() Ilonko zdrowka duzo duzo ![]() ![]() Czego jak czego, ale czarniny nie rusze. Nigdy w zyciu w ustach nie mialam - choc na wsi u naszej rodziny wszyscy sie zawsze zajadali - i nikt mnie do tego nie zmusi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Noo a ja patrzalam, gdzies Ty ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dietkowo grzecznie, chce wprowadzic pewne zmiany, otoz zmieniejszyc jeden posilek i albo jesc mniej na II sn, albo na obiad??? CO mysliscie, jakies sugestie?? Wczoraj sie udalo, dzis tez. DOstalam @, wiec napady jedzeniowe sie skonczyly ![]() U mnie dzis na sn dwie buleczki male wlasne zytnie, dwa male jajka, warzywka, a na II sn dwa zawijasy i wiesniak i kalarepa. Na obiad fasolka zapiekana z serem i szyneczka ![]() Polecam zrobienie ryby w pomidorch z czosnkiem i cebulka - swietna na zimno i na cieplo. Wczoraj zjadlam na obiad, dzis pewnie zjem na kolacje. Cwicze ten moj wlasny zestaw na brzuch i ja pindole, jakie mam zakwasy, plus basen... zobaczymy, jakie beda efekty ![]() To sie rozpisalam...
![]() |
#1448 |
Zadomowienie
|
justyna2639 ja już znam cudne właściwości I fazy, dlatego się doczekać nie mogę
![]() ![]()
#1449 |
Raczkowanie
|
dziewczyny co oznacza mąka pp?
korci mnie żeby zrobić taką tortille jak Wy robicie, ale nie mogę znaleźć mąki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Rozeznanie
|
och, ja cały czas czymś grzeszę, bo dzisiaj z 5 żelków pochłonęłam ale w sumie ograniczam jedzenie całościowo więc nie jest źle, no i plus ćwiczenia i ciągłe bieganie po miescie, jakoś się normuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Rozeznanie
|
Witam.
Wczoraj zaczęłam pierwszy dzień z South Beach. Byłam już kiedyś na tej diecie i ładnie schudłam w pierwszej fazie, ale gdzieś pomiędzy 2 a 3 fazą zaniedbałam dietę i d*** wyszła...Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej. W sumie to jestem po 4 miesiącach leczenia meridia10, 8 kg mniej. Zmieniłam już częściowo nawyki żywieniowe, ale dużo jeszcze przede mną, muszę zejść do wagi przynajmniej 64 kg. Liczę na to, że podsuniecie mi kilka dobrych przepisów na pierwszą fazę ![]()
#1452 |
Zakorzenienie
|
wszystkim wielkie
![]() właśnie opuścił nas pan doktor - wizyta domowa, wszyscy hurtem - jak dzieciaki do czwartku skończą z gorączką to możemy jechać, a jak nie to pewnie w poniedziałek pojedziemy o ile zgodzi się "gospodyni" daliśmy zaliczkę, więc musimy kombinować Suuuzi, ale Ty nie masz ograniczać jedzenia jako takiego tylko wyeliminować biały cukier,oczyszczoną mąkę i wysokoprzetworzone produkty, po to by się wyzbyć na nie ochoty a Ty tym właśnie notorycznie grzeszysz - jaki to ma sens ![]() może poczytaj trochę o zasadach tej diety, bo ja na razie widzę same grzechy i drastyczne ograniczenie kalorii salomi, pp = mąka pszenna pełnoziarnista |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Rozeznanie
|
nie chce poki co drastycznie tracic wagi, jem wywazone posilki, cwicze i poki co chcialabym zatrzymac sie na tych 57 kg poniewaz duzo stracilam w biuscie. nie jem pieczywa, ziemniakow, makaronu, ryzu i nic co jest zabronione na 1 diecie. uwazam, ze jezeli bym sie obzerala mialabys podstawy do tego zeby odsylac mnie do zasad diety...ale jezeli pozwalam sobie na mala nagrode raz na 2 czy 3 dni i to niewielka przy cwiczeniach i diecie w bardzo duzym stopniu zachowana, a waga poki co sie nie zwieksza a zmniejsza a ubrania zaczynaja byc luzne to nie uwazam, ze jest to cos zlego..tak samo moznaby powiedziec po co teraz stosujemy diete i jaki ona ma sens skoro tak czy tak kiedys skusimy sie na ciastko czy pizze u znajomych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
