|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: --> Maturzystki 2010 ! :) <--
Aneta, widzę masz podobne plany do mnie..
Ja też ostatnio myślałam nad prawem, ale z tego na 90% nic nie wyjdzie. Oprócz tego administracja, politologia, filologia polska, pedagogika... Zobaczymy. ![]() Co do rozszerzonej z polskiego, to właśnie wszyscy straszą, ale warto spróbować. Słyszałam jeszcze, że będziemy polski, matę i język zdawać na podstawie wszyscy, a kto będzie chciał zdawać np. polski R, to będzie pisać jeszcze raz. Jeśli ktoś nie zda rozszerzenia a zda podstawę, to matura zaliczona. Tak słyszałam, ale nie wiem ile w tym prawdy. A nauczyciele sami się motają i każdy co innego mówi.Ta matematyka to tragedia.. Ale zdamy wszystkie, musimy zdać. Nie ma innej opcji!
dance with me, make me sway... <3 Edytowane przez Golden Brunette Czas edycji: 2009-02-03 o 11:22 |
|
|
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć u mnie bywa z nią różnie |
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
W taki razie dołączę i ja
)Planuje zdawać: Polski (R) Angielski ( R) Matma (P) Mam nadzieję, ze marzenia się spełnią i dostanę się na filologię angielską. |
|
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam się, choć powinnam zadawć w tym roku ale jestem w technikum i zdaje z wami
Ogólnie też sie boje matematyki, ale może nie bedzie tak źle![]() A zdaje Polski (PP), Angielski(PP), Matematyka(PP) i Biologia(PP/lubR) ![]() Tylko narazie ucze się z biologii i matmy, a i oczewiście książki czytam z Polskiego
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
ja zdaje polski, matmę i angielski podstawy. a dodatkowo biologię rozszerzenie i chemie/wos. jeszcze mysle nad drugim dodatkowym.
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
A ja polski (P) , angielski (P), matematyka (P) i albo wos albo biologię albo oba jeszcze nie wiem
![]() Powinnam informatykę, bo chcę iść na studia grafiki komputerowej ale to nie możliwe
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
fajny pomysł na wątek! ![]() Mam zamiar zdawać Polski (P, bo rozszerzenie słyszałam,że masakra, chociaż polski tak kocham... )Angielski (P, z takim nauczycielem na nic innego nie da się!:P) WOS ( R.. ciężko będzie )Matematyka ( z czego ani troche się nie ciesze :/ zainwestowałam w korepetycje, wszystko przez jedną osobe która już dawno po maturze nam takie jajco zrobiła, i musimy zdawać kochaną matme!:/) Do tego wszystkiego myślałam o geografi, nic nie tracę jak nie zdam gery to nic sie nie stanie, i podobno trudna nie jest ;-) i takie pytanie mam, mature podzielono na podstawe i rozszerzenie? jak nie zdam geografi to czy dodatkowy wos mam zaliczony, czy po prostu tej POłOWY już nie? ![]()
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
a to dlaczego? przecież można pisac maturę z informatyki.
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem,wiem ale moim podstawowym błędem było to, że nie poszłam do żadnej klasy o profilu typowo informatycznym tylko takim troszkę z powiązaniem. No i musiała bym na jakieś korki albo kółka chodzić, co niestety w mojej szkole nie możliwe bo takiego nie ma. Więc zdana matura z tego przedmiotu była by wielkim cudem.
ale trudno
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też!
Profil humanistyczny. Chce zdać polski,angielski, matematykę- podstawa. O zgrozo, chemię i biologię- rozszerzenie. A uczyć zacznę się od wakacji ![]() Boję się chemii, biologii, angielskiego. Biologii nie znoszę, a angielski... no cóż, lekka masakra z tym u mnie. Oceny ze sprawdzianów słabe, a co dziwne, jeśli robimy jakieś zadania pisemne z matury - 5. Mam ambicje na farmację..
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
Dołączę się
. Dziewczyny mam pytanie odnośnie matury z języków. Czy to prawda, że jeśli decydujemy się na R z pisemnego, to ustny także musimy zdawać na tym SAMYM poziomie(czyli R)?
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
O, właśnie, ja podobne pytanie. Jak chcemy coś zdawać rozszerzonego, to najpierw podstawę piszemy i musimy ją zdać na minimum 80%?
|
|
|
|
#165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tutaj jest wszystko w miarę fajnie napisane: http://www.perspektywy.pl/index.php?...tent&task=view
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Ja teeeż! mnóstwo nauki, już mi sie nie chce
a póki co stawiam na polski,ang,francuski matmę i probabli wos;>
|
#167 |
|
Rozeznanie
|
Czyli piszemy 2 egzaminy?Najpierw podstawę a potem rozszerzenie?
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewuszki ja również w roku 2010 przystępuje do maturki i strasznie sie boje bo jak wiadomo doszła nam obowiązkowa matma czyli tragedia jak dla mnie , ale na ogól staram sie nie myślec o tym jeszce bo jest troche czasu . Ja oczywiscie wszytko na podstawie zdaje myslałam na polskim rozszerzonym ale troche sie boje ... A co do maturki do bardziej sie nie moge studnióweczki doczekac
heh
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
widzę, że wątek także dla mnie.
Na dzień dzisiejszy zamierzam zdawać obowiązkowo: polski (P), matma (P), angol (P), do tego niemiecki (R) i geografię (R)
Celuj w niemożliwe,a osiągniesz nieprawdopodobne ![]() Edytowane przez Amnell Czas edycji: 2009-02-03 o 21:01 Powód: 'zjedzenie' literki |
|
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
Wybiera się może któraś z Was na studia do Wrocławia
?
|
#172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nikt nic nie wie.Cytat:
Cytat:
w ogóle to uczycie się pisać prace maturalne na polskim? Rozwiązujecie arkusze?
||||
|
|
|
#173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może takie prace typu maturalnego nie, ale tekst ze zrozuminiem, i ostatnio prezentacje.... Ciężko było się odwołać do jednej książki....
|
|
|
#174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w szkole robimy czasami jakieś teksty z pytaniami.
|
|
#175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak w ogóle to witam Was Zdaję: -polski R -angielski P -matmę P (co za skończony idiota to wymyślił?! nie można tego zaskarżyć do jakiegoś trybunału?)-historię R (o czym zdecydowałam miesiąc temu, więc mam spore zaległości) Ogólnie jestem wściekła, bo wszędzie muszę zdawać albo WOS(do tej pory miałam 3 kiepsko poprowadzone lekcje, na których babka gadała o wychowaniu dzieci, swojej przyjaciółce i cośtam jeszcze) więc nie dam rady sama wszystkiego objąć, nadrabiać i rozumieć i w związku z tym zdaję historię, od której facet się na mnie uwziął, a ja w ramach protestu przestałam się uczyć.. Aż do ostatniego czasu, kiedy zrozumiałam, że MUSZĘ zdawać historię.. ![]() Marzę o filologii polskiej, ewentualnie kulturoznawstwo i socjologia..
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz może one nie są profesjonalne, ponieważ tylko mogliśmy się do jednej książki odwołać. Mam bardzo wymagającą polonistke i powiedziała że w 4 klasie nie będzie czasu na to żeby uczyć się pisać prezentacji i ją opowiedzieć dlatego robimy to w 3 kl. prezentacje pisałam przez dzień bo powiem sczerze nie widzałam też troche jak się do tego zabrać i z nauczeniem to 3 dni Polonistka troche się przyczepiła mojego "języka" ale i tak byłam zadowolona
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Moja matura była już dawno,no ale ...bywa;d
Myslałam ze to wątek maturzystek które piszą w tym roku, a tu prosze Tak Wam sie spieszy do matury ? Ale to nic strasznego, nie taki diabeł straszny Z ta matematyką to Wam nie zazdroszcze jednak![]() Slodka Marzycielka - nie koniecznie musisz miec informatyke na maturze zeby sie dostac na grafike, i tak jest na rekrutacji rozmowa kwalifikacyjna gdzie musisz przedstawić swoje prace, albo nawet jakis egzamin z rysunku, tak przynajmniej miała moja koleżanka ![]() Pozdrawiam
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Dołączam się do tego wątku Co PLANUJE zdawać : polski(P),angielski(P/R),matma(P!!!!!),geografi a(?) MOŻE niemiecki ... Pewnie moje plany jeszcze milion razy ulegnął zmianie ...
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My nie robimy testów, ale po każdej lekturze piszemy na lekcji wypracowanie maturalne z ubiegłych lat,więc nie jest źle. Bardzo dużo wynosimy z jej lekcji.
|
|
|
#180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przez cała podstawówkę i gimnazjum miałam okropne, przez co nie lubiłam polskiego, a jedyną lekturą, jaką przeczytałam była "Kamizelka".. teraz jestem jedną z najlepszych, jako jedyna czytam wszystkie lektury i wiem, że bez pani K. nie byłoby tak pięknie.. co do historii chcę ją po prostu zdać, nawet 40% mnie zadowoli, tym bardziej, że umiem chyba 2 daty i znam 3 pierwszych królów PL, a o reszcie pojęcia nie mam.. najbardziej denerwuje mnie niezrozumienie nauczycieli z 'pierdołowatych' przedmiotów.. jak można męczyć łaciną(50 zdań-sentencji), fizyką czy chemią kiedy widać, że nie mamy o tym pojęcia i nawet nie myślimy o ich zdawaniu? rozumiem, muszą czegoś nas nauczyć, ale bez przesady..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

Ja też ostatnio myślałam nad prawem, ale z tego na 90% nic nie wyjdzie.
Oprócz tego administracja, politologia, filologia polska, pedagogika...
Zobaczymy.
A nauczyciele sami się motają i każdy co innego mówi.

Ciężko było się odwołać do jednej książki....
(co za skończony idiota to wymyślił?! nie można tego zaskarżyć do jakiegoś trybunału?)