Zakupilam produkty za fasolke po bretonsku, miala byc na jutro, ale dzis zrobilam 2 papryczki faszerowane mieskiem z indyka i pieczarkami. Takie to sycace wyszlo ze jeszcze na jutrzejszy i pojutrzejszy obiad mi wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Dzisiaj na sniadanie zrobiłam jajecznicę z pieczarkami i jednak wolę z pomidorami :p przekąski nie było, bo śniadanie późne ![]() Obiad dorsz ze szpinakiem plus pomidor Przekąska dwa zawijańce - strasznie mi smakują ![]() A na kolację na razie nie mam pomysłu, może coś mnie najdzie zresztą i tak kolację jem dopiero po 19, bo mój Maluch zasypia dopiero koło północy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hm, właśnie w sumie nie wiem, czy jest mi potrzebna. tzn. nic nie schudłam w ciągu tych 2tyg, a przynajmniej w cm, ale jakoś wątpię by w kg cokolwiek się zmieniło ![]()
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
Suuuzi, kompletnie mnie nie zrozumiałaś!
po 10 dniach I fazy nie powinnaś mieć ochoty na słodycze, żelki, krówki itd. jeśli masz tzn. że gdzieś popełniasz błąd dlaczego zamiast żelków nie zjadłaś np. owoców? piszę jedynie to co widzę, a mianowicie widzę, że większość Twoich postów brzmi: zgrzeszyłam... albo nie miałam czasu... poprawię się, obiecuję przecież robisz to dla siebie jeśli masz problemy z wytrwaniem na takiej diecie, to może powinnaś pomyśleć o innej, nie wiem SB to raczej nauczenie się zdrowego komponowania posiłków na całe życie a nie droga do szybkiego zrzucenia paru kg, potem powrót do starych przyzwyczajeń... to tyle ode mnie ![]() dziś mąż zrobił mi pyszna sałatkę na ciepło ze zblanszowanego szpinaku z dyniowym winegretem, pestkami dyni i figami, zjadłam z grillowanym halumi - niebo w gębie ![]() rozłożyła mnie na dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, mam pytanie dotyczące czerwonej herbaty. Czy jeżeli zaparzę sobie jednorazowo np. 1,5 litra i wleję do termosu to czy ona zachowa wszystkie swoje właściwości przez cały dzień, czy może coś tam się z niej ulotni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
możesz tak zrobić, tylko wlej sam napar, bez fusów..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Raczkowanie
|
wielkie dzięki
![]() ![]() Ja dziś poszłam na japoński, a tam się okazało, że na UMK jest sesja i zajęć nie ma ![]() Zabieram się za kolację: wieśniak z warzywkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Raczkowanie
|
ILONKO, dziękuję ślicznie za szybką odpowiedż, dużo zdrówka dla całej rodzinki życzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Rozeznanie
|
mam pytanie, nie zdążyłam zjeść na obiad smażonej piersi z kurczaka, więc zrobiłam sobie na kolacje. czy w pierwszej fazie można jeść na kolacje smażone? co najlepiej jeść wieczorem?
#1465 |
Przyczajenie
|
Na kolację znów ryba, chudy twarożek i tym razem z rzodkiewką jutro muszę coś nowego wymyśleć, bo przeje mi się ta ryba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie. Co to jest ten wieśniak? Patrzyłam na forum z przepisami i nie znalazłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Ciężki dzień za mną... Jest pytanie - czy któraś z Was ma coś na kształt podziału mąki na rodzaje, czym się róznią od siebie? Mam dosyć blade pojęcie na ten temat, a chciałabym go zgłębić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.